- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
3 Boyutlu Yazıcıların yaratacağı sınırsız dünya

Kişisel olarak, 3 boyutlu yazıcıların geleceği şekillendireceğini, en az endüstri devrimi kadar önemli bir atılıma neden olacağını ve gerek kişisel iş yaşamlarını, gerekse şirketler üzerinde yönlendirici olacağını düşünüyor ve düşlüyorum.
3 boyutlu yazıcılar şu sıralarda düşüncemi oldukça kurcalıyor, neredeyse her gün bu konu ile bir kaç haber okuyorum.
Kişisel olarak, 3 boyutlu yazıcıların geleceği şekillendireceğini, en az endüstri devrimi kadar önemli bir atılıma neden olacağını ve gerek kişisel iş yaşamlarını, gerekse şirketler üzerinde yönlendirici olacağını düşünüyor ve düşlüyorum.
3 boyutlu yazıcılar gün geçtikçe çeşitleniyor ve ucuzluyor, yaptıklar şeylerin yelpazesi elbiseden gıdaya, mandaldan motor parçalarına kadar uzanıyor.
Bugün FORBES'da 3boyutlu yazıcılar ile yapılan şeylerle ilgili bir yazı vardı :
3 boyutlu yazıcı ile üretilen insan organları : Yaşayan hücrelerle üretilmiş organlar üretmiş Dr. Anthony Atala. Bunun anlamı da, çok yakın zamanda organ bağışı beklemeye gerek kalmayacak, insanların kendi hücreleri ile gerekli organ üretilebilecek.
2011 Ekiminde, Dr. Glenn Green ve Dr. Scott Hollister, nefes borusu çok zayıf olan ve en azından günde bir kez kalbi duran Kaiba Gionfriddo adındaki bebek için 3 boyutlu yazıcı ile gerekli parçaları üreterek bebeğin hayatını kurtarmış.
Geçtiğimiz yaz Princeton Üniversitesinde bilim insanları biyonik kulak üretmişler.
[biyonik kulak]
Geçen yıl Hollanda'da 83 yaşındaki bir kadın için çene üretilmiş ve yerine konduğunun ertesi günü kadın konuşmaya ve yutmaya başlamış.
[yapay çene]
Otomotive sektörü : Urbee 2, tamamen 3 boyutlu yazıcılarla üretilen bir araba.
General Motors, 2014 model Malibu'ların tüm prototip parçalarını, zamandan kazanmak amacı ile 3 boyutlu yazıcılar ile üretmiş.
Ford, tüm silindir kapağı, vantilatör, vites kutusu gibi bir çok prototipi 3 boyutlu yazıcılar ile yapıyor.
Ford'un vizyonu içerisinde artık fiziksel parça satış ve dağıtımını bırakıp, istediğiniz parçayı eğer evdeki yazıcınız uygunsa evde, değilse dışarıda uygun bir yazıcıda üretilmesine geçmek.
Düşünün böyle bir sistemin dağıtım kanalarına, müşteri ilişkilerine getireceği değişikliği.
Havacılık endüstrisi : NASA'nın roketler için 3 boyutlu yazıcıda ürettiği enjektörler ısı testlerini geçmiş.
NASA'nın vizyonunda, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS)tüm gerekli parça ve aletleri 3 boyutlu yazıcılar ile üretmek ve böylece yolculuklarda malzeme taşıma derdinden kurtulmak var.
Artık bu haberler sürekli var.
Ben aslında bu yazıcıları "herşeyi üretebilen mini fabrikalar" olarak yorumluyorum ve bunların seri üretim ve ölçek ekonomisini çok etkileyeceklerini görüyorum.
Öncelikli etki sanırım girişimcilerin ve yenilikçilerin üzerinde olacak, prototipleri hızla ve ucuza üretebilecekler.
Bazı tasarımlar endüstriyel üretim aşamasına girmeden arzu eden kişiler için, arzu edilen değişikliklerle ve uygun fiyatla üretilebilecek.
Bu makinaların çalışmasını sağlayan tasarımcılık büyük bir iş kaynağı olacak.
Muhtemelen tedarik zincirleri çok etkilenecek. Düşünün bazı ürünleri internet üzerinden alacak, evdeki yazıcınız uygunsa onda, değilse dışarıda bastıracaksınız. Belki bunları kargo şirketleri bile nakliye yerine baskı tekniği kullanarak transferlerini yapacaklar.

Etiketler: 3 boyutlu yazıcı teknoloji

Tufan Karaca
1954 doğumlu olan Karaca eğitimini Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonar Virginia Polytechnic Institute and State University’de tamamlamıştır. 32 yıllık profesyonel yaşamının yaklaşık 15 yılını çeşitli ülkelerde, yabancı firmalarda üst düzey yöneticilik yaparak geçirmiştir.
Türkiye ve Azerbeycan'ın ilk yapı marketlerinin, Romanya ve Montenegro'nun ilk AVM'lerinin kuruluşunda yöneticilik yapan Karaca aynı zamanda Türkiye'deki ilk kitap ve müzik mağazalarının kuruluşunda da yer almıştır.
Önceki yıllarda Yeditepe Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde 2 dönem MBA dersi de vermiş olan Karaca halen Özyeğin Üniversitesinde Girişimcilik dersi vermekte, yönetim danışmanlığı yapmakta ve yönetim eğitimleri vermektedir.
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Altın Taht Krallık Ülkesi Gana
Gana ile ticaret yapmak ya da orada yatırım yapmak için bilmeniz gerekenler, Kültürel farklarımız, dikkat etmeniz gerekenler... Bölgede yıllardır iş geliştiren Didem Aydoğan yazdı.
OFİS VE İNSAN
Ergonomi nedir?
Ergonomiye kısaca fiziksel çevrenin insana uyumlaştırılması süreci diyebiliriz. Günümüz endüstri çağında makine-insan arasındaki artan ilişkiler, insana uyumlu çevre, eşya, makine, ofis vs. gibi fiziksel çevre birimlerinin yaratılması çabalarını zorunlu kılıyor.
Monitör ve masa yerleşimi
Özellikle sırt, bel ve boyun rahatsızlıkları yönünden masada oturuş ve göz sağlığı açısından da monitör konumlanmalarında dikkat edilmesi gerekenleri inceliyoruz
İŞ DÜNYASI
Yeni Mezunlar İş Ararken Nelere Dikkat Etmeli?
Bu sene de üniversitelerden yüzbinlerce öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerin bir kısmı kamu kuruluşlarında çalışabilmek için sınavlara hazırlanırken, diğer bir kısmı da özel sektörde iş arayama başladı. Globalcv.com yeni mezunların iş ararken dikkat etmeleri gerekenleri derledi.
HUKUK / MUHASEBE
Spor veya Sosyal Etkinliklere Sponsorluk Katkılarının Muhasebeleştirilmesi
Şirketlerin ya da kişilerin konferans, spor, konser gibi etkinliklere maddi destek vermeleri özellikle de son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi.
Ekonomik Durgunluk
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Kontrol Edilmesi
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi