İşte O, Olmazsa Olmaz ve Çok Önemli 13 Şart!

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
İşte O, Olmazsa Olmaz ve Çok Önemli 13 Şart!

Hem iş hayatınızda, hem de sosyal yaşantınızda; size göre ne için? 13 çok önemli şart!.. Neyse; ne için, olduğunu sormayacağım. Ama durun tahmin edeyim.

  • Marka olmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • Mükemmel bir iletişim için... Çok önemli 13 şart!..
  • Başarılı bir kariyer yapmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • İkna teknikleri için... Çok önemli 13 şart!..
  • Satışta başarılı olmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • Stratejik pazarlama hedefleri için... Çok önemli 13 şart!..
  • Rekabette öne çıkmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • Sosyal medyada amaçlarınıza ulaşmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • Bir kaşık suda fırtınalar kopartmak için... Çok önemli 13 şart!..
  • Daha mutlu bir gelecek için... Çok önemli 13 şart!..

Konuları çok daha "uzatmak" da "detaylandırmak" da... mümkün!

13, tabiki sembolik bir rakam, uğursuz falan filan dense de önemli değil. Her konuya göre şartları arttırıp veya azaltabiliriz. Ama bu yazıyı okuduğunuza göre, en azından bu makale için, benim açımdan uğurlu olduğunu söyleyebiliriz. Özel meraklılarına, "bir yazıya dikkat çekme" taktiklerinden bahsettiğimi anlamışsınızdır, mutlaka!..

Bu makaledeki amacım ise; bir üst düzey yönetici ve iyi bir lider olma yolunda, hem doğal dünyanızda hem de sosyal hayatınızda daha mutlu olmanız için, çok önemli olan bu 13 şartı tekrar topluca hatırlatmak! En azından çoğunu bildiğinizi ve uyguladığınızı tahmin ediyorum.

Genellikle hepimizin üzerinde mutlu ve başarılı olmak gibi bir baskı var. Fakat hayat ve çalışma şartları, bazen zor - bazen de acımasız olabiliyor. Sadece iş'te mutluluğun değerli olduğu düşüncesini bir kenara bırakıp, yaşamı tüm karmaşıklığıyla kabul edip, içindeki güzellikleri fark ederek, işe başlayabiliriz!.. diye düşünüyorum.

Doğal yaşamınızdan tat almak, olarak ta nitelendirilebilecek bu nokta'da işte o 13 önemli şart;

01) Önce bir durum değerlendirmesi yapın. Hayattan beklentilerinizi ve sosyolojik kariyer planınızı belirli zaman dilimleri ile bir kağıda veya Word dosyaya dökün. Geleceğe dönük olarak bu yolda artılarınızı ve eksilerinizi maddi ve manevi yönden ortaya koyun.

02) Etrafınıza bir bakın. Çalışma hayatınızda ve sosyal dünyanızda kimlerle berabersiniz ve geleceğe dönük beklentilerinizle ilgili olarak, bundan sonraki yaşantınıza kimlerle beraber devam etmek zorundasınız? Önceliklerinizi belirleyin ve "hayır" demesini bilin.

03) Bu noktada tercihlerinizi ön yargısız yapın. Fazlalıkları bir tarafa bırakın ve gerekli haller
için de, yeni kişilere yer açın. Takım çalışmasına ve ekip dayanışmasına özen gösterin.

04) Düşüncelerinizi güvendiğiniz insanlarla paylaşın. Onların önerilerine kulak verin. Tüm olumlu ve olumsuz seçenekleri değerlendirin. Yapamayacağınız sözler vermeyin. Not alın.

05) Kendinize yatırım yapın. Artı yönlerinize yoğunlaşın ve eksiklerinizi gidermeye çalışın.

06) Hedeflerinizle ilgili olarak, yol arkadaşlarınızla birlikte yol haritalarınızı oluşturun. Doğru bir ekip kurmaya çalışın. İletişim hatalarından kaçının ve geri bildirimleri ihmal etmeyin.

07) Her şeyi kontrol edememekle birlikte; her zaman kendinizi ve düşüncelerinizi kontrol edebileceğinizi unutmayın. Dostlarınızı ve arkadaşlarınızı, bir de bu gözle değerlendirin.

08) Hayat ilişkiler üzerine inşa edilir. Kendinize güvenin. Yapabildiğinizin en iyisini yapar fakat yine de başarısız olabilirsiniz. En iyileri umut edin ve tüm gelişmelerden güzel şeyler bekleyin. Amaçlarınıza ulaşıncaya kadar da mücadeleden ve doğrulardan vazgeçmeyin.

09) Herkes sizi sevmek zorunda değil. Herkesi de memnun edemezsiniz. Zaten memnun etmeye de çalışmayın. Herkesin işine yaradığınız sürece iyisinizdir. Bu noktada egolarınızı kontrol ederek, önce kendinizi sonra dostlarınızı memnun etmeye odaklanabilirsiniz.

10) Ara sıra geçmişinizi değerlendirip gerekli dersler çıkararak, üstüne mükemmel bir gelecek inşa edebilirsiniz. Varsa yaşadığınız acıları unutun ve geçmişten kurtulup, bugüne dönün.

11) İnsanları olduğu gibi kabul edin. Onları değiştirmeye çalışmayın. Her birimiz farklıyız ve bu farklılıklar dünyayı mükemmel veya çekilmez yapabilir. Bizim için doğru olan şeyler, onlar için doğru olmayabilir. Hedef ve amaçlarınıza yönelik ikna tekniklerinizi geliştirin.

12) Attığınız adımlarla ilgili olarak her aşama sonunda durum değerlendirmesi yapın. O nokta da başarılı ve mutlu olduğunuza inanıyorsanız, kendinizi ve dostlarınızı ödüllendirin. Sonraki aşamanın planlarını yaparak yolunuza devam edin. Değişik durumlarda ise 13.maddeye bakın.

13) Bazen elinizde olmayan sebeplerle, hayatınız istediğiniz gibi şekillenmeyebilir. Hemen karalar bağlamayın, pes etmeyin ve mazeret üretmeyin. "Konunun uzmanlarının da her zaman belirttiği gibi" yaşantınızla ilgili size özel; bir tarzınız, bir tavrınız, bir çizginiz (+) sınırlarınız, doğrularınız, prensipleriniz, amaçlarınız, hedefleriniz, değerleriniz ve ilkeleriniz olsun!..

Evet!.. Bu önemli şartları; arkadaşlarınıza ve dostlarınıza yatırım yaparak, dedikodu ve eleştirilere farklı açılardan bakarak, problemlere ve çözüm önerilerine yaklaşım tarzınızı empatiyle geliştirerek, çevrenizle güvene dayalı iletişim kanallarınızı daima açık tutarak, "yaşam kaliteniz ile ilgili istekleriniz doğrultusunda" azaltıp - çoğaltabilirsiniz!..

Yaşamdan tat almak istiyorsanız? "Bunları yapmakta fayda var." diye düşünüyorum.
Gerisi size kalmış!..
Sevgiyle kalın...

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

13457 kere okundu

Ali Rıza Değer
Ali Rıza Değer

1955 İstanbul doğumlu, evli ve 1 çocuk babasıdır. Öğrenimini Kabataş Lisesi'nden sonra İ.T.İ.A. Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Marmara Üniversitesi - Maliye Bölümleri’nde sürdürdü. 

Çalışma hayatına 1973 yılında pazarlama ve halkla İlişkiler sektörlerinden başlayıp, 1977 den 2003 yılına kadar, kendi şirketlerinde devam etti. (Ajans Ardaş Reklamcılık Limited.) 

Bu alanlarda yaklaşık 30 yıl; T.İş Bankası, Paşabahçe, Aygaz, İzocam, Lombardini, Honda, Rowenta, JVC, KİP, IBM, Pimaş, Sandoz, Kaleterasit, Kalebodur, Kalekim, Kaledekor, Kalevit, Çanakkale Seramik v.s. gibi birçok şirkete, özellikle Türkiye'nin her yerinde, KKTC de ve Almanya'da, reklamcılık ve halkla ilişkiler başta olmak üzere, çeşitli hizmetler verdikten sonra, kendi isteği ile emekli oldu. 

Yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı eğitim çalışmaları...

ISO 9001 14001 Toplam Kalite Yönetimi, Permission Marketing, Inovasyon, Motivasyon, Performans, Network Marketing, Satış ve Pazarlama Eğitimleri ile birlikte...  KKTC Girne Amerikan Üniversitesi / 118 - Y Lions Akademisi Başkanlığı ve Chicago, Indianapolis, Newyork / Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Genel Yönetmenlik ve "Stratejik Liderlik Eğitimi" sonrasında ilaç, otomotiv ve kozmetik gibi sektörlerde Koordinatörlükler yaparak, Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler aldı.

1980 den itibaren üyesi olduğu STK'lar ve aldığı görevler…

  • Marmara Yelken Kulübü. Yönetim Kurulu Üyeliği (2011)
  • Sporturist Su Sporları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği (2009)
  • Caddebostan Balıkadamlar Kulübü. Üyeliği (2004)
  • Feneryolu Tenis Kulübü. As Başkanlığı ve Baş Hakemliği (1999)
  • Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü. Üyeliği (2005)
  • Veteran Tenisciler Birliği. Üyeliği (2006)
  • Beşiktaş JK Genel Kurul Üyeliği (1986)
  • Trafik Mağdurları Dayanışma Derneği. Onursal Üyeliği
  • Türk Lions Beceri Kazandırma Vakfı. Başkan Yardımcılığı (1992) *Ethemefendi Lions Kulübü. Onursal Üyeliği
  • Sahrayıcedit Lions Kulübü. Onursal Üyeliği
  • Erenkoy Lions Kulübü. Başkanlığı (1992 - 1993)
  • Lions Akademisi. Başkanlığı (1994 - 1995)
  • Uluslararası Lions 118.Y Yönetim Çevresi. Genel Yönetmenliği *Liay.Lions İstanbul Anadolu Yakası Sosyal Hizmet Vakfı. Başk.
  • Uluslararası Lions 118.Y Federasyonu. Onur Kurulu Başkanlığı
  • Uluslararası Lions Türkiye Konfederasyonu. Konsey Üyeliği
  • Yılbak + Sporturist + Day Grup - ArGe & ArdAkademi Başkanlığı

Halen; ilaç, aşı, kozmetik, gıda, temizlik ve tanıtım sektörlerinde ki 3 şirketler grubunda; danışmanlık, eğitmenlik, koordinatörlük ve yönetim kurulu üyelikleri görevleriyle birlikte... 
Sosyal Sorumluluk Projeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi & Kurumsal Sosyal Sorumluluk & Sürdürülebilirlik gibi konularda “Proje Başkanı” olarak çalışmalarına devam etmektedir.  

Reklam
Reklam

BÜYÜTEÇ

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

YouTube Facebook Instagram LinkedIn

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz