2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı

Sağlık Bakanlığı, 2014'ü "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" ilan edecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşlara 29 Aralık’ta Türkiye genelinde düzenlenecek "Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" etkinliğine katılmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yazılı açıklamasında, vatandaşları hareketli yaşama teşvik etmek için 2014'ün "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" ilan edileceğini bildirdi.

Müezzinoğlu, hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, Sağlık Bakanlığı olarak bunun önüne geçmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bu doğrultuda çağın koşullarına uygun modern ve etkili çalışmalar yaptıklarını anımsatan Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir yaşamın hareketten, fiziksel aktiviteden geçtiğini her seferinde vurguluyoruz. Özellikle vatandaşlarımızı hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla önümüzdeki yılı '2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' ilan edeceğiz. Bu kapsamdaki çalışmaların ilkini 29 Aralık'ta Türkiye genelinde düzenleyeceğimiz 'Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz' etkinliğiyle başlatacağız. Bütün vatandaşlarımızı, eşleri, çocukları, torunları ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir yaşama davet ediyorum."

Koruyucu sağlık hizmetlerinde fiziksel aktivitenin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Müezzinoğlu, günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebileceğine dikkati çekti.

30 dakikalık bir zaman diliminde yapılacak fiziksel aktivite sonucunda sağlıklı bir beden

ve zinde ruh hali kazanılacağını kaydeden Müezzinoğlu, "Sağlığımıza değer verecek böyle

bir bakış açısını yaşam felsefemize yerleştiremiyorsak kendimize haksızlık etmiş oluyoruz. 24 saat içinde birçok şeye zaman harcayabiliyorsak, sağlıklı yaşam için de yarım saatimizi ayırabilmeliyiz" ifadesini kullandı.

29 Aralık'ta Türkiye genelinde düzenlenecek "Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" programına eşi, çocukları ve torunlarıyla katılacağı belirtilen Müezzinoğlu, vatandaşların ailelerini yanlarına alarak yürüyüşe katılmaları çağrısında bulundu.

Etiketler:

Diğer Haberler

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz