Online Takı satışı alanında öncü bir girişimci: Burcu Özdemir

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Online Takı satışı alanında öncü bir girişimci: Burcu Özdemir

Gittikçe yükselen bir alana, online takı ve aksesuar satışına, ilk girenlerden biri olan Burcu Özdemir, işini büyütme çabasında.

Kısaca kendinizden bahsedermisiniz?

Burcu Özdemir. İstanbul doğumluyum, 28 yasındayım.
İTÜ Kimya Mühendisligi’nden 2007’de mezun oldum, sonrasında; Bilgi Üniversitesi’nde MBA egitimimi tamamladım.

Birçok farklı sektörde bulundum; gerek staj gerekse full time olarak. Ancak, hiçbirinde kendimle ilgili gelecek göremedim, hep bir şeyler eksikti. Sevemediğim bir şeyi devam ettirebilecek yapıda olmadım hiçbir zaman. İnsan mutlu olmadığı zaman, ne kendine ne de etrafına faydalı, verimli olabilir veya başarıya ulaşabilir diye düşünürüm. Başka bir açıdan da, insanın hayatında karşılaştığı, okuduğu, gezdiği, gördüğü, tanıştığı, vb. her şeyin de kişiye çok şey kattığına, kişiyi beslediğine inanırım. Hiçbir yaşanmışlığı “boşa gitmek” olarak algılamam.

Kendi işinizi yapmaya nasıl karar verdiniz? Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

Her türlü eğitime, sertifikaya meraklı bir yapım olduğu için boş vakitlerimde kendimi kurslarda buldum. 2007 yılının sonlarında 3 ay suren bir e-ticaret egitimi almıştım. O zamanlarda; günün birinde bununla ilgili bir şey yapmam gerektiğine karar verdim.

Bir arkadaşımın da verdiği cesaretle, e-ticaret çalışmalarımıza ve araştırmalarımıza 2011 yazında başladık. Açıkçası; işi kurarken öğrendim çoğu şeyi, hala daha öğreniyorum, öğreneceğim de. En keyif aldığım kısmı da bu zaten. Hem içerisinde her şeyi barındırıyor, sizi sürekli dinamik, motive ve heyecanlı tutuyor, hem de siz kendi çocuğunuz gibi büyütüp, şekillendirebiliyorsunuz.

Danıştığım çok kişi oldu elbette, hepsi de işlerinde iyi ve güvendiğim insanlardı. Çok fikir alırım, yine de kendi bildiğimi uygularım, öyle de oldu.

Ne üzerine bir iş yapıyorsunuz? Başka iş fikirleri varken neden bu işi yapmaya karar verdiniz?

Online dükkanımız var: www.mytaki.net. Takı ve aksesuar üzerine. Ağırlık olarak takı, ancak ilerleyen zamanlarda aksesuar ve başka alanlara da ağırlık vermeyi planlıyoruz.

Ürünlerimizin çoğunu kendimiz yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı gönderilerimiz olduğu gibi, özel siparişler de yapıyoruz. En çok talep alan da kişiye ya da firmaya özel ürünler. Ağırlıklı olarak, yarı değerli taş kullanıyoruz ve altın veya gümüş kaplamayı tercih ediyoruz. Herkesin rahatlıkla satın alabileceği fiyatlarda satışa sunuyoruz. Gelen tepkilerden, müşterilerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Bu sadakatin sürekliliğini korumayı amaçlıyoruz. Kendi tasarımlarımız haricinde; dışarıdan tedarik ettiğimiz ürünler; “Osmanlı Takı by Celali” ürünleri. Osmanlı Takı ürünlerinin online perakende satısında da tek yetkili www.mytaki.net.

Tasarımcım Kübra Karadeniz’den bahsetmeden geçmek istemiyorum bu noktada. Kendisiyle beni çok yakın bir dostum tanıştırmıştı. Kübra, hem bana hem mytaki.net ekibine çok iyi geldi, hayatımızı daha da güzelleştirdi. Öyle bir enerji ki ondaki; işimize fazlasıyla yansıdığını, heyecanımızı canlı tuttuğunu ve üretkenliğimizi beslediğini düşünüyorum. Daha nice güzel işlere birlikte imza atacağımıza inanıyorum.

Bu işi yaparken ne tip sıkıntılarla karşılaştınız ve bunları nasıl aştınız? Sizce kendi işinizi kurarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor?

Hayatımızdaki ilklerde, hep bir tedirginlik, endişe ve korku yaşarız. Ben de elbette problemlerle karşılaştım, ancak, önemli olan zoru görünce pes etmemek, üzerine gitmek ve şüpheye yer vermemek. Çok inanarak yaptığım bir iş olduğu için kolay üstesinden geldiğimi, dış faktörlerin beni çok zorlamadıklarını düşünüyorum.

Her şeyiyle kendim ilgilenmek istediğim ve yaparken öğreniyor olduğum için biraz gecikmiş olabilirim bu proje için. Belki de doğru zaman buydu, kim bilir…

Dikkat edilmesi gereken muhakkak ki çok detay var, ama ilk sırada gelenlerden biri; ekibinizi iyi kurmanız. Gerçekten bu işi isteyen, dinamik, enerji dolu, işinde iyi ve güvenebileceğiniz insanlarla çalışmanız.

Bu bir ekip çalışması evet, ancak A’dan Z’ye tüm aşamalara da hakim olmak şart. (müşteri ilişkileri, memnuniyeti, stok, paketleme, sevkiyat, ihracat, tasarım,…) Birinin aksaması, diğerlerini de etkileyecektir hiç şüphesiz..

En önemli konulardan bir diğeri ise; satmaya karar verdiğiniz ürünü çok iyi tanımanız ve ona gerçekten inanmanız gerekiyor. Aksi halde, bir noktadan sonra istediğiniz verimi almanız zorlaşır.

İş hayatında kadın olarak yer almanın zorlukları var mı sizce? Varsa nelerdir?

Eskiden olsa, vardı diyebilirdim ama günümüzde kalmadığını düşünüyorum. Yaratılan, sunulan fırsatı almasını bilmekle ilgili bu durum. Kadınlarımızdaki farkındalık eskisi gibi değil, oldukça yüksek. Kadının girebileceği alanlar; sektörel olarak değişkenlik gösterse de; günümüzde hem aile hem iş hayatından ödün vermeden ikisini bir arada yürüten başarılı profillerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Ki bu da; gurur verici bir tablo.

Yaptığınız işten istediğiniz sonuçları alabildiniz mi? İleriye yönelik koyduğunuz hedefler nelerdir?

Mytaki.net olarak; 22 Eylul 2011’de açılışımızı yaptık. bu süre zarfında, kendimizi ifade edebildiğimize ve güzel bir kitle yakaladığımıza inanıyorum. Heyecanımızı ve enerjimizi koruduğumuz sürece sürekliliği olacaktır düşüncesindeyim.

İlerisi için, ürün çeşitliliğimizi arttırmak, hitap ettiğimiz kitleleri genişletmek niyetindeyiz. Farklılık yaratmak adına üzerinde çalıştığımız projelerimiz mevcut. Adım adım hepsini hayata geçirmek arzusundayız. Birlikte göreceğiz.

Kendi işini yapmak isteyen bayanlara neler tavsiye edersiniz?

Girişimciliğin maddi imkânlarla doğru orantılı olduğunu düşünebilirler. Ancak günümüzde ufak yatırımlarla bir Internet sitesi kurmak veya online satış yapmak göründüğü kadar zor değil.
Tek ihtiyaçları; “istemek”, gerisi zaten kendiliğinden gelir.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

Web adresimiz: www.mytaki.net
Her konuda bana info@mytaki.net e-mail hesabı üzerinden ulaşabilirler, keyifle yardımcı olmaya çalışırım.

ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
79794 kere okundu

Etiketler: takı girişimcilik

Murat Erdör

Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Murat Erdör, Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” üzerine master yaptı. 

Finans, hizmet ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı birçok şirkette çalıştıktan sonra uzun süre dijital pazarlama ve otomasyon konusunda dünyanın sayılı markalarından birisi olan Emarsys’de Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürüttü. 

Emarsys’deki başarılarının ardından Türkiye’nin lider pazarlama platformu Euromessage Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Erdör, 20 senelik kurumsal hayata ara verip kendi firmasını kurdu. 

Kariyerine dijital dönüşüm danışmanı olarak devam eden Erdör aynı zamanda “Bilgi Paylaştıkça Güzel” temalı web sayfasıyla farklı konularda sektöre katkıda bulunuyor.

bilgi@muraterdor.com
www.muraterdor.com

yazarın diğer yazıları için tıklayın

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Büyük Şirketlerin pazarlama pozisyonlarında yetişti, Dünyanın ilk tılsım mücevher markasını kurdu: Ece Şirin
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: Aslı Erataç
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: Muazzez Bodur
Ortaokulda karar verdiği işi kurdu: Konferans Çevirmeni Ceren Akıncı
Rüyasının peşinden giden girişimci; Işık Elçi
Profesyonel hayattan kendi işine.. Springtime Danışmanlık Bahar Şen
Elena Pallotta - Mua' Gelatieri d'Italia
Anadolu motiflerini takılara taşıdı: Meri Taksi
Uzmanlık alanına odaklanmış bir girişimci, Süeda Çil
Uzman olduğu sektörde gördüğü eksikliğin üzerine işini kurdu; Aydınlatma Mimarı Ayşe Özkiper
Online Takı satışı alanında öncü bir girişimci: Burcu Özdemir
Japon Çiçek Düzenleme Sanatı İkebana öğretmeni Türkan Füsun Güleç
Yurt dışı eğitim sektörünün öncülerinden biri: Sevil Kassem
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: İlayda Babacan
Çok uluslu şirketlerden Head Hunter'lığa geçiş: Perim İmer

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

Nasıl ihracat yapabiliriz ?

Nasıl ihracat yapabiliriz ?

6.1.1996 tarih ve 22515 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İhracat Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin (e) bendine göre, ihraç edeceği mala göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan, gerçek usulde vergiye tabi (tek vergi numarası sahibi) gerçek ve tüzel kişi tacirler, esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı olup üretim faaliyetiyle iştigal eden esnaf ve sanatkarlar ile joint-venture ve konsorsiyumlar ihracatçı olarak tanımlanmıştır.

OFİS VE İNSAN

Doğa Dostu Yeşil Binalar

Doğa Dostu Yeşil Binalar

Soluduğumuz havanın, içtiğimiz veya kullandığımız suyun, işlediğimiz toprağın milyarlarca insanın ihtiyacını karşılayabilmesi her geçen yıl güçleşiyor. Çünkü her üçü de sürekli kirleniyor.

Monitör ve masa yerleşimi

Monitör ve masa yerleşimi

Özellikle sırt, bel ve boyun rahatsızlıkları yönünden masada oturuş ve göz sağlığı açısından da monitör konumlanmalarında dikkat edilmesi gerekenleri inceliyoruz

İŞ DÜNYASI

Stratejik Planlamada Paydaş Analizinin Değerlendirilmesi

Stratejik Planlamada Paydaş Analizinin Değerlendirilmesi

2000'li yıllardan bu yana iş dünyamızda önem kazanmaya başlayan kurumsallaşma ve marka olmak kavramlarının her zaman bir proje kapsamında ele alınması gerektiğini düşünenlerden iseniz, doğru yerdesiniz! :-)

HUKUK / MUHASEBE

İş Kanununda Çalışma Süreleri

İş Kanununda Çalışma Süreleri

Şirketlerin personelleri ile en sık rastlalanan ihtilafları çalışma süreleri ve ücretlendirme ile ilgili konulardır. Nevzat Erdağ, İş Kanununda çalışma süreleri ile ilgili düzenlemeleri inceledi.