13 Ocak 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda düşüşünü sürdüren petrol fiyatları gündemin kritik başlığı olarak izlenmeye devam ediliyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikasına ilişkin beklentiler ve ABD’den karışık gelen istihdam verilerinin etkisini sürdürmesi de yine varlık fiyatlarında yönü belirleyici olurken, global endekslerde genelde aşağı yönlü baskı öne çıkıyor. Ekonomi takviminin Avrupa tarafı içi yoğunlaşmaya başladığı haftanın ikinci işlem gününde piyasalar özellikle Dolar ve petrol fiyatlarının yanında bugün Sterlin’i de yakından takip edecekler.

“Çin ticaret fazlası beklentiyi aştı”

Bu sabah açıklanan dünyanın en büyük ekonomisinin ticaret dengesi rakamları, ülkenin Aralık ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artış kaydettiğine işaret etti. İhracat ve ithalattaki değişimler tahminlerin üzerinde gerçekleşirken, ihracatın Çin ekonomisine öngörülenden daha fazla katkı sağladığı görüldü. İthalatta ise gerilemenin devam etmesi, petrol fiyatlarındaki düşüşe de bağlı olarak, Çin’in dış dünyadan aldığı mal ve hizmetlerin gerilediğine işaret etti. Çin’in petrol ithalatı Aralık ayında günde 7 milyon varil ile rekor kırmış oldu.

“Petrol’de düşüş hız kesmedi”

Küresel piyasalarda petroldeki devam eden düşüş varlık fiyatlarında etkili oluyor. Dün ABD endeksleri enerji şirketleri öncülüğünde günü negatif tarafta tamamlarken, bu sabah Çin dışında Asya borsalarının da satışta oluğu görülüyor. Petrol fiyatları, son 5.5 yılın en düşük seviyesindeki kayıplarını genişletirken, arz fazlası dönemin devam edeceği beklentisi ve dünyanın önde gelen finans kuruluşlarının fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etmeleri emtianın fiyatında etkili oldu. Diğer yanandan ABD’de dün Alcoa isimli şirket ile başlayan bilanço sezonunda, enerji şirketlerinin 4. çeyrek karları merakla bekleniyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüş, arz fazlası dönemin devam edeceği beklentilerini yansıtmaya devam ediyor. Dolar endeksi, haftanın başlamasından itibaren ECB beklentileri ve ABD’nin istihdam piyasasına yönelik spekülasyonların sürmesi ile yön arayışı içerisinde görünüyor. Yen karşısında 1 ayın en düşük seviyesine ulaşan ABD’nin para birimi, sonrasında ise tepki alımları ile kazançlar elde etti. Euro, ECB’nin parasal genişlemesine ilişkin spekülasyonlar ile Dolar karşısında son dokuz yılın en düşük seviyesine yakın işlem görmeye devam etse de, bu seviye ile arasında mesafeyi korumaya çalışıyor. Altın tarafında ise ECB’nin ülke tahvillerini de almayı amaçlayan geniş kapsamlı bir parasal genişleme uygulayacağı düşüncesi ile yükseliş kaydederken, gelecek ay başlayacak olan Çin’in yılbaşı kutlamalarının mücevherat talebini artırabileceği beklentisini taşıyor. Sterlin ise bugünkü enflasyon verisi öncesinde Dolar endeksindeki fiyat değişimlerinden etkileniyor.

Haftanın ikinci işlem gününde, veri akışı açısından Avrupa seansının daha yoğun geçeceğini ifade edebiliriz. Yurtiçinde cari denge rakamları Trük Lirası’nda etkili olabilir. İngiltere’den gelecek veri seti ise, ülkenin Merkez Bankası’nın (BOE) para politikasında atacağı adımların fiyatlanması ile sert değişimlerin izlenmesine neden olabilir. Günün ikinci yarısında ise dikkatler ABD’nin makro-ekonomik verilerine ve bilançosunu açıklayacak şirketlere çevrilecek. Petrol fiyatlarındaki değişimler ve ECB’nin para politikasına ait beklentiler, yine küresel piyasaların gündemindeki başlıklar arasında kalmaya devam edecek diyebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – Cari Denge; Ekim ayında 2.2 milyar Dolar’a gerilemesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen Türkiye’nin cari açığı, haftanın ikinci işlem gününde piyasaların gündemindeki önemli rakamlar arasında yer alacak. Cari açığın yıllıklandırılmış bazda aynı dönem için açıklanan datasının ise, 46 milyar Dolar’ın altına gerileyerek 4 yılın en düşük seviyesinde oluştuğunu ifade edebiliriz. Tabi ki Türkiye’nin bu anlamda küresel petrol fiyatlarındaki gerilemeden faydalanan ülkeler arasında olduğunu söylemeliyiz. Kasım dönemi için açıklanacak cari denge rakamlarının ardından Türk Lirası ve borsa üzerinde fiyat değişimleri izlenebileceği için piyasalar ilgili veriyi yakından takip edecek.

İngiltere – Enflasyon Oranı (CPI); İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) geride kalan yıl içerisinde açıkladığı son enflasyon raporunda ada ülkesinin enflasyon oranına ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından küresel piyasalar, İngiltere için açıklanan söz konusu göstergeyi yakında izlemeye devam ediyorlar. BOE Başkanı Mark Carney, enflasyon raporunun sunumunu yaparken, enflasyonun, Banka’nın hedefi olan %2.0 seviyesine hızlı bir şekilde geleceği beklentisi içerisinde olmadıklarını söyledi ve CPI hedefine 18-20 ayda değil, yaklaşık 3 yılda ulaşılacağının da altını çizdi. Kasım ayında %1.0 seviyesine gerileyen CPI göstergesi son on iki yılın en düşük seviyesine işaret etmişti. Aralık ayına ilişkin açıklanacak ve 2002’den sonra ilk kez %1.0’ın altında gerçekleşeceği tahmin edilen ilgili makro-ekonomik göstergenin, beklentinin altında gerçekleşmesi, BOE’nin faiz artırmak için acele etmeyeceği düşüncelerini perçinleyerek Sterlin’de kayıplara neden olabilecekken, tahminlerin üzerinde açıklanacak bir CPI datası, tersi bir etki ile ada ülkesinin para biriminde yükselişlere destek olabilir.

ABD – İş Olanakları ve İşgücü Hacmi (JOLTS); ABD’nin Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan istihdam raporundan sonra, yine aynı kurum tarafından açıklanan istihdam piyasasına ilişkin veri, JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Summary) olarak kısaltılmaktadır. Geç açıklanan bir gösterge olmasına rağmen, ABD Merkez Bankası’nın (FED) istihdam seviyesindeki gelişmeleri izlerken kullandığı bir rakam olduğu bilinen data, finansal varlıkların fiyatında etkili olabilmektedir. Kasım ayına ait gelişmeleri gösterecek JOLTS, daha önce ABD ekonomisinin Ekim döneminde 4.83 milyon iş olanağı ve iş gücü hacmi oluşturduğuna işaret etmişti. Yeni veri, Dolar üzerinde fiyatlamaların yapılmasına neden olarak para biriminde değer değişikliklerine yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Alman WPI (Aylık) (Ara) 0,2% -0,7%

10:00 TRY Cari Denge (USD) (Kas) -5,45B -2,03B

11:00 EUR İtalyan Endüstriyel Üretim (Aylık) (Kas) 0,1% -0,1%

11:30 GBP CPI (Yıllık) (Ara) 0,7% 1,0%

11:30 GBP PPI Girişi (Aylık) (Ara) -2,5% -1,0%

11:30 GBP RPI (Yıllık) (Ara) 1,7% 2,0%

11:30 GBP HPI (Kas) 10,1% 10,4%

17:00 USD İş İmkanları ve İş Gücü Hacmi (Kas) 4,86M 4,83M

20:01 USD ABD 10 Yıllık Tahvil İhalesi

21:00 USD Federal Bütçe Beyanı (Ara) 3,8B -56,8B

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde EURUSD paritesinin kısa vadeli tepki alımlarını 1,1870 seviyesine kadar sürdürdüğünü ancak devamını getiremediğini görmekteyiz. Bu düşünce yapısı ile 1,1785 seviyesine kadar gerileyen parite yeni haftanın ikinci işlem gününde Asya seansında tekrar yukarı yönlü atak başlattı ve bu atağını 1,1858 seviyesine kadar sürdürdü. Genel anlamda EURUSD paritesindeki hareketleri incelediğimizde yükselişlerin 1,1855 – 1,1885 arasında sınırlı kaldığını, 34 periyotluk üssel hareketli ortalamanın da bu tutumu desteklediğini görmekteyiz. O halde, EURUSD paritesi 1,1855 – 1,1885 bölgesi altında kaldığı müddetçe yükselişlerin tepkisel nitelikte kaldığını söyleyebiliriz. Bu da 1,1785 – 1,1750 desteklerinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Tepki alımların devam edeceğini düşünen Forex işlemcisi ise 1,1885 seviyesi üzerindeki hareketleri incelemelidir.

Pivot: 1,1885
Destek: 1,1810-1,1785-1,1750
Direnç: 1,1855-1,1885-1,1925

GBPUSD ANALİZİ

İlk iki işlem günkü performansını incelediğimizde GBPUSD paritesinin kısa vadeli olarak yükseliş kanalı içerisinde hareket ettiğini ve bu yükselişlerin 1,5190 ile sınırlı kaldığını görmekteyiz. Şu sıralar 1,5158 seviyesinde hareketlerine devam eden GBPUSD paritesinde 1,5118 desteği dikkatle takip edilmelidir. 1,5190 seviyesinden başlayan düşüşler devam edecek mi yoksa kısa vadeli yükseliş trendinde kanalın üst noktası olan 1,5240 seviyesine doğru yeni bir çıkış mı yaşanacak sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da 1,5118 seviyesi dikkatle takip edilmelidir.

NOT: Yukarıdaki açıklamalar kısa vadeli olarak tepki alımı düşüncesini etkinliğini göstermek amaçlı paylaşılmıştır. Genel görünümün 34 periyotlık üssel hareketli ortalama olan 1,5240 direnci altında olumsuz olduğu unutulmamalıdır.

Pivot: 1,5118
Destek; 1,5118-1,5078-1,5035
Direnç; 1,5195-1,5240-1,5273

USDTRY ANALİZİ

USDTRY kuru, kısa vadeli tepki satışlarını 2,3085 seviyesi altında devam ettirdi ve bu tutum diğer bir önemli seviye olan 2,2795 desteğine yaklaşmasına neden oldu. Tepki satışları tamam mı devam mı noktasında kritik bir destek konumunda olan 2,2795 seviyesi, gün içerisinde dikkatle takip edilmesi gerekilen bir seviye olarak karşımızdadır. Özellikle bu destek noktasının aşağı yönlü kırılması, tepki satışlarının devam etmesine katkı sağlayacağı gibi orta vadeli kritik bir seviye olarak belirlediğimiz 1,2575 desteğini gündeme getirebilir. RSI göstergesindeki yataylık ise 2,2795 destek noktasının kırılma ihtimalini kısa vadeli olarak zayıflatmaktadır.

NOT: Kısa vadeli olarak değineceğimiz bir diğer konu ise USDTRY kurunun şu sıralar 2,3085 – 2,2795 arasında bant hareketi gerçekleştirdiğini, 2,2950 direncinin de bu bandın kontrol noktası olarak önemli olduğunu ifade edebiliriz. Bu nedenle de özellikle bandın üst noktasına doğru yeni bir hareket görebilmemiz için 2,2950 direncinin geçilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 2,2950
Destek
: 2,2795-2,2685-2,2575
Direnç: 2,2875-2,2950-2,3085

EURTRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinde baskının sürdüğünü görüyoruz. Bu tabloda düşüşleri şu ana kadar sınırlandırabilen faktörün ise 2,6930 seviyesinin kırılamaması olduğunu ifade edebiliriz. Gün içerisindeki zayıf veri takvimi nedeniyle yurtiçinde açıklanacak cari denge rakamı izlenmelidir. Paritede, 2,7125 – 2,7285 bölgesi altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda 2,6930 seviyesinin kırılması 2,6680 seviyesine yönelik düşüş baskısına destek sağlayabilir. Öte yandan gün içerisinde 2,7125 seviyesinin geçilmesi durumunda 2,7285 seviyesine kadar yaşanabilecek yükseliş doğal karşılanabilir. Ancak 2,7285 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, tepki alımlarının ölçüsünü şiddetlendirebilir. Ancak, düşüş eğiliminde olan paritede tepki alımlarının şu an için kısa vadeli olabileceği ve olası yükselişlerin yeni satış baskısı ortaya çıkarabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 2,7125
Destek:
2,6930 - 2,6800 – 2,6680
Direnç: 2,7125 – 2,7285 – 2,7430

USDJPY ANALİZİ

Düne benzer bir şekilde, Asya seansının başlangıcında Yen’e olan talep, paritede düşüş baskısı oluşturdu. Ancak destek bölgesinin (mavi) altına sarkma gerçekleşse de, bunun yeterli kalıcılık ve etkiyi gösteremediğini ifade edebiliriz. Bu nedenle karar aşamasının hala sürdüğünü belirtmek gerekiyor. Bir yandan düşüş kanalı potansiyelini takip ederken, bir yandan Fibonacci %23,6’lık toparlanma seviyesinin bu oluşuma karşı tepkisini görüyoruz. Günün kalanında, 117,80 – 118,05 bölgesi üzerinde kalma çabası yükseliş baskısının destekleyebilir. Olası yükselişlerde düşüş kanalının güncel üst sınırını oluşturan 119,30 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda ise 120,00 seviyesi takip edilebilir.

Paritede düşüş beklentileri mavi ile belirttiğimiz bandın altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanışla destek kazanabilir. Bu durum 117,05 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Bu süreçte unutulmaması gereken, önemli destek seviyelerinin oluşturabileceği potansiyel toparlanma isteğine karşı hazırlıklı olmak gerektiğidir.

Pivot: 118,05
Destek:
118,35118,05 – 117,80
Direnç: 119,00 – 119,30 – 119,60

EURJPY ANALİZİ

Paritede görülen düşüşle birlikte 139,50 seviyesinin test edildiğini, ancak yeni iş gününde Avrupa piyasaları açılışı öncesi Yen’in zayıf tutumunun bu görünümü sınırlı da olsa etkilediği görüyoruz. Gün içerisinde, 140,75 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Olası düşüşlerde 139,50 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin kırılması aşağı yönlü baskıya netlik kazandırabilir. Paritenin 140,75 seviyesi üzerinde gerçekleştirebileceği 4 saatlik kapanış ise, kısa vadeli alım baskısının 141,70 seviyesine yönelmesini destekleyebilir.

Pivot: 140,75
Destek: 140,05 – 139,50 – 138,85
Direnç: 140,75 – 141,20 – 141,70

AUDUSD ANALİZİ

Paritede 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 0,8263) geçilememesi sonrası satış baskısının etkili olduğunu gördük. Ancak 50 periyotluk hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 0,8140) oluşturduğu sınırlayıcı etki şu ana kadar özellikle 4 saatlik kapanışlar üzerinde etkisini gösterdi. Günün kalanında, 0,8215 seviyesi altında kalma çabası sürdükçe düşüş baskısının etkili olabileceği beklentimiz korunmaktadır. Olası satışlarda 50 periyotluk hareketli ortalama altında gerçekleşebilecek 4 saatli kapanış, paritenin tekrar 0,8035 seviyesine yönelmesinde etkili olabilir. Bu süreçte 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın kapanışları sınırlandırmayı sürdürmesi ise, paritenin tekrar 200 periyotluk üssel hareketli ortalamayı hedeflemesine destek oluşturabilir.

Pivot: 0,8215
Destek:
0,8140 - 0,8090 – 0,8035
Direnç: 0,8215 – 0,8263 – 0,8325

USDCAD ANALİZİ

Paritede mor ile belirttiğimiz kanalın aşılmasının ardından yükseliş baskılarının 1,1975 seviyesine dek ulaştığını görüyoruz. Gün içerisinde, 1,1900 – 1,1940 bandı üzerinde kalma çabası sürdükçe etkili olması beklenen yükseliş baskısı, 1,1975 seviyesinin geçilmesiyle netlik sağlayabilir. Ek olarak bu bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış da kalıcılık açısından etkili olabilir. Bandın alt noktası olan 1,1910 seviyesine dek olası düşüşler yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği gibi, söz konusu seviyenin kırılması kanala dönüşle birlikte tepki satışlarını destekleyebilir. Ancak 50 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde süren yükseliş tutumunda, düşüşlerin kısa vadeli olarak değerlendirilebileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,1910
Destek:
1,1940 - 1,1910 - 1,1870
Direnç: 1,1975 – 1,2025 – 1,2060

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde 60 dolardan sonra 50 dolar seviyesi de destek olamadı. Soluksuz düşüş devam ediyor. 40 dolar seviyesi en yakın psikolojik destek olarak ifade edilebilir. 2008 Aralık sonunda 36 dolardan başlayıp 125 dolara giden yükselişte başlangıç noktasına geri dönülmek üzere. Brent petrolün 50 dolar üzerinde çıkması düşüşte nefes alma imkanı yaratabilir eme hala dengelenme noktasına yakın olduğumuza dair işaret yok. Bugün için 47,79 seviyesi en yakın destek bölgesi. Bu destek üzerinde kalınamaz ve 47,17 seviyesi altına inilirse 46,15 seviyesi yeni düşük hedef olabilir. 49,04 seviyesini gün içi ilk direnç olarak görüyoruz.

Pivot : 49,17
Destek:
47,79-47,17-46,15
Direnç: 49,04-49,66-50,69

HAM PETROL ANALİZİ

49,60 direncini geçemediği için satış baskısını devam ettiren ve 46,80 desteğini aşağı yönlü kırdığı için mevcut düşüşlerini daha da hızlandıran Ham Petrol, aşağı yönlü baskılarını 45,00 seviyesine yaklaştırdı ve şu sıralra 45,30 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir. Kısa vadeli olarak düşüş trendi etkisini sürdürmektedir. Mevcut trendin üst noktası olarak 47,25 direnci önemli bir bariyerdir. Ham Petrol eğer bu bariyer altında hareketlerini sürdürürse 44,85 destek noktasının aşağı yönlü kırılma ihtimali artacağı gibi bu tutum 40,00 seviyesine doğru yeni bir rallinin oluşumuna katkı sağlayabilir. Tepki alımı düşüncesinde yer almak isteyen Foreks işlemcileri ise öncelikle 47,25 direncinin geçilmesini beklemelidir. Ancak özellikle tepki alımının devam edebilmesi için en kritik bölge 47,25’den ziyade 49,60 olduğu unutulmamalıdır.

Pivot: 47,25
Destek: 44,85-44,00-43,00
Direnç: 45,90-47,25-48,25

ALTIN ANALİZİ

Haftanın ilk iki işlem gününü incelediğimizde Asya seansı ile birlikte pozitif seyrin önemli ölçüde Altın fiyatı üzerinde etkili olduğunu görmekteyiz. Dün 1231 seviyesine kadar yükselen Altın bugün 1240.70 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Dün 1231 seviyesine kadar çıkış gerçekleştirdikten sonra bu çıkışı devam ettiremeyerek kar realizasyonuna maruz kalan Altın, mevcut satıcılı seyrini 1216.50 desteği üzerinde sonlandırdı ve tekrar çıkışını sürdürdü. Asya seansı açılışı ile birlikteki hareketleri incelediğimizde 12030 üzerinde hareketlerine devam eden Altın mevcut tepki alımlarını kısa vadeli devam ettirmeye çalışmaktadır.

Peki, kısa vadeli olarak tepki alımları nereye kadar devam eder, hangi seviyeleri kritik seviyelerdir sorusuna ise dün hazırlamış olduğumuz ayrıntılı raporu inceleyebilirsiniz.

Günün değerlendirdiğimizde 1230.50 ve 1222.00 destek noktaları önemli seviyeler olmakla birlikte tepki alımlarının devam edebilmesi için dikkatle takip edilmesi gerekilmektedir. Özellikle de 1222 desteği mevcut kısa vadeli yükseliş trendinde kanalın alt noktası olarak kritik bir seviye olduğunu kanıtlamıştır. Altın eğer bu destek noktaları üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışlarını 1240.70 üzerine taşıyabilir. Bu da son 3 ayın tepe noktası olarak ifade edebileceğimiz 1255 direncine doğru yeni bir hareketi tetikleyebilir. Kısa vadeli olarak yükseliş trendinin sonlanabilmesi için 1222 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1222.00
Destek: 1230.50-1222.00-1216.50
Direnç: 1240.70-1248.00-1255.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 16,70 direncini test ediyor. 16,42 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalama üzerinde olmak 16,70 direncinin aşılmasını sağlayabilir. Gün sonu kapanışlar 16,70 seviyesi üzerinde gerçekleşmeye başlarsa bir sonraki en yakın yüksek hedef 17,30 seviyesi olarak görülüyor. Yine günlük kapanışlarla 50 günlük hareketli ortalama altına inilmesi halinde ise kısa vadeli yatay hareketin alt bandı, 16.18 seviyesi en yakın destek olarak görünüyor. Yaşanan hareketler hala orta vadeli yatay-kısa vadeli yükseliş, uzun vadeli düşüş trendi içinde hareketler olarak değerlendirilmeli. Grafikteki yeşil çizgi ile gösterilen 200 günlük ortalamanın altında kalındığı sürece uzun vadeli görünüm değişmeyecektir.

Pivot : 16,54
Destek:
16,80-17,00-17,30
Direnç: 16,50-16,44-16,33

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1225 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz