25 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda, Yunanistan’ın kurtarma programının onaylanmasının ardından dikkatlerin çevrildiği ABD cephesinden gelen haberler varlık fiyatlarında etkili oluyor diyebiliriz. Dün FED Başkanı Janet Yellen’ın Senato’ya yaptığı sunumda kullandığı ifadeler Dolar üzerinde baskı yaparken, global borsalarda yükselişler izlendi. Bugün yeni yıl tatilinden dönen Çin’ ait gelişmeler ise, Yellen’ın konuşması ile birlikte bu sabah Asya piyasalarının gündemini oluşturuyor. Hafta ortasına geldiğimizde, özellikle merkez bankası başkanlarının yoğun programının yine devam ettiğini görüyoruz. Dolayısı ile küresel piyasalarda da, önemli isimlerden gelecek değerlendirmeler yakından izlenmeye devam edilecek.

“Yunanistan ve Yellen”

Piyasaların son dönem içerisinde yakından izlediği en önemli değişkenler arasında, Yunanistan’ın Euro Bölgesi içerisindeki akıbetinin ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım zamanlamasının üst sıralarda yer aldığını ifade edebiliriz. Bu iki faktör için dün yaşanan gelişmeler önemliydi. Yunanistan, kendisini bir likidite sıkışıklığından uzaklaştıracak kurtarma planının uzatılması konusunda Avrupalı ortaklarını ikna etmeyi başardı. Ayrıca, geçtiğimiz haftalardan itibaren başlayan ilgili süreç içerisinde Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkması konusunun gündeme hiç gelmediği belirtildi. Janet Yellen ise dünkü Senato sunumunda, FED’in, faiz artırmadan önce “enflasyonu” dikkate alacağını ve sözlü yönlendirmesini değiştireceğini ifade etti. Başkan ayrıca, ekonomi en az 2 toplantı daha faiz artırımına elverişli olmayacak dedi. Yellen’ın konuşmasının ardından, yıl ortasından önce faiz artışına gidilmeyeceği beklentileri ile Dolar endeksinde düşüşler izlendi. Piyasalarda daha önce Haziran toplantısında artırımın yapılacağı yönünde bir düşünce mevcuttu.

“Çin Piyasalara geri döndü”

Dünyanın en büyük ekonomisinde yeni yıl tatilinin sona ermesi sonrasında piyasalar bugün açıldı. Ülkenin konut piyasasındaki gerileme ile mücadele etmek için önlem almaya hazırlandığı yönündeki haberler basına yansırken, bu sabah açıklanan HSBC öncü imalat PMI verisi beklentinin üzerinde gerçekleşti. İlgili gösterge aynı zamanda, sektörde genişlemeye işaret eden 50 seviyesinin üzerine 2 aradan sonra yeniden çıkarak, 50.1 düzeyine yükseldi. Verinin açıklanmasının ardından, Çin’in önemli ticaret ortakları olan Avustralya ve Yeni Zelanda’nın para birimlerinde yükselişler izlendi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Bugün Temsilciler Meclisi’nde bir konuşma yapacak olan FED Başkanı Yellen’ın dünkü konuşması sonrasında Dolar’da görülen düşüşler parite ve emtia fiyatlarında genel olarak etkili oluyor diyebiliriz. Yunanistan için anlaşmaya varılmasını yanında, Dolar’daki geri çekilmeler EURUSD paritesine destek oldu. Sterlin de, ABD’nin para birimindeki düşüşlerden yararlanırken, Türk Lirası, TCMB’nin, piyasa beklentilerinin altındaki faiz indirimi ile değer kazandı. Yen ve Altın’da da Dolar endeksindeki düşüş yönü tayin ederken, Çin’den gelen olumlu imalat PMI Avustralya ve Yeni Zelanda para birimlerine yükseliş getirdi. Kanada Merkez Bankası (BOC) Başkanı Poloz’un dünkü konuşmasında, yeni bir faiz indirimi için yeni bir ipucu vermemesi sonrasında ülkenin para biriminde değer kazanımları izlendi. Petrol fiyatlarında, arz fazlasının sürdüğü yönündeki düşünce, dün ABD seansının başlamasından sonra daha dikkat çekici bir şekilde fiyatlanırken, Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) dün yayımladığı rakamlarda ABD’de geride kalan hafta petrol stoklarının 8.9 milyon varil arttığı görüldü. Bugün ise Enerji Bilgi Dairesi’nin (EIA) resmi rakamları açıklanacak.

Küresel piyasalar için bugün yine ağırlıklı olarak merkez bankası başkanlarından gelecek açıklamaların izleneceğini ifade edebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – BOE Başkanı Carney’nin Konuşması; Dün, İngiliz Parlamentosu’nun Hazine Komitesi’ne son enflasyon raporunun sunumunu yapan İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, bugün Londra’daki farklı bir organizasyona katılacak. Başkan’ın para politikasın değinmesi halinde Sterlin’de sert hareketler izlenebileceği için, Carney’nin sözleri yakından takip edilecek diyebiliriz. BOE Başkanı dün, enflasyon kısa vadede daha fazla düşebilecek olsa da, orta vadede yükselişe geçecek şekilde konuşmuştu. Başkan’ın, BOE’nin faiz artırım zamanlamasına ilişkin değerlendirmeleri, ada ülkesinin finansal araçlarında ve Sterlin’de fiyat değişimlerine neden olabilir.

ABD – Yeni Ev Satışları; ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası kararlarını alırken dikkate aldığı göstergeler arasında, istihdam ve enflasyon verilerinin yanında, konut piyasası rakamları da yer almaktadır. Haftanın önem derecesi yüksek “yeni ev satışları” göstergesinin de bu paralelde ABD ekonomisi için yatırımcılar tarafından dikkatle takip edileceğini söyleyebiliriz. Aralık ayında beklentilerden daha güçlü bir yükseliş kaydeden yeni ev satışları verisinin Ocak ayında beklentilerden farklı gerçekleşmesi halinde Wall Street endeksleri ve Dolar’da önemli fiyat değişimleri izlenebilir.

ABD – FED Başkanı Yellen’ın Konuşmaları; ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’ın dünkü Senato’nun Bankacılık Komitesi’ndeki sunumunun ardından bugün, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu’na para politikası yarıyıl sunumunu yapması bekleniyor. Yellen’ın dünkü değerlendirmelerinde, ekonominin en az iki toplantı daha faiz artırımına elverişli olmayacağı yönündeki ifadesi dikkat çekmişti. Başkan ayrıca FED’in, enflasyonun orta vadede %2’lik hedeflerine yaklaşacağına dair güven duymadan önce faiz artırmayacağını da belirtirken, artırımdan önce Banka’nın ileriye dönük yönlendirmesinde değişiklik yapılacağını sözlerine ekledi. Bugün Yellen’ın Temsilciler Meclisi karşısındaki sunumunda, savunma metnini değiştirmesi beklenmiyor. Ancak sunumun soru-cevap kısmında Başkan’ın vereceği cevaplar, FED’in faiz artışına ilişkin ipuçları içerebileceği için piyasalar yine Janet Yellen’ı yakın mercek altına alacaklar diyebiliriz.

Euro Bölgesi – ECB Başkanı Draghi’nin Konuşması; Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin Salı günü Almanya’daki konuşmasının ardından gözler bu kez, Başkan’ın Brüksel’deki programına çevrilecek. Avrupa Parlamentosu’nda yıllık sunumunu yapacak olan Draghi, yetkililere Avrupa ve Euro Bölgesi ekonomisi adına bilgiler verecekken, ECB’nin son para politikası adımları ve Yunanistan’a ilişkin gelişmeler adına değerlendirmelerde bulunabilir. İlerleyen aylarda ECB’nin para politikası uygulamalarına ait ipuçları alınabileceği için Mario Draghi’nin konuşmaları kritik önem taşıyor diyebiliriz. Bu paralelde Avrupalı finansal araçların değerinde ve Euro’da sert fiyat değişimleri izlenebilir. Başkan dünkü konuşmasında para politikasına değinmemişti.

Yeni Zelanda – Ticaret Dengesi; Ekonomik gündemin oldukça yoğun olduğu haftanın üçüncü iş gününde Yeni Zelanda için yayımlanacak ticaret dengesi rakamları, piyasaların yakından takip edeceği datalar arasında yer alıyor. Aralık ayında beklentilerden daha büyük bir dış ticaret açığı veren Yeni Zelanda’da, ilgili ticaret açığın önceki döneme göre azaldığı görülmüştü. Ülke son olarak Haziran ayında ticaret fazlasını yakalayabilmişti. Türkiye saatine göre Perşembe gününe başlamadan on beş dakika önce açıklanması beklenen Yeni Zelanda’nın Kasım ayı ticaret dengesi rakamları, ülkenin para biriminde fiyat değişimlerine neden olabileceği için yakından izlenecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

11:30 GBP BBA Mortgage Onayları (Oca) 36,2K 35,7K

12:00 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

17:00 USD FED Başkanı Yellen Konuşması

17:00 USD Yeni Ev Satışları (Oca) 477K 481K

17:30 USD Ham Petrol Stokları 4,000M 7,716M

18:30 EUR ECB Başkanı Draghi Konuşması

23:45 NZD Ticaret Dengesi (Aylık) (Oca) -157M -159M

EURUSD ANALİZİ

“1.1455 – 1.1270 arası bant hareketi devam etmektedir!”

Haftanın ortasına geldiğimizde EURUSD paritesinin 1.1455 – 1.1270 arasındaki bant hareketine kaldığı yerden devam ettiğini görmekteyiz. Şu sıralar parite, bollinger bandın orta noktasında sakin bir seyirle hareketlerini sürdürmektedir. Gerek bandın gerekse kısa vadeli kanalın üst noktası olarak ifade edilen 1.1385 seviyesi ise mevcut düşüş baskısını destekleyen en önemli seviye olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani EURUSD paritesi eğer 1.1385 seviyesi altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 1.1270 desteğine kadar devam ettirebilir. 1.1385 öncesindeki ilk bariyer ise 1.1355 olarak kaydedilmiştir.

NOT: EURUSD paritesi 1.1455 – 1.1270 arasında yatay bir trend içerisinde seyrini sürdürmektedir. Orta ve uzun vadeli satıcılar mı yoksa kısa vadeli alıcılar mı etkili olacak sorusunun cevabı için bandın dışındaki hareketler takip edilmelidir.

Pivot: 1.1385
Destek: 1.1320-1.1270-1.1220
Direnç: 1.1355-1.1385-1.1425

GBPUSD ANALİZİ

“Tepki Alımları Tamam mı Devam mı?”

1.4950 destek noktasından başlayan ve sırasıyla 1.5195 ile 1.5310 – 1.5340 bölgesinden destek alan parite, 1.5478 direnci ile karşı karşıya. 1.7200’den başlayan ve 1.4950 ile sınırlanan orta ve uzun vadeli düşüş trendinde kısa vadeli yükselişler (tepki alımları) oluşacak mı sorusunun cevabını aramaktayız. Fibonacci %23.6’lık düzeltme noktasına tekamül eden 1.5478 seviyesi, son zamanların tepe noktası olarak kritik bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda da tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabı içn 1.5478 seviyesi dikkatle takip edilmelidir. Özellikle de konu ile ilgili daha net kararlar verebilmek için günlük kapanışlar takip edilmelidir.

Kısa vadeli olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1.5400 destek noktası üzerindeki pozitifliğini sürdürmektedir. Parite eğer 1.5400 seviyesi üzerindeki hareketlerine devam ederse kritik 1.5478 seviyesi üzerinde hareketleri daha net görebiliriz. Bu da 1.5600 seviyesine doğru yaşanılacak olası yükselişleri tetikleyebilir. 1.5400 öncesindeki ilk destek noktası ise günün dip noktası olan 1.5445 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5400
Destek; 1.5445-1.5400-1.5370
Direnç; 1.5478-1.5525-1.5595

USDTRY ANALİZİ

“TCMB başlattı, FED destekledi!”

Dün piyasalar için önemli makro-ekonomik verilerin olduğu bir gündü. Yurtiçinde TCMB’den Faiz indirimi için alınan kararlar, yurtdışında ise FED başkanı Janet Yellen’in kongrede Faiz artırımı konusundaki açıklamaları USDTRY kurunun hareketlenmesini sağladı. TCMB’den gelen açıklamalar eşliğinde aşağı yönlü hareketlerde daha istekli olan USDTRY kuru, özellikle FED Başkanı Yellen’in konuşması sırasında Dolar’ın diğer para birimleri karşısındaki negatif tutumuyla birlikte mevcut aşağı yönlü hareketlerini daha da güçlendirdi. Bu tutum, kısa vadeli yükseliş kanalının aşağı yönlü kırılmasına katkı sağlarken bir yandan da 55 periyotluk basit hareketli ortalama ile önemli bir karar aşamasında olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle de konu ile ilgili daha net kararlar verebilmek için günlük kapanışlar takip edilmelidir. (55 periyotluk basit hareketli ortalama şu sıralar 2.4610 seviyesinde güncelliğini korumaktadır)

Kısa vadeli olarak USDTRY kurunu incelediğimizde 2.4710 ve 2.4820 bariyerleri önem arz etmektedir. Kur eğer bu bariyerler altında hareketlerine devam ederse kısa vadeli tepki satışları düşüncesi ön planda olabilir. Bu tutum geçtiğimiz haftanın dip noktası olan 2.4330 seviyesine doğru yeni bir gerilemeyi destekleyebilir. Kurun tekrar toparlanması ve pozitif bir seyirle hareketlerine devam edeceğini düşünen Foreks işlemcisi ise 2.4820 direncinin geçilmesini beklemelidir.

Pivot: 2.4820
Destek
: 2.4525-2.4420-2.4330
Direnç: 2.4710-2.4820-2.4915

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde 2,8120 seviyesinin aşılamaması sonrasında 2,7900 seviyesi ile sınırlı kalan geri çekilmeler yaşandığını gördük. Gün içerisinde, genel görünümü destekleyen ve gri ile belirttiğimiz 2,7700 – 2,7800 bandı üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8120 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışların, yukarı yönlü baskının devamlılığı açısından önemli olduğunu ifade edebiliriz. Paritede gerçekleşebilecek geri çekilmeler ise 2,7700 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yükseliş baskısının tekrar devreye girme potansiyeli sürmektedir. Ancak 2,7700 seviyesi altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar aşağı yönlü baskıyı ön plana sokabilir.

Pivot: 2,7800
Destek:
2,7900 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,8000 – 2,8120 – 2,8200

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinin dün 119,40 seviyesini aşması sonrasında, bu bölgedeki seyrin FED Başkanı Yellen konuşmasıyla birlikte sona erdiğini gördük. Bununla birlikte parite tekrar 118,35 – 119,40 aralığına dönerek, bu bandın kontrol noktası olan 118,80 seviyesi altına sarktı. Gün içerisinde, 118,80 seviyesi altında bandın alt noktasına ulaşma çabası ön plana çıkabilir. Bu süreçte daha etkili ve kalıcı bir düşüş beklentisi için de aynı zamanda yükseliş trendinin güncel sınırı olan 118,35 seviyesi altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlara ihtiyaç duyulmaktadır. Paritenin genel eğiliminin yükseliş olduğu düşünüldüğünde, bant hareketi korunduğu sürece yükseliş baskısının bir adım önde olması söz konusudur. Özellikle gün içerisinde 118,80 seviyesi üzerinde tutunma çabası, paritenin tekrar 119,40 seviyesine yönelmesinde etkili olabilir.

Pivot: 118,80
Destek:
118,60 – 118,35 – 117,35
Direnç: 118,80 – 119,10 – 119,40

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde dün düşüş trendinin güncelliğini koruduğunu ve 135,75 seviyesinin aşılamaması sonrası aşağı yönlü baskının ön plana çıktığını gördük. Ancak iki trend oluşumunun mücadelesinde orta nokta olarak belirttiğimiz 134,40 seviyesi üzerindeki fiyatlamaların da sürdüğünü görmekteyiz. Gün içerisinde, 134,40 seviyesi üzerinde tutunma çabası paritenin tekrar 135,75 seviyesine yönelme isteğini canlandırabilir. Ancak kalıcı beklentiler için 135,75 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışların izlenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Düşüşlerde 134,40 seviyesinin kırılması bu kez yükseliş trendinin sınırında bulunan 133,60 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Aşağı yönlü etkili beklentiler için de 133,60 seviyesi altındaki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir.

Pivot: 134,40
Destek: 134,40 – 133,60 – 132,80
Direnç: 135,10 – 135,75 – 136,75

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde yaklaşık bir aydır her test edilişinde düşüş baskısının öne çıkmasına neden olan 0,7850 – 0,7880 bandının FED Başkanı Yellen konuşması ardından değer kaybetmeye başlayan Dolar ile Çin’de imalat sektörünün tekrar pozitif bir seyir izlediğini göstere PMI rakamlarının Avustralya Doları’na destek olması sonrasında ilk kez bu kadar net bir tehdit aldığını görüyoruz. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken, orta – uzun vadeli göstergelerin de iyi değerlendirilmesi gereken bir sürece girmiş olmamızdır. Bu nedenle gri bölge üzerinde olası fiyatlamaların kısa vadeli olarak yükseliş beklentisine yol açabileceği yönündeki beklentimiz korunmakla birlikte, gerçekleşebilecek tepki alımlarının devam edebilmesi için 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 0,7910 üzerinde 4 saatlik kapanışlarla kalıcı olma isteğini görülmesi gerekmektedir. Paritenin gün içerisinde tekrar 0,7880 – 0,7850 bandına dönmesi, karar aşamasını gösterebilecekken, düşüş baskılarının etkinlik kazanabilmesi için 0,7850 seviyesi altındaki fiyatlamalar takip edilmelidir.

Pivot: 0,7880
Destek:
0,7880 – 0,7850 – 0,7810
Direnç: 0,7910 – 0,7950 – 0,8000

USDCAD ANALİZİ

FED Başkanı Yellen’ın konuşması ardından Dolar’ın değer kaybı, USDCAD paritesinin 1,2535 seviyesi üzerindeki hareketlerinin sona ermesine neden oldu. Bu sürecin olasılığı hakkında konuşurken, ancak yükseliş baskısını zayıflatıcı bir unsur olarak görülebileceğini ve bunun tepki hareketi olabileceğini anlatmıştık. Bu hareketin etkilerinin yorumlanışının önem kazandığı bir süreç yaşıyoruz. Trendin kırılmasına karşın, paritede uzun süredir destek bölgesi oluşturan 1,2325 – 1,2375 bandı güncelliğini koruyor. Bu nedenle 1,2535 seviyesinin kırılması sonrası görülen satış baskısının devam edip etmeyeceği, 1,2325 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlarla izlenebilir. Öte yandan bu şartın sağlanamaması ve 1,2325 – 1,2375 bandının güncelliğini koruması paritenin tekrar yükseliş baskısına maruz kalmasına neden olabilir. Gün içerisinde bu tutumun etkili olması durumunda, trendin güncel sınırı olan 1,2490 seviyesinin aşılması yukarı yönlü baskıya destek kazandırabilir.

Pivot: 1,2535
Destek:
1,2440 – 1,2375 – 1,2325
Direnç: 1,2490 – 1,2535 – 1,2595

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol 59,02 seviyesindeki hareketli ortalaması etrafında dolaşmaya 58,40 seviyesindeki günlük periyotta ilk desteği üzerinde kalma çabasına devam ediyor. 58,40 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalındığı sürece tekrar yukarı yönde hareketler yaşanabilir. Grafikte mavi çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama (59,02) diğer bir destek bölgesi. 50 günlük ortalamanın ve 58,40 seviyesinin altına inilmesi halinde 54 dolara doğru geri çekilme beklenebilir. Günlük periyotta ilk direnç 64 dolar seviyesinde.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 57,93 ilk direnç 59,12 seviyelerinde. Gün içi işlemlerle 59,73 seviyesi aşılırsa 60,72 seviyesi hedeflenebilir. 57,32 seviyesi altına inilmesi halinde ise 56,30 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 58,96
Destek:
57,93-57,32-56,30
Direnç: 59,12-59,73-60,72

HAM PETROL ANALİZİ

4 saatlik grafikte ifade ettiğimiz düşüş trendi ve mevcut trendde kanalın üst noktası olarak kaydettiğimiz 50.95 direnci, Ham Petrol fiyatının kısa vadeli düşüşlerini sürdürebilmesi için kritik bir önem taşımaktadır. Dün yukarı yönlü çıkışını 50.30 seviyesine kadar sürdürse de 50.95 direncini geçemeyen ve tekrar satış baskısına maruz kalan Ham Petrol için 50.95 direnci güncelliğini korumakla birlikte aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi adına önemli bir bariyerdir. Ham Petrol eğer bu bariyer altında hareketlerine devam ederse kanalın alt noktası olan 46.55 desteğine doğru yeni bir hamle görülebilir. Kısa vadeli düşüş trendinin sonlanabilmesi içinse 50.95 direncinin geçilmesi gerektiğini unutmayalım. Gün içi işlem stratejileri için 50.95 öncesindeki ilk bariyer 49.80 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 50.95
Destek: 48.65-47.95-47.25
Direnç: 49.80-50.95-51.75

ALTIN ANALİZİ

Altın fiyatı, 1190 seviyesinden almış olduğu güç ile 1205 seviyesini geçerek kritik 1211.20 bariyerine yaklaşmış ancak henüz bir geçiş sağlanamamıştır. Şu sıralar 1211.20 seviyesine yakın hareketlerine devam eden Altın için her ne kadar 1190 desteği üzerinde yükseliş baskısı etkili olsa da kritik 1211.20 seviyesi önemini korumaktadır. Bu bağlamda da tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. Bu konunun cevabı içinse 1211.20 direnci dikkatle takip edilmelidir. Altın eğer yükselişlerine devam eder ve 1211.20 seviyesini geçebilirse 1225 direncine doğru tepki alımları ön planda olabilir. Aksi takdirde 1190 seviyesine doğru önemli bir geri çekilme beklenilebilir.

Genel görünüm, 1190 üzerinde kısa vadeli tepki alımının devam edeceği şeklindedir.

Pivot: 1190.00
Destek: 1205.00-1198.00-1190.00
Direnç: 1211.20-1217.30-1225.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Son 3 işlem gününde 16,18 desteğini test eden ancak gün sonu kapanışları bu destek seviyesi üzerinde gerçekleştiren gümüş çarşamba günü işlemlerinde 16,70 direncine dokundu. Günlük periyottaki 16,18 seviyesindeki ilk destek altına inilirse bir sonraki destek 15,50 seviyesinde görülüyor. 16,70 seviyesi ise ilk direnç bölgesi. Gün sonu kapanışla 16,70 seviyesi üzerine çıkılabilirse 17,20 seviyesi hedef olabilir. Bugün için 16,85 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalamayı da direnç olarak kabul edebiliriz.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,17 ilk direnç 16,68 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 16,85 seviyesi aşılırsa 17,08 seviyesi hedef olabilir. 16,05 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,87 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,27
Destek:
16,17-16,05-15,87
Direnç: 16,68-16,85-17,08

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1215 kere okundu

Tufan KARACA ile YÖNETİM VİZYONU

Tufan KARACA ile YÖNETİM VİZYONU

ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz