3 Kasım 2014 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Global borsalarda, geride kalan haftanın son işlem gününde Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) para politikasını sürpriz bir şekilde artırmasının ardından gelen yükselişlerin yerini daha temkinli bir seyre bıraktığı görülüyor. Avrupa’da %0.50’nin üzerine çıkan kayıpların ardından Wall Street endekslerinin de güne hafif düşüşlerle başlaması bekleniyor. Diğer taraftan, haftaya güçlü bir başlangıç yapan Dolar, daha sakin bir tempoda son yükselişlerine tutunurken, küresel merkez bankaları arasındaki para politikalarının farklılaşmasından destek buluyor. Günün devamında Asya ve Avrupa’nın ardından ABD’den gelecek PMI verileri yakın mercek altında olacak.

“Endeksler soluk alıyor”

BOJ’un piyasaları şaşırtan geride kalan haftaki adımları ile birlikte borsalar tarafında önemli yükselişler kaydedilmişti. Wall Street endekslerini de rekor seviyelere taşıyan “Japonya haberleri” sonrasında yeni haftanın ilk işlem gününde pay (hisse) senetlerinin nefes aldığını ifade edebiliriz. Avrupa borsaların yılın en büyük haftalık rallisi sonrasında %0.60 civarında ekside işlem görüyor. ABD vadelileri ise yataya yakın bir açılışa işret ederken, negatif rakamlar ile güne başlanacağının ipucunu veriyor. Hafta sonu ve bu sabah açıklanan Çin’in PMI verileri de, geride kalan haftanın coşkusunu sınırlayan faktörler arasında yer alıyor.

“Merkez bankaları farklılaşıyor”

ABD Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alımlarını bitirdiği, faizi ise ne zaman artıracağı sorularının sorulduğu bir ortamda, Avrupa ve Asya’da merkez bankalarının para politikalarını genişletmeleri, aradaki bu uyumsuzluğun da fiyatlara yansımasına neden oluyor. Dolar, Yen karşısında son 7 yılın en yüksek seviyesindeki ilerleyişini Avrupa seansı içerisinde genişletirken, Euro ise ABD’nin para birimin karşısında 2 yılın en düşük seviyesi civarında işlem görüyor. Bugün açıklanan yurtiçindeki enflasyon verileri ile birlikte Euro Bölgesi ve İngiltere’nin PMI dataları, parite ve emtia fiyatlarında bu paralelde önemli değişiklikler görülmesine neden olmadı. Haftanın ilerleyen günlerindeki kritik makro-ekonomik göstergeler öncesinde piyasalar daha çok yön arayışı içerisinde bir görünüm çizdiler.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

BOJ’un para politikasını genişletmesi ve hükümetin emeklilik yatırım fonunun alokasyonunda hisse payını artırma kararı, Japonya’nın para biriminde kayıpların sürmesini destekledi. Geride kalan haftanın sert fiyat değişimleri sonrasında Dolar endeksindeki güçlü seyir yeni ayın başlangıcına da taşınmıştı. Endeksin gün içerisinde kazançlarına tutunarak ancak daha sakin seyrettiğini ifade edebiliriz. Pariteler tarafında ABD’nin para birimindeki bu değişimler etkili olurken, Altın da baskı hisseden varlıklar arasında yer alıyor. Petrol tarafında ise Çin’in beklentileri karşılamayan PMI verilerinin aşağı yönlü etkisi sonrasında Avrupa seansı içerisinde tepki alımlarının gediği görüldü.

Günün devamında ABD’den gelecek Markit ve ISM Enstitüsünün açıklayacağı imalat PMI verileri takip edilecek. Bugün Toronto’da Kanada Kamu-Özel Ortaklıkları Konseyi’nin (CCPPP) “Finansal Krizlerin Mirası” başlıklı panelinde bir konuşma yapacak olan Kanada Merkez Bankası (BOC) Başkanı Stephen Poloz, haftanın ikinci günüde ise Ottawa’da mikrofonların arkasına geçecek. Başkan’ın yarınki konuşması daha dikkat çekici olma potansiyeli taşıyor. Asya seansı ise Salı sabahı oldukça yoğun geçecek. Özellikle Avustralya için açıklanacak makro-ekonomik göstergeler ve sonrasında ülkenin Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatı dikkatle takip edilecek. Banka’nın yarın sabahki faiz bildirimi sonrasında para politikası beyanatı Cuma günü yapılacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – ISM İmalat PMI; Haftanın son işlem günü yayımlanacak ABD’nin istihdam raporu öncesinde, dünyanın en büyük ekonomisindeki ilerlemeye yönelik fiyatlamaların yapılmasına neden olabilecek ISM Enstitüsü’nün imalat PMI verisi, ABD ekonomisi için önemli bir gösterge olarak değerlendirilmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında kaydettiği beklentilerin üzerindeki artış ile dikkat çeken veri, Eylül ayında ise hayal kırıklığı yaratarak tahminlerden daha fazla gerilemişti. Üretime ilişkin ipuçları verecek ISM imalat PMI, istihdam seviyesine ait ipuçları da içereceği için Cuma günkü tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesinde Dolar’da sert değişikliklerin görülmesine neden olabilir. Rakamın beklentinin üzerinde gerçekleşmesi halinde Dolar’da yükselişler zemin kazanabilecekken, öngörülenin altında kalacak datalar, ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

Avustralya – Perakende Satışlar; Salı sabahı Avustralya için açıklanacak ticaret dengesi ve perakende satışlar dataları aynı anda yayımlanacaklar. Kıta ülkesi Nisan ayındaki fazlanın ardından son 4 aydır dış ticaret açığı veriyor. Ancak Eylül ayına ait gelecek rakam öncesinde ticaret açığının iki aydır azalma eğilimi içerisinde olduğunu ifade edebiliriz. Diğer yandan, Haziran ayında ait rakamın tahminlerin üzerinde bir yükselişe işaret etmesinin ardından Avustralya’nın perakende satışlarında, artış hızının güç kaybettiğini görüyoruz. Ağustos ayı için açıklanan son perakende satış verisi aylık bazda sadece %0.1’lik bir yükselişe işaret etti. Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatından 2 saat önce yayımlanacak her iki veri, ülkenin para biriminde fiyat değişimleri görülmesine yol açabileceği için yakından izlenecek.

Avustralya – Merkez Bankası Toplantısı; Avustralya’nın en önemli ticaret ortağı olan Çin’deki gelişmelerin dikkatle takip edildiği kıta ülkesinde, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) Kasım ayı toplantısı bu hafta yakından izlenecek önemli başlıklar arasında yer alıyor. Banka, Eylül toplantısı sonrasında, madencilik dışı sektörlerde yatırımların ılımlı bir artış içerisinde olduğunu belirtirken, Ekim’de ise ekonomik istikrarın önemli bir süreç içerisinde olduğunu ifade etti. Düşen emtia fiyatları ve Çin ekonomisinin hız kesmesi ise, dikkat çekilen noktalar arasında yer aldı. RBA, 14 aydır politika faiz oranında bir değişiklik yapmadı. Haftanın dikkat çekici gelişmeleri arasında kendisine yer bulan RBA’nın faiz beyanatı, ülkenin para biriminde sert hareketlerin görülmesine neden olabileceği için dikkatle izlenecek. Banka’dan şimdilik para politikasında bir değişim beklenmiyor.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

03 Kasım 2014 Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD İmalat PMI (Eki) 56,1 56,2

17:00 USD ISM İmalat PMI (Eki) 56,5 56,6

19:50 CAD BOC Başkanı Poloz Konuşması

04 Kasım 2014 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

02:30 AUD Perakende Satış (Aylık) (Eyl) 0,3% 0,1%

02:30 AUD Ticaret Dengesi (Eyl) -1,78B -0,79B

03:35 JPY İmalat PMI (Eki) 52,8 51,7

05:30 AUD Faiz Oranı Beyanatı (Kas) 2,50% 2,50%

EURUSD ANALİZ

Haftanın ilk işlem gününde 1,2439 seviyesinden başlatmış olduğu tepki alımlarını 1,2513 seviyesine kadar devam ettiren EURUSD paritesinin ABD’den gelecek kritik veri öncesinde 1,2505 seviyesi çevresinde sakin seyrini devam ettirdiğini görmekteyiz. 1,2515 ve 1,2545 bariyerleri altında negatif baskının güncelliğini koruduğunu ifade edebileceğimiz EURUSD paritesinde günün kalanında TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi dikkatle takip edilmelidir. ISM verisinin sonucu, EURUSD paritesinin tepki alımlarına tamam mı devam mı sorusunun cevabı için önem arz etmektedir. 1,2545 seviyesi üzerinde tepki alımı düşüncesinin 1,2630’a kadar devam etme düşüncesi mevcutken, 1,2545 seviyesi altında ise günün dip noktası 1,2439 seviyesine doğru yeni bir hareket gözlemlenebilir. Genel görünüm ise, 1,2545 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1,2545
Destek:
1,2465-1,2435-1,2400
Direnç: 1,2515-1,2545-1,2595

GBP/USD ANALİZ

Haftanın ilk işlem gününde İngiltere’den gelen İmalat PMI verisi ile birlikte yukarı yönlü çıkışlarını 1,6026 seviyesine kadar sürdüren GBPUSD paritesi, 1,6040 direncini geçemeyerek yeniden satış baskısına maruz kaldı ve şu sıralar 1,6000 seviyesi çevresinde hareketlerini sürdürmektedir. Genel görünüm olarak 1,6040 direnci altında negatif baskının güncelliğini koruduğu parite de TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi dikkatle takip edilmelidir. Veri sonucu, GBPUSD paritesinin tepki alımlarına tamam mı devam mı sorusunun cevabı için önem arz etmektedir. Parite eğer 1,6040 direnci altında kalmayı başarırsa aşağı yönlü baskısını günün dip noktası olan 1,5925 seviyesine kadar taşıyabilir. 1,6040 direnci üzerindeki hareketler ise 27 günlük üssel hareketli ortalama olan 1,6110 seviyesine doğru yeni hareketleri tetikleyebilir.

Pivot: 1,6040
Destek; 1,5955-1,5925-1,5875
Direnç; 1,6040-1,6085-1,6120

USD/TRY ANALİZ

2,2226 seviyesine kadar geriledikten sonra düşüşlerini sınırlandıran ve 2,2150 desteği üzerinde kalarak yükselişlerine devam etmek isteyen USDTRY kuru, günün ilk yarısında 2,2226 – 2,2310 arasında hareketlerini sürdürmekte ve şu sıralar 2,2290 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. 2,2440 – 2,1885 arasında devam eden bant hareketinde 2,2150 seviyesi kontrol noktası olmakla birlikte günün en önemli destek noktası olarak karşımızdadır. Kur, eğer bandın üst noktası olan 2,2440 seviyesini hedeflemek ve yeniden karar vermek istiyorsa 2,2150 üzerinde kalmaya ihtiyacı vardır. Bandın alt noktasının hedeflenebilmesi içinse 2,2150 seviyesi altında hareketlerin oluşması gerektiği unutulmamalıdır. Genel görünüm 2,2150 desteği üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 2,2150
Destek
: 2,2150-2,2025-2,1885
Direnç: 2,2340-2,2440-2,2550

USD/JPY ANALİZİ

ABD’de açıklanacak olan imalat rakamları öncesinde, Japon ve Amerikan ekonomileri arasındaki uçurumun Dolar endeksi ve paritede etkisini hissettirmeye devam ettiğini ifade edebiliriz. Paritede yükseliş baskısının etkinliğini sürdürmesiyle birlikte, geçtiğimiz hafta görmüş olduğumuz sert yükselişin, haftanın ilk iş gününde de karşımıza çıktığını gördük. Gün içerisinde öne çıkan gelişme ABD imalat PMI rakamı olmakla birlikte, piyasa açılışı sonrasındaki fiyatlamalara dikkat edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, geçtiğimiz haftanın zirve noktasının sınırını oluşturduğu 112,50 – 113,00 bölgesi üzerinde kalındığı müddetçe, paritede yukarı yönlü baskıların etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 114,00 seviyesi hedeflenebileceği gibi, bu seviyenin aşılması, gerek muhtemel aşağı yönlü toparlanmaların yükseliş beklentisini köreltmemesi, gerekse yukarı yönlü yeni ataklar açısından destek görevini üstlenebilir. Yükselişlerde 114,45 ve 114,75 seviyeleri hedeflenebilecek noktalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede rekor seviyelere ulaşılması ve bu bölgeye sert fiyatlamalar sonrası ulaşılması, yeni zirve arayışında olası başarısızlığın tepki alımlarına dönüşebilme potansiyelini artırabilir. 114,00 seviyesinin aşılamamasıyla destek bulabilecek bu tutumda 113,50 seviyesinin kırılması, mavi ile belirttiğimiz 112,50 – 113,00 bandının test edilmesine sebep olabilecekken, daha kalıcı tepki satışları için bu bölgenin kırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

Pivot: 112,50
Destek:
113,50 – 113,00 – 112,50
Direnç: 114,00 – 114,45 – 114,75

AUD/USD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde, gün içerisinde hareketli bir seyir takip etmemize rağmen, 0,8700 – 0,8755 aralığındaki fiyatlamaların güncelliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Yükseliş trendinin güncel sınırını oluşturduğunu belirttiğimiz 0,8755 – 0,8785 bandı altında kalındığı müddetçe, aşağı yönlü baskıların ağırlık kazanabileceğine dair beklentimizi korumaktayız. Olası satışlarda, 0,8700 seviyesinin kırılması durumunda, 0,8670 ve 0,8640 seviyeleri hedeflenebilir.

Paritede 0,8700 seviyesinin sınırlayıcı etkisinin güncelliğini koruması, alımların ön plana çıkabilmesinde rol oynamaktadır. Ancak bu sürecin hangi kademeye kadar etkili olduğu önemlidir. Olası alımlarda 0,8755 – 0,8785 bandı hedeflenebilir. Ancak bu bölge aşılana dek olası alımların yeni satış fırsatları oluşturabileceği unutulmamalıdır. Ek olarak, Avustralya Dolar içerikli paritelerle ilgilenen işlemcilerin, 4 Kasım Salı sabahı yoğun Avustralya veri setine karşı tedbirli olmasında yarar bulunmaktadır.

Pivot: 0,8785
Destek:
0,8700 – 0,8670 – 0,8640
Direnç: 0,8755 – 0,8785 – 0,8823

EUR/TRY ANALİZİ

Küresel piyasalarda imalat rakamlarının açıklandığı süreçte, Euro Bölgesi verilerinin olumlu bir tablo sergileyemediğini gördük. Ancak Dolar endeksinin kazanımlarını geri verirken, Euro’nun ön plana çıkması, EUR/TRY paritesinde alımların kısıtlı da olsa etki sağlamasına katkı oluşturdu. Günün kalanında, Dolar endeksinin yol açtığı dolaylı etkiler nedeniyle ABD piyasaları ve imalat verisinin takibi önemlidir.

Teknik olarak incelediğimizde, gün içerisinde 2,7900 seviyesi altında kalındığı müddetçe düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Bu seviyenin sınırlayıcı etkisiyle ön plana çıkabilecek satışlarda, 2,7700 ve 2,7550 seviyeleri hedeflenebilecekken, daha kalıcı beklentiler için bu bölgenin altındaki fiyat hareketlerine ihtiyaç bulunmaktadır.

Paritede 2,7900 seviyesinin aşılması, düşüş beklentilerinin bitmesine yol açmasa da, tepki alımlarının destek kazanmasına temel oluşturabilir. Bu şart oluştuğu taktirde, bant hareketine dönüş çabasıyla tepki alımları, İchimoku bulutunun sınırını oluşturan 2,8200 seviyesini hedefleyebilir.

Pivot: 2,7900
Destek: 2,7700 –2,7550 – 2,7400
Direnç: 2,7900 – 2,8050 – 2,8200

USD/CAD ANALİZİ

Dolar endeksinin 4 yılın rekor seviyelerindeki seyrini yatay bir düzlemde korumasıyla birlikte, USD/CAD paritesinde de benzer etkileşimlerin meydana geldiğini gördük. İmalat PMI verisinin açıklanacağı ABD’de, piyasa açılışı sonrası fiyat hareketlerine dikkat edilmelidir. Diğer yandan, akşam saatlerinde Kanada Merkez Bankası Başkanı Poloz’un konuşmasında sürpriz açıklamalar beklenmese de, geleceğe yönelik ipuçları pariteyi hareketlendirebilir.

Teknik olarak incelediğimizde, 1,1230 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine yönelik beklentimizi sürdürmekteyiz. Gün içerisinde yatay hareketin üst sınırını oluşturan 1,1310 seviyesi olası alımlarda hedeflenebilecekken, bu seviyenin aşılması 1,1385 seviyesinin hedeflenmesinde etkili olabilir. Diğer yandan, 1,1310 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanışın, bu bölgede kalıcı olma çabası açısından önemli bir adım olabileceğini tekrar belirtebiliriz.

Paritede rekor seviyelerde, özellikle günlük kapanışların sınırlı kalması tepki satışlarına yönelik beklentiyi taze tutmaktadır.1,1310 seviyesinin aşılamamasıyla destek bulabilecek bu tutumda, 1,1260 ve 1,1230 seviyesi hedeflenebilir. Daha kalıcı tepki satışları için ise, 1,1230 seviyesinin kırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

Pivot: 1,1230
Destek:
1,1260 - 1,1230 - 1,1158
Direnç: 1,1310 – 1,1350 – 1,1385

HAM PETROL ANALİZ

Haftanın ilk işlem gününde tepki alımlarına devam etmek isteyen Ham Petrol fiyatı, gün içerisinde 80 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkışlarını 81,00 seviyesine kadar taşıdı ve ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 80,80 seviyesinde seyrini sürdürmektedir. 79,44 – 82,85 seviyesi arasında bant hareketi gerçekleştiren Ham Petrol fiyatı eğer günün kalanında 80,30 – 80,00 bölgesi üzerinde kalmayı başarırsa bandın üst noktasına doğru yeni bir hareket gerçekleştirebilir. Bandın üst noktası öncesindeki ilk hedef ise sabah analizimizde üzerinde ısrarla durmuş olduğumuz 81,55 olarak belirlenmiştir. Ham Petrol 80,30 – 80,00 bölgesi altında hareketler gerçekleştirirse eğer bu tutum 82,85 – 79,44 arasındaki bant hareketinde bandın alt noktası hedeflenebilir ihtimalini güçlendirecektir. Bu bağlamda da günün kalanında 80,30 – 80,00 bölgesi dikkatle takip edilmelidir. Bu açıklamalara ilaveten TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI rakamı dikkatle takip edilmelidir. Önem derecesi yüksek bu veri ile birlikte Ham Petrol daha sert hareketlere maruz kalabilir.

Pivot: 80,30
Destek: 80,30-79,44-78,00
Direnç: 81,55-82,85-83,58

ALTIN ANALİZ

Altın fiyatında yeni hedefler neresi, elimde yüklü miktarda alış pozisyonum var, pozisyonlarımı nerede kapatmalıyım, tepki alımı gelir mi bekleyeyim mi? Altın fiyatı ile ilgili olası tepki alımları ve bu tepki alımları ile ilgili neler yapılmasına ilişkin ayrıntılı açıklamalarımızı sabah analizimizde inceleyebilirsiniz.

Kısa vadeli olarak Altın fiyatını incelediğimizde ise günün ilk yarısında 1161 – 1174 seviyeleri arasında sıkışık seyrini sürdürmektedir. Sabah analizimizde ifade etmiş olduğumuz 1178 direnci güncelliğini korumaktadır. Altın fiyatı eğer 1178 direnci altında hareketlerine devam ederse geçen haftanın ve bugünün dip noktası 1161 ve sabah analizimizde kritik bölge olarak ifade etmiş olduğumuz 1155-50 bölgesine doğru hareketler görebiliriz. 1178 direncinin geçilmesi durumunda ise gün içi tepki alımlarının 1189 ve 1198 bariyerlerine taşına ihtimali gündeme gelebilir. ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi de bu sorunun cevabını bulmamıza katkı sağlayacak en önemli makro-ekonomik gelişme olarak karşımızdadır.

Pivot: 1178
Destek: 1161-1155-1148
Direnç: 1178-1189-1198

DAX30 ANALİZİ

50 günlük basit hareketli ortalama : 9324
200 günlük basit hareketli ortalama: 9511

Bülten saatine kadar DAX30 endeksi en düşük 9254, en yüksek 9341 seviyelerini gördü.50 günlük ortalama direnç olmaya devam ediyor. 9324 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar gerçekleştiği sürece endekste 9500 seviyesine kadar kayda değer bir direnç görünmüyor. 50 günlük ortalama seviyesi direnç olarak çalışır ve geri dönüş yaşanırsa endekste en yakın güçlü destek 9080 seviyesinde.

Pivot : 9262
Destek:
9150-9080-8900
Direnç: 9324-9500-9785

S&P500 ANALİZİ

50 günlük basit hareketli ortalama : 1963
200 günlük basit hareketli ortalama: 1910

SP500 2006-2015 seviyeleri arasında işlem gördü. SP500 2015 seviyesi ile yeni yüksekleri zorluyor. Bugün ISM imalat endeksi açıklanacak. Veri akışı açısından bu hafta yoğun olacak. İyi veri ekonominin güçlendiği şeklinde yorumlanacağı için hisse senetleri piyasası için iyi haber. Fakat diğer taraftan iyi verinin Fed’i faiz artırımına bir adım daha yaklaştıracağı yorumu endeksi tutabilir de. Kötü veri normal koşullarda borsa endekslerini yükselişte desteklemez fakat mevcut durumda kötü verinin Fed’i faiz artırımında aceleci olmaktan uzak tutacak algısı endeksleri destekleyebilir. Görüldüğü gibi klasik makro etkilerin uzağında bir piyasa var. O halde grafikte 2000 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar yaşandığı sürece endekste yeni zirveler görülebilir. 2000 seviyesi altında en yakın güçlü destek 1965 seviyesinde.

Pivot : 2004
Destek:
2001-1993-1979
Direnç: 2017-2026-2039

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN – “S&P500 ve Dax30 Analizi”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1218 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz