Web sitesi ziyaretçi sayısı

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Web sitesi ziyaretçi sayısı

Ziyaretçi Sayısı - Web Sitenizin Trafiğini Arttıracak Değerli Öneriler

Ziyaretçi Sayısı

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte web sitelerinin önemi gittikçe artmaktadır. Tabii bir web sitesinin önemi de ancak ziyaretçi sayısıyla ölçülür. Web siteleri ne kadar güzel olursa olsun ne kadar görsel kalitesi yüksek olursa olsun eğer ziyaretçi sayısı az ise o web sitesi hiçbir işe yaramaz. Sadece eh benim bir web sitem var bak nasıl olmuş deyip kuru kuruya hava atmış olursunuz.

İnternette gerçekten de iyi bir iş yapmak istiyorsanız web sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmalısınız. Peki, bu ziyaretçiler nasıl web sitenize gelecek? Bunun için çeşitli yollar bulunmaktadır. Bunların en başında SEO yani “Arama Motoru Optimizasyonu” işlemleri gelmektedir. SEO iki şekilde uygulanır. Site içi SEO ve site dışı SEO...

Site İçi SEO Nedir?

Site içi SEO dediğimiz olay kısaca web sitenizin arama motorlarıyla uyumlu hale getirilmesi işlemlerine denir. Web sitenizin arama motorlarıyla uyumlu hale getirmek için bir takım kuralları iyi uygulamanız gerekir. Peki, nedir bu kurallar?

Bu kurallar; “Title” (başlık), “De::blocked::ion” (tanım), “Keywords” (anahtar kelimeler) arama motorlarının anlayabileceği en iyi hale getirmek demektir.

“Title” (Başlık): Title etiketi, arama motorlarına sayfanızın ne hakkında olduğunu gösterir. Başlık etiketleri arama motorları açısından aranan anahtar kelimeler ile sayfalarınız arasındaki alaka düzeyinin tespiti için en kritik unsurdur. Başlık etiketleri tarayıcının başlık çubuğunda da görülür ve uzunluğu 60 karakterden fazla olmamalıdır. Arama motorları web sitelerini arama sonuçlarında başlık etiketlerine göre sıralar. “Title” etiketini isabetli bir şekilde her ve her bir sayfanın başlığını o sayfayı diğer sayfalardan ayrı olacak şekilde farklı oluşturmak “Arama Motoru Optimizasyonu” açısından son derece önemlidir.

“De::blocked::ion” (Tanım): Bu etiket, birkaç çarpıcı cümle ile sitemizin içeriğini ve amacını özet şeklinde yazma açısından çok önemlidir. Ayrıca “De::blocked::ion”da 160 karakteri aşmamaya dikkat etmelisiniz.

“Keywords” (Anahtar Kelimeler): Google SEO açısından fazla önem arz etmese de diğer arama motorları için gereklidir. Anahtar kelimeleriniz, sitenizle alakalı ve sık tekrarlanan kelimelerden oluşmalıdır. Anahtar kelime sayınız en fazla 10 adet olmalıdır. Sitenizde çok fazla ve sitenizle alakası olmayan anahtar kelimeleri kullanmak arama motorlarını aldatmaya yönelik olduğundan sizin açınızdan bir eksi puan olacaktır. Kullanılacak her kelime veya kelime öbeğinin yanına virgül konularak birbirlerinden ayrılırlar. Virgül koymadığınız takdirde yazdığınız kelimeler tek bir kelime öbeği olarak anılacaktır.

“Backlink”: Bir sitenin, bir başka siteye ‘Banner’ veya ‘Text’ şeklinde link vermesi olayına “Backlink” denir. Karşılıksız “Backlink” almak bir sitenin “Pagerank” yani sayfa önem derecesini yükseltmek için çok önemlidir. Google ve diğer arama motorları siteleri incelerken “Pagerank”ı yüksek olanlara daha çok önem verir. Böylece “Pagerank”i yüksek siteler arama motorlarında diğer sitelere göre daha çok yükselir.

Site Dışı SEO Nedir?

Web sitenize sadece site içi SEO uygulamak yetmez, site dışı SEO’yu da iyi uygulamak gerekir. Peki, nedir bu site dışı SEO işlemleri?

Web sitenizin içeriği kesinlikle size özgün olmalı ve hiçbir şekilde kopya içerik olmamalı. Çünkü “Google”, “Yahoo”, “Bing” vb. arama motorları kopya içeriği sevmemekte ve web sitenizi arka sayfalara atarak cezalandırmaktadır.

Web sitenize içeriğinizle ilgili mutlaka “Backlink” almalısınız. Eğer içeriğinizle ilgili doğal “Backlink” alırsanız bu ‘Google’ ve diğer arama motorlarının dikkatini çeker. Bu da web sitenizin sayfa önemini arttırarak ‘Pagerank’ değerini yükseltir. Böylece web siteniz arama motorlarında daha hızlı yükselir. Web isminiz daha yeniyse aşırı şekilde “Backlink” almayın yoksa arama motorları yine web sitenizi cezalandırır.

Web sitenize ziyaretçi çekmek için makale sitelerine bol bol içerik ekleyin. Böylece yazdığınız yazılar insanların ilgisini çekecek kalitede olursa web sitenizin ziyaretçi sayısı da artar.

Web sitenizle ilgili forum sitelerine üye olun. Bu sitelerde imza kısmına adınızı ve web site adresinizi yazın sonra da forumdaki ziyaretçilerin yazılarına yorumlar ekleyin. Böylece forum sitelerinden de kendinize ziyaretçi çekmiş olursunuz.

Web siteniz sosyal medya siteleriyle uyumlu olmalı. “Facebook”, “Twitter” vb. sosyal ağ sitelerinde web sitenizin ismiyle alakalı kullanıcı isimleri açıp web sitenizin adresini buralara kaydedin. Ayrıca sosyal ağ sitelerinin simgelerini web sitenize koyarak kullanıcılarınıza sosyal ağ sayfalarına da ulaşma imkanı vermiş olursunuz.

Web siteleriniz ile ilgili videolar hazırlayarak bu videoları “Youtube”, “Metacafe”, “Dailymotion” vb. video sitelerine kaydederek kendinize ziyaretçi çekebilirsiniz.

Web sitenizle alakalı çapraz link değişimi yapın. Diyelim ki a, b ve c şeklinde üç tane web sitesi olsun “a” c’ye” link versin “c” b’ye” ve “b” a’ya” link verirse bu çapraz link değişimi olmuş olur. Yani link verilen site kendisine link veren siteye tekrar link vermemiş olur.

Sitenizi “dmoz” vb. “Pagerank”i yüksek kaliteli dizinlere, rehber ve ilan sitelerine kaydedin.

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

18919 kere okundu


Etiketler:

Özer  Irmak
Özer  Irmak
2008'den beri Joomla ile web siteleri tasarlamaktadır. 
Ayrıca SEO (arama motoru optimizasyonu)  konusunda da tecrübesi bulunmaktadır. 
Son dönemde Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) sistemiyle uğraşmaktada ve bu alanda makaleler yazmaktadır.
Reklam
Reklam

BÜYÜTEÇ

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz