- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
E-Fatura Nedir?

Belli ciroların üzerindeki, ya da belirlenen sektörlerdeki firmalar faturalarını elektronik ortamda düzenlemek ve kabul etmek zorundadır
İnternet aracılığıyla hem özel hem de kamu kuruluşları farklı nitelikteki hizmetleri kullanılabilir hale sokmuş ve böylece de tasarruf mekanizması işlenmeye başlamıştır. Bunun son örneğini de, e-fatura denilen sistemlerde görmekteyiz. Hemen herkesin artık hakkında bilgi sahibi olduğu bu fatura çeşidi, esas olarak büyük bir dönüşümün de anahtarı olarak görülebilir. Çünkü e-fatura sayesinde artık kağıt maliyeti ve üretiminden de tasarruf edilecektir.
E-fatura ne demektir?
Vergi Usul Kanunu’nda yer alan değişikliğin kabulü ile hayatımıza girmiş bulunan e-fatura, taraflar arasındaki ticaretin güvenli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini hedeflemektedir. Buna göre elektronik fatura sisteminde kayıtlı bulunan kullanıcılara rahatlıkla elektronik ortamda fatura kesilebilecek ve aynı şekilde o kullanıcılardan da fatura alınabilecektir. Bununla birlikte istenildiği zaman bu sistemdeki faturalar bilgisayara indirilerek de muhafaza edilebilecektir.
E-fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir
E-fatura Kimler için zorunlu?
421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında;
- 04.12.2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar ile,
- 06.06.2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar,
31 Aralık 2013 tarihinden itibaren E-fatura uygulamasında yer almak zorundadır.
E-fatura Nasıl Kullanılıyor?
E-fatura hizmetinden faydalanmak isteyen kuruluşlar, bu sisteme entegre bir yazılım satın almalılar, ya da www.efatura.gov.tr portalında ücretsiz dağıtılan yazılımı kullanmak durumundadırlar. Dünyadaki örnekleri incelenerek geliştirilen e-fatura sistemi, ülkemizde XML tabanlı bir yapıda UBL 2.0 standartı üzerinde çalışmaktadır. Bu yapı, bilişim teknolojileri açısından modern, hızlı ve güvenilir bir yapıdır.

Etiketler: fatura
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Hangi 3 Harf? Teslim Şekli anlamında kullanılan Incoterms kısaltmaları
Dış ticaret işlemi yapan, ister ihracat olsun, ister ithalat olsun; bu 3 harfleri patronundan, işi yapan uzmanına kadar; Satınalma, İhracat, İthalat, Gümrük gibi birimlerinde çalışan herkesin eksiksiz bilmesinde çok fayda vardır: “Teslim şekli” anlamında kullanılan “Incoterms” kısaltmaları.
OFİS VE İNSAN
Kağıtsız ofise geçiş: Elektronik Doküman Yönetimi
Ofis içi iş akışının en önemli unsurlarından biri, yaratılan ya da elde edilen belge ve dokümanlardır. Bir bakıma faaliyetlerinizin somut göstergesi, iş akışı hacminizin, hızının ve çeşitliliğinin birer delilidir bunlar.
İş yerinde Mutlu Olmanın Yolları
Araştırmalar iş yerinde mutlu olan çalışanların daha üretken ve kalıcı olduklarını gösteriyor. Ancak, özellikle son yıllarda işverenlerin karşılaştıkları en büyük zorluklardan biri; çalışanların iş yerinde mutlu olmalarını sağlayarak, işten çıkmaların önüne geçmek.
İŞ DÜNYASI
İş Fikri Nasıl Bulunur? -1
Girişimcilik zorlu ve dikenli bir yol. Mutlak başarı için; çok iyi bir planlamacı, detaycı bir araştırmacı, cesur bir karar verici, hızlı ve dinamik bir operasyoncu, olumlu-otoriter bir yönetici ve yenilikçi bir düşünür olmak gerekiyor.
HUKUK / MUHASEBE
Freelance Yaptırılan İşlerin Muhasebeleştirilmesi
Son dönemlerde pek çok farklı işletme, bünyesinde yapılması gereken çeşitli işleri freelance çalışan kişilere yaptırmaya başladı.
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Kontrol Edilmesi
KOBİ’ler İçin Dokuz Adımda Büyüme Planı
Satış Yönetimi Değerlendirmesi