- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
KOBİ Nedir? 2018 Tanımı

Bu yazının önceki bölümü için tıklayın
24.06.2018 Tarihinde yayınlanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri Ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile KOBİ tanımı değişmiştir.
24.06.2018 Tarihinden itibaren 125 Milyon TL'nin altında net satış hâsılatına veya mali bilançoya sahip olan işletmeler KOBİ Tanımı kapsamına girmiştir. Böylece KOBİ tanımı kapsamına girmediği için KOBİ’lere sağlanan KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansları gibi pek çok kumrun verdiği desteklerden yararlanamayan pek çok işletme, artık bu desteklerden yararlanabilme imkânı elde etmiştir.
Yeni yönetmeliğe göre KOBİ’lerin sınıfları aşağıdaki gibi olmuştur.
KOBİ'LERİN SINIFLANDIRILMASI
Mikro işletme
10 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan biri 3 milyon lirayı aşmayan işletmeler.
Küçük işletme
50 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan biri 25 milyon lirayı aşmayan işletmeler.
Orta Büyüklükteki İşletme
250 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan biri 125 milyon lirayı aşmayan işletmeler.
daha önceki tanımlara bakmak için önceki yazıları inceleyiniz.

Kıvanç Çakıroğlu
Boğaziçi Proje ve Danışmanlık, KOBİ'lerin , Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Yerel Yönetimlerin Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları ve diğer ulusal veya uluslararası kuruluşların sağladığı fonlara ulaşması noktasında araştırma, danışmanlık ve projelendirme hizmeti vermektedir.
Boğaziçi Proje ve Danışmanlık sürekli olarak hibe destekleri için açılan teklif çağrılarını takip ederek, KOBİ'leri, STK'ları ve Yerel Yönetimleri bu fonlar hakkında bilgilendirir, fonlardan yararlanmak isteyen kuruluşlar için şartnamelere uygun projelendirme çalışmaları yaparak başvuru süreçlerini yerine getirir. İşletmemiz Onaylanan Projelerin sürdürülebilirliği noktasında da danışmanlık hizmeti vererek, projelerin yürütülmesi için çalışmalarına devam eder.
kivanc@bogaziciproje.com
www.bogaziciproje.com
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
E-İhracatçılar İçin Ülkelere Göre Satış Rehberi: Hangi Ülke Size Daha Uygun?
E-ihracat, başka bir deyişle internet üzerinden yurt dışına satış yapmak, son yıllarda KOBİ’ler arasında yaygınlaşmaya başladı ve bu konuda çeşitli devlet teşvikleri mevcut.
OFİS VE İNSAN
Dijital baskı kalıcı olacak
Dijital baskı, 1990’lı yıllarda büyük ilgi ve heyecan uyandırdı; ama esas atılım sonrasında gerçekleşti. Günümüzde dijital baskı, pek çok baskı işi için uygun bir alternatif haline geldi.
Ofis aydınlatması nasıl olmalıdır?
Ofislerde, aydınlatma ihtiyacı, mekanda yapılan işin gerekliliğine göre farklılık gösterir. İhtiyacımız olan aydınlatma, iki yol ile sağlanır: doğal ışık ve yapay ışık. Yeşil binaların arttığı ve enerji tasarrufunun çok önemli olduğu günümüzde doğal aydınlatmanın önemi büyüktür.
İŞ DÜNYASI
İş Yemeği Adabı
İş yemeği günümüzde çoğu şirket için büyük ölçüde önem arz eden bir konu haline geldi. Hatta iş yemeği konulu seminer ve eğitimler düzenlenmeye başladı.
HUKUK / MUHASEBE
Spor veya Sosyal Etkinliklere Sponsorluk Katkılarının Muhasebeleştirilmesi
Şirketlerin ya da kişilerin konferans, spor, konser gibi etkinliklere maddi destek vermeleri özellikle de son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi.
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi
Müşterilerinize Nasıl Bir Tedarikçi Olduğunuzu Sorun
Satış Yönetimi Değerlendirmesi