- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Şirketler İçin (Kurumsal) Gmail Kullanımı

Şirketler için olmazsa olmazlar arasında e posta üzerinden erişim sağlamak gelir. Bu noktada gerek şirket içerisindeki çalışanların birbiri ile iletişime geçmesi ve işleri düzenli bir şekilde yürütmesi gerekse müşterilerin şirkete erişim sağlayarak ilgili departman ile görüşebilmesi adına mail ayarlamaların doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bu noktada şirketler için (kurumsal) Gmail kullanımı için birkaç farklı seçim bulunmaktadır.
Gmail Kurumsal Hizmeti Kullanma
Gmail tarafından kullanıma sunulan kurumsal Gmail hizmetinde, şirketlerin uzantılarına göre özelleştirilmiş domain üzerinden sınırsız mail adresi almak mümkündür. Bunun için “İş için Gmail” seçeneği kullanılmalıdır. Gmail’in bu özel hizmetinde alınan mail adresleri @sirketiniz.com şeklinde özelleştirilebilir. Özellikle mail sunucu kurmak ya da bunun için özel ayarlar ile uğraşmak istemeyen şirketler, Gmail’in özel hizmetini tercih edebilir. İlgili hizmet ücretlidir.
Kurum Maillerine Gmail Üzerinden Ulaşma
Şirketlerin kendi sunucuları üzerinden açmış olduğu mail adreslerine Gmail üzerinden erişim sağlamak mümkündür. Bunun için mevcut Gmail adreslerine giriş yapılarak, içe aktarma seçenekleri kullanılmalıdır. Bu seçenekte kişilerin kurumsal mail adreslerine gelen maillerin, Gmail hesabındaki mail adresine yönlendirilmesi yapılır ve bu sayede Outlook gibi ek programlar kullanmaya gerek kalmadan hem kurumsal mail adresi hem de diğer Gmail mail adresleri tek bir ekran üzerinden kontrol edilebilir.
Ücretsiz Gmail Hesabı Alma
Kurumlar için Gmail kullanma noktasında diğer bir seçenek kurumların ücretsiz bir şekilde sunulan Gmail mail hesabını kullanmasıdır. Bu seçenekte mail uzantısı @gmail.com olarak belirlenir ve değiştirilemez. Şirket isimlerinin uzatmanın önüne eklenmesi ile birlikte ücretsiz olarak Gmail mail servisinden yararlanılabilir. Fakat bu seçenekte,
- bilgi
- destek
- muhasebe
gibi mail adresleri kullanılamaz. Uzun yıllardan beri hizmet veren Gmail için pek çok mail adresi daha önceden alınmış durumdadır ve mail hesabı açma noktasında kişiler bu tip sorunlar yaşayabilmektedir.
Şirketler için mutlaka mail kullanımı gerekirken, işlerini Gmail üzerinden çözümlemek isteyen firma ve şirketler için mevcut seçenekler belirtildiği gibidir. Gmail’in mobil cihazlarla ve tabletler ile uyumlu olması ve özel uygulamalar üzerinden hizmet vermesi de mail kontrolünü ve mail üzerinden veri alışverişini kolaylaştırmaktadır.

Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
İhracat, Firmalar için Önemli ve Stratejik Bir Karardır
2016 yılı Ocak ayı itibarı ile Türkiye’de yaklaşık 63 bin firma ihracat yapmaktadır. İhracat yapmak, bir ülkenin ve firmalarının büyümesi ve rekabet gücünü artırması bakımından önemlidir.
OFİS VE İNSAN
Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?
Başta mâliyet unsurları olmak üzere muhtelif menfi sebeplerden ötürü salt bir firmaya ya da kuruluşa ait ofisler düzenlenemiyorsa, çare paylaşımlı ofislerde aranmalıdır.
Ofis ortamında bilgisayar ağı kurulumu
İki ve daha çok bilgisayarın birbirine bağlanmasına bilgisayar ağı (Network) denir. Ağ içindeki bilgisayarlar birbiriyle iletişim kurabilirler ve veri paylaşırlar.
İŞ DÜNYASI
Factoring
Factoring´i kısaca "alacak ve nakit akışı yönetimi" olarak tarif edebiliriz. Nakit akışı, bir işletmenin veya firmanın faaliyetlerini aksamadan yürütmesini sağlayan çok önemli bir unsurdur
HUKUK / MUHASEBE
Bedelsiz kiralama işleminin Vergi Kanunları açısından değerlendirilmesi
Mal ve hakların kiraya verilmesinde emsal değerlerden düşük, ya da bedelsiz kiralama yapılırsa ne olur? Vergi Kanunu bu konuda ne gibi yükümlülükler getiriyor?
Satış Ekibinin Ortak Aklının Harekete Geçirilmesi
Satış Yönetimi Değerlendirmesi
Ekonomik Durgunluk