4 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarına ilişkin beklentiler ve yayımlanan makro-ekonomik göstergeler ile yön arayan küresel piyasaların pariteler kanadında, Dolar ve Euro tarafındaki fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişlemesi öncesinde Avrupa’nın ortak para birimi Dolar karşısında yaklaşık on iki yılın düşük seviyelerinde işlem görürken, petrol fiyatları ise yapılan açıklamalar sonrasında yükselişlerine tutunmaya çalışıyor. Günün devamında, açıklanan istihdam göstergesinin ardından ABD cephesinden gelecek veriler ve Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) beyanatı dikkatle izlenecek.

“ABD’de özel sektör istihdam tahminlerin altında”

Bugünkü hizmet sektörü göstergeleri ve Cuma günü yayımlanacak istihdam rapor öncesinde ABD için piyasalar ADP tarafından hazırlanan rakamı izlediler. Şubat ayında tarım sanayi dışında özel sektörde 212 bin Amerikalının iş sahibi olduğuna işaret eden ADP tarım dışı istihdam değişimi, 219 bin olan piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Ancak ilgili rakamın açıklanmasının ardından, yaklaşık 11 yılın en yüksek seviyesinde bulunan Dolar endeksinde önemli fiyat değişimleri gerçekleşmedi. Ülkede istihdam artışının devam ettiği şeklinde yorumlanan data, tahminlerin altında kalmasına rağmen ABD’nin para biriminde çok büyük bir etki yaratmadı. Günün devamında yatırımcılar ABD için, Markit ve ISM Enstitüsü’nün yayımlayacağı PMI verilerini mercek altına alacaklar.

“Euro, QE öncesi değer kaybetti”

Bu sabah Euro Bölgesi ve üye ülkelerinden açıklanan hizmet PMI verilerinin tahminlerin altında kalmasının da etkisi ile Euro, ECB’nin bu ay parasal genişlemesine (QE) başlamasının öncesinde değer kaybetti. Sterlin karşısında 7 yılın, Dolar karşısında ise yaklaşık 12 yılın en düşük fiyat düzeyleri civarında işlem gören Avrupa kıtasının ortak para birimi, ABD’den gelen istihdam göstergesinin öngörüleri karşılamaması sonrasında bir miktar toparlanma gösterdi. ABD tarafından gelecek rakamlar, Dolar’ın muadil para birimi olan Euro’da da sert fiyat değişimlerine yol açabilir.

“Petrol destek arıyor”

Dün akşam Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) rakamlarında, ABD’de petrol stoklarının tahminlerden daha az artış kaydettiğinin görülmesi sonrasında bugün Enerji Bilgi Dairesi’nin (EIA) resmi dataları, petrol fiyatları için merakla bekleniyor diyebiliriz. Bunun yanında, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumundaki Suudi Arabistan’ın, Asya tarafındaki talebin arttığını belirtmesi, ilgili emtianın fiyatında yükselişlerin destek bulmasına zemin oluşturdu. Ayrıca Libya’da petrol tesislerine yapılan saldırıların, arzı olumsuz etkileyebileceği düşüncesi de petrol fiyatlarında son görülen yükselişlere temel sağladı. Son kazanımlarından sonra bir miktar geri çekilen özellikle ABD tipi ham petrol için dünyanın en büyük ekonomisinden gelecek haberler bugün dikkatle izlenecek.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Merkez bankalarının para politikalarına yönelik beklentilerin varlık fiyatlarında genel çerçevede etkili olduğunun ifade edebiliriz. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Haziran ayında faiz artıracağı yönündeki düşüncenin ağırlık kazanması Dolar endeksini yukarı taşırken, Sterlin ve Euro, kendi ekonomileri için açıklanan verilerin de etkisi ile ABD’nin para birimi karşısında geriledi. Türk Lirası TCMB ve FED arasındaki politika farklılığının derinleşeceği düşüncesi ile Dolar karşısında tarihi düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Ortadoğu haberleri ve ABD stokları ise petrol fiyatlarındaki ana dinamikler olarak öne çıkıyor.

Günün devamında ABD’den gelecek veriler ve Kanada Merkez Bankası’nın kritik beyanatı yatırımcıların merceği altında yer alacak. Ayrıca Almanya Başbakanı Merkel’in açıklamalarının ardından Yunanistan’a ait haberler gündemde yer alabilir. Ancak FED Başkanlarından Evans’ın, FED’in para politikasına ilişkin açıklamalarının ardından ABD ekonomisine ilişkin beklentiler varlık fiyatlarını şekillendirebilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Kanada – Merkez Bankası Toplantısı; Mart ayının en çok dikkat çeken merkez bankası toplantılarından bir tanesinin, bu hafta Kanada’da gerçekleşeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Son aylarda sert bir düşüş kaydeden global petrol fiyatları, Kanada’nın en büyük ihracat kaleminin petrol olması nedeni ile ülke ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmıştı. Kanada Doları’nda da bu paralelde geride kalan yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde kayıplar daha hızlı bir şekilde gerçekleşti. Kanada Merkez Bankası (BOC) da bu paralelde 2015’in ilk para politikası toplantısında (21 Ocak) sürpriz bir şekilde 25 baz puan faiz indirimine giderek, hem ülke ekonomisinde petrol fiyatlarının yaratacağı olumsuz etkilerin bir miktar önüne geçmek, hem de baskılanan enflasyona destek olmak amacı ile bir adım atmıştı. Piyasalarda ise yakın bir zamanda BOC’dan yeni indirimlerin gelebileceği yönündeki beklentiler ağırlık kazanmıştı. Ancak Banka’nın Başkanı Stephen Poloz’un 24 Şubat’ta Londra’da yaptığı konuşmasında, faiz indirimi beklentilerini törpüleyen açıklamalarda bulunması dikkat çeken önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ayrıca dün açıklanan büyüme verileri de piyasa beklentilerinin üzerinde bir performansa işaret etmişti. Poloz, önümüzdeki birkaç ay, son faiz indiriminin etkilerinin izleyeceklerini ifade etmişti. BOC’un yılın ikinci toplantısında politika faiz oranında bir değişiklik yapmasının beklenmediğini görüyoruz. Ancak Banka’nın sürpriz bir şekilde indirim kararı alması, ülkenin para biriminde sert değer kayıplarına neden olabilir. Faiz beyanatının ardından, oranda bir değişiklik yapılsa da yapılmasa da, para politikasına ilişkin BOC’un değerlendirmeleri kritik bir önem taşıyor olacak. Piyasaların yeni bir faiz indiriminin olasılığına ve zamanlamasına ilişkin beklentiler oluşturmasını sağlayabilecek Banka’nın açıklamaları, Kanada Dolar’ında oldukça sert değişimlere yol açabilir.

ABD – ISM İmal Olmayan PMI; Haftanın ilk iş gününde açıklanan imalat endeksi sonrasında, Cuma günü gelecek istihdam raporuna ait beklentileri yönlendirebilecek bir başka ABD verisi de, ISM imal olmayan PMI olarak dikkat çekiyor diyebiliriz. Aralık döneminde endeksin, 56.2 ile yeninden düşüşe geçtiği ve Haziran ayından sonraki en düşük seviyesine gerilediği görülürken, Ocak döneminde 56.7 ile hafif de olsa bir yükseliş kaydettiğini söyleyebiliriz. ISM imal olmayan PMI endeksinin Ocak ayında beklentinin üzerinde gerçekleşmesi, Cuma günü gelecek ABD verilerinin de olumlu bir performans gösterebileceği düşüncesine destek olarak Dolar’da yukarı yönlü hareketlere zemin oluşturabilecekken, öngörülenin altında kalacak rakamlar kayıplara yol açabilir.

Avustralya – Perakende Satışlar – Ticaret Dengesi; Perşembe sabahı Avustralya için açıklanacak ticaret dengesi ve perakende satış dataları Asya-Pasifik tarafının aynı anda yayımlanacak önemli verileri olarak dikkat çekiyor. Ocak ayına ilişkin bilgiler verecek rakamlardan ticaret dengesinin, Eylül ayında, Aralık 2012’den bu yana görülen en büyük ticaret açığına işaret ettiğini görmüştük. Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise ilgili açık kademeli bir şekilde daralma kaydetti. Özellikle emtia fiyatlarındaki değişikliklerin, Avustralya’nın ilgili verisindeki bu görünümde etkili olduğunu ifade edebiliriz. Ticaret dengesindeki bu görünümün yanında, aynı dönemlere ait perakende satışlardaki değişimi gösteren verinin ise, artış hızının yavaşladığını gördük. Yayımlanacak her iki veri de, ülkenin para biriminde önemli fiyat değişimleri görülmesine yol açabileceği için yakından izlenecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

04 Mart 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD Hizmetler PMI (Şub ) 54,8 57,0

17:00 USD ISM İmal Olmayan PMI (Şub ) 56,5 56,7

17:00 CAD Faiz Oranı Beyanatı 0,75% 0,75%

17:30 USD Ham Petrol Stokları 4,157M 8,427M

05 Mart 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

02:30 AUD Perakende Satışlar (Aylık) (Oca) 0,4% 0,2%

02:30 AUD Ticaret Dengesi (Oca) 0,93B -0,44B

EURUSD ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününde Euro bölgesinden PMI verileri, ABD bölgesinden ise ADP TDI verisi sonuçlandı. EURUSD paritesinin günün bu zamana kadarki sürecindeki hareketlerini incelediğimizde 1.1185 – 1.1114 arasında seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Dolar Endeksindeki pozitif seyrin devam etmesi, paritenin de aşağı yönlü baskılarına devam edebilmesi adına önem arz ediyor. Bu bağlamda da günün kalanında parite hareketlerini incelerken Dolar Endeksinin seyri de dikkatle takip edilmelidir. Dolar Endeksi 95.30 seviyesi üzerinde pozitif seyrini sürdürmektedir. EURUSD paritesine geldiğimizde ise günün zirve noktası 1.1185 direnci önemli bir seviye olmakla birlikte aşağı yönlü baskıların devamı için dikkatle takip edilmelidir. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.1135 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren EURUSD paritesi içinde 1.1185 seviyesi altında daha önce test edilen dip nokta olan 1.1095 seviyesinin hedeflenme ihtimali bir adım öndedir. Gün içi satıcılı seyrin daha da agresif olabilmesi için 1.1095 desteğinin kırılması gerektiği unutulmamalıdır. 1.1185 öncesindeki ilk bariyer ise 1.1155 olarak kaydedilmiştir.

Makro-ekonomik anlamda EURUSD paritesini etkileyebilecek olası en önemli verilerin başında hiç şüphesiz ki ISM İmal Olmayan Endeks verisi yer almaktadır. Bu bağlamda TR saati ile 17:00’da sonuçlanacak PMI rakamı dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1.1185
Destek: 1.1095-1.1050-1.1010
Direnç: 1.1155-1.1185-1.1210

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününde GBPUSD paritesinin 1.5395 direnci altında negatif seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Gün içi hareketlerde 1.5313 seviyesine kadar gerileyen parite, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar günün dip noktasına yakın seyrini sürdürmektedir. Günün kalanını incelediğimizde 1.5365 ve 1.5395 direnç noktaları önemini koruyor. Parite bu bariyerler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1.5220 seviyesine kadar taşıyabilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex işlemcileri de 1.5395 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

Gün içerisinde Euro ve İngiltere bölgesi PMI verileri sonuçlandı. ABD’den kritik TDI ile ISM İmal Olmayan endeks verisinde TDI verisi de sonuçlandı ve gözler TR saati ile 17:00’da ISM İmal Olmayan endeks verisinde olacaktır.

Pivot: 1.5395
Destek; 1.5300-1.5260-1.5220
Direnç; 1.5365-1.5395-1.5420

USDTRY ANALİZİ

Her gün yeni rekor seviyesi kaydettiğimiz USDTRY kuru bugün 2.5493 ile rekor seviyesini tazeledi. Hedef beklentimiz doğrultusunda test ettiği 2.5465 seviyesi sonrasında yukarı yönlü çıkışlarını sınırlandıran ve tepki satışlarına maruz kalan kur, ABD seansı açılışı öncesinde 2.5410 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Teknik anlamda günün kalanını değerlendirdiğimizde 2.5525 direnci mevcut yükseliş trendinde kanalın üst noktası olarak önemlidir. Kur eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse tepki satışları ön planda kalabilir. Bu tutum 2.5390 – 2.5325 bölgesinin test edilmesine katkı sağlayabilir. Ancak unutulmamalıdır ki bu düşünce yapısı mevcut yükseliş trendi içerisindeki düzeltmedir. Bu yüzdende satış stratejileri anlık olmalıdır ve uzun süreli bekletilmemelidir. Çünkü genel görünüm, 2.5225 üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 2.5225
Destek
: 2.5390-2.5325-2.5225
Direnç: 2.5525-2.5600-2.5700

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde gün içerisinde oldukça sakin bir fiyatlama karşımıza çıktı. Genel görünümü tekrar gözden geçirdiğimizde, yükseliş kanalının alt noktası olan 2,8050 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının destek sağlaması, günün kalanında ise bu tutumun 2,8230 seviyesi tarafından güncel tutulması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda kanal üst noktası olan 2,8500 – 2,8600 bölgesi hedeflenebileceği gibi, kanalın üst bölgesinde gerçekleşebilecek fiyatlamalar daha net ve kalıcı etkiler görülmesine neden olabilir. Paritede olası geri çekilmelerde 2,8230 seviyesinin kırılması, sadece yükseliş baskısını sınırlandırabilecek unsur olup, 2,8050 seviyesini kırmayı başaramayan her düşüş isteğinin yeni bir yükseliş baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 2,8230
Destek:
2,8230 – 2,8140 – 2,8050
Direnç: 2,8400 – 2,8500 – 2,8600

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde gün boyunca 119,50 seviyesi üzerinde yoğunlaşan bir fiyatlamayla karşılaştık. Söz konusu seviye üzerinde 4 saatlik kapanışların sürmesine rağmen, günün kalanında mavi ile belirttiğimiz yükseliş trendinin sınırı olan 119,10 seviyesini baz almamız daha etkili bir takip gerçekleştirmemize katkı sağlayabilir. 119,10 seviyesi üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilecekken, 119,50 seviyesi üzerinde gerçekleşmeyi sürdürecek 4 saatlik kapanışlar, bu tutumu destekleyebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda ise 119,95 ve 120,25 seviyelerinin takibini sürdüreceğiz. 119,50 seviyesinin altındaki fiyatlamalarda 4 saatlik kapanış gerçekleşmesi, yükseliş potansiyelini zayıflatabilecek unsur olsa da, 119,10 – 118,80 bölgesi altında fiyatlamalar görmediğimiz müddetçe olası düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 119,10
Destek:
119,50 – 119,10 – 118,80
Direnç: 119,95 – 120,25 – 120,50

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde Avrupa borsaları açılış sürecinde gerçekleşen düşüşün ardından mavi ile belirttiğimiz düşüş kanalının orta bölgesine ulaşan seviyeler karşımıza çıkıyor. Günün kalanında, söz konusu kanalın üst noktası olan 133,80 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek satışlarda özellikle 132,25 seviyesi önem taşımakla birlikte, bu seviye altında gerçekleşebilecek fiyatlamalar ve ek olarak 4 saatlik kapanışlar, paritenin aşağı yönlü ilerleme isteğini artırabilir. Gün içerisinde oluşabilecek yükselişler, 133,80 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskıları oluşturabilir. 133,80 seviyesinin aşılması durumunda ise ana hareket olarak değerlendirdiğimiz kırmızı düşüş kanalı sınırlarını takip etmeliyiz.

Pivot: 133,80
Destek: 132,80 – 132,25 – 131,50
Direnç: 133,40 – 133,80 – 134,50

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde gün içerisinde kısa vadeli yükseliş baskısının ağırlık kazanmasıyla birlikte 0,7850 seviyesi üzerine çıkan, fakat henüz bu bölgede kalıcılık sağlayamayan fiyatlamalar görüyoruz. 0,7850 seviyesinin güncelliğini korumasına karşın, artabilecek volatiliteye dayanarak ana hareketi desteklemekte olan 200 periyotluk üssel hareketli ortalamayı (güncel seviyesi 0,7885) baz alacağız. Hareketli ortalama altında düşüş baskısı etkili olabileceği gibi, 0,7850 seviyesi altındaki fiyatlamaların bu tutumu desteklemesi beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7790 ve 0,7740 seviyelerinin takibi sürdürülmelidir.

Paritenin 0,7850 seviyesi üzerinde kalıcı olma isteği durumunda düşüş baskısının zayıflaması ve bir karar aşaması oluşması söz konusudur. Ancak, 200 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanışlar görülmeden, etkili bir yükseliş baskısı için beklenti oluşturulamamaktadır.

Pivot: 0,7885
Destek:
0,7820 – 0,7790 – 0,7765
Direnç: 0,7850 – 0,7885 – 0,7930

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinin yeşil ile belirttiğimiz düşüş trendinin güncel sınırı olan 1,2540 seviyesini aşamadığını görüyoruz. Ancak gün içerisinde gerçekleşen yükseliş sonrasında, yukarı yönlü baskıların 1,2470 seviyesi üzerinde etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 1,2540 seviyesinin aşılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, yükseliş baskısının isteği hakkında fikir sağlayabilir. Bu şartların sağlanamaması ve paritenin düşüş trendi içerisinde kalması durumunda olası geri çekilmelerde 1,2470 seviyesinin kırılması düşüş baskısını başlatabilecek unsur olmasa da, yükseliş baskısını sınırlandırabilir. Buna bağlı olarak da 1,2440 ve 1,2375 seviyeleri hedeflenebilir.

Pivot: 1,2470
Destek:
1,2470 – 1,2440 – 1,2375
Direnç: 1,2540 – 1,2595 – 1,2660

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol bülten saatine kadar en düşük 60,33 en yüksek 60,99 seviyelerini gördü. İşlem aralığı oldukça dar. 58-63 dolar aralığındaki hareket devam ediyor, şubat ayı ortasından bu yana bu banttan çıkılmadı. Brent petrolün 50 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerindeki seyri kısa vadeli yükseliş beklentilerini canlı tutuyor.50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 59,44 seviyesini bugünün ilk desteği olarak kabul edebiliriz. Kısa vadeli güçlü destek ise 58 dolar seviyesinde. 62,97 seviyesi en yakın zirve, aşılması halinde 64 dolar seviyesindeki hedefe hızlıca gidilebilir.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek seviyesi olarak 60,22 ilk direnç seviyesi olarak 61,39 seviyelerinden bahsetmiştik Analiz saatine kadar bu iki aralıkta kalındığını görüyoruz. Günün geri kalan kısmında saatlik kapanışlarla 61,97 seviyesi aşılırsa 62,96 seviyesi hedeflenebilir. Yine saatlik kapanışla 59,64 seviyesi altına inilmesi halinde ise 58,65 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 60,75
Destek:
60,22-59,64-58,65
Direnç: 61,39-61,97-62,96

HAM PETROL ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem günündeyiz. Ham Petrol fiyatının 51.25 direnci ile önemli bir sınav daha verdiğini görmekteyiz. Gün içerisinde 51.14 seviyesine kadar yükselen ancak uzunca bir süredir sözünü ettiğimiz 51.25 direncini geçemeyen Ham Petrol, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 50.65 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Günün kalanını değerlendirdiğimizde 51.25 direnci önemini korumaktadır. Ham Petrol fiyatı eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 47.80 seviyesine kadar devam ettirebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex işlemcileri ise 51.25 direncinin üzerindeki hareketleri takip etmelidir.

Günün kalanını makro-ekonomik verilerle incelediğimizde ABD’den gelecek ISM İmal Olmayan Endeks ile Ham petrol stokları haberleri, Kanada’dan ise Kanada Merkez Bankası Faiz Kararı Ham Petrol fiyatlaması için önem arz etmektedir.

Pivot: 51.25
Destek: 49.70-48.65-47.80
Direnç: 51.25-52.65-53.62

ALTIN ANALİZİ

ECB Başkanı Draghi’nin gerçekleştireceği açıklamalar ve ABD’den gelecek kritik TDI verileri öncesinde Altın fiyatının 1225.50 ile 1190.00 seviyeleri arasında sıkışık seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Gün içerisinde gerek Euro gerekse İngiltere ve ABD’den gelen verilere rağmen 1209 – 1201 arasında sakinliğini koruyan Altın için genel görünüm negatif olmakla birlikte bu negatiflik öncesinde kısa vadeli tepki alımı olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabını aramaktayız. Bollinger bandının orta noktası olarak kaydettiğimiz 1210 bariyeri, bandın üst noktası mı yoksa alt noktası mı hedeflenecek sorusunun cevabı için önem arz etmektedir. Özellikle de bu seviyeye göre gerçekleşecek 4 saatlik kapanış kritik bir önem taşımaktadır. Bu nedenle de bandın orta noktası günün kalanında dikkatle takip edilmelidir. Ancak genel görünümün 1225.50 direnci altında negatif olduğunu unutmayalım.

Pivot: 1210.00
Destek: 1198.00-1190.00-1178.00
Direnç: 1210.00-1215.00-1225.50

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte bugün analiz saatine kadar işlem aralığı oldukça dar kaldı. En düşük 16,21 en yüksek 16,35 seviyeleri görüldü. Grafikte yeşil çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalamayı (16,76) günlük periyotta ilk direnç olarak kabul ediyoruz. Gün sonu kapanışların 16,08 seviyesi altına olması 15,50 seviyesine doğru geri çekilmeyi, 16,76 seviyesi üzerinde olması 17,30 seviyesine doğru yükselişi getirebilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,11 ilk direnç 16,41 seviyeleri olarak ifade edilmişti. Bülten saatine kadar destek-direnç arasında sıkışık seyir devam etti. Günün geri kalan kısmında saatlik kapanışlarla 16,55 seviyesi aşılırsa 16,80 seviyesi hedef olabilir. Yine saatlik kapanışla 15,97 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,72 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,29
Destek:
16,11-15,97-15,72
Direnç: 16,41-16,55-16,80

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1321 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz