Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/kobitek.com/httpdocs/makale.php on line 140

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/kobitek.com/httpdocs/makale.php on line 140
10 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

10 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Yunanistan’ın içerisinde bulunduğu duruma ilişkin yetkili isimlerden gelen açıklamalar ve gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adımlarına ilişkin beklentilerin gündemde yer aldığı küresel piyasalarda, Dolar endeksinin güçlü duruşunu sürdürmesi önemli bir başlık olarak öne çıkıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına ilişkin beklentiler ülkenin para birimine destek verirken, Yunanistan gelişmeleri ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) dün başladığı devlet tahvili alımları Euro’da baskı yapıyor. Baskı altında kalan bir başka varlığın ise ABD’nin stok rakamları öncesinde “petrol” olduğu söylenebilir. Yurtiçi piyasalarda TCMB’nin adımları izlenirken, Türk Lirası’ndaki kayıplar dikkat çekiyor.

“Yunanistan vakit kaybediyor”

Dün bir araya gelen Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ardından Yunanistan’ın reform önerisine ilişkin değerlendirmeler ve konuya ilişkin açıklamalar piyasaların gündeminde yer almaya devam ediyor. Eurogroup Başkanı Dijsselbloem dün daha hızlı hareket etmeleri gerektiğini ve geride kalan iki haftada boşa zaman harcadıklarını söylemişti. Bugün ise Avrupa Birliği (AB) Maliye Bakanları toplantısı için Brüksel’de bulunan Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, dünkü Eurogroup toplantısına katılanlar arasında, sadece Yunan Maliye Bakanı Varoufakis’in 20 Şubat’tan sonra boşa zaman harcamadıklarını düşündüğünü söyledi. Schaeuble ayrıca, sadece AB Komisyonu, ECB ve IMF ile reformların yerine getirildiği konusunda uzlaşmaya varılması sonrasında kurtarma yardımının son diliminin serbest bırakılabileceğini söyledi. Ancak taraflar, teknik ayrıntıların görüşülmesi için Çarşamba günü bir araya gelme konusunda uzlaştı. Diğer taraftan, AB Komisyonu Başkanı Juncker’in altyapı yatırım planı çerçevesinde, daha önce katkı sağlayacağını açıklayan ülkelere İtalya da eklendi. Fona katılacağın açıklayan dördüncü ülke olan İtalya, 8 milyar Euro katkı verecek. Avrupa borsaları gerek Yunanistan gerilimi, gerekse bu sabah Çin’de üretici fiyatlarının gerilemeye daha derin bir şekilde devam ettiğinin görülmesi sonrasında satıcılı bir seyir izliyor. Euro tarafında da genel olarak kayıplar izleniyor. ABD endeks vadelileri de Wall Street borsalarının güne düşüş ile başlayacağına işaret ediyor.

“Dolar yükselişlerine tutunuyor”

Geride kalan haftanın son işlem gününde açıklanan istihdam verilerinin piyasa beklentilerinden daha iyi gelmesi sonrasında, FED’in faiz artışını Haziran sonrasına ertelemeyeceği beklentileri güç kazanmıştı. Bu paralelde Dolar endeksinde görülen yükselişler bu hafta da devam ederken, bugün Avrupa seansının başlangıcı ile son 12 yılın en yüksek seviyelerindeki yükselişlerini genişleten ABD’nin para birimi, bu kazanımlarına gün içerisinde tutunmayı başardı. Her ne kadar Dolar endeksinde dar bir alanda salınım hareketleri izlense de, geri çekilmelerin sınırlı kalması, genel olarak diğer parite fiyatlarına da yansıdı. ABD seansının başlamasından sonra ise ABD’nin para biriminde bir miktar geri çekilmeler izlendi.

“TCMB yeni adımlar atıyor”

Dün döviz depo faiz oranlarını Dolar ve Euro için indirdiğini açıklayan Merkez Bankası, bugün de, zorunlu karşılıklara ilişkin bir basın duyurusu yayımladı. Rezerv opsiyon katsayılarının (ROK) değiştirilmesi ile sisteme 1.5 milyar Dolar likidite sağlanacağını belirten TCMB, ilgili değişikliklerin 13 Mart 20105 itibari ile tesisi başlayacak olan 27 Şubat 2015 tarihli yükümlülük dönemi ile geçerli olacağını açıkladı. ROK’ların ilk ve son beş diliminde değişiklik yapan TCMB, yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları 1 ve 1-2 yıl arası vadeler için artırdı. Banka bu yol ile rezervlerinin 1.3 milyar Dolar’a kadar artış sağlanabileceğini belirtti. TCMB’nin dün ve bugünkü adımlarının yanında yurtiçi piyasalarda Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın ekonomi zirvesi ile görüşmeleri izleniyor. Bugün Ali Babacan ve Erdem Başçı ile toplantıya başlayan Davutoğlu, yarın Cumhurbaşkanı’nın TCMB Başkanı Erdem Başçı’dan brifing alacağını söyledi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

FED beklentileri ile Dolar’daki yükselişlerin yanında, Yunanistan belirsizliği ve ECB’nin parasal genişlemesinin Euro üzerindeki etkisi piyasalarda dikkat çeken fiyat değişimleri arasında diyebiliriz. Türk Lirası, Avrupa seansının genelinde, TCMB’nin açıklamalarına rağmen değer kaybederken, ABD seansının başlaması sonrasında Dolar’da görülen geri çekilmeler, USD/TRY paritesini 2,63’in seviyesinin altına çekti. Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve FED arasındaki para politikası farklılıklarının derinleşeceği yönündeki beklentiler ile gün içerisinde 2007’den bu yana ilk kez görülen en yüksek seviyesine çıkan USD/JPY paritesi daha sonrasında geri çekildi. Japonya Başbakanı Abe’nin ekonomi danışmanlarından Honda’nın, Başbakan’ın döviz kurlarını yakından izlediği ve paritede 120 seviyesi civarındaki seyrin ekonomi için problem olmadığını söylemesi sonrasında Yen değer kazandı. Öğle saatlerinde USD/JPY paritesi 123,00 seviyesine kadar yaklaşmıştı. FED’in faiz arışına yönelik beklentiler ile son günlerde baskı altında kalan ve üç ayın en düşük seviyelerini gören Altın fiyatlarında bugün Avrupa seansı içerisinde toparlanmalar izlendi. Sarı madenin bir miktar geriye çekilen Dolar endeksinden destek bulduğunu ifade edebiliriz. Petrol tarafında ise arz fazlası dönemin süreceği düşüncesi ve talebin düşük kalacağı beklentileri ile kayıpların bugün ağrılık kazandığını gördük. Akşam saatlerinde ABD’den gelecek Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) stok rakamları, yarınki resmi veriler öncesinde emtianın fiyatında etkili olabilir.

Gün içerisinde açıklanan ABD’nin küçük işletme endeksi, iş olanakları ve iş gücü hacmi ve toptan satış stokları gibi rakamlar sonrasında, dünyanın en büyük ekonomisinde önemli bir veri akışı olmadığını ifade edebiliriz. Diğer taraftan Yunanistan’a ilişkin gelecek olası açıklamalar, FED’in faiz artışına ilişkin spekülasyonlar ve içeride kura ait değerlendirmeler piyasalarda etkili olabilecek başlıklar olarak dikkat çekiyor. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney’nin konuşması, Sterlin için yakından takip edilecek. Asya seansının başlaması ile de Çin için açıklanacak sanayi üretimi verisi öne çıkıyor.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – BOE Başkanı Carney’nin Konuşması; Gelişmiş ekonomiler için zayıf bir veri akışının izleneceği haftanın ikinci işlem gününde, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney’nin konuşması dikkat çekiyor diyebiliriz. ABD’den açıklanan istihdam rakamlarının Dolar üzerinde süren etkisi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişlemesinin, Yunanistan gelişmeleri ile birlikte küresel piyasaların gündeminde öne çıktığı bir süreç içerisinde Lordlar Kamarası’nın Ekonomik İşler Komisyonu’na sunum yapacak Carney, BOE’nin para politikasının yeniden ön plana çıkmasına yol açabilir. Bu paralelde de Sterlin’de önemli fiyat değişimleri görülebileceği için, Başkan’ın konuşması yatırımcıların yakın merceği altında yer alacak diyebiliriz. Carney’nin özellikle enflasyon ve faiz oranına ait değerlendirmeleri piyasaları hareketlendirebilir.

Çin – Sanayi Üretimi; Sabit varlık yatırımları ve perakende satışlar gibi makro-ekonomik göstergeler ile birlikte Çarşamba sabahı yayımlanacak Çin’in sanayi üretimi, piyasaların büyük bir dikkatle takip edeceği veriler arasında yer alıyor. Aralık* ayında %7.9 artış kaydeden sanayi üretimi, sadece Çin’in finansal araçları adına değil, global bazda birçok enstrümanın fiyatına yön verebileceği için yakından izlenecek. Söz konusu göstergenin piyasa beklentilerinden farklı açıklanması halinde, piyasaların risk algısında, Çin’in önemli ticaret ortakları olan Yeni Zelanda ve Avustralya’nın para birimlerinde, altın, bakır ve petrol gibi emtia fiyatlarında, gelişen ve gelişmiş ülke borsalarında değişimler izlenebilir.

*NOT: Çin’de 7 gün süren yeni yıl tatilinin neden olabileceği bozulmaların önüne geçebilmek için ülkenin Ulusal İstatistik Bürosu (NBS), Ocak dönemine ilişkin datayı, Şubat ayında açıklamamaktadır. Dolayısı ile yayımlanacak rakam, yıllık format yerine “Aralık-Şubat” arasını temsil etmektedir. (Çin’de yılbaşı tatili Şubat ayı içerisinde yapılmaktadır ve NBS bu dönemde rakamın açıklarken her yıl aynı stratejiyi uygulamaktadır.)

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

10 Mart 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:35 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

20:30 GBP BOE Üyesi McCafferty Konuşması

22:30 USD API Haftalık Ham Petrol Stoku 2,900M

11 Mart 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

01:30 AUD Westpac Tüketici Güveni (Aylık) (Mar) 8,0%

01:50 JPY Çekirdek Mekanizma Siparişleri (Aylık) -3,9% 8,3%

02:30 AUD Konut Kredileri (Aylık) (Oca) -1,9% 2,7%

07:30 CNY Sabit Varlık Yatırımı (Yıllık) (Şub) 15,1% 15,7%

07:30 CNY Endüstriyel Üretim (Yıllık) (Şub) 7,7% 7,9%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem günündeyiz. Dolar Endeksinin yukarı yönlü çıkışını 98.45 seviyesine kadar devam ettirmesi neticesinde düşüşlerini 1.0721 seviyesine kadar devam ettiren EURUSD paritesi, ABD borsaları açılışı sonrasında şu sıralar 1.0750 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Günün kalanını değerlendirdiğimizde EURUSD paritesinin tepki alımına kaldığı yerden devam edip etmeyeceğine Dolar Endeksinin karar vereceğini ifade edebiliriz. Bu bağlamda da EURUSD analizini paylaşırken Dolar Endeksi grafiğini de incelemek gerekiyor.

“Dolar Endeksi grafiği eklenecek”

Dolar Endeksinin 4 saatlik grafiğini incelediğimizde 97.73 seviyesi üzerinde pozitif seyrin devam ettiğini 97.73 – 98.45 arasında ise hareketlerine devam ettiğini görmekteyiz. Bu bağlamda da endeks 97.73 üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü hareketlerini yeniden 98.45 seviyesini çıkartmak ve yeniden karar vermek isteyebilir. Endekste tepki satışlarının oluşabilmesi içinse 97.73 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

EURUSD paritesi ise Dolar Endeksindeki pozitif nedeniyle aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. 1.0835 – 1.0865 bölgesi paritenin aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam edebilmesi için kritik bir bölge olarak karşımızdadır. Parite eğer bu bölge altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1.0735 seviyesi altında sarkıtabilir ve bu tutum 1.0700 – 1.0650 seviyesinin hedeflenmesini sağlayabilir. Kritik bölge öncesindeki ilk bariyerse 1.0790 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.0865
Destek: 1.0735-1.0700-1.0650
Direnç: 1.0790-1.0835-1.0865

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününde 1.5030 seviyesinden toparlanmaya ve tepki alımı konusunda önemli adımlar atmaya çalışan GBPUSD paritesi, ABD seansı açılışı sonrasında şu sıralar 1.5070 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde aşağı yönlü baskıların devam ettiğini net bir şekilde ifade edebiliriz. 1.5095 – 1.5165 bölgesi “Kritik Bölge” olarak kabul edilebilir. Ayrıca kısa vadeli grafiklerde düşüş trendini destekleyen 89 periyotluk üssel hareketli ortalama da ilgili bölge içerisinde bölgenin gücü hakkında önemli sinyaller vermektedir. Bu bağlamda da paritenin bu bölge altındaki hareketleri, negatif olarak algılanabilir. Özellikle de 1.5165 direnci altındaki hareketlerinin mevcut düşüşlerin devam edebilmesi adına kritik bir önem taşıdığını ifade edebiliriz. 1.5165 öncesindeki ilk bariyer 1.5130 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5165
Destek; 1.5060-1.5030-1.4985
Direnç; 1.5095-1.5130-1.5165

USDTRY ANALİZİ

2.600 seviyesi üzerinde kalmayı başaran ve bu tutum ile son zirve noktası 2.6471 seviyesine yaklaşan USDTRY kuru, ABD borsaları açılışı sonrasında gerçekleştirdiği önemli satış baskısı ile dikkat çeken bir hareketin oluşmasını sağladı. Şu sıralar 2.6295 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren kur için mevcut hareketlerin tepki satışı olduğunu net bir şekilde ifade edebiliriz. 2.6040 seviyesi de mevcut yükseliş trendinin devam edebilmesi için kritik bir seviye olarak günün kalanında takip edilmelidir. Kur eğer 2.6040 seviyesi üzerinde kalmayı başarırsa yaşanılan bu düşüşleri tepki olarak düşünebilir, yeni zirve noktalar hedefleyebiliriz. Aksi takdirde kurda 2.5835 seviyesine doğru önemli bir geri çekilme gözlemlenebilir. Bu bağlamda da günün kalanında 2.6040 desteği dikkatle takip edilmelidir. 2.6040 öncesindeki ilk destek noktası 2.6160 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 2.6040
Destek
: 2.6235-2.6160-2.6040
Direnç: 2.6330-2.6471-2.6600

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesindeki fiyatlamaları incelediğimizde, 120 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,8140) üzerinde bir dönüş gerçekleştiğini ve kanal içerisinde tutunma çabasının etkinlik kazandığını görüyoruz. Günün devamında, 120 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe yukarı yönlü baskının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8430 seviyesinin aşılması ve özellikle bölgede oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar, yükseliş baskısının etkinliğini artırabileceği gibi, kalıcı olma çabasını da gösterebilir. Paritede olası geri çekilmeler hareketli ortalama üzerinde sınırlı kaldığı müddetçe, kanal hareketinin güncelliğini koruma çabasıyla birlikte yükseliş baskısının devreye girmesi söz konusudur. Hareketli ortalama altında gerçekleşebilecek peş peşe ve en az iki adet 4 saatlik kapanış ise yükseliş trendinin sorgulanmasına neden olabilir.

Pivot: 2,8140
Destek:
2,8215 – 2,8140 – 2,8075
Direnç: 2,8295 – 2,8430 – 2,8585

USDJPY ANALİZİ

Yen’de değer kazanımının ön plana çıkmasıyla birlikte USDJPY paritesinde tepkisel bir geri çekilmenin karşımıza çıktığını görüyoruz. Genel yükseliş eğilimini destekleyen ilk aşama olan yeşil renkle belirttiğimiz trendin sınırı durumunda 120,50 – 120,75 bölgesi güncelliğini korumaktadır. Günün kalanında, yükseliş baskılarının zayıflamasına neden olan düşüşe karşın, yukarı yönlü baskının bu bölge üzerinde ön plana çıkması söz konusudur. Gerçekleşebilecek alımlarda 121,20 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar 121,50 ve 121,90 gibi seviyelerin hedeflenmesinde etkili olabilir. Paritede olası geri çekilmeler, 120,50 – 120,75 bandı üzerinde veya dahilinde sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabilir. Bu tutumu zayıflatabilecek faktör ise, 120,50 seviyesi altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlardır. Bu durumda dahi, gerçekleşebilecek düşüşlerin tepki kaynaklı olabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 120,75
Destek:
120,75 – 120,50 – 120,25
Direnç: 121,20 – 121,50 – 121,90

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde, Yen’deki değer kazanımının da etkisiyle birlikte sert bir düşüş eğiliminin karşımıza çıktığını gördük. Günün kalanında, 131,20 seviyesi altında tutunma çabası dürdüğü müddetçe düşüş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 130,00 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye altında oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar, düşüş baskısının önünü açabilir. Sert fiyatlamaların ardından olası toparlanma istekleri 131,20 seviyesi altında devam edebilecek 4 saatlik kapanışlarla sekteye uğrayabilir. Bu şartın korunamaması ve 131,20 seviyesinin aşılması durumunda ise 132,30 seviyesi mavi trendin güncel sınırı olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu seviye aşılamadığı müddetçe, tepki alımlarının yeni satış baskısıyla karşılaşabilmesi söz konusudur.

Pivot: 131,20
Destek: 130,00 – 129,30 – 128,65
Direnç: 130,85 – 131,20 – 131,80

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde gün içerisinde yükseliş baskısının etkili olmasına karşın, günün düşüş eğilimini koruduğunu görmekteyiz. 0,7715 seviyesinin güncelliğini koruması nedeniyle, söz konusu seviye altında düşüş beklentimiz sürmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7625 ve günün dip noktası olan 0,7600 hedeflenebilir. Bu bölge altında gerçekleşebilecek fiyatlamalar ve kapanışlar ise, düşüş baskısının netlik ve kalıcılık konusundaki isteğini gösterebilir. Paritenin düşüş trendi içerisinde olmasına karşın, trendi destekleyen 34 ve 50 günlük üssel hareketli ortalamalardan uzak bir fiyatlamanın söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, olası yükselişlere temkinli yaklaşılması gerekirken, 0,7715 seviyesi üzerinde zayıflayabilecek satış baskısının trendin sona erdiği anlamına gelmediğini ifade edebiliriz.

Pivot: 0,7715
Destek:
0,7625 – 0,7585 – 0,7550
Direnç: 0,7715 – 0,7740 – 0,7780

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde gün ortasından itibaren etkili olan düşüş eğilimine karşın, şu ana kadar 1,2570 seviyesi üzerinde bir fiyatlamanın karşımıza çıktığını görüyoruz. Günün kalanında, söz konusu seviye üzerinde yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz ön plandadır. Gerçekleşebilecek alımlarda günün zirve bölgesinde bulunan 1,2680 seviyesi hedeflenebilecekken, bu süreçte tekrar aşılan seviyeler üzerinde oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar yükseliş baskısının isteği hakkında fikir verebilecektir. Geri çekilmenin devam edebilmesi için 1,2570 seviyesi altındaki 4 saatlik kapanışa ihtiyaç duyulmaktadır-ki bu durum İchimoku bulutunun üst sınırı olan 1,2525 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Görünen düşüş baskısına karşın, parite RSI’da 70 sınırını aşarak gün içerisindeki yükseliş isteğini gösterdi. Ancak, yükseliş trendine dair teyit bulabilmek için, bu bölgede daha kalıcı fiyatlamalar gerekmektedir.

Pivot: 1,2570
Destek:
1,2570 – 1,2525 – 1,2475
Direnç: 1,2650 – 1,2680 – 1,2720

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol haftanın ilk işlem günüde şubat ayı ortasından bu yana destek görevi gören 58 dolar seviyesine yaklaşmıştı, bugün destek bölgesi altında işlemler gözleniyor. Bülten saatine kadar en düşük 56,79 en yüksek 58,68 seviyeleri görüldü. Son durumda 50 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına inildi. 58 dolar seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar yaşandığı sürece 58-63 dolar aralığındaki hareketin devam ettiğini düşünebiliriz. Fakat gün sonu kapanışlar 58 dolar altında gerçekleşmeye başlarsa 54 dolar seviyesine doğru geri çekilme beklenebilir.

Bugün için saatlik grafikte sabah bülteninde belirttiğimiz 58,12-57,67 seviyeleri altına inildi, son destek olarak gördüğümüz 56,93 seviyesine ulaşıldı, bu seviye üzerinde kalma çabası izleniyor. 56,93 seviyesinin de altına inilmesi halinde bir sonraki en yakın destek 56,30 seviyesinde.

Pivot : 58,96
Destek:
56,93-56,30-55,08
Direnç: 59,01-59,46-60,20

HAM PETROL ANALİZİ

Ham Petrol fiyatı 52.45 seviyesinden başlatmış olduğu satıcılı seyrini tam gaz sürdürmektedir. Son zamanlarda 50.78 seviyesi altında baskıya maruz kalan Ham Petrol, gün içi düşüşlerini 49.03 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 49.35 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Teknik olarak Ham Petrol fiyatını incelediğimizde 50.78 seviyesi altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncelerimiz ön plandadır. Ham Petrol fiyatı eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını kritik 47.80 desteğine kadar devam ettirebilir. 50.78 öncesindeki ilk bariyerse 49.85 olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pivot: 50.78
Destek: 48.65-47.80-46.85
Direnç: 49.85-50.32-50.78

ALTIN ANALİZİ

Kıymetli madenler (Altın ve Gümüş) haftanın ikinci işlem gününde mevcut düşüş baskısının tepkisini gösterir nitelikte seyrini sürdürmektedir. 1155 seviyesini test ettikten sonra gerçekleştirmiş olduğu tepki alımlarını 1170 seviyesine kadar sürdüren Altın için 1175.50 kritik bir bariyer olarak güncelliğini korumaktadır. Tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabı için 1175.50 direnci dikkatle takip edilmelidir. Altın eğer bu bariyeri geçebilirse tepki alımından bahsedebilir ve bu düşünceyi 1190 seviyesine kadar taşıyabiliriz. Ancak bu tutumu destekleyen makro-ekonomik gelişmelere ihtiyaç vardır. Ancak bu şart ile tepki alımları devam edebilir. Genel görünüm hala daha 1175.50 direnci altında negatif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1175.50
Destek: 1163.50-1157.40-1150.00
Direnç: 1169.50-1175.50-1182.50

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş analiz saatine kadar en düşük 15,60 en yüksek 15,83 seviyelerini gördü. Ocak ayında 15,50 seviyesinden başlayıp 18,46 seviyesinde sona eren yükselişin başladığı noktaya geri gelindi. 15,50 seviyesi üzerinde kalınabilirse bir süre 15,50-16,08 aralığında yatay hareketler gözlenebilir. Ancak gün sonu kapanışlarla 15,50 seviyesi altına inilirse bir sonraki en yakın destek 15,00 seviyesinde görülüyor.

Bugün saatlik grafikte 15,67 ve 15,60 seviyelerini destek bölgeleri olarak belirtmiştik. 15,60 desteğine dokunulduktan sonra 15,82 direncine kadar devam eden bir yükseliş yaşandı. 15,67 desteği ile 15,80 direnci arasında işlemler devam ediyor. Günün geri kalan kısmında saatlik kapanışlarla 15,90 seviyesi aşılırsa 16,02 seviyesi hedef olabilir. Yine saatlik kapanışla 15,60 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,48 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 15,80
Destek:
15,67-15,60-15,48
Direnç: 15,82-15,90-16,02

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

2012 kere okundu

Reklam

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz