Hedef Belirleme ve Hedeflerinizi Hayata Geçirmenin 8 Adımı

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Hedef Belirleme ve Hedeflerinizi Hayata Geçirmenin 8 Adımı

Hedef Belirleme ve Hedeflerinizi Hayata Geçirmenin 8 Adımı

Hedef belirleme ve hedefleri hayata geçirmede dikkat edilmesi gereken bazı küçük noktalar vardır. Bu makalede hedef belirlerken nelere dikkat etmeli, hangi sorulara yanıt aramalı ve belirlenen hedefleri hayata geçirirken neler yapmanız gerektiğine dair ipuçları bulacaksınız.

 

1. Hedef ve amaçlarınızın tam olarak ne/neler olduğunu belirleyin. Kimi zaman vakit kimi zaman nakit problemlerinden ötürü yapamadığınız hayallerinizi, hedeflerinizi amaçlarınızı düşünün.  Peki, yeteri kadar zamanınız ve paranız olsa ne yapmak isterdiniz? Önümüzdeki 5 yıl içinde neler yapmayı hedefliyorsunuz? Geride bıraktığımız 5 yıl içinde neler yapmış olmayı isterdiniz?

 

2. Kendinize madde 1’de sıraladığınız hedefleri neden yapmak istediğinizi sorun. Yapmayı hedeflediğiniz planlarınızı, neden hayata geçirmek istediğinizi bilmeden motive olmak, bu isteklere sarılmak ve onları aktif hale getirmek neredeyse imkansızdır. Bu nedenle, neden ve niçinlerinizi iyi analiz etmelisiniz.

 

3. Hedeflerinizin gerçekleşebilmesi için hayatınızda neleri değiştirmeniz gerektiğini gösteren bir liste hazırlayın. Çoğu zaman hedeflerimizi gerçekleştirememenin asıl nedeni bunları yazılı olarak listeleştirmememizdir. Hedeflerinizi gösteren bir liste yapma başarısı gösteremezseniz hedeflere odaklanmakta zorluk çekersiniz. Hedefleri gerçekleştirmek için bir zaman planlaması yapmalı ve gerçekleşme süreçlerine odaklanmalısınız.

 

4. Her bir hedefi kendi içinde küçük hedeflere bölümlendirmek bütüne giden yolda en önemli adımlardan biridir. Hedefinizi küçük maddelere bölün ve her bir madde için zaman tanımlayın. Maddeleri tamamladıkça ana hedefinize giden yolun kısaldığını ve tek seferde büyük bir hedefe yol almaktansa ona adım adım ulaşmanın keyfini keşfedeceksiniz. Ayrıca bu metot size hedefinizi gözünüzde büyütmemeniz adına da yardımcı olacaktır.

 

5. Hedeflerinize ulaşmak için bir zaman çizelgesi hazırlayın. Çoğunlukla hedeflerimize ulaşmakta zorluk çekeriz çünkü bir zaman çizelgemiz diğer bir deyişle zaman planlamamız yoktur. Hedefleriniz için bir bitiş tarihi belirleyin ve hedef çalışmalarınızı bu tarihe uygun planlayın. Hedeflere ulaşmak için bir başlangıç bir de bitiş tarihi konulması zorunludur.

 

6. Geliştirmek, büyümek ya da ulaşmak istediğiniz hedefe ilişkin belirlediğiniz sorumlulukları hayata geçirme noktasında güvenilir bir arkadaşınızdan destek talep edebilirsiniz. Bu güvenilir arkadaşınızın eleştiri kabul edebileceğiniz bir kişi olması ve mümkünse bu kişinin de eşiniz olmaması önerilir. Seçtiğiniz kişi ile hedeflerinizi ve bu hedefler için belirlediğiniz zaman planlamasını paylaşarak sizi kontrol etmesini, zaman planlamanızın dışına çıktığınızda sizi tekrar motive ederek plana uygun hareket etmenizi sağlamasını rica edin.

 

7. Her bir hedefinizi ya da hedefe giden yolda belirlediğiniz küçük hedefleri tamamladığınızda mutlaka bunu kutlayın. Biz insanlar kutlamaları severiz ve kutlamalar bir sonraki hedefe odaklanmada bizi motive edici olurlar.

 

8- Bir hedefi tamamlayıp ve kutladıktan sonra geriye dönerek prosesleri gözden geçirin ve bu hedefe ulaşırken daha pürüzsüz ya da daha hızlı yol almanın başka yolları olup olmadığını analiz edin. Bu adım size daha sonraki hedef planlamalarınızda dikkat etmeniz gereken noktalara ilişkin ipuçları verecektir.

 Kaynak : makalemarketi.com



ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
90452 kere okundu

Etiketler: kişisel gelişim

Bahar Özbal

Firma ve kurumların, kurumsallaşma sürecine katkıda bulunan çalışmalara imza atan yazar, kurumsal iletişim, reklam ve halkla ilişkiler, marka iletişimi, pazarlama iletişimi alanlarında yıllar boyu edindiği deneyimlerini MakaleMarketi.com'da yazdığı makaleler aracılığı ile okuyucuları ile paylaşıyor. Yeni dönem pazarlama stratejileri ile ilgili de araştırmalar yapan yazar, yenilikçi ve etkin iletişim sistemlerini kurgulayarak fark yaratan projeler hayata geçirmeyi seviyor. www.pbailetisim.com

yazarın diğer yazıları için tıklayın

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?
Beden Dilinin Etkin Kullanımı
Ofis aydınlatması nasıl olmalıdır?
Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?
Önyargı Nedir? Önyargılı Olmanın Zararları Nelerdir?
Doğa Dostu Yeşil Binalar
Yeni Nesil Ofisler
Hayal Kurmanın Önemi, Hayal Etmenin Gücü ve Motivasyonu
Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar_2
Toplantı Teknikleri
Ergonomik Kullanım: Klavye ve Mouse
İşkolik Olmak, İşkolizm ve İşkolizmden Kurtulmanın Yolları
Başarılı Olmak, Başarmak İçin İzlenmesi Gereken 7 Adım
Kendini Tanımak ve Kendini Geliştirmenin Önemi
Monitör ve masa yerleşimi

DIŞ TİCARET

Ülke ve birliklere göre ihracat prosedürleri

Ülke ve birliklere göre ihracat prosedürleri

ihracat yapılırken düzenlenmesi gereken belgeler ülke ve bölgelerine göre farklılıklar içermektedir.

OFİS VE İNSAN

Ofis ortamında bilgisayar ağı kurulumu

Ofis ortamında bilgisayar ağı kurulumu

İki ve daha çok bilgisayarın birbirine bağlanmasına bilgisayar ağı (Network) denir. Ağ içindeki bilgisayarlar birbiriyle iletişim kurabilirler ve veri paylaşırlar.

Etkili Dinleme Teknikleri

Etkili Dinleme Teknikleri

Dinleme konuşmanın algılanma boyutunu oluşturmaktadır. Bireyin söylenenleri algılayıp anlamlandırmasıdır. Birey, okul öncesine ait bütün bilgi, duygu ve düşünce evrenini dinleme yoluyla oluşturur.

İŞ DÜNYASI

Türkiye’nin istihdamına online alım ve başvurular yön veriyor!

Türkiye’nin istihdamına online alım ve başvurular yön veriyor!

İşverenlerin yüzde 97’si iş ve insan kaynakları sitelerinde eleman arıyor. İş arayanlar arasında İK sitelerinin tercih edilme oranı ise yüzde 83.

HUKUK / MUHASEBE

Yeni Türk Ticaret kanununda Şirket kuruluşuna ilişkin değişiklikler

Yeni Türk Ticaret kanununda Şirket kuruluşuna ilişkin değişiklikler

Yeni Türk Ticaret Kanunun getirdiği değişiklikleri Nevzat Erdağ, bir yazı dizisi olarak sunuyor. İkinci başlık: Şirket Kuruluşu