Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/kobitek.com/httpdocs/makale.php on line 140

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/kobitek.com/httpdocs/makale.php on line 140
17 Aralık 2014 Akşam Piyasa Analizleri

17 Aralık 2014 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

17 Aralık 2014 Forex Piyasası Parite, Emtia ve Endeks Akşam Analizi

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu akşam tamamlanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak sonuçları merakla beklerken, gündemde petrol fiyatlarındaki değişimler ve Rusya yer almaya devam ediyor. Ayrıca Dolar endeksi günün başlarından itibaren başlattığı yükselişlerini sürdürürken, FOMC toplantısı öncesinde ABD’nin enflasyon göstergelerinin para birimine olan etkileri takip izleniyor. Günün geri kalan bölümünde ise piyasalar, yılın son FOMC toplantısına ve FED Başkanı Janet Yellen’ın konuşmasına odaklanacak.

“Rusya çözüm arıyor”

Petrol fiyatlarındaki gerileme ile ekonomisi zor dönemler geçiren Rusya, ülkenin para birimi Ruble’deki sert düşüşler için önlemler almaya çalışıyor. Piyasaların çok yakından izlediği Rusya’da Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ruble’yi stabil hale getirmek için 7 milyar Dolar tutarında döviz satışının parça parça yapılabileceği ifade edildi. Ülkenin Başbakanı Medvedev de, Ruble’deki aşırı oynaklığın önüne geçebilmek için önlemler alınması gerektiğini söylerken, yardımcısını döviz satışlarını günlük izlemek üzere görevlendirdiği belirtildi. Ruble’deki kayıpların hız kazanması sonrasında Rusya Merkez Bankası (CBR) faiz oranlarını sürpriz bir şekilde yükseltmişti.

“ABD enflasyonunda 6 yılın en hızlı düşüşü”

FOMC toplantısı öncesinde bugün yayımlanan ABD’nin enflasyon rakamları, Kasım döneminde aylık bazda beklentilerin altında, %-0.3 olarak açıklandı. Yıllık bazda hazırlanan CPI ve çekirdek CPI dataları da piyasa tahminlerinden daha düşük gerçekleşti. Kasım ayında petrol fiyatlarındaki gerilemenin de etkileri ile %0.3 gerileyen enflasyon oranı, ABD’de Aralık 2008’den bu yana görülen en hızlı düşüş olarak kayıtlara geçti. Verilerin yayımlanmasının ardından FED’in faiz artışı konusunda aceleci olmayacağı yönündeki düşüncenin etkisi ile Dolar’da bir miktar değer kazanımları izlendi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Avrupa borsalarında bankacılık sektörü öncülüğünde satışlar devam ederken, kıtada piyasaların bir gözü de Türkiye saati ile 07:00 civarı Yunanistan’da başlaması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin gelişmelerde. Wall Street endekslerinin ise yeni güne, FED’in faiz artışına ilişkin verebileceği ipuçlarının yanında, ekonomiyi destekleyici kalmaya devam edeceği beklentisi ile yükseliş ile başlaması bekleniyor. ABD’nin enflasyon verilerinden sonra Dolar endeksinde görülen geri çekilmeler, parite ve emtia fiyatlarında hissedilirken, dün rekor düşük seviyeye gerileyen Ruble, ABD’nin para birimi karşısında Rus yetkililerden gelen açıklamalar ile bugün değer kazançlarını korumaya çalışıyor. Türk Lirası ise Dolar endeksindeki düşüşlerin etkisi ve yurtiçi gelişmeler ile Dolar karşısında günün en değerli olduğu seviyelerini gördü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz alımlarını kısmen ya da tamamen TCMB’den yapabileceğini vurgulaması, dün Merkez Bankası’nın yaptığı açıklama sonrasında Lira’daki alımlara destek oldu. Petrol dünkü tepki alımları sonrasında bugün yine baskı altında kalan seyrini sürdürdü ve Altın da Dolar endeksindeki fiyat değişimleri ile yön aradı.

Günün devamında piyasalar ABD’den gelecek haberlere odaklanacak. Ham petrol stok rakamları sonrasında, tüm dünyanın gözü FOMC toplantısından çıkacak sonuçlara ve FED Başkanı Yellen’a çevrilecek. Ayrıca günün bitimine yakın saatlerde Yeni Zelanda’dan büyüme oranı verisi yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – FOMC Toplantısı; Haftanın, belki de yılın son ayının en önemli gelişmesi olabilecek ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak sonuçlar ve Banka’nın Başkanı Janet Yellen’ın basın konferansı, Çarşamba günü tüm dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayacak. FED’in gelecek yıla ilişkin para politikası adımları için ipuçları almaya çalışacak küresel piyasalar, kriz döneminden sonraki ilk faiz artışının zamanlaması konusunda da öngörüler oluşturmaya çalışacak. Dolar’ın ve dolayısı ile birçok finansal aracın yönünde etkili olabilecek açıklamalar, piyasalar için son derece kritik bir dönemeç olarak değerlendirilebilir. FED’in beyanatını adım adım değerlendirecek olursak, aşağıdaki gibi yol haritası çizebiliriz.

1- Faiz ve para politikası beyanatı

Çarşamba akşamı öncelikle Türkiye saati ile 21:00’da FED’in para politikası beyanatını göreceğiz. Banka’nın %0.25 olan faiz oranında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. Ancak para politikasına ait yapılacak açıklamalar ile 21:00’dan sonra piyasalarda volatilitenin arttığı görülebilir. FED’in gelecek yıla ve ABD ekonomisinin durumu ile birlikte faiz artırımının zamanlamasına ait ipuçları vermesi, Dolar’da hareketliliğin artmasını sağlayabilir. Beyanatın içerisinde, faiz artırımının zamanına ilişkin bir süredir kullanılan “considerable time” (kayda değer bir süre) ifadesinin yer alıp almayacağı önemli noktalar arasında diyebiliriz. Banka son olarak, “Faiz oranları kayda değer bir süre düşük kalacak” ifadesini kullanmaya devam etmeyi seçmişti. “considerable time” kelimelerinin beyanattan çıkarılması, FED’in faiz artırımı konusunda daha istekli olacağı beklentisinin güç kazanmasına yol açabilir. Piyasa tahminleri, FED’in 2015’in ortalarında faiz artışına gideceği yönünde. Bu beklentinin daha yakın bir tarihe çekilmesine neden olabilecek FED’in değerlendirmeleri Dolar’da değer kazanımlarına zemin oluşturabilecekken, faiz artırımının ötelenebileceği düşüncesine destek verecek ifadeler, ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

2- FOMC ekonomik projeksiyonları ve üyelerin faiz artırım tahminleri

21:00’da faiz oranı ve para politikası beyanı ile birlikte, FED’in ekonomik projeksiyonlarını ve FOMC üyelerinin faiz tahminlerini de göreceğiz. FED bu dokümanları faiz beyanatından ayrı bir şekilde basına servis etmeyi tercih ediyor. Banka son olarak 17 Eylül’de tamamlanan toplantısı sonrasında ekonomiye ilişkin tahminlerini yayımlamıştı.

--1 Nolu Grafik Eklenecek--

Yukarıda FED’in Eylül ayındaki büyüme, işsizlik oranı ve enflasyon verilerine ilişkin 2014’den, 2017’ye kadar olan ve uzun dönemli beklentileri yer alıyor. Aynı zamanda FED yetkililerinin ilgili rakamlardaki görüş değişikliklerinin de daha yakından görülebilmesi için, Haziran ayıda yapılan tahminleri de her bir verinin altında yer almaktadır. Söz konusu rakamların olumlu yönde revize edilmesi halinde, FED’in ABD ekonomisinin daha iyi durumda olduğu düşüncesinde ve bu paralelde faiz artışına biraz daha yaklaşılmış olabileceği beklentisi Dolar’a yükselişler getirebilir. Tersi bir durumda ise ülkenin para biriminde kayıplar öne çıkabilir. Ancak son yayımlanan istihdam ve büyüme rakamlarından sonra FED’in en azından bu iki datada aşağı yönlü bir revize yapmasının daha düşük bir ihtimal olduğunu ifade edebiliriz.

Bunun yanında aynı dokümanın içerisinde FOMC üyelerinin, FED’in ilerleyen yıllardaki politika faiz oranının seviyesine ilişkin tahminlerinde bir değişiklik olup olmayacağı da önem taşıyor. Yetkililerin faiz beklentilerinin artması, yine Dolar’da yukarı yönlü, üyelerin faiz beklentilerindeki seviyenin düşmesi ise aşağı yönlü hareketlere yol açabilir.

--2 Nolu Grafik Eklenecek--

Özetlersek, buraya kadar olan kısımda 21:00 sonrası piyasalarda özellikle “considerable time” ifadesi, ekonomik projeksiyonlar ve üyelerin faiz oranı beklentilerinin önem taşıdığını söyleyebiliriz. Söz ettiğimiz bu başlıklar ve bunun yanında FED’in “politika normalizasyonu prensipleri ve planı” öne çıkacak. Sonrasında ise dikkatler 21:30’da Başkan Yellen’a çevrilecek.

3- Başkan Janet Yellen’ın konuşması

Saatler Türkiye’de 21:30’u gösterdiğinde küresel piyasalarda tüm dikkatler, kürsünün arkasına geçecek olan FED Başkanı Janet Yellen’da olacak. Basın konferansı iki bölümden oluşacak ve önce Yellen, alınan kararların gerekçelerini sıralayacağı karar metnini okuyacak. Ardından ise soru-cevap bölümüne geçilecek ve basın mensupları Başkan’a sorularını iletecekler. Özellikle bu kısımda Janet Yellen’ın verdiği cevaplar önceden planlanan bir metne bağlı olmayacağı için dikkatle takip edilecek. Soru-cevap bölümünde piyasalarda hareketliliğin artabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Piyasalar ağırlıklı olarak Janet Yellen’ın, FED’in faiz politikasına yönelik değerlendirmelerini izleyecek. Başkan’ın faiz artırımının 2015’in ortalarından daha yakın bir tarihte yapılabileceğine ilişkin ifadeler kullanması halinde Dolar’da sert yükselişler izlenebilecekken, FED’in faiz artırımı için daha sabırlı olacağı şeklinde yorumlanabilecek cümleler seçmesi, ABD’nin para biriminde kayıplara zemin oluşturabilir. Tabi ki Yellen’ın konuşmasındaki gidişatın, 21:00’da yapılacak beyanata göre şekillenebileceğini unutmamak gerekiyor.

Yeni Zelanda – Büyüme Oranı (GDP); Yılın ilk çeyreğinde %1.0, ikinci çeyreğinde ise %0.7’lik (çeyreklik bazda) büyümeler kaydeden Yeni Zelanda ekonomisinin, yılın üçüncü üç aylık döneme ilişkin GDP verisi, ABD’den gelecek kritik haberler sonrasında piyasaların gündemindeki rakamlar arasında kendine yer bulacak. Yeni Zelanda’nın üçüncü çeyrekte beklentinin altında bir yol kat ettiğine işaret edecek büyüme oranı verisi ülkenin para birimi değerinde kayıplara yol açabilecekken, tahminin üzerinde bir GDP verisi ise yükselişlere destek olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

17 Aralık 2014 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:30 USD Ham Petrol Stokları -2,360M 1,454

21:00 USD FOMC Beyanatı

21:30 USD FOMC Basın Konferansı

23:45 NZD GDP (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,7% 0,7%

EURUSD ANALİZİ

EURUSD paritesinde dün, Euro Bölgesi için gelen olumlu veriler ile izlenen yükselişler, bugün yerini FOMC toplantısı öncesinde görülen aşağı yönlü baskılara bıraktı diyebiliriz. Dolar endeksinde gün boyu görülen yukarı yönlü hareketler, ABD’nin enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması ile bir miktar sınırlansa da, ilgili rakamların paritede yönü değiştirecek bir etki yapmadığını ifade edebiliriz.

EURUSD paritesinin, günün en yüksek seviyesi olan 1,2515 direncinin altında kaldığı sürece baskı hissetmeye devam edebileceğini bekleyebiliriz. Fiyatın aşağı yönlü hareketinin hız kazanması için ise 1,2435 desteğini geçmesi önem taşımaktadır. Ancak paritede yukarı yönlü hareketlerin güç kazanması halinde 1,2515 bariyeri yakından izlenmeli. Fiyatın 1,2515 direncini yukarı yönlü geçmesi halinde, 1,2551 ve 1,2600 seviyeleri test edilebilir.

Pivot: 1,2515
Destek:
1,2435-1,2360-1,2315
Direnç: 1,2515-1,2551-1,2600

GBP/USD ANALİZİ

FOMC kararlar öncesi paritede son durumu incelediğimizde, 34 günlük üssel hareketli ortalama altında seyrin devam ettiği görülmektedir. Günün kalanında, hareketli ortalamanın güncel seviyesini oluşturan 1,5775 altında, düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Gün içerisinde gerçekleşebilecek olası yükselişler, 1,5775 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış fırsatı oluşturabilir.

Yükselişe dair bir beklenti için, 34 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde gerçekleşebilecek arka arkaya iki günlük kapanış ihtiyacı devam etmektedir.

Pivot: 1,5775
Destek: 1,5680 – 1,5630 – 1,5590
Direnç: 1,5750 - 1,5775 – 1,5825

USD/TRY ANALİZİ

Paritede hafta başından bu yana görülen sert fiyatlamaların, FOMC beyanat süreci öncesinde tekrar ön plana çıktığı görülmektedir. Bu nedenle, yeni beklenti oluşumlarında, akşam saatlerinde yoğunlaşacak gündem muhakkak takip edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, 2,3530 kıran bir düşüş baskısı ve 2,3400 seviyesine ulaşan bir parite görmekteyiz. Günün kalanında, 2,3530 altında görülebilecek düşüş baskısı, 2,3400 seviyesinin kırılmasıyla destek kazanabilir. Aynı zamanda ichimoku bulutunun alt sınırı olan bu seviyenin kırılmasıyla 2,3325 ve 2,3230 seviyeleri hedeflenebilir.

Paritede 2,3400 seviyesi üzerinde olası bir tutunma çabası, tekrar 2,3530 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Ancak kalıcı bir beklenti için 2,3530 seviyesinin üzerindeki fiyatlamalar takip edilmelidir.

Pivot: 2,3530
Destek: 2,3400 – 2,3325 – 2,3230
Direnç: 2,3450 – 2,3530 – 2,3660

EUR/TRY ANALİZİ

Paritede 2,9390 seviyesi üzerindeki seyrin sağlanamaması sonrasında, 2,9160 seviyesine ulaşan bir düşüş maratonu gördük. Günün kalanında özellikle FOMC gelişmelerine yönelik fiyatlamaların ön plana çıkması beklendiği için, gündemin takibi önem kazanmaktadır. Paritede günün kalanında 2,9390 seviyesi altında beklenen düşüş baskıları, 2,9160 bariyerinin kırılmasıyla birlikte netlik kazanabilir. Bu da tepki satışlarının 2,8930 bölgesine yönelmesine neden oluşturabilir.

Paritede gündem yoğunluğu nedeniyle yaşanan hareketlilik, 2,9160 seviyesinin sınırlayıcı özelliğini desteklediği taktirde, tekrar 2,9390 seviyesi üzerindeki seyir destek görebilir. Bu tutum, 2,9160 seviyesinin tekrar yükselişi destekleyici özelliğine katkı sağlayabilir.

Pivot: 2,9390
Destek:
2,9160 – 2,9030 - 2,8930
Direnç: 2,9290 – 2,9390 – 2,9565

USD/JPY ANALİZİ

Paritede FOMC beyanatı ve Başkan Yellen’ın konuşmasına ilişkin bekleyişle birlikte fiyatlamaların daha sakin bir seyre girdiği görülmektedir. Kritik gelişme beklentiler oluşturulurken muhakkak takip edilmelidir.

Teknik incelememizi gerçekleştirdiğimizde, yeşil ve kırmızı trend oluşumlarının kesiştiği 117,58 – 118,10 bölgesinin karar aşaması olduğunu tekrar belirtebiliriz. Teknik olarak bu bölge altındaki fiyat hareketleri, aşağı yönlü baskıları ön plana çıkarma isteği içerisinde olabilmektedir. Olası düşüşlerde 116,05 seviyesine yönelik bir etki oluşması söz konusudur.

Paritede mavi ile belirttiğimiz alana giriş, yükseliş beklentisi için yeterli görünmemektedir. Bunun için düşüş trendi sınırları dışında, yani 118,10 seviyesi üzerinde bir hareket teyit özelliği taşıyabilir.

Pivot: 117,58
Destek:
116,70 – 116,40 – 116,05
Direnç: 117,27 – 117,58 – 118,10

AUD/USD ANALİZİ

Paritede kanal hareketinin güncel üst sınırını oluşturan 0,8235 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Ek olarak, olası tepki alımları bu seviye ile sınırlı kaldığı müddetçe, yeni satış fırsatları oluşabileceği unutulmamalıdır. Alternatif bir düşünce için, kanal üzerinde arka arkaya gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 0,8235
Destek:
0,8125 – 0,8060 – 0,7985
Direnç: 0,8160 – 0,8200 – 0,8235

USD/CAD ANALİZİ

ABD enflasyon rakamında zayıf bir sonuç çıkması sonrasında paritede görülen düşüşle birlikte, yükseliş trendi içerisinde tepki hareketinin oluştuğunu gördük. Günün kalanında, 1,1595 seviyesi üzerinde tutunma çabası etkili olduğu müddetçe yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,1645 seviyesinin aşılması, paritenin 1,1675 seviyesini hedeflemesine katkı sağlayabilir.

Paritede 1,1645 seviyesinin kırılmasıyla görülen tepki satışları, 1,1595 seviyesiyle sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskısına neden olabilir. Ancak bu seviyenin kırılması, ana trendin sınırı olan 1,1550 seviyesine düşüşlere katkı sağlayabilir.

Pivot: 1,1595
Destek:
1,1635 - 1,1595 – 1,1550
Direnç: 1,1675 – 1,1725 – 1,1775

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol fiyatında 50 saatlik basit hareketli ortalamanın desteklemekte olduğu düşüş trendi güncelliğini korumaktadır. Hareketli ortalamanın işaret ettiği günün en yüksek noktası olan 60,40 seviyesi altında aşağı yönlü baskıların etkili olabileceğine dair beklentimizi korumaktayız. Olası düşüşlerde 58,45 son yılların rekor dip noktası, 57,37 ise düşüş kanalının alt sınırı olarak hedeflenebilecek önemli seviyelerdir.

Rekor düşük seviyelerde olası toparlanmalar 50 saatlik basit hareketli ortalama altında sınırlı kaldığı müddetçe düşüş baskısının yeniden etkisini hissettirmesi beklenebilir. Alternatif görünüm için hareketli ortalama üzerindeki kalıcılık takip edilmelidir.

Pivot: 60,40
Destek: 58,45 – 57,37 – 56,24
Direnç: 59,62 – 60,40 – 61,15

SILVER ANALİZİ

Gümüş fiyatının tekrar kırmızı ile belirttiğimiz düşüş eğilimine dahil olması sonrasında gözlerin FOMC kararlarında olduğunu belirtebiliriz. Bunun da etkisiyle birlikte sakin bir hareket dikkat çekiyor. Günün kalanında, İchimoku bulutunun alt sınırı ve trend destekçisi olan 16,03 seviyesi altında seyir destek gördüğü müddetçe satış baskısının ön planda olması beklenebilir.

Yükseliş beklentilerinde ise 16,03 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanış izlenmelidir. Ancak, genel görünümün 17,20 seviyesine dek olası yükselişlerin kısa vadeli olarak değerlendirilmesi gerektiğini işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Pivot: 16,03
Destek:
15,68 – 15,50 – 15,26
Direnç: 16,03 – 16,25 – 16,71

ALTIN ANALİZİ

FOMC beyanatı ve Yellen’ın ifadelerinin beklentiler üzerinde etkisini artırması beklenen günde, kritik gelişmeler öncesi altın fiyatında sakin bir hareket izliyoruz. Günün kalanında, 1202 seviyesi altındaki hareket destek bulmayı sürdürdüğü taktirde, aşağı yönlü hareketlerin 1186 ve 1175 bölgesine doğru baskı kurması beklenebilir. Aksi bir düşünce için 1202 seviyesi üzerinde 1208 hedeflenebilecek ilk seviye olarak karşımıza çıkmaktadır. 1220 seviyesine yönelik bir baskı için ise 1208 üzerindeki kalıcılığı izlemek gerekebilir.

Pivot: 1202
Destek:
1191 – 1186 - 1175
Direnç: 1202 – 1208 - 1220

CRUDE OIL ANALİZİ

Petrol fiyatında düşüşün sürmesiyle birlikte, Bollinger bandının da düşüş trendine olan desteğini koruduğunu görmekteyiz. Bandın orta noktası ve aynı zamanda trendin sınırı olan 56,93 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası düşüşlerde 54,02 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin kırılması aşağı yönlü baskıları netleştirerek trendin güncelliğini sürdürmesine katkı sağlayabilir.

Ham petrol fiyatında olası yükselişler 56,93 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskıların etkinlik kazanabilir. Tepki hareketi için trendin üzerinde kalıcılık görülmelidir.

Pivot: 56,93
Destek:
54,02 – 53,00 – 51,55
Direnç: 56,05 – 56,93 – 57,50

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler, Ekonomik Takvim ve EURUSD Analizi”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “Brent Petrol, WTI, Altın, Gümüş, GBPUSD, USDTRY, EURTRY, USDJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

1212 kere okundu

Reklam

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz