10 Mart 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların gündeminde Yunanistan’a ilişkin gelişmeler ve büyük merkez bankalarının para politikalarına ait beklentiler öne çıkıyor. Avrupa cephesinde sorunlu ülke adına atılacak adımlar yakın mercek altında. Asya tarafında ise bu sabah Çin için açıklanan enflasyon oranları takip edilirken, borsalarda Wall Street endekslerinin aksine düşüşler izleniyor. Bunun yanında, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına yönelik fiyatlamalar Dolar’ı son on iki yılın en yüksek seviyesine taşırken, altın fiyatları da Asya seansında geriledi. Ekonomik veri akışının yoğun olmadığı haftanın ikinci işlem gününde piyasalarda merkez bankaları beklentileri ve Yunanistan gelişmeleri yine gündemde yer bulmaya devam edecek gibi görünüyor.

“FED faiz artışına yaklaşıyor mu?”

Yılın ortalarına doğru yaklaşıldıkça FED’in faiz artırım zamanlamasına ilişkin fiyatlamalar da piyasalarda daha etkili bir şekilde hissediliyor. Geride kalan hafta açıklanan ABD’nin olumlu istihdam rakamlarından sonra Banka’nın Haziran ayında faiz artıracağına yönelik beklentilerin hız kazanması, Dolar endeksinin yaklaşık son 12 yılın en yüksek seviyesine tırmanmasına destek oldu. ABD’nin para birimi Euro karşısında da son 12 yılın en güçlü fiyat düzeylerine ulaşırken, USD/JPY paritesi sekiz yılın en yükseği civarında işlem görüyor. FED ile Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikaları arasındaki farklılaşmanın derinleşmesi, Dolar’ın Yen ve Euro karşısında güç kazanmasına en önemli katkıyı veriyor. Diğer yandan dün konuşmaları basına yansıyan FED yetkililerinden Mester, “Büyük olasılıkla yılın ilk yarısında faiz artırılacak” şeklinde konuşurken, Fisher ise ne kadar erken faiz artırılmaya başlanırsa, o kadar kademeli bir faiz artışı yolu izlenebilir değerlendirmesinde bulundu.

“Yunanistan müzakerelere devam ediyor”

Avrupa’nın sorunlu ekonomisi Yunanistan’a ait gelişmeler yeni hafta ile birlikte yine küresel piyasaların gündemine oturdu. Cuma günü Euro Bölgesi maliye bakanlarına sunduğu ayrıntılı reform listesi eleştiri toplayan Yunanistan dün kreditörleri ile görüşmelerine devam etti. Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre dünkü görüşmeler olumlu olarak değerlendirildi. Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan’ı, kreditörlerinin istediği reformları için adımlar atması halinde, bu adımların acil fonlar halinde küçük parçalar ile ödüllendirilebileceğini söyledi. Yunan Maliye Bakanı Varoufakis, Eurogroup toplantısından sonra yaptığı açıklamada, kreditörler ile teknik görüşmelere Çarşamba günü başlayacaklarını söyledi. Bunun yanında Yunanistan’ın IMF olan borcunun ikinci taksitini 13 Mart’ta ödemesi gerekiyor ve ülkenin söz konusu ödemler için yeterli nakdinin olduğunu belirtiliyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Drghi’den de Yunanistan’a ait bazı değerlendirmeler basında yer aldı. Buna göre Draghi, Yunan yetkililere kritik bir durumda olduklarını söylediği ve daha fazla yardım için Euro Bölgesi temsilcilerinin Yunanistan’a geri dönmesine izin vermesi gerektiğini belirtti. Diğer taraftan ECB’nin para politikasına ait değerlendirmelerde bulunan ECB üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann, şu anda daha genişlemeci bir para politikasına ihtiyaç duyulmadığını ifade etti.

“Çin’de enflasyon toparlandı”

Bu sabah dünyanın en büyük ikinci ekonomisi için açıklanan enflasyon verilerinde, Şubat ayında tüketici fiyat endeksinin (CPI) piyasa beklentilerinden daha fazla bir yükseliş kaydettiği görüldü. Ocak’taki %0.8’den %1.0’a çıkacağı tahmin edilen CPI, %1.4 olarak gerçekleşti. Çin’de Şubat ayında yeni yıl tatilinin getirdiği harcamaların söz konusu veride etkili olduğu düşünülürken, üretici fiyat endeksi (PPI) ise azalış oranın değişmeyeceği yönündeki beklentilere rağmen daha sert bir gerileme kaydederek Şubat ayında %-4.8 olarak açıklandı. Her ne kadar CPI verileri ülke ekonomisin canlanıyor olabileceğine ilişkin ipuçları verse de, söz konusu yükselişin yılbaşı harcamalarından kaynaklanabileceği düşüncesi ve PPI datasındaki gerilemenin derinleşmesi, söz konusu veri setinin piyasalarda olumlu bir etki bırakmamasına neden oldu diyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar’daki güçlü seyir haftanın ikinci işlem gününe geldiğimizde yine parite ve emtia fiyatlarını domine eden temel faktör olarak karşımıza çıkıyor. FED’in faiz artışını Haziran ayında yapacağı yönünde güçlenen beklentiler, ABD para biriminin diğerleri karşısında yükselişini Asya seansı ile devam ettirmesine katkı sağladı. Euro karşısında 12, Yen karşısında ise Dolar, 8 yılın en değerli seviyelerinde işlem görüyor. Dün TCMB’nin döviz depo faizlerini indirdiğini açıklaması ile bir miktar toparlanan Türk Lirası, Dolar’daki yükselişin etkisi ile yine geriledi. ABD’nin para birimindeki bu seyir ile altın fiyatları ise baskı altında kalıyor. Arz fazlası ile baskı altında kalmaya devam eden petrol dün gelen tepki alımları ile toparlanmak istedi ancak Brent tarafında yükselişler sınırlı kaldı. ABD tipi ham petrol ise bugünkü Amerika Petrol Enstitüsü’nün stok rakamları öncesinde son yükselişlerine tutunmaya çalışıyor.

Ekonomi takvimin bugün zayıf ancak Yunanistan gündemi izlenmeye devam edilecek. Ayrıca içeride Başbakan Davutoğlu’nun ekonomi zirvesini toplanması bekleniyor. İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney ise bir konuşma yapacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – İş Olanakları ve İşgücü Hacmi (JOLTS); ABD’nin Çalışma Bakanlığı tarafından geride kalan hafta yayımlanan istihdam raporundan sonra, yine aynı kurum tarafından açıklanan istihdam piyasasına ilişkin veri, JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Summary) olarak kısaltılmaktadır. Geç açıklanan bir gösterge olmasına rağmen, ABD Merkez Bankası’nın (FED) istihdam seviyesindeki gelişmeleri izlerken kullandığı bir rakam olduğu bilinen data, finansal varlıkların fiyatında etkili olabilmektedir. Ocak ayına ait gelişmeleri gösterecek JOLTS, daha önce ABD ekonomisinin Aralık döneminde 5.03 milyon iş olanağı ve iş gücü hacmi oluşturduğuna işaret ederek 14 yıldan daha fazla bir sürenin en yükseğine çıkmıştı. Yeni veri, Dolar üzerinde fiyatlamaların yapılmasına neden olarak para biriminde değer değişikliklerine yol açabilir.

İngiltere – BOE Başkanı Carney’nin Konuşması; Gelişmiş ekonomiler için zayıf bir veri akışının izleneceği haftanın ikinci işlem gününde, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney’nin konuşması dikkat çekiyor diyebiliriz. ABD’den açıklanan istihdam rakamlarının Dolar üzerinde süren etkisi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişlemesinin, Yunanistan gelişmeleri ile birlikte küresel piyasaların gündeminde öne çıktığı bir süreç içerisinde Lordlar Kamarası’nın Ekonomik İşler Komisyonu’na sunum yapacak Carney, BOE’nin para politikasının yeniden ön plana çıkmasına yol açabilir. Bu paralelde de Sterlin’de önemli fiyat değişimleri görülebileceği için, Başkan’ın konuşması yatırımcıların yakın merceği altında yer alacak diyebiliriz. Carney’nin özellikle enflasyon ve faiz oranına ait değerlendirmeleri piyasaları hareketlendirebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:45 EUR Fransa Endüstriyel Üretim (Aylık) (Oca) -0,2% 1,5%

11:00 EUR İtalya Endüstriyel Üretim (Aylık) (Oca) 0,2% 0,4%

EUR Avrupa Birliği Maliye Bakanları Toplantısı (ECOFIN)

16:00 USD JOLTS İş İmkanları (Oca) 5,04M 5,03M

16:00 USD Toptan Satış Stokları (Oca) 0,0% 0,1%

16:35 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

20:30 GBP BOE Üyesi McCafferty Konuşması

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde EURUSD paritesinin Avrupa seansı açılışı sonrasında tepki alımına maruz kaldığını, ABD borsaları açılışı sonrasında ise mevcut tepkisini sonlandırarak trend yönlü hareketlerine kaldığı yerden devam ettiğini görmekteyiz. 1.0905 seviyesine kadar yükseldikten sonra 1.0945 direncini geçemediği için satış baskısına maruz kalan parite, mevcut baskıyı 1.0780 seviyesine kadar devam ettirdi. Yeni haftanın ikinci işlem günündeyiz ve parite şu sıralar 1.0800 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir.

Teknik anlamda günü değerlendirdiğimizde dünün zirve noktası olan 1.0905 direncinin önemli olduğunu, paritenin bu bariyer altında kalmayı sürdürdüğü müddetçe negatif baskının devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Böyle bir durumda 1.0780 destek noktasının kırılma ihtimali de güçlenebilir ve bu tutum 1.0700 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 1.0905 öncesindeki ilk bariyerse 1.0825 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.0905
Destek: 1.0780-1.0740-1.0700
Direnç: 1.0825-1.0865-1.0905

GBPUSD ANALİZİ

34 günlük üssel hareketli ortalama: 1.5278
89 günlük üssel hareketli ortalama: 1.5477

GBPUSD paritesi yukarıda ifade etmiş olduğumuz ortalamalar altında günlük kapanışlarını sürdürerek satıcılı seyrin devam etmesi anlamında bize önemli sinyaller vermekte, kritik 1.4950 seviyesine yaklaşma ihtimalini de bir o kadar güçlendirmektedir. Yeni haftayı incelediğimizde 1.5030 seviyesinden toparlanan bir görüntü ile hareketlerini sürdürmekte ancak bu toparlanma etkisi kısa sürmektedir. Kısa vadeli grafiklerde paritenin 89 periyotluk üssel hareketli ortalama altında negatif seyrini devam ettiren bir görüntü ile hareket ettiğini, mevcut ortalamanın şu sıralar 1.5165 seviyesinde olması nedeniyle günün trendinin de 1.5165 direnci altında negatif olduğunu ifade edebiliriz. Parite eğer 1.5165 seviyesi altında kalmayı başarırsa hem dünün dip noktası olan 1.5030 desteği aşağı kırılmak istenebilir hem de kritik 1.4950 seviyesine çekilerek yeniden karar aşamasına geçmek isteyebilir. 1.5165 öncesindeki ilk bariyer 1.5130 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.5165
Destek; 1.5065-1.5030-1.4985
Direnç; 1.5130-1.5165-1.5195

USDTRY ANALİZİ

Türkiye Merkez Bankasının kurdaki yukarı yönlü çıkışı sınırlamak amacı ile gerçekleştirmiş olduğu müdahale ardından zayıflayan kur, bu zayıflığını kritik 1.5820 – 1.5715 bölgesi altına taşıyamadı ve bu nedenle de mevcut düşüşler çok şiddetli olmadı. Kısa vadeli olarak kritik bir bölge olarak ifade ettiğimiz 1.5820 – 1.5715 bölgesi üzerinde pozitif beklentimizin devamına ilişkin düşüncelerimiz ön plandadır. Bu tutum 1.6245 – 1.6330 seviyelerinin tekrar hedeflenmesine katkı sağlayabileceği gibi son zirve olan 1.6480 seviyesinin de ilgili hedef beklentilerde yerini aldığını söyleyebiliriz. Kritik bölge öncesindeki ilk destek noktası ise 2.6050 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 2.5820
Destek
: 2.6050-2.5940-2.5820
Direnç: 2.6245-2.6330-2.6480

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde dün gerçekleşen düşüş sonrasında, kanal alt bölgesinde yoğunlaşan bir seyirle karşı karşıyayız. 120 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 2,8130 ile desteklenmekte olan yükseliş trendinde, 2,8295 seviyesinin aşılması ve söz konusu bölgede oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar paritede yükseliş baskısı oluşturabilecek unsurlar arasındadır. Bu durumda aynı zamanda trendin varlığını koruyabilmesi için gereklilik haline de gelebilir. 120 periyotluk üssel hareketli ortalama güncelliğini koruduğu müddetçe düşüş baskıları yeni alım isteğiyle karşılaşabilecekken, ortalama altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, yükseliş baskısına yönelik isteği kırabilir.

Pivot: 2,8130
Destek:
2,8130 – 2,7950 – 2,7800
Direnç: 2,8295 – 2,8430 – 2,8585

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde yeni zirvelerle birlikte trend hareketinin desteklendiğini görüyoruz. Bu süreçte trend çizgilerinden oldukça uzaklaşan fiyatlamaların hangi ölçüde etkili olabileceğini incelerken, aynı zamanda olası geri çekilmeleri de değerlendirmemiz gerekmektedir. Gün içerisinde, yeşil ile belirttiğimiz yükseliş trendinin tabanını oluşturan 120,50 – 120,75 bölgesi üzerinde etkili olabilecek yukarı yönlü baskının, 121,20 seviyesi üzerinde destek bulması söz konusudur. Gerçekleşebilecek alımlarda 121,50 ve son 8 yılın zirvesi olan 121,85 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, paritede yükseliş baskısının netlik kazanmasına ve kalıcı olması isteğine destek verebilir. Sert yükseliş sonrasında olası geri çekilmelerde 121,50 seviyesinin kırılması, 121,20 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Ancak, 120,50 – 120,75 bölgesiyle desteklenen yeşil trend ve buna alternatif iki adet yükseliş trendinin güncelliğini koruması nedeniyle, olası düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşma potansiyeline karşı temkinli olunmalıdır.

Pivot: 121,20
Destek:
121,50 – 121,20 – 120,75
Direnç: 121,85 – 122,20 – 122,45

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinin haftanın ilk iş gününde son 1,5 ayın en düşük seviyesinden (130,70) toparlanırken, bugün daha yatay bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Mavi ile belirttiğimiz düşüş trendinin güncel sınırı olan 132,70 seviyesi altında düşüş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir. Gün içerisinde ise bu tutumun 131,90 seviyesi tarafından desteklenmesi söz konusudur. Gerçekleşebilecek düşüşlerde 130,70 ve 130,15 hedeflenebilecek önemli seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır. 131,90 seviyesinin aşılması durumunda kısa vadeli yükselişlerde 132,70 seviyesi hedeflenebilecek olsa da, bu seviye aşılamadığı müddetçe yeni satış baskısının ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 131,90
Destek: 131,15 – 130,70 – 130,15
Direnç: 131,90 – 132,30 - 132,70

AUDUSD ANALİZİ

Paritede 34 ve 50 günlük üssel hareketli ortalamaların (güncel seviyeleri sırasıyla 0,7837 ve 0,7915) desteklemekte olduğu düşüş trendiyle birlikte paritenin son 6 yılın en düşük bölgesine ilerleme çabasını görüyoruz. Gün içerisinde, Cuma günü ABD istihdam rakamları sonrası kırılan ve bu sürece dek günlük kapanışları sınırlandıran 0,7715 seviyesi altında aşağı yönlü eğilimin korunması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7625 seviyesi test edilebileceği gibi, bu seviyenin altında oluşabilecek fiyatlamalar düşüş isteğinin netliğini gösterebilir. Güne sert bir satış baskısıyla başlayan paritede yeni dip noktalara ulaşılamaması ve 0,7625 seviyesinin olası sınırlayıcı etkileri, paritede yükseliş baskısını destekleyebilir. Yükselişlerde 0,7715 seviyesi hedeflenebileceği gibi, bu seviyenin aşılması durumunda düşüş isteği kırılabilir. Ancak, hareketli ortalamalar altında gerçekleşebilecek yükselişlerin, yeni alım baskısıyla karşılaşma potansiyelleri unutulmamalıdır.

Pivot: 0,7715
Destek:
0,7625 – 0,7585 – 0,7550
Direnç: 0,7680 – 0,7715 – 0,7740

USDCAD ANALİZİ

Paritenin güne yükselişle başlamasının ardından, mavi ile belirttiğimiz düşüş trendinden uzaklaşma çabasının da ön plana çıktığı görülmektedir. Gün içerisinde, 1,2572 seviyesi üzerinde fiyatlamalar sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının ön planda olabileceğine dair beklentimiz korunuyor. Gerçekleşebilecek alımlarda 1,2660 seviyesinin aşılması yükseliş baskısına netlik kazandırabileceği gibi, Göreceli Güç Endeksi RSI’da 70 seviyesinin aşılmasıyla birlikte trend oluşturmaya yönelik isteği de gösterebilir. Öte yandan, 70 seviyesinin aşılamaması ve 4 saatlik kapanışların bunu onaylamayı sürdürmesi olası geri çekilmeleri destekleyebilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. 1,2572 seviyesiyle sınırlı kalabilecek düşüşler yeni alım baskısıyla karşılaşabilecekken, bu şartın korunamaması ve 1,2572 altında peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış, yükseliş baskısının zayıflamasına neden olabilir.

Pivot: 1,2572
Destek:
1,2625 – 1,2572 – 1,2525
Direnç: 1,2660 – 1,2715 – 1,2760

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol haftanın ilk işlem günüde şubat ayı ortasından bu yana destek görevi gören 58 dolar seviyesine yaklaştı, 50 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına inildi. 58 dolar seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar yaşandığı sürece 58-63 dolar aralığındaki hareketin devam ettiğini düşünebiliriz. Fakat gün sonu kapanışlar 58 dolar altına inerse 54 dolar seviyesine doğru geri çekilme beklenebilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 58,12 seviyesinde, ilk direnç 59,01 seviyesinde görülüyor. Gün içi işlemlerde saatlik kapanışlarla 59,46 seviyesi aşılırsa 60,20 seviyesi hedeflenebilir. Yine saatlik kapanışla 57,67 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 56,93 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 58,96
Destek:
58,12-57,67-56,93
Direnç: 59,01-59,46-60,20

HAM PETROL ANALİZİ

Yeni haftanın ilk işlem gününde özellikle ABD borsaları açılışı sonrasında (Avrupa Borsaları kapanışı öncesinde) gerçekleştirdiği yükselişlerle 50.77 seviyesine yaklaşan ve 49.88 seviyesinde dip gerçekleştirmeye çalışan Ham Petrol, yeni haftanın ikinci işlem gününde şu sıralar 50.05 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Günü değerlendirdiğimizde iki seviyenin mevcut hareketlerde kilit seviyeler olduğunu ifade edebiliriz. Bu seviyeler 50.78 ve 49.30 olarak kaydedilmiştir. İlgili seviyeler, kısa vadeli olarak Ham Petrol’ün bundan sonraki seyrinde nasıl bir strateji oluşturacak sorusunun cevabını bulmamızda bize yardımcı olacaktır. Tepki alımları devam etmek istiyorsa 50.78 seviyesinin üzerinde, mevcut düşüş baskısı devam etmek istiyorsa Ham Petrol’ün 49.30 seviyesi altına düşmeye ihtiyacı vardır. Bu bağlamda da gün içerisinde 50.78 ve 49.30 seviyeleri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 50.78
Destek: 49.88-49.30-48.88
Direnç: 50.37-50.78-51.22

ALTIN ANALİZİ

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde olumlu gelen Tarım Dışı İstihdam verisi ile sert satış baskısına maruz kalan Altın, bu tutumunu yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ettirmeye çalışan bir görüntü ile hareketlerini sürdürmektedir. 1175.50 seviyesine kadar yükselen ancak devam ettiremeyen Altın, mevcut satıcılı seyrini 1159 seviyesine kadar devam ettirdi ve şu soralar 1163 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Teknik olarak Altın ile ilgili daha önce vermiş olduğumuz 1157 – 1121 hedeflerinin ilkine yaklaşmış bulunmaktayız. Altın fiyatı eğer 1157 desteğini aşağı yönlü kırabilirse satıcılı seyir daha da netleştirebilir hareketlerini. Aksi takdirde mevcut düşüş öncesinde önemli bir tepki alımı oluşturabilir ve 1175.50 direnci geçilmek istenebilir. Bu bağlamda da gün içerisinde 1175.50 ve 1157 seviyeleri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1175.50
Destek: 1157.00-1152.00-1145.00
Direnç: 1164.50-1169.50-1175.50

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte düşüş devam ediyor. Yeni yıl ile birlikte 15,50 seviyesinden başlayıp 18,46 seviyesinde biten yükselişin başladığı noktaya gelindi. 15,50 seviyesi üzerinde kalınabilirse bir süre 15,50-16,08 aralığında yatay hareketler gözlenebilir. Ancak gün sonu kapanışlarla 15,50 seviyesi altına inilirse bir sonraki en yakın destek 15,00 seviyesinde görülüyor.

Bugün saatlik grafikte destek ve direnç bölgeleri birbirine çok yakın. İlk destek 15,67 ilk direnç 15,82 seviyelerinde. Gün içinde saatlik kapanışlarla 15,90 seviyesi aşılırsa 16,02 seviyesi hedef olabilir. Yine saatlik kapanışla 15,60 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,48 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 15,80
Destek:
15,67-15,60-15,48
Direnç: 15,82-15,90-16,02

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1758 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz