Avukat İle Çalışmanın Önemi Nedir?

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Avukat İle Çalışmanın Önemi Nedir?

Avukatlık mesleği, insanlık tarihinin en eski ve itibarlı mesleklerinden birisidir. Ülkemizde de aynı algı yerleşmiş olup, Avukatlık mesleği saygın ve itibarlı bir konumda yer almaktadır.

Avukatlar, Hukuk normlarını ve aslen hukukun üstünlüğü ilkesini benimsemiş bireylerdir. Avukatlar, siz isteseniz de, size güncel mevzuata aykırı, legalite dışında bir yönlendirme yapamazlar. Mesleki etikleri bunu gerektirir.

Patronlar, iş hayatında alacağı bir çok karardan önce işin hukuki taraflarını güvence altına almak ve kontrol etmek adına Avukatlardan görüş almak isterler. Bazen de hukuksal bir sorun gündeme geldiğinde hemen bir Avukat ile toplantı yapılarak işin yasal boyutlarının analizi yapılarak sürecin Avukatlarla yürütülmesi zorunlu hale gelebilir. İş yaşamının vazgeçilmez unsuru olan Avukatlar ile ilgili bilmemiz gerekenler nelerdir?

  • Avukatın ilk ve tek müşterisi siz değilsiniz. Avukatlar genelde sizin gibi birçok müvekkilin benzer sorunları ve davaları üzerine aynı hukuksal prosedürler çerçevesinde çözüm bulmak ve mücadele etmek üzere hareket ederler. Şirketinize gelen ve haksız olduğuna inandığınız bir icra takibi sizde çok büyük bir infiale yol açsa da Avukat için günlük olağan bir durumdur ve çözümleri, yöntemleri belirlidir. Bu sebeple sizin içinde bulunduğunuz isyan psikolojisinin yansımalarının aynısını Avukatınızdan beklemeyin, o size yapılması gerekenleri anlatır ve uygular, sizin gibi bağırıp çağırmasına gerek yoktur. Avukatınızı bu sebeple eleştirmeyin.
  • Şirketinizin maruz kaldığı hukuksal işlerde, Avukatlar kadar, çevrenizdeki diğer danışmanlar, muhasebeciniz, arkadaşlarınız ve hatta eşiniz bile Avukatınızın aklına dahi gelemeyecek dahiyane çözümleri size önerebilir. Bu insanların da mutlaka bu işlerde uzman bir Avukat arkadaşları vardır ve bir de ondan fikir alınması size tavsiye edilecektir. Genelde bu önerilere ve tavsiyelere çok fazla kulak asmayın. İşin bir hukuksal doğrusu vardır ve Avukatınız da sizin için bu doğruyu uygulamak üzere sizden para almaktadır. Hatalı bir işlem yapmak veya sizi mağdur edecek bir karar vermek Avukata bir şey kazandırmaz. Uzmanlık gerektiren bir hukuksal durumla karşılaşmadığınız sürece kendi Avukatınızdan vazgeçmeyin. Şayet durum uzmanlık gerektiriyorsa zaten Avukatınız size bunu önerecek davayı beraber takip edeceği bir meslektaşını veya uzmanı size kendisi önerecektir.
  • Avukatları sadece hukuki problemlerle karşılaştığınızda değil, şirketinizin doğal akışınının bir parçası olarak kabul edin. Karar mekanizmalarının içerisine muhakkak dahil edilmesini sağlayın. İmzalanacak her sözleşmenin, yapılacak her yatırımın, yayınlanacak her reklamın dahi Avukatınızın onayından geçmesini yöneticilerinize şart koşun. Bu süreç size hem zaman kazandıracak, hem de daha güvenli adım atmanızı sağlayacaktır.
  • Avukatınızı seçerken, uzmanlık alanlarını bilerek tercih yapın. Genellikle belirli dallarda uzmanlaşmış Avukatlar sizin problemlerinizi daha kolay analiz edip, daha hızlı çözüm üretebilirler. Yabancı ortaklarınız varsa ve Global anlamda bir şirket haline geldiyseniz, tek bir Avukat ile ilerlemeniz artık çok zor. Yabancı partner ve ortaklarınızla ilişkilerinizi yönetebilen, uluslararası hukuk normlarına hakim bir ekip seçmeniz gerekir. Belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra, bünyesinde yabancı global hukuk markaları ile ortaklık yapan büroları tercih etmenin zamanı gelmiş demektir.
Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

11021 kere okundu


Etiketler:

Reklam

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

YouTube Facebook Instagram LinkedIn

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz