Ortaokulda karar verdiği işi kurdu: Konferans Çevirmeni Ceren Akıncı

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Ortaokulda karar verdiği işi kurdu: Konferans Çevirmeni Ceren Akıncı

Ofis ortamında aradığını bulamayınca ortaokulda karar verdiği çevirmenlik işi kurdu.

Kısaca kendinizden bahsedermisiniz?

İlk - Orta ve Lise eğitimimi TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldum. 1999-2001 yılları arasında uluslar arası çalışmalarda yer almak, organizasyon sektöründe deneyim kazanmak ve çeviri alanında becerilerimi ilerletmek amacı ile İstanbul’da Mydonose Showland’de iki yıl görev aldım. 

2002 yılında sektörde edindiğim deneyim ile Ankara’ya döndüm ve Dünya Bankası, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Projelerinde çevirmen, iletişim danışmanı, proje asistanı ve danışman pozisyonlarında farklı konu ve projelerde yer aldım. 2009 yılında kendi şahıs şirketimi kurdum.

Birçok farklı kurum ve kuruluş ile gerek yazılı (yeminli) gerekse sözlü (simültane/ardıl/fısıltı/eşlik) çeviri çalışmalarımı sürdürmekteyim. Gereği halinde yurtdışında çalıştığım proje ve firmalara organizasyon, lojistik gibi alanlarda da destek sağlamaktayım.

Kendi işinizi yapmaya nasıl karar verdiniz? Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

İlk iş hayatına atıldığımda ofis ortamında beklentilerimi bulamadığım zaman kendi işimi yapmam gerektiğine karar verdim. Hayatımın dümeninde olmayı her zaman tercih etmem iş hayatıma da yansıdı, en büyük desteğim ise aldığım eğitim ve okul hayatında bana verilen özgüven ve kendine inanç oldu.

Ne üzerine bir iş yapıyorsunuz? Başka iş fikirleri varken neden bu işi yapmaya karar verdiniz?

Konferans Çevirmeniyim, ben ve ekibim yazılı, sözlü çeviri ve organizasyon hizmetleri sunmaktayız. Çevirmen olmak ortaokulda verdiğim bir karardı, iletişimi sevmem, farklı dil ve kültürlere olan ilgim bu mesleği seçmemde en büyük rolü oynadı.

Bu işi yaparken ne tip sıkıntılarla karşılaştınız ve bunları nasıl aştınız? Sizce kendi işinizi kurarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor?

Serbest iş yaparken benim yaşadığım zorluk mali konularda oldu çünkü kendi işimi profesyonel tecrübemle yürütmek benim rutinimdi ancak muhasebe alanında fazla bir bilgiye sahip değildim dolayısı ile bu konuda zorlandım serbest iş yaparken kendi işinizi çok iyi yapabilirsiniz ancak bunun yanı sıra idari ve mali konularda da bilgi sahibi olunması gerektiğini kendi adıma paylaşabilirim.

İş hayatında kadın olarak yer almanın zorlukları var mı sizce? Varsa nelerdir?

İş hayatında kadın olarak bir zorluk yaşamadım, ancak hayatımda çalışan kadın olmanın zorluklarını diğer kadınlar gibi ben de yaşadım, hem hayatın kadına yüklediği sorumluluklar hem de iş hayatının sorumlulukları bir arada bazen zorlayıcı olabilse de aşılamayacak sorunlar değildir.

Yaptığınız işten istediğiniz sonuçları alabildiniz mi? İleriye yönelik koyduğunuz hedefler nelerdir?

Yaptığım işten istediğim sonuçları aldım, almaya da devam ediyorum ancak her gün kendime yeni hedefler yeni beklentiler koyuyorum ileriye yönelik hedeflerim büyüyen ekibimle beraber daha fazla kurum, kuruluş ve kişiye her geçen gün artan kalite ve hizmet anlayışımızla en üst seviyede memnuniyet sağlayabilmektir.

Kendi işini yapmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Kendilerine güvenmelerini, sevdikleri işi yapmalarını ve zorluklardan yılmamalarını tavsiye ederim.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

Bana ulaşabilecekleri web adresim : www.minervaceviri.com


ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
17528 kere okundu

Etiketler: girişimcilik

Murat Erdör

Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Murat Erdör, Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” üzerine master yaptı. 

Finans, hizmet ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı birçok şirkette çalıştıktan sonra uzun süre dijital pazarlama ve otomasyon konusunda dünyanın sayılı markalarından birisi olan Emarsys’de Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürüttü. 

Emarsys’deki başarılarının ardından Türkiye’nin lider pazarlama platformu Euromessage Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Erdör, 20 senelik kurumsal hayata ara verip kendi firmasını kurdu. 

Kariyerine dijital dönüşüm danışmanı olarak devam eden Erdör aynı zamanda “Bilgi Paylaştıkça Güzel” temalı web sayfasıyla farklı konularda sektöre katkıda bulunuyor.

bilgi@muraterdor.com
www.muraterdor.com

yazarın diğer yazıları için tıklayın

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Ahşap Oyuncaklar ile mutluluk ihraç ediyor: Ayşe Ünlü
Ortaokulda karar verdiği işi kurdu: Konferans Çevirmeni Ceren Akıncı
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: Nur Beğen
Anadolu motiflerini takılara taşıdı: Meri Taksi
Japon Çiçek Düzenleme Sanatı İkebana öğretmeni Türkan Füsun Güleç
Elena Pallotta - Mua' Gelatieri d'Italia
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: Aslıhan Özenç
Çok uluslu şirketlerden Head Hunter'lığa geçiş: Perim İmer
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: bilgesibel.com
Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri: Aslı Erataç
Gülsel Asfuroğlu, Online kişisel bakım ürünleri satışında yeni bir girişimci
Yurt dışı eğitim sektörünün öncülerinden biri: Sevil Kassem
Büyük Şirketlerin pazarlama pozisyonlarında yetişti, Dünyanın ilk tılsım mücevher markasını kurdu: Ece Şirin
Rüyasının peşinden giden girişimci; Işık Elçi
Profesyonel hayattan kendi işine.. Springtime Danışmanlık Bahar Şen

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

İhracat türleri

İhracat türleri

Dış satım, yani ihracat farklı türlerde gerçekleştirilebilmektedir. Özellik arz etmeyen, kayda bağlı, kredili, konsinye, serbest bölgelere vs. pek çok ihracat türü bulunmaktadır.

OFİS VE İNSAN

Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar_2

Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar_2

İletişimin amacı, kısaca sorunlarımızı çözmek, gereksinimlerimizi karşılamaktır. Etkili iletişim nasıl kurulur ve hangi davranışlarımız etkili iletişim olarak tanımlanabilir?

İşkolik Olmak, İşkolizm ve İşkolizmden Kurtulmanın Yolları

İşkolik Olmak, İşkolizm ve İşkolizmden Kurtulmanın Yolları

Çalışma hayatında, kabul görmek, onaylanmak ve saygı duyulması için sektörel alanda uzmanlaşmanın yanı sıra çok çalışkan olmak da gerekiyor.

İŞ DÜNYASI

Krizde en büyük silahınız: Entelektüel sermayeniz

Krizde en büyük silahınız: Entelektüel sermayeniz

Finansal açıdan güçlü olabilirsiniz. İşletmenizin teknik altyapısı çok güçlü olabilir. Operasyonlarınız çok verimli olabilir. Ürünleriniz rakiplerinizin bir adım önünde olabilir. Hiç önemli değil. Bu üstünlüklerin ömrü birkaç hafta ile birkaç ay arasındadır.

HUKUK / MUHASEBE

Yeni Türk Ticaret Kanununda işte bunlar var

Yeni Türk Ticaret Kanununda işte bunlar var

Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği değişikliklere hızlı bakış