Banka Kredisi Alırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Banka Kredisi Alırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Banka müdürünün sizi arayıp, uzun süredir uğraştığınız kredinizin onaylandığını söylediğinde, sizlerde hayalini kurduğunuz yatırımınızı gerçekleştireceğinizi veya içinde bulunduğunuz finansal sıkışıklıktan çıkacağınızı bilmenin mutluluğunu yaşarsınız. Ancak unutmayın ki artık alacağınız kredi kadar daha borçlanıp, bu borcu işletmenizin muhtemel karından faizi ile beraber geri ödeyeceksiniz. Her firmanın kredi alırken vereceği teminatlar farklılık gösterebilir. Tabii ki güçlü bir bilanço ve sektörel olarak yılların verdiği tecrübe ile bankalardan tek bir imza ile kredi kullanan firmalar, bu noktalara çok büyük uğraşlar ve pazarlıklar neticesinde gelmişler ve artık finans dünyasına kendilerini kanıtlamışlardır. Sizler daha kredi miktarının % 30 üzerinde bir ipotek, ailenizdeki tüm fertlerin kefaleti ve belki pos gelirlerinizin blokajı veya belirli bir süre başka bankalardan kredi almama taahhüdü ile tahsis ettiğiniz bu kredi ile şirketinizi büyütmeyi planlıyor olabilirsiniz.

Faiz oranı çok önemlidir.

Şayet gerçekten iş modelinizin krediyi belirlenen vadede ödeyebileceğinize inanıyorsanız bankayla ciddi bir faiz pazarlığı yapmanızda fayda var. Bu pazarlığı kredi tahsis sürecinde muhakkak en üst tonda dillendirmeniz ve mümkün olduğunca ucuz borçlanma gayretinde olmanız sizin için çok büyük önem taşır. Kredi faizindeki virgülden sonraki rakamlarda bile yapılacak iyileştirmeler ilerde size çok büyük kaynak yaratacağına emin olmalısınız. Diğer taraftan bankaların mümkün olan en büyük teminatı alma arzusunu gene kredi tahsis süreci içinde çok iyi analiz edip verebileceğiniz teminatı net olarak söyleyip bu teminat dışında sizden ve ailenizden başka bir teminat istenmemesini sağlamanızda fayda var. Şahsi kefaletlerden ve ipoteklerden oluşan güçlü bir teminat yapısı bankaları ne kadar garantiye alırsa sizi de aynı ölçüde kısıtlayacaktır. Hedefinizin bağımsız denetimden geçmiş bilançonuz ile kredi almak olması, bunu sağladığınız zamanda büyümenizin önünün gerçekten açılacağını çok iyi bilmeniz gerekir. Kredi tahsis şartlarındaki nakit akış taahhütleri ve bankanın size parayla satacağı diğer ürünlerin yıllık giderlere ne ölçüde katkı yapacağını da çok iyi analiz etmeniz gerekir.
ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
8858 kere okundu

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

İhale Kaybetmenin 10 Garantili Yöntemi
Çek Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Birkaç Hassas Nokta
İhaleye Girmek Yalnızca Dosya Hazırlamak Değildir
Faktoring Yaparken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?
Banka Kredisi Alırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?
Avukat İle Çalışmanın Önemi Nedir?
İhalelerde Pazarlama Karması 4P
Sözleşme İmzalamadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar
Arabuluculuk İyi Bir Yöntem Midir?
Bayi Prim Sistemi
Bankalarla İlişkilerde Nelere Dikkat Edelim ?
Ucuz Kredi Nedir ? Ne Zaman Pahalı Olur ?
Bilanço Makyajı Nasıl Yapılır? Sonuçları Ne Olur?
Yedi Adımda Satış Departmanı Kurma
Kurumsallaşabilenlerden misiniz, Yoksa...

DIŞ TİCARET

Nazi Almanya'sından Bugüne

Nazi Almanya'sından Bugüne

Savaş kaybetmiş Almanya'nın başarı hikayesinin altında yatan ticaret anlayışını ve Almanya pazarına giriş için gerekenleri Dış Ticaret uzmanı Didem Aydoğan yazdı.

OFİS VE İNSAN

Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?

Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?

Başta mâliyet unsurları olmak üzere muhtelif menfi sebeplerden ötürü salt bir firmaya ya da kuruluşa ait ofisler düzenlenemiyorsa, çare paylaşımlı ofislerde aranmalıdır.

Hayatı Ertelemeden Yaşamak, Zamanın Öneminin Farkına Varmak

Hayatı Ertelemeden Yaşamak, Zamanın Öneminin Farkına Varmak

Toplum olarak işlerimizi en son ana bırakmaya yatkınız. Ya Hayat? Onu yaşamayı niye son ana bırakıyoruz. Gülmeyi bile öteleyen ve taksitlendiren bir hayat yaşıyoruz. Her sabah 24 saati peşin alıyoruz ama taksit taksit gülüyor ve mutluluğu da aylarca erteliyoruz.

İŞ DÜNYASI

Ölçek Ekonomisi ve Kapsam Ekonomisi

Ölçek Ekonomisi ve Kapsam Ekonomisi

Ölçek ekonomisi, üretim artarken maliyetin düşmesidir. Üretim artışı maliyeti düşürmektedir. Ölçek ekonomisi sayesinde karşılıklı fayda sağlayacak şekilde bir ticaret yapılabilmektedir.

HUKUK / MUHASEBE

Yurtdışı Seyahat Harcamalarının Muhasebeleştirilmesi

Yurtdışı Seyahat Harcamalarının Muhasebeleştirilmesi

Seyahat giderleri, özellikle de işletmelerin bütçeleri içerisinde yer alırken, yüzdesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Düşünülenin aksine dünyanın küçülmeye başlaması ile birlikte artık böylesine bir yüzde artışı hiçbir şekilde şaşırtıcı değil. Şirket çalışanlarının yurtdışı seyahatlerinde yapmış oldukları harcamalarının gider olarak yazılması için belgelerin öncelikli olarak vergi mevzuatında aranmakta olan şartları sağlaması gerekmektedir.