Drop Shipping Nedir, Nasıl Çalışır?

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Drop Shipping Nedir, Nasıl Çalışır?

İnternet ortamında yeni olan bu satış yönteminin daha fazla duyurulmaya ve özellikle e-lojistik alanındaki teknolojik gelişmelere entegre olmaya ihtiyacı vardır.

DropShipping Sisteminde E-Lojistik Sırrı

DropShipping size ait olmayan bir malı kendi karınızı koyarak satmaktır. İlk söylenildiğinde yasa dışı gibi gelebilir, başkasının malını onun izni ile satmak yüz yılardır toptancılar ve tüccarlar arasında süregelen ticaret yöntemlerinden bir tanesidir.

İnternet ortamında yeni olan bu satış yönteminin daha fazla duyurulmaya ve özellikle e-lojistik alanındaki teknolojik gelişmelere entegre olmaya ihtiyacı vardır.

Ülkemizde dropshipping satış sisteminin varlığından haberdar olanlar çok az kişi olsa da yurt dışında dropshipping ticaret yöntemini kullanarak tam zamanlı çalışan ofisler ve onlarca insan istihdam eden kişilerin sayısı gittikçe artmaktadır.

Sizin için dropship olacak binlerce üretici ve tedarikçi olduğunu unutmayın.

DropShipping Nasıl Çalışır ?

Dünyada internet ortamında DropShipping yapan en büyük firmalardan olan eBay’in Türkiye'deki benzer örneği gittigidiyor ve daha sonra yaygınlaşan diğer dropship modellerinin çalışma sistemleri 4 aşamada tamamlanmaktadır.

1.Aşama : Satacağınız ürünlerin bir listesini oluşturup ürünlerin görsel yönden en iyi gösteren fotoğraflarını bulunuz. Unutmayın ! İnternet müşterisi ürüne dokunamıyor ve renkleri canlı göremiyor. Satışa sunacağınız ürün fotoğrafları çok ayrıntılı ve ışığı iyi ayarlanarak çekilmiş olmalıdır.

Ürün özelliklerini ayrıntılı olarak belirtin, ürün açıklamalarını ayrıntılı olarak belirtmek iyi çekilmiş bir fotoğraf kadar önemlidir.

Malını satmak için anlaşmalı olduğunuz üreticinin ürünleri ile oluşturduğunuz satış listesini, daha önce kayıt yaptırıp bir satış portalı oluşturduğunuz DropShipping sistemine yükleyin.

2.Aşama : Alıcı müşteri bir ürün satın aldığında ürünün ücreti kayıtlı olduğunuz DropShipping sisteminin havuzuna gidiyor. Gittigidiyor modelinde sistem ürün alıcıya ulaşana kadar paranız kayıtlı olduğunuz DropShipping sisteminin havuzunda bekletilmektedir.

3.Aşama : Sitenizden sipariş aldığınızda size ürünlerini satmanız için stoklarını açan üretici ya da tedarikçi firmanın müşterinize ürünü göndermesi için alıcı adres bilgilerini sisteme giriyorsunuz. Tedarikçinizin parasını ödedikten sonra, tedarikçi firma sipariş sahibinin sisteme girilen adresine ürünü paketleyip gönderiyor. Daha sonra siparişin müşteriye ulaşmasını bekliyorsunuz.

4.Aşama : Ürün alıcıya ulaştıktan sonra satış yaptığınız DropShipping sistemi paranızı hesabınıza yatırıyor. Ürün satışından aldığınız paranın tedarikçiye ait olan kısmını ürün gönderilirken ödemiştiniz. Elinizde kalan para sizin satış karınız oluyor.

Satışını yaptığınız ürünün depolanması, paketlemesi, kargolanmasıyla uğraşmadan hatta ürünü bile görmeden satışınızı yapabilirsiniz.

DropShipping modelinde yapmanız gereken tek şey, değişik satış teknikleri deneyerek ürünün reklam ve pazarlamasını yapmaktır.

DropShipping Modelinin Avantaj ve Dezavantajları

Avantajları;

  • Hiç para harcamadan veya çok az bir sermaye ile işe hemen başlayabilirsiniz.
  • Ürünleriniz satışı olmadan ürün alış bedeli ödemezsiniz
  • Depo ve stok maliyetleriniz olmaz.
  • Sipariş paketleme sarf malzeme maliyetiniz olmaz.
  • Kargolama ile uğraşmazsınız.
  • Ürün siparişi aldığınız anda siparişi gönderebilirsiniz.
  • Tek bir tedarikçi ile çalışmak zorunda değilsiniz. Ürün çeşidinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Dezavantajları ;

  • Görmediğiniz ürünü satmak zorunda kaldığınız için üçüncü bir kuruma güvenmek zorundasınız.
  • Envanter yönetimini yapamazsınız.
  • Sattığınız üründe stok problemi yaşayabilirsiniz.
  • Üçüncü bir kuruma bağlı olduğunuzdan müşterinize anında cevap veremezsiniz.

Sermayesiz Ticaret “0” Risk

Türkiyede DropShiping modeline yeni bir bakış açısı getiren sermayesizticaret ticarete başlarken herhangi bir vergi usulüne tabi olmadan “0” risk ile sizi kendi işinizin sahibi yapıyor.

  • İşletme sahibi olmadan Web sitesi sahibi olabiliyorsunuz.
  • On binlerce ürün çeşidi
  • Yüzlerce firma referansı
  • Hazır sanal poslar ile ödeme kolaylığı
  • Sağlam güvenlik alt yapısı
  • Deposundaki mal stokları ile sorunsuz tedarik hizmeti
  • Sorunsuz e-lojistik hizmeti
  • Satış sonrası ücretsiz müşteri hizmetleri desteği
  • 7/24 online satış yapan mağazanız hazır

Sermayesizticaret modeli ile DropShipping yapmanız için gerekenler;

  • Size ait bir domain adresi almanız
  • DNS lerini sermayesizticaret.com’a yönlendirmeniz
  • Belirli template lerde istediğiniz renklerde tasarım
  • Varsa eklemek istediğiniz yeni ürün kategorileri
  • Web sitenizin açılması
  • 7/24 Online satış yapmaya hazırsınız.
  • Ürün çeşitliliğini görmek için justandfast.net’ i ziyaret edebilirsiniz.

Size düşen görev sadece yeni satış stratejileri geliştirerek ürünlerinizin reklam ve pazarlamasını yapmaktır.

E-Lojistik Sırrı

Daha önceki yazılarımda da defalarca üzerinde durduğum e-ticaret firmalarının en büyük problemi e-Lojistiktir. Bu problemler minimun düzeye indiğinde e-ticarette ki en büyük problem olan güven sorunun aşılmasına bir nebze olsun katkıda bulunacaktır.

Herhangi bir e-ticaret sitesinden aynı sepete 4 değişik ürün ekleyin, siparişiniz elinize ya söz verilen zamanda gönderilemeyecektir ya da parasını ödediğiniz ama tedarik edilemeyen eksik bir ürünle, özür dilenerek ve eksik ürün ücreti iade edilerek gönderilecektir. Şikayet sitelerinde e-ticarette tedarik sorunlarıyla ilgili onlarca şikayetler bulunmaktadır.

Sermayesizticaret yazılımcı kurucularının kendi geliştirdiği depo-stok programlarıyla e-ticaretin en büyük sorunu olan tedarik sorununu çözmüş. Öncelikli olarak stoklu ürünlerini geliştirdikleri program sayesinde doğru şekilde sınıflandırılarak sıralamış ve sipariş geldiği andan itibaren stoklar anında güncellenerek olası bir tedarik sorunu yaşanmasının önüne geçilmiştir.

Özellikle, çoklu ürün siparişlerinde siparişin yanlış paketlenmemesi için oto kontrol sistemleri geliştirilmiş, sistem insan hatasını “0” a yakın şekle getirmiştir.

Kurulan sistemin en kötü yanı ise sistemin mükemmelliği sayesinde e-lojistik personel sayısı düşürülmek zorunda kalınmıştır.

DropShipping modelinizi seçerek zaman kaybetmeden e-ticarete “0” risk ile başlamakta acele etmelisiniz. Seçtiğiniz modelde mutlaka tedarik ve E-Lojistik alt yapısını inceleyip sorgulayınız.

“E-Lojistik e-ticaretin görünmez kahramanıdır.”

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

187096 kere okundu


Etiketler:

Ali  Savut
Ali  Savut

Ali SAVUT 1972 İstanbul doğumlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. İş hayatıma 1990 yılında, Türkiye ‘de özel alışveriş mağazaları kredi kartlarını çıkartan ilk firma olan Boyner Holding Kuruluşu Benkar Kart Hizmetleri AŞ.’ de kart operasyonları departmanında 4 yıl çalışma tecrübesiyle başladım.

İlk girişimcilik deneyimini kafeterya işletmeciliği olarak yaptıktan sonra, uluslararası dünya devi DHL Worldwide Express’ de 8 yılı yöneticilik olmak üzere 12 yıl görev yaptım.

Kariyerime, 2011 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen e-ticaret sitesi Trendyol’ da operasyon müdürlüğü görevime devam ederken e-ticaretin büyüsüne kapıldım ve kendi B2C (trendmarkalar.com) online alışveriş e-ticaret sitemi kurdum.

Uluslararası bir firma olan, AFS Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik şirketinde e-ticaret ve e-lojistik bölümünü kurdum ve direktörlüğünü üstlendim. Ayrıca, turkobazaar.com ismiyle Türkiye’ den Avrupa’ ya satış yapan online e-ticaret sitemizi faaliyete geçirdim ve yönetici ortak olarak görev yapmaktayım.

E-Ticaret girişimlerimi devam ettirmenin yanında, Türkiye’nin en köklü eğitim- yönetim-danışmanlık firması olan Baltaş Yönetim-Eğitim-Danışmanlık firmasına bağlı e-ticaret eğitimleri veren COPROLINE’ da e-ticaret Coach olarak eğitmenlik görevi yapıyorum. Yeni girişimci ve kobilere e-ticaret konularındaki tecrübelerimi aktarıp eğitimler veriyor, ayrıca kurulmak üzere veya faaliyetine devam eden e-ticaret firmalarının e-lojistik alt yapılarını kurmaları için danışmanlık yapıyorum.

E-Ticaret firmalarının e-lojistiği içine alan E-Tedarik Zinciri Yönetimine geçmeleri ve e-lojistik’ te otomasyon sisteminin kurulması ile ilgili proje çalışmalarımı sürdürmekteyim.

kobitek.com’ da e-ticaret ve e-lojistik konularında makaleler yazıyorum.
“E-Ticaret’ te Lojistik Etkisi” adında, taslak halinde olan bir kitap çalışmam bulunmaktadır.

Reklam

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

YouTube Facebook Instagram LinkedIn

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz