11 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların gündeminde, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına ilişkin beklentiler ile “güçlü Dolar” yer almaya devam ediyor. ABD’nin para birimi günün ilk saatlerinde kaydettiği yükselişlerine tutunurken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) tahvil alımlarını sürdürmesi ile birlikte baskı altında kalan Euro da Dolar endeksindeki tırmanışa destek verdi. Global endekslerde ise haftanın geride kalan günlerindeki kayıpların ardından yükselişler öne çıkıyor. İç piyasalarda cari açık sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın görüşmesi beklenirken, Yunanistan’a ilişkin gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki değişimler mercek altında yer almaya devam ediyor.

“FED ve ECB”

Hafta ortasına gelindiğinde küresel piyasalarda Dolar’ın yükselişi ve Euro’un kan kaybının gündemde kalmaya devam ettiğini ifade edebiliriz. FED’in faiz artışını yıl ortasından öteye ertelemeyeceği yönündeki beklentiler ile Dolar endeksi hafta başından bu yana tırmanışını sürdürüyor. Diğer taraftan, ECB’nin bu hafta başladığı devlet tahvili alımları ile kıtanın ortak para biriminin baskı kaldığını görüyoruz. Almanya başta olmak üzere Avrupalı devlet tahvillerinin getirilerinin bazılarında rekor düşük seviyeler yenileniyor. Ayrıca Yunanistan kreditörleri ile görüşmelere devam ederken, sorunlu ülke gündemdeki başlıklar arasında yer alıyor. EUR/USD paritesi 12 yılın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Ayrıca Avrupa’nın gündeminde Ukrayna’nın IMF’den alacağı ilk yardım dilimi ve Rusya’nın Kırım’da silahlanmasına yönelik açıklamalar yer buluyor.

“Cari açık sonrası yurtiçinde gözler gelecek açıklamalarda”

Dolar’daki yükselişin yanında iç piyasalarda, öne çıkan belirsizlikler ile Türk Lirası ABD’nin para birimi karşısında geride bıraktığımız günlerde en fazla değer kaybedenler arasında üst sıralarda yer almıştı. Bugün yayımlanan ödemeler dengesi rakamlarında Ocak ayında cari açığın beklentilerin altında gerçekleşmesi sonrasında Lira’daki gerileme sınırlandı diyebiliriz. Sabah saatlerinde 2,64’ün üzerinde işlem gören USD/TRY paritesi, yayımlanan datalar sonrasında gün içerisinde 2,60’lara yaklaştı. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın Cumhurbaşkanı’na bir brifing vereceğini açıklamıştı ve piyasalarda özellikle bu görüşme sonrasında yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. İlgili toplantının 16:45’de başlayacağı belirtiliyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar’ın sabah saatlerindeki yükselişlerini koruması ve ECB Başkanı Draghi’nin konuşmaları sonrasında Euro’da bir miktar daha düşüşlerin öne çıkması, piyasalarda dikkat çeken fiyat değişimleri arasında yer alıyor. FED Başkanlarından Bulard bugün, faiz artırımı sürecinde biraz geç kalındığını söyledi. Sterlin, yükseliş beklentilerinin aksine Ocak’ta gerileme kaydeden imalat ve sanayi üretimi rakamlarının etkisinin sürmesi ile geriledi. Türk Lirası cari açık ile nefes alırken, Yen, Dolar karşısındaki son kayıplarının ardından bir miktar değer kazandı. Altın güçlü Dolar ile sakin de olsa baskı hissederken, bugün yayımlanacak ABD’nin stok rakamları öncesinde petrol fiyatları da gerile gösterdi.

Günün devamında ABD’nin Enerji Bilgi Dairesi (IEA) tarafından açıklanacak stok verileri ve Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ) para politikası beyanatı dikkat çekiyor. İçeride ise Erdoğan-Başçı görüşmesi izlenecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Yeni Zelanda – Merkez Bankası Toplantısı; Son ayladaki toplantılarında, para politikası duruşundaki değişiklik ile dikkatleri üzerine çeken merkez bankaları arasında Yeni Zelanda Merkez Bankası’nı (RBNZ) üst sıralara koyabiliriz. Her ne kadar politika faiz oranında bir değişiklik yapmasa da, verdiği mesajlar ile sıkılaştırıcı para politikalarından dönüş gerçekleştirebileceği yönündeki ipuçları, RBNZ’nin öne çıkmasına neden olmuştu. Banka Ocak ayında ise para politikasını sıkılaştırma yönlü eğilimini terk ederken, kısa vadede olmasa da, gerektiğinde faiz oranının indirilebileceğine ilişkin açık bir kapı bıraktı diyebiliriz. RBNZ, faiz oranlarındaki olası bir sonraki hareketin aşağı, ya da yukarı yönlü olabileceğinin altını çizdi. Bunun yanında, 2008 krizinden sonra ilk faiz artırımına giden merkez bankası olarak RBNZ dikkatleri üzerinde toplamıştı. Banka ayrıca, ülkenin para biriminin, “değerinin üzerinde” olduğu yönünde değerlendirmelerde bulundu. RBNZ’nin Ocak ayındaki toplantısından sonra yaptığı açıklamaların ardından Yeni Zelanda Doları’nda sert düşüşler izlenmişti.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin bazı ekonomiler için getirdiği belirsizlik, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına yaklaşıyor olması ve önemli merkez bankalarının para politikasının farklılaşması gibi nedenler ile global ekonomiye ait görünümü, RBNZ tarafından, daha belirsiz kılan faktörler olarak değerlendiriliyor. Her ne kadar RBNZ’nin Çarşamba akşamı yapacağı kritik para politikası beyanatında faiz indirimine gitmesi beklenmese de, piyasalar için sürpriz çıkma ihtimalinin diğer toplantılara göre daha yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca Banka’nın ekonomiye ve kendi para politikasına ilişkin yapacağı değerlendirmeler, Yeni Zelanda Doları’nda sert değişimlerin görülmesine yol açabileceği için büyük önem taşıyor.

Avustralya – İstihdam Değişimi; Geride kalan yılın ortalarından itibaren küresel piyasalardaki emtia fiyatlarının gerilemesi ile para birimi değer kaybeden Avustralya’nın Perşembe sabahı istihdam piyasasına ilişkin verileri izlenecek. Ocak döneminde %6.4 ile yaklaşık 12 yılın en yüksek seviyesine çıkan işsizlik oranı ile aynı anda açıklanacak olan istihdam değişimi verisi, yine aynı ayda, piyasa tahminlerinden daha fazla bir istihdam azalışına işaret etmişti. Şubat ayına ait yayımlanacak istihdam değişimi ve işsizlik oranı datalarının genel anlamda olumlu bir tablo çizmesi ülkenin para biriminde yükselişleri destekleyebilecekken, beklentileri karşılayamayacak rakamlar, Avustralya Doları üzerinde baskı oluşturabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

11 Mart 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:30 USD Ham Petrol Stokları 4,436M 10,303M

17:00 GBP NIESR GDP Tahmini (Aylık) (Oca) 0,7%

17:00 GBP BOE Üyesi Weale Konuşması

19:01 USD 10 Yıllık Tahvil İhalesi

20:00 USD Federal Bütçe Dengesi -187,3B -17,5B

22:00 NZD Faiz Oranı Beyanatı 3,50% 3,50%

22:05 NZD RBNZ Basın Konferansı

23:30 USD Banka Stres Testi Sonuçları

12 Mart 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

01:50 JPY Üçüncül Sanayi Aktivitesi 0,6% -0,3%

02:01 GBP BOE Çeyreklik Bülten

02:10 NZD RBNZ Başkanı Wheeler Konuşması

02:30 AUD İstihdam Değişimi (Şub) 15,3K -12,2K

02:30 AUD İşsizlik Oranı (Şub) 6,4% 6,4%

EURUSD ANALİZİ

Dolar Endeksinin yükseliş konusundaki ısrarcı tutumu ve önemli bölgelere doğru ilerleyişi (99.55), EURUSD paritesinin aşağı yönlü baskısına devam etmesine katkı sağladı. Parite, gün içerisinde 1.0560 seviyesine kadar geriledi ve şu sıralar 1.0600 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde aşağı yönlü baskıların devamına ilişkin düşüncelerimiz ön plandadır. Parite gün içerisinde 1.0665 seviyesi altında kalmayı başarırsa aşağı yönlü baskılarını 1.0560 seviyesi altına sarkıtabilir. Bu da 1.0450 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 1.0665 öncesindeki ilk bariyerse son saatlerde gerçekleştirilen çıkışlarla test edilen 1.0630 olarak kaydedilmiştir.

NOT: 1.0450 seviyesini telaffuz ederken günlük grafikteki hareketlerden yola çıkılmıştır. 1.2510 seviyesinden başlayan düşüşler ve belirli bölgelerde kaydedilen sıkışmalar ardından oluşması beklenilen 830 pip’lik hedef 1.0450 seviyesinden geçmektedir. Bu bağlamda da 1.0560 seviyesi altında 1.0450 seviyesine doğru gerileme ihtimalleri bu şekliyle ortaya çıkmıştır.

Pivot: 1.0665
Destek: 1.0560-1.0510-1.0450
Direnç: 1.0630-1.0665-1.0715

GBPUSD ANALİZİ

1.5135 seviyesinden başlayan aşağı yönlü baskılar son zamanlarda 1.5030 seviyesi üzerinde sınırlı kalmakta ve parite bir süredir 1.5135 – 1.5030 arasında bant hareketini sürdürmekteydi. Son saatlerdeki hareketler incelendiğinde GBPUSD paritesinin 1.5030 seviyesi altına sarktığını gözlemlemekteyiz. Bu tutum 1.4985 ve 1.4950 seviyelerinin hedeflenmesi açısından önemlidir. Bu bağlamda da günün kalanında negatif beklentimiz devam etmektedir.1.5070 direnci ilk etapta karşımıza çıkan önemli bir bariyerdir ve paritenin bu bariyer altındaki hareketleri, negatif olarak algılanabilir. Genel görünüm ise 1.5135 seviyesi altında 1.4950 seviyesinin hedeflenme ihtimalinin bir adım önde olduğu şeklindedir.

Pivot: 1.5070
Destek; 1.4985-1.4950-1.4900
Direnç; 1.5030-1.5070-1.5100

USDTRY ANALİZİ

Günün en dalgalı finansal varlığı olarak adını yazdıran USDTRY kuru, gün içi spekülatif hareketlerle 2.6025 – 2.6471 arasında hareketlerine devam etmektedir. Kurda gün içi işlemlerde yön tayini açıklamalar gerçekleştirmek çok zor. Çünkü yukarıda belirlemiş olduğumuz seviyeler arasında gerçekleştirilen bant hareketi dikkat çekmektedir. Kısa vadeli grafiklerde her ne kadar yükseliş trendi etkin gözükse de tepkilerin sertliği, kısa vadeli trend değişecek mi sorusunun sormamızı sağlamaktadır. Bu bağlamda da 2.6025 desteği kritik bir önem taşımaktadır. Kur, 2.6025 seviyesi altında günlük kapanış gerçekleştirmediği müddetçe aşağı yönlü baskıların güçlü kalamayacağını, yeniden tarihi zirve noktasına yaklaşmak isteyeceğini ifade edebiliriz. Gün içi işlem stratejilerde de satıcılı seyir için 2.6025 desteğinin kırılmasını beklemeliyiz. Çünkü hala daha yükseliş trendi etkinliğini korumakta ve bu tutum tarihi zirveye yaklaşım ihtimallerini güçlendirmektedir.

Pivot: 2.6025
Destek
: 2.6025-2.5890-2.5720
Direnç: 2.6345-2.6471-2.6600

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde bir ayı aşkın süredir 120 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,8135) üzerinde devam etmekte olan seyrin, gün içerisinde değer kazanımı yaşayan Türk Lirası’nın da etkisiyle yükseliş trendini kırdığını gördük. Benzer bir süreçte yükseliş tutumunu destekleyen 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın da (güncel seviyesi 2,8000) kırılması sonrasında netlik kazanan düşüşle birlikte 2,7700 seviyesine dek ulaşıldı. 4 saatlik kapanışların dikkatle izlenmesi gereken süreçte, sert düşüş sonrasın 200 periyotluk üssel hareketli ortalama altında tutunma çabası, aşağı yönlü baskının bir adım önde olmasına neden olabilir. Gerçekleşebilecek düşüşlerde 2,7700 seviyesinin kırılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, 2,7400 seviyesine ulaşma isteğini destekleyebilir. Sert düşüş sonrası olası toparlanma isteğiyle hareketli ortalamaların oluşturduğu alana yönelik kısa vadeli yükselişler gerçekleşebilir. Ancak bu süreçte, düşüş baskısının etkisinin zayıflayabilmesi açısından 200 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde gerçekleşebilecek peş peşe ve en az iki adet 4 saatlik kapanışa ihtiyaç duyulmaktadır.

Pivot: 2,8000
Destek:
2,7700 – 2,7560 – 2,7400
Direnç: 2,7900 – 2,8000 – 2,8135

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde devam etmekte olan yükseliş trendinde karışık bir seyirle birlik net fiyatlamaların karşımıza çıkmadığını görüyoruz. Günün kalanında, 120,50 – 120,75 bandı üzerinde tutunma çabası sürdükçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. 121,20 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlarla destek bulabilecek bu tutumda 121,50 ve 121,90 seviyeleri hedeflenebilir. Ancak karışık seyir nedeniyle bu bölgede tutunma çabasının etkili olamama durumunda geri çekilmelerde 121,20 seviyesinin tepkisinin izlenmesi gerekmektedir. Bu seviyenin kırılması yükseliş baskısını kısa vadede zayıflatabilecek olsa da, olası düşüşlerin 120,50 – 120,75 bandıyla sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskılarıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 120,75
Destek:
121,20 – 120,75 – 120,50
Direnç: 121,50 – 121,90 – 122,20

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde satış baskısının etkinliğini sürdürdüğü bir gün karşımıza çıktı. Günün kalanında, aynı zamanda günün zirve bölgesinde bulunan 130,00 seviyesi altında aşağı yönlü baskının etkili olabileceği beklentisi hakim olabilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 129,15 seviyesi altındaki seyir bu tutumu destekleyebilecekken, 128,00 seviyesi hedeflenebilecek önemli bir nokta durumundadır. Olası toparlanmalarda ise 129,15 seviyesinin aşılması 130,00 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilecekken, düşüş trendleri içerisinde sınırlı kalan yükselişlerin yeni satış baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 130,00
Destek: 128,50 – 128,00 – 127,40
Direnç: 129,15 – 130,00 – 130,80

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde 0,7645 seviyesi altındaki seyir devam ediyor. Genel görünüm, 34 ve 50 günlük üssel hareketli ortalamalar altında negatif eğilimin korunabileceği yönünde etkisini sürdürüyor. Gün içerisinde ise 0,7645 seviyesi altında tutunma eğilimi sürdüğü müddetçe, aşağı yönlü baskının ön planda olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7560 seviyesi hedeflenebilir. Olası toparlanma isteği 0,7645 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilecekken, bu seviyenin aşılması ve özellikle bölgede gerçekleşebilecek günlük kapanış, 0,7715 seviyesine ulaşma isteğini oluşturabilir. Ancak, bu tablo içerisinde düşüş trendi içerisinde fiyatlamaların gerçekleştiği ve yükselişlerin yeni satış baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 0,7645
Destek:
0,7560 – 0,7530 – 0,7500
Direnç: 0,7645 – 0,7680 – 0,7715

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde ABD piyasaları açılış sürecinde yükseliş eğiliminin sınırlı da olsa ön plana çıktığını görüyoruz. Göreceli Güç Endeksi RSI’a baktığımızda, yükseliş tutumunu destekleyebilecek aşırı alım bölgesine dahil olma çabası da dikkat çekiyor. Günün kalanında, 1,2650 seviyesi üzerinde yukarı yönlü hareket eğiliminin ön planda olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 1,2720 seviyesinin aşılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, sonraki hedeflere yükselme isteğini artırabilir. Olası geri çekilmelerde 1,2650 seviyesi yeni alım baskısına neden olabilecekken, bu seviyenin kırılmasıyla birlikte 1,2570 seviyesi gündeme gelebilir.

Pivot: 1,2650
Destek:
1,2680 – 1,2650– 1,2600
Direnç: 1,2720 – 1,2760 – 1,2800

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol bülten saatine kadar en düşük 55,88 en yüksek 57,26 seviyelerini gördü. Hafta başında 58 dolar desteğinin kırılmasıyla 56 dolar seviyesi altına doğru düşüş yaşandı. 56 dolar seviyesi üzerinde kalmak 58 dolar seviyesinin test edilmesini sağlayabilir ancak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi (59,24) aşılmadığı sürece yükseliş denemeleri sorgulanacaktır. 54 dolar seviyesi 56 dolar desteğinin gün sonu kapanışla kırılması halinde en yakın hedef olarak kabul edilebilir.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek olarak 55,64 seviyesini, ilk direnç olarak da 57,07 seviyesini ifade etmiştik. Brent 57,07 direncine ulaştı ancak aşamadı. Günün geri kalan kısmında saatlik kapanışla 57,79 seviyesi aşılırsa 58,97 seviyesi hedeflenebilir. Yine saatlik kapanışla 54,93 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 53,74 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 57,04
Destek:
55,64-54,93-53,74
Direnç: 57,07-57,79-58,97

HAM PETROL ANALİZİ

Kritik Ham Petrol stokları verisi öncesinde gerek Ham gerekse Brent tipi Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskılar devam etmektedir. Ham Petrol fiyatı, son zamanlarda test ettiği ancak kıramadığı 47.80 seviyesine yakın seyrediyor. Özellikle petrol fiyatında aşağı yönlü bir baskı olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabı için bugün Ham Petrol Stokları verisi ile birlikte 47.80 destek noktasının kırılıp kırılmadığı kontrol edilmelidir. Genel görünüm, 49.30 seviyesi altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskının devam etmesi şeklindeki düşüncemiz güncelliğini korumaktadır.

Pivot: 49.30
Destek: 48.20-47.80-46.85
Direnç: 49.30-49.85-50.32

ALTIN ANALİZİ

· Altın ile ilgili hazırlamış olduğumuz ayrıntılı raporu incelemek için tıklayınız.

· Altın için hazırlamış olduğumuz ayrıntılı video analizi incelemek için tıklayınız.

Yukarıda, Altın ile ilgili hazırlamış olduğum hem sözel açıklamalar hem de video çalışması mevcuttur. Özellikle Altın’da yeniden alım düşüncesinde olan yatırıcıların bu konuda aceleci davranamaması gerektiğine ilişkin düşüncelerimizi paylaştığımız çalışmamızda kısa vadeli olası tepkilerde hangi bölgelere dikkat edeceğiz sorularının da cevapları mevcuttur.

Güne dönecek olursak 1165 – 1155 arasında bant hareketi mevcuttu. Analizin yazıldığı şu sıralar Altın fiyatının 1155 seviyesinin altına sarktığını görmekteyiz. Bu tutumun devam etmesi durumunda 1150 – 1143 bölgesine doğru satıcılı seyrin devam edeceğine ilişkin düşünceler güncelliğini koruyabilir. Genel görünüm, 1165 seviyesi altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir. 1165 öncesindeki ilk bariyerse 1160.80 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1165.00
Destek: 1150.00-1143.00-1135.00
Direnç: 1160.80-1165.00-1169.50

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş analiz saatine kadar en düşük 15,46 en yüksek 15,75 seviyelerini gördü. Güçlü dolar emtia fiyatlarını aşağı yönde baskılıyor, gümüşte altına paralel düşüş devam ediyor. 16,08 desteğinin kırılmasından sonra 15,50 desteğine gün içinde ulaşıldı. 15,50 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalınabilirse bir süre 15,50-16,08 aralığında yatay hareketler gözlenebilir. Ancak yine gün sonu kapanışlarla 15,50 seviyesinin altına inilirse bir sonraki en yakın destek 15,00 seviyesi olarak görülüyor.

Bugün için sabah bülteninde belirttiğimiz (gün içi ilk direnç olan 15,72 seviyesine ulaşıldıktan sonra) 15,59-15,52 destekleri kırıldı, hedef olarak görülen 15,42 seviyesine yaklaşılıyor. 15,42 seviyesinin de altına inilmesi halinde bir sonraki gün içi destek 15,20 seviyesi olarak ifade edilebilir.

Pivot : 15,69
Destek:
15,42-15,20-15,00
Direnç: 15,72-15,78-15,89

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1662 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz