Marka Kentler için Yol Haritası - Son

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Marka Kentler için Yol Haritası - Son

Hedefi ne olursa olsun, marka olma girişiminde bulunan kent liderleri, sonuçların, stratejilerini etkileyecek en kritik bilgi olduğunu bilmelidir. Bir kenti markalaştırmak için 10 rehber öneri.

1- Mutlaka bir amacınız olmalıdır

Açık ve net bir hedef ve plan yoksa başarıyı unutun. Bu durumda, proje birkaç yöne kayabilir.

Net olarak tanımlanmış bir amaca bağlı olarak, açık roller ve sorumluluklar, projenin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlar.

2- Anahtar kriter güvenilirliktir

Bir kent için yüksek beklentiler olabilir. Ama bunların sağlam ve gerçekçi olması gerekir. Kent ile ilgili marka konumlandırmadı ilgili ve motive edici olmalıdır.

Hedeflenen marka kimliğinin güvenilir olması şarttır.

3- Spesifik olmalıdır

Bir kenti markalaştırma çalışmalarında, genel eğilim, herkes için her şey olmaya çabalamaktır. O zaman, kentin gerçekte neyi temsil ettiği sorusu cevapsız kalır. Sonuçta çalışma fazlasıyla genelleşir. Marka stratejisinde hangi unsurların öncelikli olması gerektiğine karar vermek zor ama kritiktir.

Disiplinli bir odaklanma nihayetinde stratejiyi daha güçlü kılacaktır.

4- Kaynakları verimli kullanın

Bir marka stratejisi geliştirmek büyük bir bütçe gerektirmez. Bunun yerine, yerel kaynakları kullanarak projeyi gerçekleştirmenin yaratıcı yolları vardır.

5- En güzeli kulaktan kulağa yayılmaktır

Bir reklam kampanyası farkındalık yaratmada yardımcı olsa da, genellikle sürdürülmesi çok maliyetlidir. Bunun yerine, farkındalık ve kulaktan kulağa iletişim oluşturmanın yolları olarak etkinlikler, şehir turları ve PR başarı hikayeleri gibi tabandan gelen taktikleri değerlendirin.

Bu taktikler marka tercihi yaratmada reklamdan daha güçlüdür.

6- Bir slogandan daha fazlası gerekir

Tavsiyemiz şudur; sloganları yalnızca son çare olarak kabul edin. Bir slogan markalaşmayı sağlar ama aynı şey değildir. Sloganlar kırılgan, sınırlı ya da çok geniştir. Gerçekte kim olduğunuzu temsil etmezler.

Marka, bir yerin DNA'sıdır, neden yapıldığıdır, nesilden nesle aktarılan şeydir. Özgündür ve bir yeri diğerlerinden farklı kılan şeyin ne olduğunu gösterir.

7- Kelimeleri aşan ifadeler düşünün

Marka konumlandırması geliştirirken, mekanın verdiği sözü tanımlayan kelimelerin ötesini düşünün. Kimi zaman dil ile ilgili engeller, bir marka konumlandırmasının algılanmasını farklı şekilde etkileyebilir.

Destekleyici görsellerin ve seslerin kullanılması, hedef kitlenin motive edilmesine yardımcı olur. Bunu dikkate alın.

8- Duygusallık etkilidir

İnsanların ruhlarını harekete geçirecek sihri bulmak önemlidir. Konumlandırma, diğer şehirlerin taklit edebileceği bir vaatten daha fazlası olmalıdır. Temel vaat, izleyicilerle duygusal bir bağ kurmak için içten olmalıdır.

9- Markalaşma biraz zaman alır

Markalaşma uzun vadeli bir girişimdir. Sonuçlar zaman, sabır ve bağlılık gerektirir. Başarı için gerçekçi kriterler belirleyin ve başarıyı yıllık olarak ölçmek için bir plan yapın.

Ekonomik faydalarını görmenin üç ila beş yıl alacağını varsayın.

10- Markalaşmada tutarlılık esastır

Markalaşma zaman alır, ancak tutarlılık da gerektirir. Marka stratejisini geliştirirken, stratejide çılgınca değişikliklerden kaçınmak gerekir. Ön çalışma ve araştırma konusunda gayretli olmaya zaman ayırın.

Tüm iletişim ortamlarında tutarlı bir mesaj, görünüm ve his vermek için enerji harcayın. Tutarlılık ve istikrar güçlü bir kombinasyondur.

Bütün paydaşların katılımını sağlamak önemlidir

Markalaşma sürecine dahil olan paydaşlar, markayı desteklemek için güçlü bir bağlılığa ve inanca sahip olmalıdır. Bunun farkında olmalı, buna inanmalı ve bunu yaşamalıdırlar.

Bu kişisel katılım, stratejinin, pazarlamadan karar almaya kadar paydaşların yürüttüğü tüm faaliyetlerin temeli haline gelmesini sağlayacaktır.

Paydaşlar başarı konusunda bilgilendirilmelidir

Bir Kent markası stratejisi geliştirmenin ve uygulamanın uzun vadeli projeksiyonu göz önüne alındığında, paydaşları ilerlemeye dahil etmek önemlidir. Paydaşları sürece dahil etmek, uzun vadede bağlılığı ve katılımı sağlayacaktır.

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

1140 kere okundu


Etiketler:

Adil Gürkan
Adil Gürkan

Mengenli olmakla gurur duyan bir Anadolu insanıyım.

Mutfağa, Sanata, Doğaya, Hayvanlara, Estetiğe, Bilgiye, Spora tutkunum.

Darüşşafaka Lisesi’nde, insan olmak, merhamet, anlayışlı olmak, bilime inanmak, özgüven, kendini doğru ifade etmek, yaratıcılık alanlarında eğitim aldım.

Hacettepe Üniversitesinde, Türkiye’yi, Dünyayı, Bilimi, İnsanı, Sosyal Bilimleri, İşletmeciliği, Turizmi, Ağırlama sanatlarını öğrendim.

Amerika Otel ve Moteller Birliği Eğitim Enstitüsünden Otelciliğin evrensel kurallarını, inceliklerini, küresel kültürü anlamayı öğrendim.

1986 yılında otelciliğe başladım. O günden bu yana kendimi ev sahibi olarak gördüğüm otellerde, konuklarımıza mutlu tatiller yaşatmak için çabalıyorum.

Bu gün itibarıyla, çalışan ya da Üniversitelerdeki gençlere bilgimi, görgümü, deneyimlerimi ve önerilerimi sunarak, onların gelişmesine katkı sunuyorum.

Türkiye’nin en büyük Yerli Zinciri Kilit Hospitality Group’ta Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktörü olarak dinamik çalışma hayatımı sürdürüyorum.

Bir kitabım yayınlandı; Dinozor Turizmcinin Anıları

Aşağıdaki alanlarda risk yönetimi danışmanlığı

  • Turizm ve Otelcilik Sektörünü Tehdit eden Riskler
  • Yeni kuşakların turizm sektörüne uyumlu hale getirilmesi
  • Pazarlamanın geleceği. Pazarlama 3.0, 4.0, 5.0
  • Z Kuşağı ve Yeni Kurum Kültürü
  • İşletmelerde Demokratik Yönetim.

Eğitimler

  1. Mobbing
  2. Mikro Yönetim
  3. Çalışanlar Nasıl Mutlu Olur?
  4. Özgüven – Özsaygı – İnsiyatif
  5. Turizmde Sürdürülebilirlik
  6. Hayatta ve Doğada Liderlik

Kurumsal

  1. MDY ( Müşteri Deneyimi Yönetimi )
  2. Kurumsal Tasarruf
  3. Turizmde Sürdürülebilirlik
  4. İşgücü ve Kariyer Yönetimi
Reklam

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz