28 Ocak 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak sonuçlara odaklandığı haftanın üçüncü işlem gününde, Yunanistan’a ilişkin açıklamalar ve şirket bilançoları gündemde yer almaya devam ediyor. FOMC beyanatı öncesinde gelişen ülke para birimlerindeki kayıplar dikkat çekerken, majör para birimlerinde ise genelde daha yat hareketler izleniyor. Günün devamında piyasalar FED’den gelecek açıklamalar öncesinde bekleyişini sürdürecekken, ABD tarafında, açıklanacak petrol stokları yakından takip edilecek.

“Yunanistan’ın borçları gündemde”

Radikal sol koalisyon Syriza’nın hükümeti kurmasının ardından Yunanistan’ın borçlarına ilişkin konu piyasaların gündeminde daha şiddetli bir şekilde kendisine yer bulmaya devam ediyor. Sorunlu ülkenin, kurtarma fonu kapsamında kullandığı kredilerin geri ödemesinde yeni hükümet ile birlikte yeninden masaya oturmak istemesi, diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yankı buluyor. Yunan Başbakan Çipras’ın partisi borçların tamamının geri ödenmesinin mümkün olmadığını düşünürken, yeniden müzakere edilmesi gerektiğini savunuyor. Euro ve Avrupa birlikleri içerisinde ise özellikle Almanya konuya tepki gösteriyor. Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan’ın kendi sorumluluklarını komşu ülkelere yükleyemeyeceğini söylerken, ülkenin borçlarında bir saç tıraşı hayal edemeyeceklerini ifade etti. Şirket bilançolarının getirdiği olumlu hava Yunanistan gündemi ile sınırlanırken, Avrupa endekslerinde karışık bir görünüm var. akşam saatlerinde FOMC kararlarının açıklanacak olması da, piyasaların temkinli bekleyiş içerisinde olmasını destekliyor.

“Dolar endeksi sakin”

TR saati ile 21:00’da yayımlanacak FOMC toplantısından çıkacak kararlar öncesinde Dolar endeksi gün boyunca nispeten sınırlı fiyat değişimleri izledi. FED’in faiz artışına ilişkin ipuçları alınabilecek toplantı öncesinde ABD’nin para birimindeki söz konusu seyir, gelişen ülke para birimlerinde de genelde etkili. Ancak gelişen ülke para birimlerinde görünüm biraz daha farklı diyebiliriz. Dün TCMB’nin ara bir toplantı yaparak da faiz indirimlerine gidebileceğini açıklamasının ardından, Türk Lirası ile birlikte diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde de kayıplar izleniyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar endeksinin FED’i bekleyen hareketleri ile ABD’nin para birimi Euro ve Sterlin karşısında bugün ciddi fiyat değişimleri göstermedi diyebiliriz. Sterlin, Euro’dan bir miktar daha fazla, dünkü yükselişlerinden destek toplayarak yükseliş kaydetti. İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE), ada ülkesi için son aylarda çok olumlu olmayan verilere rağmen bu yıl faiz artıracağı düşüncesi para birimine yükseliş getirmişti. Yunanistan’ın en azından Euro Birliği’nden çıkmayacağı görüşünün ağırlık kazanması, daha önce güvenli liman alımları ile değer kazanan Japon Yeni’nde kayıplara yol açmıştı. FED’i bekleyen piyasaların bugün Avrupa seansı içerisinde Yen pozisyonlarına Dolar karşısında biraz daha ağılık verdikleri görülüyor. İçeride TCMB, Rusya’da ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin not indirimi, iki ülkenin para birimlerine baskı yapıyor. FED’in faiz artışı konusundaki düşünceleri hakkında bilgi alınabileceği açıklamaları öncesinde riski nispeten yüksek gelişen ülke para birimleri de genelde kayıpta. Altın beş ayın en yüksek seviyelerine yakın bir şekilde işlem görmeye devam ediyor. Ancak Avrupa seansı içerisinde tahvil ve hisselerin daha cazip görülmesi paralelinde kaydettiği düşüşler civarında olduğunu söyleyebiliriz. Petrol ise ABD’de artması beklenen stok rakamları öncesinde geriledi.

Günün devamında il olarak ABD petrol stokları ve BOE Başkanı Carney’nin konuşması izlenecek. Ancak piyasaların odak noktasında FOMC beyanatını ifade etmekte fayda var. Ayrıca başta Facebook olmak üzere bilançolar mercek altında olacak. Sonrasında ise gözler Yeni Zelanda’ya çevrilecek ve ülkenin Merkez Bankası’nın (RBNZ) açıklamaları ve ticaret dengesi rakamları gündemde yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – FOMC Toplantısı; ABD Merkez Bankası’nın (FED) yılın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı haftanın en kritik gelişmeleri arasında ön sıralarda yer alıyor diyebiliriz. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) geride kalan hafta gerçekleştirilen kritik toplantısının ardından piyasalarda dikkatler ABD cephesine çevrilerek, FED Başkanı Yellen ve ekibinin para politikasında nasıl bir strateji izleyeceğine odaklanacaklar.

Aralık ayındaki FOMC toplantısından çıkan sonuçlar ve sonrasında toplantının yayımlanan tutanaklarından piyasalar, FED’in faiz artırımı için aceleci bir tavır içerisinde olmayacağı çıkarımını yapmıştı. Ancak, 2006 sonra yapılacak ilk faiz artırımının zamanlaması ve temposuna ilişkin FED’in kararlı bir tutum içerisinde olduğunu da belirtmekte fayda var. Başkan Yellen’ın konuşmaları ve Aralık ayı toplantısının yayımlanan tutanakları, Nisan ayından önce faiz artırımının yapılmayacağı yönünde ipuçları taşıyordu. Piyasalarda ise ağırlıklı olarak FED’in Haziran toplantısında ilk artışını gerçekleştireceği beklentileri mevcut. Banka üzerine basarak, faiz artışı konusunun gelecek verilerin seyrine bağlı olacağını ifade etmeyi sürdürürken, istihdam piyasasındaki olumlu ilerleme ve sözlü yönlendirmede yapılan son değişiklik, FED’in politikalarının daha öngörülebilir bir rotaya girmesine yardımcı oluyor. Son olarak FOMC üyeleri, faiz artışının zamanlaması konusunda “considerable time” (kayda değer bir süre) ifadesi yerine, “patient” (sabırlı) kelimesini kullanmayı tercih ederken, artırımın önceki aylara göre nispeten daha yakın olduğu mesajını verdi diyebiliriz.

FED’in Ocak ayı toplantısında faiz artışına gitmesi beklenmiyor. Ancak faiz artışının zamanına ilişkin ipuçları Dolar’da ve bu paralelde birçok finansal enstrümanının yönünde etkili olabilir. 2015’in ortalarından daha yakın bir tarihte faiz artırımı yapılacağı düşüncesi, FED’in açıklamaları sonrasında piyasalarda etkili olursa Dolar’da yukarı yönlü hareketler izlenebilecekken, faiz artırımının yılın ilerleyen aylarına öteleneceği yönünde bir çıkarım yapılması halinde ABD’nin para biriminde değer kayıpları izlenebilir. FOMC beyanatına ilişkin hazırlamış olduğumuz blog yazısı için tıklayınız.

Yeni Zelanda – Merkez Bankası Toplantısı; ABD Merkez Bankası’nın ardından küresel piyasalarda gözler, Asya-Pasifik tarafının önemli ekonomileri arasında yer alan Yeni Zelanda’nın Merkez Bankası (RBNZ) tarafından yapılacak para politikası beyanatına çevrilecek. Ülkenin para biriminin 2015’deki yönünü belirleyebilecek olan açıklamalar yakından takip edilecek. RBNZ son toplantısında piyasaları şaşırtarak, faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini, ancak ilerleyen dönemlerde artırılabileceğini belirtmişti. “İleriki aşamalarda faiz artırımının gerekli olması bekleniyor” şekildeki ifade, faiz artırım beklentilerini güçlendirerek ülkenin para biriminin değer kazanmasına neden olmuştu. Ayrıca Banka, büyüme tahminlerinde de yukarı yönlü revizeler yaptı. Ancak sonrasında, Yeni Zelanda Dolar’ı küresel gelişmeler paralelinde Avustralya’nın para birimi ile birlikte Dolar karşısında değer kaybeden bit görünüm içerisine girmişti. RBNZ’nin bu yılın ilk toplantısında, faiz artırımına geride kalan dönemlerden daha yakın olduğuna ilişkin tutumuna devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Özellikle Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) geçtiğimiz haftaki toplantısında sürpriz bir şekilde faiz indirmesi, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi benzer ekonomik ülkelerde de par politikasının yumuşatılabileceği düşüncesini gündeme getirmişti. Bu paralelde Yeni Zelanda’nın para birimi de son aylarda aşağı yönlü olan eğilimini hızlandırmıştı. RBNZ’nin Aralık toplantısındaki tutumunu devam ettirmesi halinde Yeni Zelanda Doları’nda değer kazanımları izlenebilecekken, Banka’nın son küresel konjonktür ile birlikte söylemlerinde değişiklik yapması ülkenin para biriminde kayıpların izlenmesine yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

28 Ocak 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:30 USD Ham Petrol Stokları 4,080M 10,071M

20:50 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

21:00 USD FOMC Para Politikası Beyanatı 0,25% 0,25%

22:00 NZD Faiz Oranı Beyanatı 3,50% 3,50%

23:45 NZD Ticaret Dengesi (Aylık) (Ara) -48M -213M

29 Ocak 2015 Perşembe

Zaman Haber

01:50 JPY Perakende Satış (Yıllık) (Ara) 1,1% 0,5%

02:30 AUD İthalat Fiyat Listesi (çeyreklik) (4. Çeyrek)1,5% -0,8%

EURUSD ANALİZİ

Kritik FOMC toplantı tutanakları öncesinde EURUSD paritesi 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.3390 seviyesi altında negatif baskısına devam etmektedir. Gün içerisinde bu bölgeye yaklaşan ancak geçemeyen parite, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.1350 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir.

EURUSD paritesinde günün kalanını incelediğimizde 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.3390 seviyesi güncelliğini korumakla birlikte bu ortalama altında negatif beklenti etkisini sürdürmektedir. Parite eğer bu düşünce yapısını sürdürürse 1.1295 – 1.1260 seviyesine doğru yeni bir baskı oluşturabilir.

Pivot: 1.1390
Destek: 1.1330-1.1295-1.1260
Direnç: 1.1390-1.1420-1.1460

GBPUSD ANALİZİ

89 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.5155 desteği üzerinde kalarak tepki alımlarını devam ettirmeye çalışan GBPUSD paritesi, gün içerisinde 1.5217 – 1.5155 arsındaki seyrine devam etmektedir. Daha önceki analizlerimizde de ifade ettiğimiz gibi parite de her ne kadar tepki alımı düşüncesi ön planda olsa da yaklaşık 6 aydır devam eden düşüş trendinde kanalın üst noktasının 1.5315 seviyesinden geçmesi, yükselişlerin çok uzun bir yol kat edemeyeceğine ilişkin düşünceleri güçlendirmektedir. Bu bağlamda da kısa vadeli tepki alımlarında yer alırken, orta vadeli düşüş trendinde kanalın üst noktasına yakın olduğumuzu unutmayalım.

1.5155 seviyesinin altında hareketler gerçekleştirmesi durumunda ise mevcut tepki alımlarının sonuna gelmiş olma ihtimali yeniden gündemimizde yer alabilir. Bu konu ile ilgili FOMC tutanaklarından çıkacak sonuç, dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1.5155
Destek; 1.5155-1.5115-1.5070
Direnç; 1.5215-1.5260-1.5320

USDTRY ANALİZİ

2.2700 desteğinden başlayan ve 2.3370 seviyesinde teyit edilen yükseliş trendinde hafta içerisindeki tepe noktası olarak ifade ettiğimiz 2.3713 seviyesi ABD seansı açılışı öncesinde geçildi ve gün içerisinde 2.3829 seviyesine ulaşıldı. Şu sıralar 2,3760 seviyesine yakın hareketlerine devam eden kur için genel görüntü, yükseliş trendinin devam etmesi şeklindedir. Mevcut trendde alt nokta olarak kaydettiğimiz 2.3540 dest7ği de bu çıkışı destekleyen en önemli seviyelerden birisidir. Kur’da yaşanılan tepki satışlarının 2.3540 ile sınırlandırıldığı düşünüldüğünde, bundan sonra ilerleyebileceği trend hedefi olarak da fibonacci %161.8’lik orana tekamül eden 2.4049 olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda da 2.3540 yani yükseliş trendinde kanalın alt noktası üzerinde kaldığı müddetçe, yaşanılacak olası geri çekilmeler alış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Yukarıdaki düşüncelerin sonlanması ve kurun yeniden satış baskısına maruz kalabilmesi içinse 2.3540 desteğinin kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 2.3540
Destek
: 2.3713-2.3630-2.3540
Direnç: 2.3857-2.3954-2.4,49

EURTRY ANALİZİ

Türkiye’de faiz indirimine ilişkin beklentilerin güçlenmesi, Türk Lirası’nın Euro karşısından diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine nazaran daha etkili bir kayıp gerçekleştirmesinde etkili olmuş durumda. Akşam saatlerinde gerçekleşebilecek FOMC beyanatı öncesi ve sonrasında gerçekleşebilecek hareketlilikte temkinli olmak gerekmektedir.

Teknik olarak incelediğimizde, paritenin orta-uzun vadedeki düşüş görünümüne karşın, kısa vadede kırmızı renk ile belirttiğimiz yükseliş kanalının aktif bir şekilde etkili olduğunu görüyoruz. Parite üzerindeki başlıkların yoğunluğu nedeniyle karar aşamasının daha kritik hale geldiğini söylemek gerekmektedir. Günün kalanında, 100 periyotluk basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,7000) altında 4 saatlik kapanışlar devamlılığını sürdürdüğü müddetçe satış baskısı ön plana çıkabilir. Aktif bir oluşum için tekrardan 50 periyotluk basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,6850) altındaki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir.

Paritenin yükselişini sürdürmesi için 100 periyotluk hareketli ortalama üzerindeki 4 saatlik kapanışı önem kazanmaktadır. Bu şartla birlikte 2,7160 seviyesi kanal üst noktası olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin aşılması ise kritik 2,7435 seviyesinin hedeflenmesine olacak sağlayabilir.

Pivot: 2,7000
Destek:
2,6850 – 2,6700 - 2,6510
Direnç: 2,7000 – 2,7160 – 2,7285

USDJPY ANALİZİ

“117,20 – 118,80 bandı dışındaki günlük kapanışlara dikkat!”

Paritede orta ve uzun vadeli görünüm yükseliş baskısını destekleyen şartlarını muhafaza ediyor. Ancak temel faktörlerin etkisiyle birlikte gördüğümüz yatay seyir, 117,20 – 118,80 arasındaki tabloyu görmemize neden olmuş durumda. Bu akşam saatlerinde gerçekleşecek FOMC beyanatı, bandın dışına çıkılmasına yol açabilecek ivmeyi oluşturabileceği için dikkatle takip edilmelidir. Her iki yöndeki beklentide de, bandın dışında gerçekleşebilecek günlük kapanışlar önem kazanmış durumda bulunuyor.

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, bandın orta noktası konumundaki 117,90 seviyesinin yatay seyirde kısa vadeli kritik nokta olduğunu görüyoruz. Bu seviye altındaki seyir düşüş beklentisini ön plana çıkarabilecekken, kalıcı beklentiler için bandın alt noktası olan 117,20 seviyesinin altındaki günlük kapanış izlenmelidir. Paritenin gün içerisinde 117,90 seviyesini aşması bandın üst noktası ve aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 118,80’in hedeflenmesine neden olabilir. Bu yöndeki hareketlerde de etkinliğin sürebilmesi için, 118,80 seviyesi üzerindeki günlük kapanışı izlememiz gerekmektedir.

Pivot: 117,90
Destek:
117,20 – 116,40 – 116,00
Direnç: 117,90 – 118,40 – 118,80

EURJPY ANALİZİ

Paritede yataya yakın hareketlerin etkili olduğu günün ardından, akşam saatlerindeki FOMC beyanatı kritik önem taşımaktadır. 55 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 135,00) altındaki seyrin sürmesi nedeniyle, aşağı yönlü beklentimiz korunuyor. Olası satışlarda 133,15 ve 132,60 hedeflenebilecek seviyeler arasındadır. Paritenin mavi bölgeye dahil olması, yükseliş trendi başlangıcı olarak değerlendirilemese de, karar aşamasını göstermektedir. 55 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış, tepki alımlarının destek kazanmasına neden olabilir.

Pivot: 135,00
Destek: 133,15 - 132,60 – 131,60
Direnç: 134,15 – 135,00 – 136,15

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesinin 200 periyotuk üssel hareketli ortalama altındaki baskıya maruz kalan seyrini, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,8035) ile takip etmeyi sürdürüyoruz. Mavi ile belirttiğimiz 0,7985 – 0,8035 bölgesinin aşılamaması, dolayısıyla bölge üzerindeki kapanışın sağlanamaması tekrar satış baskısını ön plana çıkardı. Söz konusu şartların geçerliliğini koruması nedeniyle, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama altında kapanışlar sürdüğü müddetçe düşüş beklentimiz sürmektedir. Olası satışlarda 0,7900 ve 0,7845 seviyeleri hedeflenebilir. Akşam saatlerinde gerçekleşecek FOMC beyanatı gerek yükseliş gerekse düşüş beklentisine sahip Forex katılımcıları tarafından dikkatle izlenmelidir. Olası yükselişler 0,8035 seviyesi üzerinde kalıcılığını 4 saatlik kapanışlarla gösterdiği taktirde, tekrar 50 ve 200 periyotluk hareketli ortalamalar arasındaki mücadeleyi takip edebiliriz.

Pivot: 0,8035
Destek:
0,7950 - 0,7900 - 0,7845
Direnç: 0,7985 - 0,8035 – 0,8080

USDCAD ANALİZİ

Parite bu akşam gerçekleşecek FOMC beyanatı öncesinde 1,2320 – 1,2370 bölgesi üzerinde tutunuyor. Faiz oranında herhangi bir değişiklik beklenmemekle birlikte, beyanatın içeriği kritik önem taşıyor. Bu nedenle gerçekleşebilecek geri çekilmelerin yanı sıra, oluşabilecek yükselişlere de hazırlıklı olunmalıdır. Teknik olarak değerlendirdiğimizde, 1,2320 – 1,2370 bölgesi üzerinde yükseliş beklentimiz korunmaktadır. Bu düşüncemiz, genel anlamda 50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamalar üzerinde sürmekte olan fiyatlamalardan kaynaklanıyor. Olası geri çekilmeler özellikle mavi ile belirttiğimiz bant üzerinde kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabilir.

Pivot: 1,2370
Destek:
1,2370 - 1,2320 – 1,2275
Direnç: 1,2475 – 1,2530 – 1,2580

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol çarşamba günü işlemlerinde analizin yazıldığı saate kadar 48,76-49,53 aralığında işlem gördü. Henüz teknik analiz açısından günlük bazda önemli bir değişiklik yok. İşlemler 45 dolar desteği üzerinde 50 dolar direncine yakın seyrediyor. 45-50 dolar arasında dengelenme çabası devam ediyor. 50 dolar seviyesinin gün sonu kapanışlarla aşılması halinde 54 dolar seviyesi hedeflenebilecek. 45 dolar seviyesinin altına inilmesi halinde ise geri çekilmede 40 dolar destek olabilecek seviye.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 48,59 ilk direnç 49,86 seviyeleri olarak ifade edilmişti, şu ana kadar ilk destek-direnç bölgesi arasında işlemler devam etti. Günün geri kalan kısmında 50,49 seviyesi geçilirse 51,60 seviyesi hedeflenebilir. 47,96 seviyesi altına inilmesi halinde ise 46,85 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 48,95
Destek:
48,59-47,96-46,85
Direnç: 49,86-50,49-51,60

HAM PETROL ANALİZİ

55 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 46.60 ile son zamanların dip noktası olan 44.20 arasındaki sıkışık seyrin bugünde devam ettiğini görmekteyiz. Günün kalanında ABD’den Ham Petrol stokları verisi ile FOMC toplantı tutanakları sonucuna ulaşacağız. Bu sonuçlar sakin bir seyirde hareketlerine devam eden ham petrolün agresifleşmesine katkı sağlayabilir. Özellikle de 44.20 – 49,52 arasındaki bant dışına çıkılacak mı sorusunun cevabını aramaktayız. 46.60 yani 55 periyotluk üssel hareketli ortalama da mevcut bandın kontrol noktası olarak gün içi işlemcilerin takibindedir.

Pivot: 46.60
Destek: 44.20-42.40-40.00
Direnç: 46.60-48.25-49.52

ALTIN ANALİZİ

İsviçre Merkez Bankasından (SNB) yapılan sürpriz müdahalesinden ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) 2015 Mart -2016 Eylül arası gerçekleştireceği varlık alım programından destek alarak yükselişlerini 1306 seviyesine kadar sürdüren Altın’da mevcut yükselişleri destekleyecek herhangi bir gelişme kalmadığını özellikle video analiz çalışmalarımızda sizlerle paylaşmaktayız. FED’in şahin tavrında bir değişiklik olup olmayacağı, kıymetli madenlerde yaşanılan kısa vadeli tepki alımlarının tamam mı devam mı noktasında kritik bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda da kritik tutanakların açıklanmasına saatler kala Altın fiyatı, fırtına öncesi sessizliğinde sakinliğini korumaktadır.

Genel görüntü olarak 1306 – 1271 arasındaki bant hareketi devam etmekle birlikte 200 saatlik üssel hareketli ortalama olan 1278 seviyesi de mevcut düşüşleri kısa vadeli engellemektedir. Bu bağlamda da özellikle daha net işlemler için 1306 – 1271 bandının dışındaki hareketler incelenmelidir. Bandın dışındaki olası hareketler, altın fiyatındaki kısa vadeli tepki alımı tamam mı devam mı noktasında yatırım kararı vermemize katkı sağlayacak en önemli gelişme olarak kaydedilmiştir. Genel görünüm 1306 direnci altında negatif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1306
Destek: 1278-1271-1264
Direnç: 1297-1306-1315

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte en düşük 17,89 en yüksek 18,07 seviyeleri görüldü. 17,70 desteğinin üzerinde kalma çabası devam ediyor. 17,70 desteğinin kırılması halinde bir sonraki en yakın destek 17,20 seviyesinde görülüyor. 18,50 direncinin aşılması durumunda ise güçlü direnç 20,40 seviyesinde.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek 17,83 ilk direnç 18,22 seviyeleri olarak belirtilmişti, analiz saatine kadar destek-direnç aralığında işlemler izlendi. Günün geri kalan kısmında 18,42 seviyesi geçilirse 18,76 seviyesi en yakın hedef olabilir. 17,63 seviyesi altına inilmesi halinde 17,29 seviyesi destek olabilir.

Pivot : 17,89
Destek:
17,83-17,63-17,29
Direnç: 18,22-18,42-18,76

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1163 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz