İşletmeler için sosyal medya ipuçları ve sosyal medya yönetimi

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
İşletmeler için sosyal medya ipuçları ve sosyal medya yönetimi

Facebook ve twitter ile diğer tüm sosyal medya hayatımızın önemli bir öğesi haline gelmiştir.

Bu siteler en çok ziyaret edilen siteler olmasının yanı sıra , insanların büyük bir kısmının gün içinde mutlaka girdiği siteler arasında yer almaktadır. Bu da firmalar ve hizmet verenler için yeni bir reklam ve tanıtım mecrası doğduğunu göstermektedir.

Televizyon ve gazete reklamlarından bile çok daha fazla kişiye çok daha az maliyetle üstelik interaktif ve etkileşimli bir şekilde ulaşmanızı sağlayan sosyal medya araçları reklam için son derece faydalı alanlardır.

Neredeyse günlük 1 milyar kişinin çevrimiçi olduğu internet dünyasında bu çevrim içi ziyaretçilerin büyük bir kısmının online olduğu sosyal medya sitelerinden bahsediyoruz.

Facebook üye sayısı ile dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerindendir. Twitter da ikinciliği yakalayarak dünyanın büyük bir kısmına ulaşmış durumda. İletilerinizi, reklamlarınızı bu hedef kitleye çeşitli yöntemlerle ulaştırma ihtimaliniz var.

Kurumsal sosyal medya sayfanız , işinizi geliştirmekte çok fazla fayda sağlayabilir. Bundan kasıt sıradan bir reklam değildir. Bu sistemi sitenize sadece tıklama getirisi olarak düşünmeyin , marka bilinirliğinizin artırılması , insanların markanıza güven duyması ve tanıması olarak düşünebilirsiniz.

Doğal yollardan üye sayınızın artmadığı durumlarda facebook ve twitter üzerinden ücretli olarak yayınlanan sosyal medya reklamları ile bu sayıyı artırabilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. İşiniz internet tabanlı olsun yada olmasın firmanızın, hizmetlerinizin, ürünlerinizin tanıtımını en ekonomik ve daha fazla kişiye ulaştırmanın yoludur.

Kurumsal olarak sosyal medyada başarı elde etmek

1- Sosyal medya reklamlarını kullanın

Böylece firmanız çok uygun maliyetlerle daha fazla kişiye ulaşmış olur. Daha fazla üye sahibi olmak için insanlar tarafından açılmış ve onbinlerce üyesi olan facebook sayfalarını satın almayın. Bu robotlar tarafından algılanıp firmanızın popülaritesini düşürecektir. Çok yakında yazacağımız başarılı bir facebook reklamı nasıl oluşturulur yazımızı bekleyin.

2- Kurumsal sosyal medya sayfanızı düzenli olarak güncel tutun.

Facebook sayfanızda etkiniklerinizi, firmazın hakkında haberleri, yeni referansları, anketleri güncel olarak yayınlayın. Mesajlarınız ne kadar kalitleli ve görsel olursa o kadar çok paylaşılmaya adaydır. İletilerinizi mutlaka resimle ve bir linkle zenginleştirin.

3- Facebook ve twitter üyelerinize çekici mesajlar ve küçük hediyeler sunun

Örneğin bugün yapılacak çekilişte kazanacak üyemize 1 adet klavye mouse takımı ücretsiz olarak gönderilecektir gibi, interaktif ve heyecan verici insanların sitenize ilginin artmasına sebep olacak çekilişler ve hediyeler verin. Örneğini www.celilcan.com üzerinden görebilirsiniz.

4- Beğeni ve takipçi satın almayın !

İnternetten twitter, facebook, instagram üye takipçisi ve beğenisi pazarlayan firmalardan yada şahıslardan uzak durun. Zira bu takipçiler ölü takipçilerdir ve siteniz için reel bir fayda sağlamaz. Otomatik programlar ile açılmış kullanıcıların sizi beğenmesi ve sonrasında hiç bir aktiviteye sahip olmaması arama motorları tarafından rahatlıkla algılanır. Ve siteniz spamci olarak işaretlenir.

5- Tüm sosyal medyayı fethedin.

Günümüzde sadece twitter yada facebook kullanılmıyor. Bu nedenle instagram ve youtube gibi insanların sıklıkla ziyaret ederek etkileşime girdikleri alanlarda profillerinizi oluşturun. Ve hatta bu hesapları yönetmesi için bir sosyal medya uzmanı ile anlaşın. Sosyal medya yönetimi günümüzün yükselen mesleklerindendir.

6- Video sitelerinde yer alın

Vimeo, Youtube gibi sitelerde tanıtım videolarınızın bulunması çok önemlidir. İnsanlar ilgi alanlarına giren her türlü yazıyı ve videoyu başka insanlarında görmesini ister. Bu nedenle yayınladığınız videolar saedece ürünlerinizi ve firmanızı tanıtan videolar olursa bu videoların çok fazla yayılma ihtimali olmaz. Ancak sektörünüzle ilgili bir bilgilendirici video yada insanların yararına hazırlanmış bir animasyon insanlar tarafından rağbet görebilir.

7-İnternet sitenizden sosyal medya hesaplarınıza bağlantı verin.

Kurumsal internet siteniz üzerinden sosyal medya hesaplarınıza vereceğiniz bağlantılar sayesinde hem arama motorları sosyal medya hesaplarınızın sizin olduğunu tescil eder , hem de site ziyaretçilerinize sosyal medyada sizi beğenmeleri için bir kapı açmış olursunuz.

Sonuç

Kurumsal olarak sosyal medyada yer almamak sosyal medyayı hafife almak çok büyük bir hatadır. Aman siz bu hataya sakın düşmeyin.

ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
72882 kere okundu

Etiketler: sosyal medya seo

Celil Can

Celil CAN 1979 doğumlu olup , Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1999 yılında başladığı İnternet ve web tasarım işlerine halen devam etmektedir. Gerek fiziksel ortamda, gerek İnternet ortamında bir çok eğitim kurumunda ( Örn. Başarısoft ) Sosyal medya, web tasarım ve SEO eğitimleri vermektedir.

celilcan@gmail.com
www.celilcan.com

yazarın diğer yazıları için tıklayın

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Yönetim Bilgi (Bilişim) Sistemi
E-Fatura Nedir?
Elektronik İmza Nedir?
Baz istasyonlarının kaldırılması tüketicilerin anayasal haberleşme haklarını engellemek anlamına gelir
Drop Shipping Nedir, Nasıl Çalışır?
Dünyanın yarını şirketlerin bugünü için yeşil BT
E-lojistik Nedir? E-lojistikçi Kime Denir?
MasterCard Yeni Nesil Dolandırıcılık Takip Çözümlerini Hizmete Sunuyor
Infografik nedir, nasıl hazırlanır?
Sosyal ağlarda siber suçlulara hedef olmamak için yapılması gerekenler
Trend Micro'dan Apple severlere ücretsiz koruma
Elektronik Haberleşme Kanunu
Türkiye’ den Avrupa’ ya ya da Avrupa’ dan Türkiye’ ye DropShipping ve Online Satışta Gümrük Mevzuatları
Türk ailelerine göre bilgisayar çocukları için etkin eğitim aracı
Şirketler İçin (Kurumsal) Gmail Kullanımı

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2012/1) yayınlandı.

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2012/1) yayınlandı.

10 Ocak 2012 tarihli ve 28169 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Tebliğ ile ;

OFİS VE İNSAN

Önyargı Nedir? Önyargılı Olmanın Zararları Nelerdir?

Önyargı Nedir? Önyargılı Olmanın Zararları Nelerdir?

Önyargı Nedir? Önyargılı Olmanın Zararları Nelerdir?

Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?

Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?

Vakit nakittir derler. Oysaki vakit nakitten daha fazla bir değere ve öneme sahiptir. Nakit denilen şey, elde tutulabilen, saklanabilen, depolanabilen ve elden ele dolaşabilen bir nesne.

İŞ DÜNYASI

İş Dünyasında Ben Yaptım Olduculuk

İş Dünyasında Ben Yaptım Olduculuk

Başlıktaki tabir, size hiç yabancı gelmedi, değil mi? :-) Efendim? / Hiç duymadınız mı? / O zaman bu yazı tam size göre!..

HUKUK / MUHASEBE

Bedelsiz kiralama işleminin Vergi Kanunları açısından değerlendirilmesi

Bedelsiz kiralama işleminin Vergi Kanunları açısından değerlendirilmesi

Mal ve hakların kiraya verilmesinde emsal değerlerden düşük, ya da bedelsiz kiralama yapılırsa ne olur? Vergi Kanunu bu konuda ne gibi yükümlülükler getiriyor?