SON DAKİKA
- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Faktoring Yaparken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Faktoring ülkemizde son zamanlarda oldukça yaygınlaşan , KOBİ ‘lerin yoğun olarak tercih ettiği bir finansman modeli olmaktadır. Normalde alacaklarınızın vadesinden önce size ödenmesi , özellikle ihracat yapan firmaların yurt dışı alacaklarının bu yolla erken tahsilatının sağlanması KOBİ’lerin büyümesine katkı yapar hale gelmiştir. Ülkemizde şu anda “ Faturalı çeklerinize yarım saatte nakit “ , “ Faturalı alacaklarınızın tahsilatını beklemeyin “ gibi sloganlar ile gelişen devam eden bu modelin esasen biraz agresif büyüdüğünü izlemekteyiz.
Bizler KOBİ olarak faktoring’in hızından ve operasyonel faydalarından istifade ederken, faiz oranlarını iyi hesaplamamız, uygulanan faiz modeli ile gerçekte ne kadar maliyet yaratığımızı iyi algılamamız, önenen komisyon ve masrafları iyi karşılaştırmamız, kur farkı alacaklarını ve dövizli işlemlerin operasyonel farklılıklarını iyi analiz etmemiz gerekir. Aksi takdirde şirketin karını Faktöring maliyetlerine kaydırdığımızı ve erken tahsilat yapayım derken finansaman maliyetlerinin şirketi içten içe kemirdiğini gözden kaçırabiliriz.
Nakit sıkışıklığına düşen firmaların maalesef içlerine düştükleri finansal krizlerde, yüksek faizle ve bu yolla kaynak aramaya başlaması ve her geçen gün uğradığı zararı obsorbe edememesi sebebi ile piyasadan silinmeleri kaçınılmaz hale gelmektedir. Faktoring KOBİ’ler için etkin bir finansal enstrüman olmakla beraber, şirketin mali yapısına getireceği yüklerin her zaman iyi anaiz edilmesi şarttır.

6520 kere okundu
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
İhracat, Firmalar için Önemli ve Stratejik Bir Karardır
2016 yılı Ocak ayı itibarı ile Türkiye’de yaklaşık 63 bin firma ihracat yapmaktadır. İhracat yapmak, bir ülkenin ve firmalarının büyümesi ve rekabet gücünü artırması bakımından önemlidir.
OFİS VE İNSAN
Beden Dilinin Etkin Kullanımı
Beden dili, sözlü iletişimi daha etkili hale getirmek amacıyla iletişime bedenimizi de katarak kullandığımız sözsüz iletişim biçimine verilen isimdir.
Ofisiniz için bilgisayar sistemlerinin seçimi
Bir ofis için gerekli olan bilgisayar altyapısı veya donanımının seçimi oldukça özen gerektiren bir konudur.
İŞ DÜNYASI
HUKUK / MUHASEBE
Şirketlerin Verdiği Eğitim Bursları Gider Yazılır mı?
Gelir Vergisi Kanunumuzda bu konuda yer alan düzenlemelere göre, verilen bursların gider olarak değerlendirilmesi için öncelikle bursun işle ilgili olması yani burs alan öğrencinin bursun bitiminde ilgili işletmede görev alması gerektiği yönündedir.
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Kontrol Edilmesi
KOBİ’ler İçin Dokuz Adımda Büyüme Planı
Ekonomik Durgunluk