Başarılı Olmak, Başarmak İçin İzlenmesi Gereken 7 Adım

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Başarılı Olmak, Başarmak İçin İzlenmesi Gereken 7 Adım

Başarılı olmak, bir şeyleri başarmak hemen herkesin ortak hedefi… Ancak kimileri için başarı kendiliğinden geliyormuşçasına kolayken kimileri için de bir türlü varılamayan yol gibidir.

Başarılı olmak, bir şeyleri başarmak hemen herkesin ortak hedefi… Ancak kimileri için başarı kendiliğinden geliyormuşçasına kolayken kimileri için de bir türlü varılamayan yol gibidir. Peki, nerede hata yapıyor? Hangi adımları atlıyoruz? İşte, başarılı olmak ve başarıya ulaşmak için izlenmesi gereken 7 adım…

  1. Sorumluluk Alın: Hemen her yaş grubunun alabileceği belirli sorumluluklar vardır. Kişisel gelişim ve başarılı birer birey olmak için sorumluluk almak, sorumluluk bilinci ile donanmak önemli adımlardan biridir. Sorumluluk almaktan kaçınan ya da sorumluluk verilmeyen bireyler zamanla hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelemedikçe bu durumu çevrelerine mal etmeye başlıyorlar. Hayatın ilk evresinde başarılarına engel olarak anne-babayı suçlu gören birey hayatının gelişen evrelerinde amir, müdür, çalışma arkadaşları ve son olarak da eşlerini başarısızlıklarının mimarı olarak adlandırmaya başlıyorlar. Oysaki başarılı insanlar kendilerini her işten sorumlu hissederler. Üstelik bu olgunun mimarı da kişinin kendisinden başkası değildir. Başarısızlıkların nedenini başkalarına yüklemek yerine sorumluluk duygusunu geliştirmek ve sorumluluk almaya başlayarak ilk adımı atabilirsiniz. Yaşantımız içerisinde dünyada meydana gelen olaylar, geçmişimiz, doğum yerimiz, içine doğduğumuz aile ya da başka insanların davranışları gibi kontrol altına alamayacağımız veya müdahale edemeyeceğimiz bir dizi dış etken olduğu bir gerçek ama kendi irademizce gelişecek olayları, kendi hayatımızın kontrolünü, düşünce ve davranış biçimlerimizi kontrol altında tutabiliriz. Hayatta başarılı olmak için önce hayatınızın sorumluluğunu almayı öğrenmelisiniz.
  2. Plan Yapın: Plansız program olmaz. Hayatınızı planlamak ve hayatınıza başarı katmak için plan yapmalısınız. Başarmak için programlı olmayı, programlı olmak için de planlamayı öğrenmeniz gerekiyor. Hedef ve hayallerinize ulaşmak için plan yapmadan hareket etmek demek tarifi olmadan yemek yapmak ya da hiç bilmediğiniz bir şehirde elinizde harita olmaksızın yön bulmaya çalışmaya benzer. Şunu hatırlatmamda fayda var; bugün bütün büyük zaferler üzerinde düşünülerek yani planlanarak elde edilmiştir. Siz de başarılı bir birey olmak için hayatınızı planlayın!
  3. Uzmanlaşın: Her işi yaparım, her şeye yeteneğim var diyen pek çok insan ile tanıştım. Ama asıl başarının tek bir konu üzerinde odaklanan insanların olduğunu gördüm. Sizi asıl başarıya götürecek olan en iyi olduğunuz alanı belirleyerek o alanda tüm enerjinizi harcamaktır. Hatırlatmak isterim ki üstün körü elde edilen bilgi ile derinlemesine edinilmiş bilgi arasında mutlak fark vardır. Enerjinizi tek bir alana odaklamak demek tek bir şey öğrenmek demek değildir. Her alanın mutlaka alt alanları ve öğrenilmesi gereken bir dizi detayı vardır.
  4. Başarıya Ulaşmak İçin Ödemeniz Gereken Bedellerin Farkında Olun: Hayatta her bir bireyin kriteri bir diğerinden farklıdır. Bu doğrultuda hedefler ve başarı kıstasları da değişkenlik gösterir. Kimi büyük bir eve sahip olmak isterken kimi lüks bir arabanın hayalini kurar, kimi için geniş bir aile olmak önemliyken kimisi dünyayı gezmeyi ister. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama buradaki önemli nokta bu hayallerin pek çok kişi için ortak hayaller olduğudur. Bu da demektir ki tüm atletler koşacak ancak ipi tek bir kişi göğüsleyecek. Başarılı insanlar hayatta hayallerine hedeflerine koşarken ödeyecekleri bedelin farkında olanlardır. Hedefinize ulaşacağınız yolda neleri feda edeceğinizi önceden bilmek size gerçekçi hedefler koymanız noktasında yardımcı olacaktır.
  5. Kararlı Olun ve Vazgeçmeyin: Başarıya ulaşmak adına kat edeceğiniz yolda bir dizi engel de sizi bekliyor olacak. Bunlara kararlılık sınavı da diyebiliriz. Çabuk yorulan, ilk engelde yol değiştiren kişiler hedeflerine asla varamazlar dolayısıyla da hayatları boyu hayal edip de ulaşamadıkları şeyler hakkında sızlanıp dururlar. Hedefiniz ve hayaliniz ne ise onu yapmak için azmedin. Mutlu ve başarılı insan olmanın sırrı bunda saklıdır. İlk seferinde olmadıysa tekrar tekrar hatta tekrar deneyin. Hayalinize siz inanmazsanız size insanlar neden inansınlar?
  6. Hayatın Her Anının Kıymetini Bilin ve Ondan Keyif Alın: Başarılı insanlar kendileri ve yaşadıkları hayatla barışık insanlardır. Başarıya giden yolda en büyük motivasyonu önce kendinizden sonra hayattan alırsınız. Ve hayat siz ona nasıl bakarsanız o şekilde size geri dönendir. Hayatınızı çimdiklemekten onu kanırtmaktan vazgeçin. Onu sevin ve benimseyin. Her anın tadını alın. Başarılı insanların geneline baktığınızda göreceğiniz şey onların yaşadıkları hayattan keyif alan yaptıkları işe yürekten inanan insanlar olduklarıdır. Onlar bu dünyaya yapmakta oldukları şeyi yapma amacı ile geldiklerini hissediyor ve hissettiriyorlar. Hayattaki önceliklerinizi ve hayatta olma amacınızı belirleyin. Ve bu amaca doğru ilerleyin. Hayatınızın çok daha keyifli olmaya başladığını göreceksiniz.
  7. Ertelemeyin: Hayatınızdaki hiçbir şeyi ertelemeyin. Unutmayın ki zaman faniler için sonsuz değildir. Bu nedenle zamanın belirli bir limiti ve bu limitin herkes için farklı olduğunun farkına varın. Bunun dramatize edilecek bir yanı yok. Yapılması gereken bu bilinçten hareketle zamanı her daim lehte yaşamaya çaba göstermektir. Keşkelerle dolu bir hayat sadece yaşamınızı ertelediğinizi gösterir ki bu başarının önündeki en büyük engeldir. Hedeflerinize ve önceliklerinizi ertelemeyin. Kararlı olun ve emin adımlarla ilerleyin. “Bugünün işini yarına bırakma” demiş atalarımız, o gün için neyi yapmanız gerekiyor ise onu zamanında yapın.

Başarıya ulaşan insanlar hayallerinin peşi sıra yürüyen kişilerdir. Kararlı ve emin adımlarla… Peki, ya siz neden bu kişilerden birisi olmayasınız?

Kaynak : makalemarketi.com

ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
296580 kere okundu

Etiketler: başarı

Bahar Aybar

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Sinema Televizyon ve Fotoğraf bölümünden mezun oldu. Televizyon kanallarında çeşitli programlarda yönetmen, yönetmen yardımcısı, editör ve kameraman olarak çalıştı. Televizyon kariyerinin ardından Türkiye'nin önde gelen dergilerinin yazı işleri kadrosunda; editör, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Şimdilerde hayata dair pek çok konuda araştırmalarını sürdüren deneyimli yazar, aynı zamanda marka kültürü oluşturmaya yönelik kurumsal kimlik çalışmaları da yapıyor ve yazılarını günümüz gelişen trendi makale sitelerinde okuyucuları ile paylaşıyor. 
Kanal D haber merkezi ve Show Tv Program Bölümünde hayata geçirilen bir dizi projede yer aldı. House Beautiful, Mutfak Rehberi, Casa Blanca, Çay Kahve İçecek, Voyager, Varan Yol Boyunca, Home Showroom, Home Art dergileri başta olmak üzere, yazıları pek çok önemli Türk dergisinde yayınlandı. Özel ilgi alanları arasında fotoğrafçılık, kayak, müzik, sinema ve dekorasyon yer alıyor.

yazarın diğer yazıları için tıklayın

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Önyargı Nedir? Önyargılı Olmanın Zararları Nelerdir?
Monitör ve masa yerleşimi
Yeni Nesil Ofisler
Sanal Ofis Nedir, Ne İşe Yarar?
Ofis Aydınlatması
Ofis aydınlatması nasıl olmalıdır?
Toplantı Teknikleri
Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?
Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?
Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar_2
Ev Ofis - Evden Çalışmak İle İlgili Sık Sorulan Sorular
LED Nedir, Ne Yarar Sağlar?
Ergonomi nedir?
Dijital baskı kalıcı olacak
Ergonomik Kullanım: Klavye ve Mouse

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

Yurtdışı KOBI Kredileri

Yurtdışı KOBI Kredileri

Bankalar yurt dışı mali piyasalardan veya Uluslararası kuruluşlardan gerek borçlu gerekse Türkiye Cumhuriyeti garantörlüğünde aracı banka sıfatı ile temin edilen orta ve uzun vadeli yabancı kaynakların yatırımcı firmalara kullandırılmasına aracılık etmektedir.

OFİS VE İNSAN

Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?

Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?

Vakit nakittir derler. Oysaki vakit nakitten daha fazla bir değere ve öneme sahiptir. Nakit denilen şey, elde tutulabilen, saklanabilen, depolanabilen ve elden ele dolaşabilen bir nesne.

Ergonomi nedir?

Ergonomi nedir?

Ergonomiye kısaca fiziksel çevrenin insana uyumlaştırılması süreci diyebiliriz. Günümüz endüstri çağında makine-insan arasındaki artan ilişkiler, insana uyumlu çevre, eşya, makine, ofis vs. gibi fiziksel çevre birimlerinin yaratılması çabalarını zorunlu kılıyor.

İŞ DÜNYASI

Türkiye, Avrupa’nın en “girişimci” ülkesi

Türkiye, Avrupa’nın en “girişimci” ülkesi

Amway Avrupa tarafından yaptırılan 2011 Girişimcilik Araştırması sonuçlarına göre “Girişimcilik Ruhu” tüm Avrupa’yı etkisi altına alıyor. Kendi işinin patronu olma, esnek çalışma saatleri, kendi fikirlerini uygulayabilme özgürlüğü girişimciliği destekleyen nedenlerin başında geliyor.

HUKUK / MUHASEBE

TTK'ya göre Ortaklar şirketten para çekemez

TTK'ya göre Ortaklar şirketten para çekemez

Yeni TTK’da, “Pay sahiplerinin şirkete borçlanma yasağı” başlıklı 358’inci maddesinde getirilen düzenlemenin anlamını Nevzat Erdağ açıklıyor.