10 Aralık 2014 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda Çin ve Yunanistan’dan gelen haberler ile birlikte petrol fiyatlarındaki değişimler varlık fiyatlarında sert hareketlerin görülmesine neden olurken, Altın ve Yen gibi görece daha güvenli olduğu düşünülen alternatif yatırım araçları değer kazandı. Avrupa borsalarında dünkü sert satışlar sonrasında ABD’de karışık bir seyir izlenirken, Asya’da da bu sabah benzer bir görünüm var. Çin’den gelen makro-ekonomik göstergelerin ardından bugün için ekonomik takvim Avrupa cephesinde zayıf gibi görünse de, yatırımcılar piyasalarda oluşabilecek yeni beklentilerin getireceği olası fiyat değişimlerini yakından izleyecek.

“Borsalarda kaygı satışları”

Küresel endekslerde dün sert satışlar izlendi. Çin menkul kıymetler saklama ve takas şirketinin, düşük kredi notuna sahip tahvillerin artık kısa vadeli kredileri için teminat olarak kabul edilmeyeceğini açıklaması ve Yunanistan’da devlet başkanlığı seçimlerinin erkene çekilme kararı, gerileyen petrol fiyatları ile birlikte Asya’dan, Avrupa ve ABD borsalarına kadar kayıpların ağırlık kazanmasına neden oldu. Salı gününe düşüş ile başlayan Wall Street endeksleri daha sonrasında yataya yakın kapanışlar yapmayı başarabildi. Bu sabah da Asya’da, ABD borsalarına benzer, karmaşık bir görünüm var. Petrol fiyatlarının dünkü kazançlarını geri vermesi endekslerde aşağı yönlü hareketlere temel oluşturuyor.

“Çin’de enflasyon geriledi”

Asya tarafında piyasalarda gözler Çin için açıklanan Kasım ayı enflasyon oranına çevrildi. Ekim ayında %1.6 artışın değişmemesi beklentisine rağmen ülkede enflasyon oranı %1.4’e gerileyerek son 5 yılın düşük seviyesine geldi. Üretici fiyat endeksi ise aynı dönemde beklentilerden daha fazla düştü. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi için yayımlanan ilgili makro-ekonomik verinin ardından, Çin hükümetinin ekonomiye daha fazla teşvik vermek zorunda kalacağı beklentileri fiyatlanırken Shanghai borsasında dünkü sert satış dalgasının ardından yükselişler izlendi. Avustralya Doları, kıta ülkesinin en önemli ticaret ortaklarından olan Çin’in deflasyona biraz daha yaklaştığı kaygısı ile değer kaybetti.

“Alternatif yatırım araçlarının talebi arttı”

Dün Çin ve Yunanistan’ın piyasalar getirdiği endişe, petrol fiyatlarının düşüşü ile birlikte piyasalarda oldukça yankı buldu. Borsalarda görülen kayıplar piyasaların dün risk iştahının azaldığına işaret ederken altın ve Japon Yeni gibi küresel piyasalarda alternatif yatırım araçlarının değer kazandığı görüldü. Her ne kadar borsalarda sonrasında bir miktar toparlanma izlense de altın ve Yen’in kazançlarına tutunduğu görüldü. Dolar endeksindeki, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı için sabırlı davranacağı düşüncesi ile gerilerken, söz konusu varlıklara olan ilginin artmasına öncülük etti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar endeksinde hafta başından bu yana genel olarak devam eden aşağı yönlü baskı, parite ve emtia fiyatlarında etkili olurken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinde Praet’in geniş bantta varlık alımları yapabileceklerini ifade etmesi Euro’ya bir miktar kayıp getirdi. Ancak Dolar’daki zayıf seyir geride kalan süre içerisinde EUR/USD paritesinde etkili olan faktör olarak dikkat çekti ve çiftin düşüşlerinin sınırlanmasını sağladı. Yen, piyasaların güvenli liman talebi ile Dolar karşısında son 7 yılın en düşük seviyelerinden değer kazanırken, Altın da dünkü kazançlarına tutunuyor. Dolar’daki zayıf görünüm değerli madene destek olurken, küresel piyasalarda endişelerin artması, altının yükselişlerine zemin oluşturdu. Global piyasalardaki fırtınalı seyre rağmen Türk Lirası, Dolar karşısında bugünkü gelişmeler öncesinde nispeten sakin seyrini korumaya çalışıyor.

Günün ilk yarısında Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden gelecek rakamların yanında yurtiçinde yoğun bir gündem takip edilecek. Büyüme oranından sonra, TCMB’nin “2015 Yılında Para ve Kur Politikası” başlıklı konferansının sunumunu, Banka’nın Başkanı Erdem Başçı yapacak. Sonrasında ise ABD’nin ham petrol stok rakamları ve Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ) merakla beklenen para politikası beyanı gündemde yer alacak. diğer taraftan gün içerisinde ECB üyelerinden gelebilecek açıklamalar ve TR saati ile 13:55’te yayımlanması beklenen OPEC’in aylık “Petrol Piyasası Raporu” takip edilecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – Büyüme Oranı (GDP); 2013’ün ikinci çeyreğinden itibaren art arda %4.4’lük bir büyüme kaydeden Türkiye ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde ise %2.1 büyümüştü. Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre, ne oranda büyüme gerçekleştirildiğini gösterecek olan GDP verisi, Türkiye için haftanın önemli makro-ekonomik verileri arasında yer alıyor. Yayımlanacak data Türk Lirası da dahil olmak üzere yurtiçi finansal araç fiyatları üzerinde değişikliklerin görülmesine neden olabilir.

Türkiye – TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın Konuşması; Büyüme oranının ardından yurtiçi piyasalarda gözler TCMB’ye çevrilecek. “2015 Yılında Para ve Kur Politikası” konulu bir basın konferansı düzenleyecek olan Banka’nın Başkanı Erdem Başçı, ilgili toplantıda bir sunum gerçekleştirecek. TCMB’nin kur ve para politikasına ait açıklamaların yapılacağı konferans, ileriye yönelik beklentilerin şekillenmesini sağlayarak, Tük Lirası ve BIST-100 endeksinin yönünde belirleyici olabilir. Bu nedenle günün ilk yarısında yurtiçi piyasalarda fiyat değişimlerinin hızlandığı gözlemlenebilir.

İngiltere – Ticaret Dengesi; Haftanın üçüncü işlem gününde, İngiltere ekonomisine ilişkin bilgiler verecek olan dış ticaret dengesi rakamları, Ekim ayına ilişkin olarak açıklanacak. Eylül ayı içerisinde İskoçya referandumunun getirdiği belirsizliğin de etkisi ile ada ülkesinin ticaret açığı beklentilerden daha fazla artış kaydederek olumsuz bir tablo ortaya koymuştu. Ekim ayında ise açığın daralacağına yönelik tahminlerin ağırlıkta olduğu görülüyor. İngiltere’nin dış ticaret dataları, ülkenin para birimi ve borsasındaki fiyat değişimlerinde etkili olabileceği için yakından izlenecek.

Yeni Zelanda – Merkez Bankası Beyanatı; Ekim ayındaki toplantısında politika faiz oranını değiştirmeyen Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ), 2014 yılının son toplantısı haftanın dikkat çekici gelişmeleri arasında yer alıyor. Son toplantısının ardından yapılan açıklamalarda Banka’nın, faiz oranlarının genişletilmiş bir süre daha mevcut seviyede tutulacağı ifadesi dikkat çekmişti. Buna gerekçe olarak ise güçlü büyüme kaydeden ekonomiye rağmen, enflasyonun düşük seyretmesi gösterilmişti. Ayrıca ülkenin para birimi değerinin de olması gerekenin üzerinde seyrettiği değerlendirmesinde bulunulmuştu. Her ne kadar ülkenin para biriminde 29 Ekim’den bu yana dalgalı bir seyir gözlemlense de, RBNZ’nin açıklamalarının ardından Yeni Zelanda Doları’nda değer kayıpları izlendiğini ifade edebiliriz. Bu yıl içerisinde dört kez faiz artırımına giden RBNZ, 2015’in ilk çeyreğine kadar yeni bir artırım hazırlığı içerisinde görünmüyor. Ülke ve dünya ekonomisine ilişkin Banka’nın yapacağı değerlendirmeler, Yeni Zelanda Doları’nda fiyat değişimlerine neden olabileceği için, piyasalar RBNZ’nin değerlendirmelerini yakından izleyecek.

RBNZ’nin bu yıl içerisindeki politika faiz oranı kararları;


* Şubat, Mayıs, Ağustos aylarında RBNZ toplantısı yapılmamıştır.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:45 EUR Fransız Endüstriyel Üretim (Aylık) (Eki) 0,2% 0,0%

10:00 TRY Türkiye GDP (Yıllık) (3. Çeyrek) 3,0% 2,1%

10:30 TRY TCMB “2015 Yılında Para ve Kur Politikası”

10:30 TRY TCMB Başkanı Başçı Konuşması

11:30 GBP Ticaret Dengesi (Eki) -9,5B -9,8B

17:30 USD Ham Petrol Stokları -2,240M -3,689M

18:15 CAD BOC Başkan Yardımcısı Wilkins Konuşması

22:00 NZD RBNZ Faiz Oranı Beyanatı 3,50% 3,50%

22:00 NZD RBNZ Para Politikası Beyanatı

EURUSD ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde Dolar Endeksinde yaşanılan tepki satışları nedeniyle EURUSD paritesinin 1,2246 seviyesinden 1,2445 seviyesine kadar yükseldiğini, ancak düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1,2445 bariyerini geçemeyerek kısa vadeli düşüş trendinin ne kadar güçlü olduğunu görmemizi sağladı. Parite 1,2445 seviyesinden başlattığı satıcılı seyrini 1,2360 seviyesine kadar devam ettirdi ve şu sıralar 1,2390 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir.

Dolar Endeksi dün 88,48 yani mevcut kanalın alt bölgesi olan 88,48 seviyesini aşağı yönlü kırarak 88,10 seviyesine kadar gerilese de 10 Temmuz 2014 tarihinden beri yükseliş trendini destekleyen 34 günlük üssel hareketli ortalama olan 87,67 üzerinde kaldığı için tekrar toparlandı ve şu sıralar 88,50 seviyesine yakın hareketler gerçekleştirmektedir. Endeksin düşüşlerini sınırlandırması, EURUSD paritesinin aşağı yönlü baskılarını devam ettirmesi açısından önemlidir.

“DolarEndeksi grafiği eklenecek”

EURUSD paritesini teknik olarak incelediğimizde Dolar Endeksine bağlı bir şekilde hareketler görmemiz mümkün. 1,2445 seviyesi de mevcut düşüş trendinde kanalın üst noktası olarak önem derecesi güçlüdür. Yani, parite 1,2445 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılar kaldığı yerde devam etmek isteyebilir. Bu tutum 1,2200 seviyesine doğru gerçekleşecek yeni bir satış rallisi olarak değerlendirilebilir. Gün içerisinde yükseliş beklentisi olan Forex katılımcısı, 1,2290 seviyesinden gerçekleştirilecek olası dönüşü ya da 1,2445 seviyesinin geçilmesini beklemelidir.

Pivot: 1,2445
Destek:
1,2360-1,2320-1,2290
Direnç: 1,2410-1,2445-1,2485

GBP/USD ANALİZİ

“1,5695 – 1,5725 bariyerleri kritik bölge olarak önemini korumakla birlikte, paritenin bu bariyer altındaki hareketlerinin yeniden 1,5540 seviyesine doğru gerçekleşecek hareketleri destekleyebilme ihtimali güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır.”

Yukarıdaki açıklamalarımız dün akşamki analizimizden bir kesit. GBPUSD paritesi gün yukarı yönlü çıkışını 1,5715 seviyesine kadar sürdürse de 1,5725 bariyerini geçemedi ve yeniden satış baskısına maruz kaldı. Yukarıda kritik bölge olarak ifade ettiğimiz seviyeler yeni haftanın üçüncü gününde de dikkatle takip edilmesi gerekilen bir bölgedir. Özellikle de 1,5725 direnci altında negatif baskının devam etmesi ile ilgili düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks işlemcisi, 1,5725 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

Pivot: 1,5725
Destek; 1,5660-1,5625-1,5578
Direnç; 1,5695-1,5725-1,5765

USD/TRY ANALİZİ

Dün akşamki analizimizde hatırlarsanız 2,2560 destek noktasının kritik bir bölge olduğunu, bu bölge üzerinde kalmayı sürdürmesi durumunda yukarı yönlü çıkışların devam etmesi gerektiği hususunu vurgulamış, 2,2655 bariyerinin ise mevcut yükselişlerin teyit edilmesi anlamında önemli bir bariyer olduğunu ifade etmiştik.

USDTRY kuru dün gün içerisinde 2,2560 seviyesinden gerçekleştirdiği dönüş ile önemli yükselişler kaydetti. Bu yükselişler 2,2688 seviyesinin test edilmesine katkı sağladı.

Haftanın üçüncü işlem gününde USDTRY kurunu incelediğimizde 2,2560 destek noktasının önemini koruduğunu ifade edebiliriz. Kur, eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını yeniden 2,2800 seviyesine taşıyabilir. Gerek BİST-100 endeksinde gerekse Dolar Endeksinde gerçekleşecek hareketler, USDTRY kurunda önemli hareketlerin oluşumuna katkı sağlayacaktır. Ayrıca gün içerisinde TCMB başkanı Erdem Başçı’nın açıklamaları ile Türkiye Büyüme Oranı verisi, USDTRY kurunun özellikle günün ilk yarısında sert hareketlere maruz kalmasına katkı sağlayabilir.

Pivot: 2,2560
Destek
: 2,2560-2,2515-2,2440
Direnç: 2,2715-2,2770-2,2850

EUR/TRY ANALİZİ

Dün Dolar endeksinde gerçekleşen düşüşle birlikte Euro’nun güçlü bir duruş sergilediğini ve EUR/TRY paritesinin 2,80 seviyesi üzerine çıktığını gördük. Günlük grafikte kırmızı ile belirttiğimiz düşüş trendinin sınırını oluşturan 2,7900 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının ön planda olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Olası yükselişlerde, daha önce de ifade ettiğimiz 2,7460 – 2,8150 bandının üst noktasının aşılması, 2,8285 gibi Aralık ayının en yüksek seviyelerini görmemizi sağlayabilir.

Paritede 2,7460 – 2,8150 bandının korunma çabası 2,7900 seviyesine yönelik fiyatlamaları tekrar gündeme gelmesine yardımcı olabilir. Bu durumda 2,7900 seviyesinin kırılması ise, satışların tekrar trend dahilinde etki kazanması anlamına gelebilecektir.

Pivot: 2,7900
Destek: 2,8000 – 2,7900 – 2,7800
Direnç: 2,8150 – 2,8285 – 2,8450

USD/JPY ANALİZİ

Küresel piyasalarda dün görülen endişeler ve buna Çin’de beklentinin altındaki enflasyon rakamlarının da eklenmesiyle, Yen’deki değer kazanımının ve Dolar endeksindeki kayıpların sürdüğünü görmekteyiz. Yükseliş trendinin sınırını oluşturan 119,30 – 119,90 bölgesi altında kalma tutumunun, satış baskısını teknik anlamda desteklemesi beklenebilir. Olası satışlarda 118,65 seviyesinin kırılması, tekrar 117,90 seviyesine yönelik fiyatlamaları destekleyebilir.

Paritede sert düşüş sonrası olası bir toparlanma 119,30 – 119,90 bandının hedeflenmesine neden olabilir. Karar bölgesini gösteren bu bandın üst noktası olan 119,90 seviyesinin aşılması, trendin tekrar etkinlik kazanmasına neden olabilecekken, hareketlerin sınırlı kalması tekrar bir bant hareketi görmemize neden olabilir.

Pivot: 119,30
Destek:
118,65 118,30 – 117,90
Direnç: 119,30 – 119,60 – 119,90

EUR/JPY ANALİZİ

Paritede yükseliş trendinin sorgulandığı bir süreç görmekteyiz. Gün içerisinde, bir yandan yükseliş trendinin (kırmızı) bir yandan ichimoku bulutunun üst sınırını oluşturan 147,50 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası yükselişlerde 148,20 seviyesi önemli bir hedef konumunda. Çünkü bu seviye düşüş trendinin güncel sınırıdır ve aşılması durumunda alımlar netlik kazanabilir.

Paritede 147,50 seviyesinin kırılması, 146,90’lara kadar bir düşüş potansiyeli oluşturabilir. Ancak kalıcılık için 147,50 altındaki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir.

Pivot: 147,50
Destek: 147,50 –146,90 – 146,40
Direnç: 147,80 - 148,20 – 148,70

AUD/USD ANALİZİ

Küresel piyasalarda endişenin artışı sonrası AUD/USD paritesinin artış yaşadığını görmüştük. Bu tutum ile birlikte de kısa vadede kırmızı ile belirttiğimiz düşüş trendi sona erdi. Trendin sınırını oluşturan 0,8260 seviyesi üzerinde kalma çabası sürdükçe yükseliş baskısının devam etmesi beklenebilir. Olası yükselişlerde ichimoku bulutunun üst sınırını oluşturan 0,8310 seviyesi üzerinde tutunma çabası da önemlidir. 0,8338 seviyesinin aşılması 0,8364 ve 0,8390’lara kadar bir fiyatlamayı karşımıza çıkarabilir. Ancak bu tutumu destekleyebilecek Dolar endeksi ve Altın fiyatlarının takibi sürdürülmelidir.

Paritede 0,8310 seviyesinin altına düşen fiyatlamalar, tekrar trende dönüş çabasını etkinleştirebilir. Daha uzun vadede incelediğimiz düşüş trendinin (mor) güncelliğini koruması bu tutumu destekleyebilecek unsurdur. Kalıcı beklentiler için, 0,8260 seviyesi altındaki fiyat hareketleri görülmelidir.

Pivot: 0,8260
Destek:
0,8310 – 0,8285 – 0,8260
Direnç: 0,8338 – 0,8364 – 0,8390

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde Dolar endeksinin sert kayıplarıyla birlikte satışların ön plana çıktığını görmüştük. Gün içerisinde, 1,1460 seviyesi altında kalma durumu sürdüğü müddetçe satış baskısının ön planda olması beklenebilir. Olası satışlarda 1,1420 seviyesinin kırılması 1,1395 seviyesine kadar hareketliliğe yol açabilmektedir. Kalıcı bir süreç için ise bu seviye altında gerçekleşebilecek saatlik kapanışlar takip edilebilir.

Paritede kısa vadeli düşüş hareketleri hala yükseliş trendi içerisinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle trend dışında kalıcılık sağlanma şartı oluşmadığı müddetçe, tekrar yukarı yönlü fiyatlamaların ön plana çıkma potansiyeli bulunmaktadır. Söz konusu potansiyel, 1,1460 seviyesinin olası geçimi durumunda netlik kazanabilir.

Pivot: 1,1460
Destek:
1,1420 - 1,1395 – 1,1353
Direnç: 1,1460 – 1,1480 – 1,1500

BRENT PETROL ANALİZİ

Saatlik grafikteki 67 dolar desteğini kıran brent 64 dolar desteğine yaklaştı. Bugün için ilk desteği ise 65,88 ilk direnci 66,83 seviyelerinde görüyoruz. Gün içinde 65,40 seviyesi altına inilirse 64,59 seviyesi, 67,31 seviyesi geçilirse 68,12 seviyesi hedeflenebilir. Bir taraftan ekonomik aktivitenin seyrine, dolayısıyla büyüme ile ilgili endişelere diğer taraftan arz tarafında kısıntı yaşanmayan konjonktürü eklediğimizde petrol fiyatının kısa vadede bile olsa dip seviyesine dair hedef belirtmek güç. Brentte aşağı yönlü hareket devam ediyor. Günlük bazda 70 dolar üzerinde kalınmadığı sürece bu yönelimin devamı beklenebilir. Jeopolitik risklerde artış olmadığı, arz tarafında kısıntı yaşanmadığı ve büyüme endişelerinin giderilmediği durumda kalıcı yükseliş beklemek içinse erken olabilir.

Pivot : 66,20
Destek:
65,88-65,40-64,59
Direnç: 66,83-67,31-68,12

HAM PETROL ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde 62,25 desteğinden almış olduğu güç ile tepki alımlarını 64,20 seviyesine kadar devam ettiren Ham Petrol, mevcut yükselişlerdeki isteksizlik nedeniyle tepki alımına devam edemedi 63,20 seviyesi çevresinde seyrini sürdürmektedir.

Genel görünümü incelediğimizde aşağı yönlü baskının devam etme ihtimali güçlü olmakla birlikte 65,30 - 66,65 bölgesinin kritik bir önem taşıdığını ifade edebiliriz. Ham Petrol fiyatı eğer bu bölge altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir ve bu tutum 62,25 seviyesi altındaki yeni hareketleri tetikleyebilir.

Tepki alımlarında yer almak isteyen Foreks işlemcisi ilk etapta dünün zirvesi 64,20 bariyerine dikkat etmesi gerekmektedir. Ham Petrol, eğer bu bariyeri geçebilirse tepki alımlarını kritik bölgeye taşıyabilir. Bu olası çıkış satıcılı seyrin gücü hakkında da bize önemli sinyaller verebilir. Bu bağlamda da 64,20 ve 62,25 günün en dikkat çeken seviyeleridir.

Pivot: 66,65
Destek: 62,25-61,25-59,35
Direnç: 64,20-65,30-66,65

ALTIN ANALİZİ

· Dolar Endeksinin değer kaybetmesi,

· ABD 10 yıllık hazine tahvil faiz oranının gerilemesi,

· ABD borsa endekslerinde önemli ölçüde satış baskısının görülmesi,

· Hindistan'ın ithalatta uyguladığı yaptırımların bazılarında yumuşamaya gideceği haberleri,

Yukarıda saymış olduğumuz faktörler, Altın fiyatının 1208 direncini geçerek 1238 seviyesine ulaşmasını sağlayan en önemli faktörler olarak belirlenmiştir.

Peki, bu çıkışlar devam edecek mi? Hangi seviyeler kritik bir önem taşımaktadır?

Hatırlarsanız daha önceki çalışmalarımızda Altın fiyatı ile ilgili tepki alımı düşüncesinde olası seviyeler ve bu seviyeler sonrasındaki mevcut hedefler paylaşılmıştı. Bu çalışmamızda tepki alımlarının gidebileceği alanlar ve bu alanlar test edildikten sonraki olası senaryolar üzerinde durulmuştu. 1205-1235-1255 seviyeleri hedeflenmesi beklenilen tepki seviyeleriydi ancak 1255 bariyeri altında orta vadeli düşüş beklentisinin devam etmesi gerektiği hususunu da ayrıca ifade etmiştik. Bu bağlamda da bu senaryo geçerliliğini korumakla birlikte bundan sonraki süreçte dikkat etmemiz gereken kritik seviyeleri aylık grafik üzerindeki çalışmamızda görebilirsiniz.

Kısa vadeli olarak Altın analizi gerçekleştirecek olursak 1208 – 1199 aralığı kritik bir bölge. Altın eğer bu aralık üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışlarını 1238 seviyesi üzerine çıkartabilir. Bu da 1255 – 1273 bariyerlerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir.

Pivot: 1208
Destek: 1221-1208-1199
Direnç: 1238-1245-1255

GÜMÜŞ ANALİZİ

Salı günü işlemlerinde gümüşte 16,24 seviyesinden 17,19 seviyesine kadar hızlı bir yükseliş yaşandı. Dolardaki kısmi değer kaybı, Çin’den başlayan Avrupa borsalarında devam eden ABD borsalarının da eşlik ettiği düşüş gümüş için yükseliş fırsatı yarattı. Dolar endeksinde ve dünya borsalarında düşüş devam ederse gümüşte yükselişin devamı beklenebilir. Gün sonu kapanışlarla 16,75 seviyesi üzerinde kalan gümüş için bir sonraki ilk hedef 17,70 seviyesi olabilir. Bugün için ilk desteği 16,81 ilk direnci 17,32 seviyelerinde görüyoruz. Gün içinde 17,58 seviyesinin aşılması durumunda 18,06 seviyesi hedeflenebilir, 16,55 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 16,07 güçlü destek bölgesi olarak çalışabilir.

Pivot : 16,83
Destek:
16,81-16,55-16,07
Direnç: 17,32-17,58-18,06

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN – “Brent Petrol ve Gümüş Analizi”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURJPY, EURTRY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1281 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz