İş Hayatının Gerçekleri

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
İş Hayatının Gerçekleri

İş Hayatının Gerçekleri

Bu yazıyı yazmamdaki amaç iş hayatınızın son bulması ve sonrasındaki süreçlerde yaşayabileceklerinizi başımdan geçen olaylardan örnekler de vererek anlatmaya çalışacağım.

Ben yıllarca özel bir şirkette üst düzey yöneticilik yaptım. Gerçi yaşım 38 olmasına rağmen iş hayatındaki yöneticilik vasfım 15 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. İnsanlar belirli süre sonunda yaptıkları işten sıkılmaya başlarlar ve kendilerine yeni uğraşlar bulmayı veya iş konuları bulmayı araştırırlar.

Bu sıkıntıların sonucunda ya patronunuzun ufak tefek eleştirileri sizin zorunuza gitmeye başlar, ya maaşınızın düşüklüğünü dert edinirsiniz veya buna benzer sorunlar işyerinizden kopma noktasına getirir. Hele bir de çok cazip bir iş teklifi ile karşılaşırsanız bu yeni bir hayatın da başlangıcını oluşturur. İşinizden ayrılırsınız ve bahsettiğim yeni hayata yelken açarsınız.

Fakat göz önüne alınması gereken en önemli husus yeni iş hayatınızda sizleri nelerin beklediği konusudur. Ben de bu tarz bir olayın neticesinde yurtdışında bir şirkete Genel Müdür pozisyonu ile transfer oldum. Tabii ki sonrası da açık bir görevle başladım. Çünkü belirli bir süre sonra grubun CEO’luğu da teklif edilmişti. İş hayatında sıkça rastlanılan problemlerden birini yaşadım ve ortakların ayrılması sonucu belirli bir süre daha görevime devam ettim ve sonrasında ayrılıp Türkiye’ye döndüm.

Çevremdeki insanların fikirlerini ve desteklerini alarak hemen iş bulabileceğimi planladım. Ve dönüşümü gerçekleştirdim. Çevremdeki insanlar derken de kastım iş hayatında samimi olarak görüştüğüm işadamları ve meslek sahipleri v.b. kişilerdi. Türkiye’ye döndükten sonra ilgili kişilerle görüşmeler yaparak bir yön çizmeye karar verdim. Artık işsizler ordusuna katılmış bir mühendistim.

Çevremdeki insanlarla birinci görüşmelerden sonra baktım ki ikinciye aramanın anlamı kalmamış. Yani herkes siz iş sahibiyken belirli pozisyonlardayken arkanızda yer alırken boşta kaldığınızda hiç bir menfaatleri olmadığını düşünerek telefonlarınıza çıkmamaya başlarlar. Veya randevulaşırsınız ama randevu günleri sürekli değişir durur. Her görüştüğünüzde de sanki borç isteyecekmişsiniz gibi işlerinin kötü olduğundan bahseder dururlar. Neticede sizi arayıp soran bir kaç kişinin dostunuz olduğunu anlarsınız.

Ellerinden bir şey gelmemesine rağmen arada sizi arayıp sorduklarında mutlu olursunuz. Bayramlarda ve özel günlerde cep telefonunuzda mesajlar veya aramalar bitmek bilmediği dönemlerden gözünüz cep telefonunuzda arayan olacak mı diye bakar ve beklersiniz. İş başvurularınızda referans verecek kişileri düşünürsüz. “Çünkü Artık Zirvede Değilsiniz”. Ancak unutmamanız gereken çok önemli bir şey daha vardır. Zirvedekiler eğer gerçekten zirveyi hak ettikleri şekilde yaşadılarsa mutlaka tekrar zirveye çıkarlar.

İşte belirli bir süre iş bulamayan kişilerin en büyük destekçisi olması gereken ana fikir budur. Çünkü insanlar kendilerini boşlukta hissedip bir de umutsuzluğa kapıldıklarında ruhsal açıdan bunalım başlar. Bunu aşmak yine insanın elinde olan bir olgudur. Kendisini yeniden zirveye çıkmayı hedefleyerek motive ederse sıkıntılarını atar. Başvurularını da ona göre yaparsa (şirket seçimi, pozisyon seçimi v.b.) başarıya ulaşmak zor olmaz.

Kaynak : makalemarketi.com


ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
12794 kere okundu

Etiketler: hayatı

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Yönetim Kurulu Üyeleri Kriz Ortamında Risk Yönetimine Ağırlık Verecek
Şikayet Yönetimi
Engelli çalışanlar en çok teknik serviste istihdam ediliyor
İş Hayatındaki Başarının Formülü Bulundu “İşine Tutkuyla Bağlanmak”
İnsan Kaynakları Problemlerinde Bordrolama Çözümleri
İşe İyi “İÇ” Müşterileri Alın
Şirketlerde Kriz Yönetimi Üzerine Yeni Açılımlar
Güvenin ama kontrol edin!
21.Yüzyılın Rekabet Silahı; Müşteri İlişkileri Yönetimi
Stratejik Ortaklık Nedir?
Sizden sonra geminin kaptanı kim olacak?
Kobi Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile ilgili prosedürler
2023'e 5 Kala..Turquality
Kültürlü ve Uzun Ömürlü Şirketler Gerekli
İletişim Testisi İletişim Yolunda Kırılır

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

Nasıl ihracat yapabiliriz ?

Nasıl ihracat yapabiliriz ?

6.1.1996 tarih ve 22515 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İhracat Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin (e) bendine göre, ihraç edeceği mala göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan, gerçek usulde vergiye tabi (tek vergi numarası sahibi) gerçek ve tüzel kişi tacirler, esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı olup üretim faaliyetiyle iştigal eden esnaf ve sanatkarlar ile joint-venture ve konsorsiyumlar ihracatçı olarak tanımlanmıştır.

OFİS VE İNSAN

Etkili Dinleme Teknikleri

Etkili Dinleme Teknikleri

Dinleme konuşmanın algılanma boyutunu oluşturmaktadır. Bireyin söylenenleri algılayıp anlamlandırmasıdır. Birey, okul öncesine ait bütün bilgi, duygu ve düşünce evrenini dinleme yoluyla oluşturur.

Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?

Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?

Başta mâliyet unsurları olmak üzere muhtelif menfi sebeplerden ötürü salt bir firmaya ya da kuruluşa ait ofisler düzenlenemiyorsa, çare paylaşımlı ofislerde aranmalıdır.

İŞ DÜNYASI

İş Yemeği Adabı

İş Yemeği Adabı

İş yemeği günümüzde çoğu şirket için büyük ölçüde önem arz eden bir konu haline geldi. Hatta iş yemeği konulu seminer ve eğitimler düzenlenmeye başladı.

HUKUK / MUHASEBE

Yeni Türk Ticaret kanununda Şirket kuruluşuna ilişkin değişiklikler

Yeni Türk Ticaret kanununda Şirket kuruluşuna ilişkin değişiklikler

Yeni Türk Ticaret Kanunun getirdiği değişiklikleri Nevzat Erdağ, bir yazı dizisi olarak sunuyor. İkinci başlık: Şirket Kuruluşu