12 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda ABD ekonomisine ilişkin yayımlanan makro-ekonomik göstergeler ve Dolar’daki fiyat değişimleri dikkatle takip edilirken, günü ikinci yarısında ABD’nin para birimindeki gerileme eğiliminin sınırlanması varlık fiyatlarında etkili oldu. Avrupa kanadında ise Yunanistan’a ait gelişmeler ve politika yapıcıların açıklamaları gündemde yer buldu. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım zamanlamasına ilişkin beklentiler ağırlıklı olarak piyasalarda izlenen konu başlığı olmayı sürdürüyor.

“ABD’de istihdam ve perakende satışlar”

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD için bugün açıklanan veriler, bu hafta ülkeden gelen önem derecesi yüksek ilk datalar olacağı için merakla bekleniyordu. Veriler öncesinde, hafta boyunca yükselişini sürdüren Dolar endeksinde Avrupa seansı içerisinde geri çekilmeler izlenmişti. Yayımlanan rakamlarda perakende satışlar yükseliş beklentilerinin aksine Şubat ayında gerileme kaydederken, haftalık işsizlik başvurularını gösteren istihdam talepleri tahminlerin altında olumlu gerçekleşti. Perakende satış rakamlarının kısa süreli olarak Dolar endeksinde yaptığı aşağı yönlü baskı, istihdam verisi ile sınırlanırken, günün ikinci yarısında ABD’nin para biriminde yükselişler öne çıktı. Wall Street endeksleri ise son kayıplarından sonra olumsuz perakende verilerini fiyatlayarak, FED’in faiz artışına ertelemeyeceği yönündeki düşüncesinin yumuşaması sonrasında yükseliş kaydetti.

“Euro yükselişlerine tutunamadı”

Avrupa endekslerinin dalgalı, yataya yakında seyrinin yanında Euro bugün, Dolar endeksindeki geri çekilmelerden günün ilk yarısında destek bulmuştu. Ancak sonrasında ABD’nin para birimindeki toparlanma, Euro’da yeniden baskı yaptı ve EUR/USD paritesi 12 yılın en düşük seviyesinden kaydettiği yükselişlerini sınırlandırdı. Bunun yanında Avrupa gündeminde bugün özellikle politika yapıcılardan gelen açıklamalar basında yer buldu. Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden Knot, bütçe açığı hedeflerine uymayan Fransa ve İtalya’yı eleştirirken, Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Weidmann, Yunan Maliye Bankanı Varoufakis’in, ECB’nin politikalarının Yunansitan’ı boğduğu yönündeki eleştirilerini reddetti. Weidmann ayrıca, Euro Bölgesi ekonomisinin tahvil alımlarına ihtiyacı olduğuna halen ikna olmadığını belirtti. Bunun yanında bazı kaynakların, ECB’nin Yunanistan’ın Acil Likidite Desteği (ELA) programını 600 milyon Euro artırdığını söylediği yönündeki haberler basına yansıdı. Yunanistan ise Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ile reformlar konusunda anlaşma imzaladı. Konuşması takip edilen bir başka politika yapıcının ise İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney olduğunu söyleyebiliriz. Başkan, ada ülkesinde şu anda deflasyonist güçlere ilişkin kanıt olmadığını ifade ederken, küresel enflasyon ve güçlü Sterlin’e ilişkin risklerin bir süre İngiliz ekonomisini etkileyebileceğini söyledi. Carney, BOE’nin faiz artırımının hızının ve derecesinin yabancı fiyatlar ve Sterin’in değişimine bağlı olabileceğini belirtti. Avrupa gündeminde ayrıca, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ayrılmasını beklemediğini vurgulayan IMF’nin, Ukrayna’ya verilen kredinin ilk dilimi olan 5 milyar Dolar vereceği yer aldı. IMF sözcüsü, Euro’daki zayıflıktan endişe duymadıklarının altını çizerek, kredi değerlendirmesi için Yunanistan ile görüşmeye başladıklarını belirtti. Bu gündem başlıklarının yanında ayrıca Çin’e ilişkin haberlerin de yine küresel piyasalar tarafından konuşulduğunu söyleyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar endeksindeki geri çekilmelerin sınırlanması genel olarak paritelere yön veren faktör olarak günün ikinci yarısında dikkat çekti. Yurtiçinde ise Cumhurbaşkanı ile TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın görüşmesi sonrası azalan gerilim, Türk Lirası’nın ABD’nin para birimi karşısında kazançlarını koruma mücadelesine destek oluyor. Altın, FED’in faiz artırımına ilişkin ipuçları alınabilecek gelecek haftanın gündemi öncesinde, sabah saatlerindeki kazanımlarının büyük kısmını geri verdi. Petrol tarafında ise güçlü Dolar görünümünün baskı yapan faktör olduğunu ifade edebiliriz.

Günün devamında ekonomik takvim nispeten daha sakin bir veri akışına sahip gibi görünse de, FED’in faiz artırım zamanına ait değerlendirmeler ABD seansı içerisinde varlık fiyatlarına yön vermeye devam edebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

12 Mart 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

23:30 NZD Business NZ İmalat Endeksi 50,9

13 Mart 2015 Cuma

Zaman Haber Beklenti Önceki

06:30 JPY Endüstriyel Üretim (Aylık) (Oca) 4,0% 4,0%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda Dolar Endeksinin 100.00 seviyesinden başlatmış olduğu tepki satışlarını 21 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 98.58 seviyesine kadar taşıdığını, ancak devam ettiremediğini görmekteyiz. Bu tutum endeks bazında tepki satışının sonlandığına ilişkin düşünceleri güçlendirdi ve ABD borsaları açılışı sonrası hareketleri incelediğimizde endeksin şu sıralar 99.30 seviyesine yakın hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Günün kalanında endeks eğer 21 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını günün zirve noktası olan 100.00 seviyesine taşımak isteyebilir. Endeksteki bu istek, EURUSD paritesinin ise aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam etmesi anlamında kritik bir önem taşımaktadır.

Dolar Endeksi grafiği eklenecek

EURUSD paritesini incelediğimizde 1.0490 seviyesinden başlayan tepki alımlarının 1.0683 seviyesine kadar sürdüğünü ancak Dolar Endeksindeki toparlanma nedeniyle devam edemediğini görmekteyiz. Endekste yukarı yönlü çıkışların devam etmesi ile tepki alımlarına son veren EURUSD paritesi analizi yazdığımız şu sıralar 1.0590 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 26 Şubat 2015 tarihinden itibaren mevcut düşüş trendini destekleyen 75 saatlik üssel hareketli ortalamanın önemli olduğunu, bu ortalama altında negatif baskının devam etmek isteyeceğini ve günün dip noktası olan 1.0490 seviyesine yeniden yaklaşmak isteyeceğini ifade edebiliriz. 75 saatlik üssel hareketli ortalama şu sıralar 1.0680 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. 1.0680 öncesindeki ilk bariyerse 1.0645 olarak kaydedilmiştir.

NOT: 75 saatlik üssel hareketli ortalama olan 1.0680 seviyesi altında negatif baskının devam ettiğine ilişkin düşüncelerimiz güçlülüğünü korurken paritede satıcılı seyrin devam edebilmesi için 1.0555 destek noktasının aşağı yönlü kırılması gerektiğini unutmayalım. Bu şart sağlanmazsa parite günü 1.0555 – 1.0680 arasında tamamlamak isteyebilir.

Pivot: 1.0680
Destek: 1.0555-1.0490-1.0450
Direnç: 1.0645-1.0680-1.0725

GBPUSD ANALİZİ

EURUSD paritesi gibi GBPUSD paritesi de gün içerisinde önemli tepki alımları gerçekleştirdi. Bu tepkiler, kanalın üst noktası olarak kaydetmiş olduğumuz 1.5028 seviyesinin gün içerisinde yaklaşılmasına katkı sağladı. Bu yükseliş sonrası tepki satışlarına devam edemeyen Dolar Endeksi, gerek EURUSD gerekse GBPUSD paritelerindeki tepki alımlarının sonlanmasını sağladı. Bu tutum GBPUSD paritesinin 1.5025 seviyesinden 1.4923 seviyesine kadar etkisini sürdüren satış rallisinin oluşumunu destekledi. Günün kalanını değerlendirdiğimizde düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1.6028 direnci altında negatif baskının devamına ilişkin düşüncelerin ön planda olduğunu ifade edebiliriz. Parite eğer bu düşünceyi devam ettirirse 1.4910 – 1.4890 bölgesine doğru hareketler görebiliriz. Düşüşlerin devam edip etmeyeceği sorusunun cevabı içinse bu bölge dikkatle takip edilmelidir.5028 öncesindeki ilk bariyer 1.4985 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5028
Destek; 1.4890-1.4850-1.4820
Direnç; 1.4957-1.4985-1.5028

USDTRY ANALİZİ

Gün içerisinde 2.6025 seviyesi altına düşerek tepki satışları konusunda önemli sinyaller veren ve bu nedenle de gün içerisinde 2.5840 seviyesine yaklaşan USDTRY kuru, ABD seansı açılışı sonrasında şu sıralar 2.5960 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Kur’da günün kalanını değerlendirdiğimizde 89 saatlik üssel hareketli ortalamanın önemli olduğunu ve kurun bu seviye altında negatif baskısına devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Dikkat edilirse ilgili ortalama, kurun tepki satışlarına tamam mı devam mı sorusunun cevabını aradığı karar bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu da ortalamanın kur üzerinde kısa vadeli ne denli etkili olduğunun kanıtıdır. Analizin yazıldığı şu sıralar ilgili ortalamanın güncel değeri 2.6090 olarak kaydedilmiştir. Kur da yeniden yükselişler oluşabilmesi için 89 saatlik üssel hareketli ortalamanın üzerinde hareketlere ilaveten karar bölgesinin üst sınırı olan 2.6170 üzerinde hareketlere ihtiyaç olduğunu unutmayalım.

Pivot: 2.6090
Destek
: 2.5840-2.5720-2.5585
Direnç: 2.6040-2.6090-2.6170

EURTRY ANALİZİ

Dün gerçekleşen sert kayıplar sonrasında bugün daha sakin, fakat yukarı yönlü eğilimi olan bir parite izledik. Yukarıda 2,7700, aşağıda 2,7400 ile sınırlanan bu fiyatlamada, 120 ve 200 periyotluk üssel hareketli ortalamaların altındaki seyir nedeniyle düşüş beklentimiz sürmektedir. 2,7700 altında etkili olabilecek bu seyirde 2,7400 seviyesi hedeflenebilecekken, bu tutumun yatay seyirden sıyrılabilmesi için 2,7400 seviyesinin kırılması, ek olarak da bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar takip edilebilir.

Paritede 2,7700 seviyesinin aşılması ve burada oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar, hareketli ortalamaların oluşturduğu 2,7975 – 2,8065 bölgesine yönelme isteği oluşturabilir. Ancak bu bölge üzerinde kalıcılık sağlanmadan, etkin ve daha kalıcı bir yükseliş beklentisi oluşturulamayabilir.

Pivot: 2,7700
Destek:
2,7400 – 2,7240 – 2,7060
Direnç: 2,7590 – 2,7700 – 2,7800

USDJPY ANALİZİ

Gün içerisinde istikrarlı bir düşüş sergilenmesine karşın, en göze çarpan fiyatlamanın ABD perakende satışlarının beklentinin altında kalan sonuçlarıyla birlikte ön plana geldiğini gördük. Değer kaybeden Dolar etkisiyle anlık olarak 120,50 – 120,75 seviyesine dahil olunsa da, 121,00 seviyesi altında oluşamayan 4 saatlik kapanış dikkat çekti. Bunda perakende satışlarla birlikte açıklanan istihdam rakamlarının pozitif bir görünüm sergilemesi etkili oldu diyebiliriz. Yeşil trendin sınırını oluşturan 120,50 – 120,75 bölgesi üzerinde etkili olabilecek yükseliş beklentisi, günün kalanında 121,00 seviyesi üzerindeki fiyatlamalarla desteklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 121,60 ve 121,90 önemli seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede olası geri çekilmelerde 121,00 seviyesi ile 120,50 – 120,75 bölgesinin önemli bir rol oynadığını gördük. 121,00 seviyesinin kırılması trendin sınırı o0lan 120,50 – 120,75 bölgesinin hedeflenmesine katkı sağlayabiliyorken, daha etkili bir beklenti için 120,50 seviyesi altında peş peşe 4 saatlik kapanışlar izlenmelidir.

Pivot: 121,00
Destek:
121,00 – 120,75 – 120,50
Direnç: 121,30 – 121,60 – 121,90

EURJPY ANALİZİ

Gün içerisinde Euro’nun Dolar’daki hareketlerden de kaynaklanan değer kazanımıyla birlikte yukarıda 129,15, aşağıda 127,60 seviyesi ile sınırlanan bir tutum sergilediğini gördük. 128,30 seviyesinin aşılmasıyla birlikte kısa vadeli yükselişler görülse de, sabah analizimizde belirttiğimiz üzere düşüş eğilimi içerisinde, düşüş trendinden oldukça uzaklaşan fiyatlamalarda toparlanma isteği doğal karşılanmalıdır. Gün içerisinde, kısa vadeli yükselişi sınırlandıran 129,15 seviyesi altında aşağı yönlü baskı etkili olabilecekken, günlük hareket alanının ortasında bulunan 128,30 seviyesi altındaki seyir, 127,60 seviyesinin hedeflenmesini destekleyebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise, düşüş baskısı netleşebileceği gibi, kalıcılık için 4 saatlik kapanışlar izlenebilir.

Paritenin maruz kalabileceği olası yükselişlerde yine benzer etkiler görülmesi muhtemeldir. 129,15 seviyesiyle sınırlı kalabilecek yükselişler yeni düşüş baskısıyla karşılaşabilecekken, bu seviyenin aşılması 130,00 seviyesine ulaşma isteğini ortaya çıkarabilir. Ancak bu tutumun kısa vadeli ve tepki kaynaklı olabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 129,15
Destek: 128,30 – 127,60 – 127,00
Direnç: 129,15 – 129,60 – 130,00

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde, 34 ve 50 günlük üssel hareketli ortalamalar (güncel seviyeleri sırasıyla 0,7815 ve 0,7895) tarafından desteklenen düşüş trendinde oldukça önemli bir karar aşamasında fiyatlamaların gerçekleştiğini görüyoruz. Sabah analizimizde, 0,7645 seviyesinin aşılması sonrası 0,7715 seviyesinin hedeflenebileceğini belirtmiştik. Tepki alımlarıyla görülen bu tutum sonrasında, 0,7715 seviyesinin günlük kapanışa olan tepkisi dikkatle izlenmelidir. Hareketli ortalamalar altında genel görünümün düşüş eğilimini koruduğu süreçte, 0,7715 seviyesi altındaki fiyatlamalar ve ek olarak bu bölgede gerçekleşebilecek günlük kapanış, yeni tavan seviye arayışının bu bölgede etkili olmasına katkı sağlayabilir.

Paritenin 0,7560 seviyesinden gerçekleştirdiği toparlanmada, 0,7715 seviyesinin aşılması durumunda tepki hareketinin destek görmesi olasıdır. Ancak, hareketli ortalamalar üzerinde günlük kapanış gerçekleşmediği müddetçe olası yükselişlerin yeni satış baskısı yaratma ihtimali sürmektedir. Bu nedenle, yükselişleri yeni satış stratejileri açısından değerlendirme seçeneğinin güncelliğini koruduğunu ifade edebiliriz.

Pivot: 0,7715
Destek:
0,7680 – 0,7645 – 0,7600
Direnç: 0,7715 – 0,7750 – 0,7815

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde gün içerisinde görülen düşüş eğilimi neticesinde 1,2600 seviyesi üzerinde sınırlı kalan bir tablo karşımıza çıktı. Kısa vadede gelişen yükseliş kanalının alt sınırında bulunan 1,2660 seviyesinde gerçekleşen fiyatlamalarda, 1,2600 seviyesinin destek oluşturması, paritenin yükseliş trendi oluşturma çabasında etkili olabilir. Günün kalanında, 1,2600 seviyesi üzerinde etkili olabilecek yükseliş baskısında, 1,2660 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar ve hedeflenebilecek üst seviyeler, kanalın güncelliğini koruma çabasını beraberinde getirebilir.

Paritenin gün içerisinde etkili olan düşüş baskısını devam ettirebilmesi durumunda 1,2600 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise İchimoku bulutunun üst sınırı olan 1,2525 seviyesi gündeme gelebilecektir. Bu seviye ile sınırlı kalabilecek düşüşler, yeni alım baskısıyla karşılaşabilecekken, düşüşlerin bu seviye kırılana dek gün aşırı beklentileri destekleyemeyebileceğini ifade edebiliriz.

Pivot: 1,2600
Destek:
1,2660 – 1,2600– 1,2570
Direnç: 1,2720- 1,2770 – 1,2800

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde 58 dolar seviyesi üzerinde kalma çabası izliyoruz. Analiz saatine kadar en düşük 57,62 en yüksek 58,77 seviyeleri görüldü. Dün 56 dolar desteğine kadar inildikten sonra 58 dolar direncine çok yakın bir yerden gün sonu kapanış gerçekleşmişti. Destekten dirence giden hareketi 61 dolar seviyesinden başlayan düşüşe tepki verme çabası olarak düşünebiliriz. Gün sonu kapanışla 58 dolar seviyesi aşılabilirse 50 günlük hareketli ortalama seviyesini (59,22) en yakın direnç olarak kabul edebilir Daha güçlü yükseliş beklentileri 50 günlük hareketli ortalamanın aşılması halinde canlanabilir.

Bugün için sabah bülteninde saatlik grafikte ilk direnç olarak 58,44 seviyesinden bahsetmiştik. 58,44 direncine ulaşıldı fakat yükselişin devamı şu an için gelemedi. 58,44 direncinin aşılamaması ilk destek olarak gördüğümüz 57,33 seviyesine doğru bir geri çekilmeyi gündeme getirebilir. Günün geri kalan kısmında saatlik kapanışlarla 59 dolar seviyesi aşılırsa 60 dolar seviyesi hedeflenebilir. Yine saatlik kapanışla 56,77 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 55,78 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 57,22
Destek:
57,33-56,77-55,78
Direnç: 58,44-59,00-60,00

HAM PETROL ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda Ham Petrol fiyatının yukarı yönlü çıkışını 48.74 ile sınırlandırdığını ve mevcut satıcılı seyrine kaldığı yerden devam ettiğini görmekteyiz. 49.00 seviyesi günün kalanındaki önemli seviye olmakla birlikte satıcılı seyrin devam edebilmesi anlamında dikkatle takip edilmelidir. Ham Petrol eğer 49.00 seviyesi altında hareketlerine devam ederse aşağı yönlü baskıların 45.80 seviyesine kadar devam etme ihtimali güçlenebilir. Ayrıca Ham Petrol’ün 55 günlük üssel hareketli ortalama altındaki tutumu, aşağı yönlü baskıların son zamanların dip noktası olan 43.57 seviyesini hedefleme ihtimallerini güçlendirmektedir.

Pivot: 49.00
Destek: 47.30-46.60-45.80
Direnç: 48.45-49.00-49.90

ALTIN ANALİZİ

Sabah saatlerinde Dolar Endeksinde yaşanılan tepki satışlarından etkilenen ve bu tutumu pozitif olarak değerlendiren Altın, yükselişlerini 1166.50 seviyesine kadar sürdürse de endeksin mevcut tepki satışlarına devam edememesi nedeniyle yükselişlerini durdurdu ve yeniden satış baskısına maruz kaldı. Günün zirvesi aynı zamanda da 1198 seviyesinden başlayan ve 1147 ile sınırlanan düşüş trendi içerisindeki düzeltme hareketinin fibonacci %61.8’lik oranına tekamül etmektedir. Altın’ın bu bölgeden kaydetmiş olduğu dönüş ile tepki alımı sonlandı mu sorularının sorulduğuna şahit olduğumuz kıymetli maden için gözler son zamanların dip noktası olan 1147 desteğindedir. Altın eğer 1147 desteğini aşağı yönlü kırabilirse tepki alımı sonlandığına ilişkin düşünceler hız kazanacağı gibi altın için önemli bir satış baskısı oluşabilir. Bu da 1121 seviyesine doğru gerçekleşecek önemli bir satış rallisi anlamı taşıyabilir. 1147 destek noktasının kırılamaması durumunda ise 1166.50 – 1147.00 arasında günü tamamlayabiliriz.

Pivot: 1166.50
Destek: 1147.00-1140.00-1131.00
Direnç: 1159.00-1166.50-1170.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 15,50 desteği üzerinde kalmaya çalışıyor. Doların hafif değer kaybı emtiaya az da olsa destek oluyor. Bülten saatine kadar gümüşte en düşük 15,37 en yüksek 15,70 seviyeleri görüldü. Son 8 işlem gününde ara vermeden 16,87 seviyesinden 15,50 seviyesine kadar gerileme yaşandı.15,50 seviyesindeki destek bölgesinde düşüşe ara verilmezse bir sonraki destek 15 dolar seviyesinde. 15,50 seviyesi üzerinde kalınabilirse düşüşe tepki mahiyetinde 15,50-16,08 hareketi izlenebilir.

Saatlik periyotta ilk destek olarak 15,35 ve ilk direnç olarak 15,61 seviyelerini belirtmiştik 15,61 direncine gün içinde ulaşıldı, 15,74 direncine yaklaşıldı fakat aşılamadı. Son durumda 15,61 direncinin altında işlemler devam ediyor. 15,61 seviyesi altında kalmak 15,35 desteğine doğru bir geri çekilmeyi yaşatabilir. Günün geri kalan kısmında kapanışlarla 15,74 seviyesi aşılırsa 15,96 seviyesi hedef olabilir. Yine saatlik kapanışla 15,22 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15 dolar seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 15,50
Destek:
15,35-15,22-15,00
Direnç: 15,61-15,74-15,96

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1811 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz