Çok uluslu şirketlerden Head Hunter'lığa geçiş: Perim İmer

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Çok uluslu şirketlerden Head Hunter'lığa geçiş: Perim İmer

Evde çalışmaya karar verince Coca-Cola'dan ayrılıp Head-hunter oldu. Zaman içinde işini geliştirerek şirketleştirdi.

Kısaca kendinizden bahsedermisiniz?

21 senelik iş yaşantım var bunun 7 senesini uluslararası şirketlerde çalışarak 14 senesini de kendi işimi yaparak geçirdim. Ortaokul ve lisede Erenköy Kız Lisesinde okudum. Üniversitede Bilkent Üniversitesi Büro Yönetimi bölümünü bitirdim. Üniversite bitmeden Procter&Gamble şirketine girmiştim. 2 sene sonra Coca-Cola’da iyi bir pozisyona geçtim. 5 sene çalıştıktan sonra girişimcilik serüvenim başlıyor.

Evlenip ve daha sonra da çocuk istemem sebebiyle evden yapabileceğim bir iş düşündüm. Annem Head-hunter’lık yapmıştı. Ancak kendisi öldüğü için işleri ve bağlantıları kopmuştu. Ben İsviçre’de oturan Amerikalı bir Head-hunter ile temasa geçtim. Ve bu işi yapmak için aday olduğumu söyledim. Çok şanslı bir dönemdi ilk işim Alman bir şirket için Genel Müdür aramaktı. Çok başarılı bir yerleştirme süreci geçti, bana yapılmasını gerekenleri (aday bulma ve cv okuma)öğreten Fransa ‘da yaşayan bir head-hunterdı.. Kendi yöneticim çok tecrübeli bir kişiydi. Tüm görüşmelerine girdim ve bu işi ondan öğrendim. Bunun üzere ben kendim Türk şirketlerle çalışmaya başladım. İşimi geliştirerek şirketimi kurdum. Halen aktif çalışmaktayım. Evliyim ve 15 ve 5 yaşında iki kızım var.

Kendi işinizi yapmaya nasıl karar verdiniz? Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

Kimseden.

Ne üzerine bir iş yapıyorsunuz? Başka iş fikirleri varken neden bu işi yapmaya karar verdiniz?

İnsan Kaynakları süreçlerini oluşturmak konusunda çalışıyorum. Karakterimin bu işe uygun olduğunu düşündüm. Daha sonrada farklı testler ile en iyi bu işi yapabileceğimi de öğrendim.

Bu işi yaparken ne tip sıkıntılarla karşılaştınız ve bunları nasıl aştınız? Sizce kendi işinizi kurarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor?

Gerçekçi bir hedef ve bunu uygulayacak aşamaları planlamak gerekir. Hem iş disiplini hem de iç disiplini olması gerekir. Gerçekten girişimcilik ruhu gerekir. Her olaydan kendi yapabileceği şeyleri düşünmesi gerekir ve kendini devamlı geliştirmesi gerekir. İşi için gereken nitelikleri sıralamalı ve bunların içinden kendisinin kuvvetli ve geliştirmesi gereken özelliklerini belirlemelidir. Şirket kurmak için muhakkak güvenilen kişilerden destek almalıdır. (Mali müşavirler ve veya muhasebeciler). Daha önce şirket kurmuş kişiler ile konuşmalı ve isteklerinden emin olmalıdır.

Yaptığınız işten istediğiniz sonuçları alabildiniz mi? İleriye yönelik koyduğunuz hedefler nelerdir?

Her yaptığım şeyi kendimin de tatmin olacağı şekilde yaptım. Ticari yönünü düşünmedim. Bunun bana çok şey kattığını düşünüyorum. Bugün halen 10 sene öncede çalışmış olduğum şirketlerin beni arayarak destek istemeleri benim iyi bir iş yaptığımı gösterir diye düşünüyorum. Şirketimin içinde olmayan faaliyet alanlarında kendimi geliştirmek ve yeni iş alanları yaratmak için çalışıyorum.

Kendi işini yapmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Kendilerini denemelerini ve zaman vermelerini tavsiye ederim. Başarısızlık yeni bir şey yapmak için önyargı oluşturur.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

Şirket web sitesi www.pmyonetim.com
Mail adresi perim@pmyonetim.com

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

34785 kere okundu


Etiketler:

Murat Erdör
Murat Erdör

Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Murat Erdör, Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” üzerine master yaptı. 

Finans, hizmet ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı birçok şirkette çalıştıktan sonra uzun süre dijital pazarlama ve otomasyon konusunda dünyanın sayılı markalarından birisi olan Emarsys’de Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürüttü. 

Emarsys’deki başarılarının ardından Türkiye’nin lider pazarlama platformu Euromessage Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Erdör, 20 senelik kurumsal hayata ara verip kendi firmasını kurdu. 

Kariyerine dijital dönüşüm danışmanı olarak devam eden Erdör aynı zamanda “Bilgi Paylaştıkça Güzel” temalı web sayfasıyla farklı konularda sektöre katkıda bulunuyor.

Reklam
Kobitek Logo

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook Instagram LinkedIn

Destekçilerimize Teşekkürler

Kaspersky KOBİ Güvenlik Paketi

Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz