27 Ocak 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların gündeminde ABD’den açıklanan verilerin yanında, büyük şirketlerin bilançoları ve Yunanistan’a ilişkin gelişmeler yakından izleniyor. Avrupa borsaları olumsuz firma karlarının etkisi ile ECB’nin para politikası kararları ile gelen iyimserliğin etkilerini silerken, Wall Street endekslerinin de güne satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor. İçeride ise Türk Lirası TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın konuşmaları ile yön ararken, Dolar endeksi beklentilerin aksine gerileyen dayanıklı mal siparişleri göstergesi sonrasında düşüş kaydetti. Günün devamında ABD’li şirketlerin bilanço sonuçları ve makro-ekonomik göstergeler yatırımcıların merceği altında yer almaya devam edecek.

“Endeksler negatife döndü”

Haftanın ilk işlem gününde Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmayacağı haberleri ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişlemeci para politikası adımları ile olumlu görünümünü korumaya çalışan Avrupa borsaları, yeni günde şirketlerden gelen açıklamalar ile geriledi. Siemens ve Royal Philips gibi firmaların bilançoları öncülüğünde değer kaybeden hisse senetleri, endekslerin Almanya ve Fransa’da %1’in üzerinde kayıplara ulaşmasına yol açtı. Ayrıca Yunanistan’da Syriza Partisi’nin sözcüsü tarafından yapılan, “Borçları geriye ödeyebilmemiz gerçekçi değil” açıklaması, borsalarda satışlara katkı yaptı. ABD borsalarının da güne kayıplar ile başlaması bekleniyor.

“TCMB Hükümet’e açık mektup yazdı”

TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın bugün, Banka’nın enflasyon sunumunda yaptığı açıklamalar Türk Lirası’nda dalgalanmalara neden olmuştu. Başçı’nın enflasyon konusundaki ilk değerlendirmeleri Liraya değer kazanımları getirirken, Ocak ayı enflasyonun beklentiden daha iyi gelmesi halinde ara toplantı ile faiz indirebilecekleri açıklaması para biriminin sert kayıplar yaşamasına neden oldu. Geride kalan yıl için Hükümet ile birlikte belirlenen %5 enflasyon hedefinin tutturulamaması ve gerçekleşen rakamın ilgili hedeften 2 puan fark ile %8.17’de oluşması, Merkez Bankası’nın yükümlülükleri gereği Hükümet’e açık mektup yazmasını gerektirdi. TCMB İdare Merkezi’nin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ilettiği mektupta, enflasyon hedefinden sapılmasının nedenleri, döviz kuru, gıda fiyatlarındaki gelişmeler ve yönetilen fiyatlardaki (Elektrik, doğal gaz, alkollü içecekler, tütün vb.) ayarlamalar olarak sıralandı.

“ABD’de dayanıklı mal siparişleri geriledi”

Gün içerisinde, ABD’deki olumsuz hava koşulları nedeni ile geç açıklanabileceği belirtilen dayanıklı mal siparişleri planlandığı saate yayımlandı. Rakamlara göre dünyanın en büyük ekonomisinde Aralık ayında dayanıklı mal siparişleri %0.6 yükseleceği beklentilerine rağmen %3.4 düşüş kaydetti. Ulaşım hariç tutularak hesaplanan dayanıklı mal siparişleri de %0.8 gerilerken, her iki data da piyasa beklentilerinin altında kaldı. Verilerin detayları incelendiğinde özellikle makine siparişlerindeki %3.7’lik düşüş dikkat çekti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) yarınki açıklamaları öncesinde yayımlanan rakamların ardından Dolar endeksi düşerken, ABD’nin para birimi gelişmiş ülke para birimleri karşısında geriledi. Bugün ayrıca ABD’de S&P/CS konut fiyat endeksi %4.3 yükselişe işaret etti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Euro tarafında, İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı, Jean-Pierre Danthine’in Frank’a müdahale etmeye hazır oldukları yönündeki açıklaması yükselişler için etkili oldu diyebiliriz. Aynı zamanda İsviçre’nin para biriminde de önemli kayıplar izlendi. Dolar ise dayanıklı mal siparişleri verisi sonrasında gerilerken, Erdem Başçı’nın konuşması ile değer kaybeden Türk Lirası, ABD’nin para birimi karşısında zayıf seyrini korudu. Sabah saatlerinde açıklanan büyüme verisi ile baskı altında kalan Sterlin, günün ikinci yarısında, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) bu yıl yine de faiz artırımına gidebileceği spekülasyonları ve gerileyen Dolar endeksi ile yükseliş kaydetti. Ruble ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Rusya’nın notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesi sonrasındaki kayıplarına tutunmaya devam ediyor. Altın zayıf Dolar’dan destek bulmaya çalışırken, petrol fiyatları Irak’ın 2015 bütçesinde petrol fiyat tahmini düşürmesi ile baskı altında kalmaya devam ediyor. ABD’deki soğuk havalar paralelinde artacağı düşünülen talep sonrasında doğal gaz fiyatları yükseliş kaydederken, sonrasında ise bir miktar geriledi.

Günün devamında ABD tarafından gelecek açıklamalar ve şirket bilançoları izlenmeye devam edilecek. Ayrıca bugün kabinesini açıklayan yeni Yunan hükümeti tarafından gelecek haberler de yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – CB Tüketici Güveni; ABD ekonomisinin yaklaşık %70’i harcamalara dayandığı için, tüketicilerin ülke ekonomisinin geleceğine ilişkin düşünceleri büyük önem taşımaktadır. Gelecek aylara ilişkin olumlu beklentiler içerisinde olan tüketiciler daha fazla harcama yapma eğiliminde iken, olumsuz düşüncede olan tüketiciler ise tasarruf eğilimlerini yükseltirler. ABD ekonomisi için ise halkın tüketime yatkın olması ekonomik yapısı itibari ile daha olumlu bir gelişmedir. The Conference Board (CB) tarafından yaklaşık 5 bin tüketiciye sorulan sorular sonucunda hazırlanan tüketici güveni verisi, ülke ekonomisinin ilerleyişine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Aralık ayında piyasa beklentileri kadar yükseliş kaydedemeyen söz konusu gösterge tahminlerin altında gerçekleşti ancak, son 8 yılın en yüksek seviyeleri civarında kalmayı başarmıştı. İlgili tüketici güveni verisinin Aralık ayında beklenti rakamını aşması halinde Dolar’da yukarı yönlü hareketler öne çıkabilecekken, tahminin altındaki datalar, ABD’nin para biriminde kayıplara neden olabilir.

Avustralya – Enflasyon Oranı (CPI); Çarşamba sabahı yayımlanacak makro-ekonomik göstergeler arasında Avustralya’nın çeyreklik tüketici fiyat endeksi (TÜFE) dikkat çekiyor. Ülkenin Merkez Bankası’na (RBA) göre, düşük faizler, ilgili CPI verisinin hedef ile tutarlı seyretmesine yardım ediyor. Ancak 2013’ün üçüncü çeyreğinden sonra enflasyon oranında %1.2’den %0.5’e kadar ulaşan düşüş, Avustralya’daki ekonomik aktivitelerin canlılığı açısından pek de olumlu ipuçları vermiyor. Petrol fiyatları öncülüğünde gerileyen emtia fiyatları, yapısı itibari ile Avustralya ekonomisini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer aldı diyebiliriz. Diğer taraftan Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) ardından RBA’nın da faiz indirimine gidebileceği yönündeki spekülasyonlar, ülkenin para biriminde geride kalan hafta içerisinde baskı yaptı. Kıta ülkesinin CPI rakamının beklentinin üzerinde açıklanması Avustralya Doları’na yükseliş getirebilecekken, altında kalacak datalar ise kayıplara yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

27 Ocak 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD Öncü Hizmetler PMI (Oca) 53,9 53,3

17:00 USD CB Tüketici Güveni (Oca) 95,3 92,6

17:00 USD Yeni Ev Satışları (Ara) 452K 438K

28 Ocak 2015 Çarşamba

Zaman Haber

02:30 AUD CPI (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,3% 0,5%

EURUSD ANALİZİ

Dolar Endeksinde yaşanılan tepki satışlarından etkilenen ve bu nedenle de haftanın ilk işlem gününden beridir önemli bir tepki alımı oluşturan EURUSD paritesi, gün içerisinde 1.1222 seviyesinden başlattığı bu çıkışını olumsuz ABD verileri ile birlikte 1.1383 seviyesine kadar sürdürdü ve ABD seansı açılışı öncesinde günün zirvesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Dolar Endeksi hareketlerini incelediğimizde mevcut düşüşlerin 34 periyotluk üssel hareketli ortalamaya kadar devam ettiğini görmekteyiz. Daha fazla tepki satışı oluşacak mı sorusunun cevabı için 94.29 yani 34 periyotluk üssel hareketli ortalama dikkatle takip edilmelidir. Ayrıca endeksin 34 - 55 ve 89 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde kaldığı müddetçe mevcut düşüşlerin tepkisel olduğunu da net bir şekilde ifade edebiliriz

“1 no’lu grafik eklenecek”

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 17 Aralık 2014 tarihinden itibaren devam eden düşüş trendinde mevcut düşüşleri destekleyen 34 periyotluk üssel hareketli ortalamanın kritik bir bariyer olduğunu, paritenin bu ortalama altında kalmayı sürdürdüğü müddetçe negatif baskısına kaldığı yerden devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Bu ortalama altında paritenin yeniden 1.1220 desteğine doğru ilerleme ihtimali bir adım öndedir. Tepki alımının daha da üst bölgelere ulaşabilmesi için ( 1.1460 ve 1.1540 ) 34 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde 4 saatlik kapanışa ihtiyaç olduğunu unutulmamalıdır.

Pivot: 1.1390
Destek: 1.1290-1.1260-1.1220
Direnç: 1.1390-1.1460-1.1540

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere’den gelen olumsuz GDP verisi ile birlikte aşağı yönlü baskılarını 1.5058 seviyesine kadar sürdüren GBPUSD paritesi 1.5035 desteğini aşağı yönlü kıramadığı için tekrar yükseliş kaydetti ve bu yükselişini ABD’den gelen olumsuz Dayanıklı malların siparişleri verisi ile destekledi. Gün içerisinde 1.5165 seviyesine kadar yükseliş kaydeden parite aynı zamanda da kritik bir bölgeyi test ettiğini görmekteyiz. (Analizin yazıldığı saatte parite 1.5165 seviyesi üzerinde 1.5191 seviyesini test etmiştir)

1.5165 seviyesi, 4 saatlik grafikte 17 Aralık 2014 tarihinden beri mevcut düşüş trendini destekleyen 89 periyotluk üssel hareketli ortalama ve aynı zamanda da ichimoku indikatöründe bulutun üst noktası olarak kritik bir seviye olduğunu gözlemlenmektedir. Bu bağlamda da mevcut yükselişler tamam mı devamı sorusunun cevabı için günün kalanındaki hareketler önem arz ediyor. Özellikle de bu ortalama altında devam edecek 4 saatlik kapanışlar, mevcut düşüşlerin devam etmesi için önem arz etmektedir. (Analizin yazıldığı sırada bu seviyenin üzerine çıkıldığı görülmektedir. Ancak 4 saatlik kapanış henüz gerçekleştirilmemiştir)

1.4950 seviyesinden başlayan yukarı yönlü çıkışların devam etmesini düşünen Forex işlemcilerin ise 89 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde art arda saatlik kapanışı incelemelidir.

Pivot: 1.5165
Destek; 1.5115-1.5065-1.5035
Direnç; 1.5210-1.5260-1.5325

USDTRY ANALİZİ

Gün içerisinde kısa vadeli önemli bir destek noktası olduğunu ifade ettiğimiz fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası olan 2.3372 seviyesine yaklaşan ancak bu destek noktasını kıramayan kur, TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın açıklamaları ile birlikte önemli bir çıkış kaydetti ve bu haftanın zirvesi 2.3713 seviyesine yaklaştı. (2.3699 seviyesi test edildi)

ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 2.3660 seviyesinde seyrini sürdüren kur için pozitif beklentimiz devam etmekle birlikte önemli yükselişler için 2.3713 seviyesinin üzerindeki hareketlere dikkat etmek gerektiği hususunu ifade edebiliriz. Yaşanılacak olası geri çekilmelerin de 2.3372 desteği üzerinde kaldığı müddetçe pozitif bir strateji olarak değerlendirilebilir. 2.3372 öncesindeki ilk destek noktası ise fibonacci %50’lık düzeltme noktası olan 2.3437 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 2.3372
Destek
: 2.3585-2.3502-2.3437
Direnç: 2.3713-2.3775-2.3950

EURTRY ANALİZİ

“Yoğunlaşan gündeme dikkat!”

Avrupa’da Yunanistan seçimleri sonrası oluşan siyasi belirsizlik ve ekonomik etkilerinin yanı sıra, ABD’de Dolar üzerinde baskı oluşturan veriler ve yarın gerçekleşecek FOMC beyanatı öncesi, gerek makro gelişmeler gerekse teknik seviyeler anlamında oldukça kritik bir süreç yaşandığını söyleyebiliriz. EUR/TRY paritesinde gerçekleşebilecek olası yükselişlerde 2,6510 – 2,6700 bandının aşılmasının, yükseliş trendi başlangıcı olarak yorumlanmaması gerektiğini, ancak bu gelişmenin düşüş baskısını zayıflatıcı unsur olabileceğini belirtmiştik. Dolar’ın zayıflamasının Euro’ya kattığı destekle birlikte, 50 periyotluk basit hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 2,6850) test edildiğini görüyoruz. Ancak belirttiğimiz gibi, genel görünüm 50 ve 100 periyotluk basit hareketli ortalamaların oluşturduğu bölge olan 2,6850 – 2,7080 bandı altında baskı görüldüğü yönündedir. Bu nedenle söz konusu aralık aşılana ve dek gerek alım gerek satım yönlü beklentilerde karar aşamasını iyi değerlendirmek gerekmektedir.

“Karar süreci dikkatli izlenmeli”

Hareketli ortalamalar altında gerçekleşebilecek baskı, paritenin tekrar 2,6700 – 2,6510 bandına dahil olması ve altına sarkması ile öncelik kazanabilir. Kısa vadede oluşan yükseliş kanalının alt noktası olan 2,6510 seviyesinin kırılması, bu tutuma katkı sağlayabilir. Bu durumda tekrar 2,6210 seviyesi gündeme gelebilecektir. Diğer yandan olası yükselişlerde üst bölgenin karar aşaması açısından oldukça geniş bir aralığa sahip olması nedeniyle, tepki hareketlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini tekrarlayabiliriz. 50 periyotluk hareketli ortalama üzerindeki 4 saatlik kapanış, 100 periyotluk hareketli ortalamanın hedeflenmesine etki edebilir.

Pivot: 2,6850
Destek:
2,6700 - 2,6510 – 2,6320
Direnç: 2,6850 – 2,7080 – 2,7285

USDJPY ANALİZİ

“ABD verileri sonrası piyasa açılışına dikkat!”

Gün boyunca görülen en belirgin hareketin, ABD dayanıklı mal siparişlerinin beklentinin oldukça altında kalan performansları sonrasında gerçekleştiğini ifade edebiliriz. Buna bağlı olarak ABD piyasalarının açılışında oluşabilecek tepkiler ve artabilecek işlem hacmine karşı temkinli olunmalıdır. Zayıflayan Dolar eşliğinde 117,90 seviyesinin kırılması, 117,20 seviyesine yönelik tepki hareketinde etkili oldu. Günün kalanında, 50 periyotluk basit hareketli ortalamanın aşılamamasıyla destek kazanan bu tutumun, 117,90 seviyesi altında etkisini hissettirmesi beklenebilir. Olası satışlarda 117,20 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye altında gerçekleşebilecek günlük kapanış, aşağı yönlü baskıya destek oluşturabilir. Ancak, gerek 117,20 seviyesi üzerinde kalıcılık, gerekse 115,50 üzerinde tutunma çabasıyla birlikte, genel görünümün yükseliş trendini destekliyor olması nedeniyle, gerçekleşebilecek düşüşlerin hala tepki hareketi olduğu unutulmamalıdır. Kısa vadeli yükseliş beklentileri 117,90 üzerinde ön plana çıkabilecekken, kalıcılık için 118,80 seviyesi üzerindeki günlük kapanışın takibi sürdürülmelidir.

Pivot: 117,90
Destek:
117,20 – 116,80 – 116,40
Direnç: 117,90 - 118,80 – 119,30

EURJPY ANALİZİ

Paritede hareketli sürece karşın, 132,60 – 134,15 bölgesinde süren fiyatlamalar görülmektedir. Günün kalanında, mavi ile belirttiğimiz 134,15 – 135,00 bandının güncelliğini koruması nedeniyle, söz konusu bölge altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Olası satışlarda 132,60 seviyesinin kırılması 131,60 ve 130,65 seviyelerinin hedeflenmesine neden olabilir.

Günün kalanında oluşabilecek tepki alımları, 55 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 135,30) üzerinde peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleştiremediği müddetçe kalıcı bir yükseliş beklentisi oluşturmak teknik olarak mümkün görünmemektedir. Bu nedenle olası yükselişlerin karşılaşabileceği yeni satış baskıları dikkatle izlenmelidir.

Pivot: 134,15
Destek: 132,60 – 131,60 – 130,65
Direnç: 134,15 – 135,00 – 136,15

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesindeki kademeli yükselişin etkili bir aşama kat edemediğini görüyoruz. Günün kalanında, mavi ile belirttiğimiz 0,7985 – 0,8035 bandı altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Olası satışlarda 0,7900 ve 0,7845 hedeflenebilecek kritik seviyeler olarak karşımıza çıkıyor. Paritede görülebilecek yükselişler mavi bant ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısı oluşabilir.

Pivot: 0,7985
Destek:
0,7900 - 0,7845 - 0,7790
Direnç: 0,7985 – 0,8035 – 0,8080

USDCAD ANALİZİ

ABD’de dayanıklı mal sipariş rakamlarının beklentinin tersine gerileme göstermesiyle birlikte Dolar’da değer kayıpları karşımıza çıktı. Bununla birlikte USD/CAD paritesinde tepki hareketinin oluştuğu görüldü. Güncel görünüme baktığımızda, 1,2420 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe, yükseliş baskısının etkili olabileceği beklentimizin korunduğunu ifade edebiliriz. Olası alımlarda 1,2530 seviyesi hedeflenebilir. 1,2420 seviyesinin kırılması durumunda 1,2320 hedeflenebilecek önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak genel görünümün, 50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların oluşturduğu bölge üzerinde yükseliş yönünü muhafaza ettiği, olası düşüşlerin tepki hareketi olarak değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2420
Destek:
1,2420 - 1,2370 - 1,2320
Direnç: 1,2475 – 1,2530 – 1,2580

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol analiz saatine kadar 47,66-48,63 aralığında işlem gördü. Son günlerde OPEC yetkililerinden petrol fiyatının dip seviyeye yakın olduğuna dair açıklamalar var. Ocak ayının geneli 45-50 dolar arasında dengelenme çabası içinde geçti. Orta vadede düşüş trendi devam ederken kısa vadede 45 dolar seviyesi destek 50 dolar seviyesi direnç durumunda. Gün sonu kapanışlar 50 dolar seviyesi üzerinde oluşmaya başlarsa 54 dolar seviyesine kadar yükseliş potansiyeli mevcut. 45 dolar desteğinin altına inilmesi halinde ise bir sonraki destek 40 dolar seviyesinde.

Bugün saatlik grafikte ilk direnç 48,54 seviyesinde ifade edilmişti, bu seviyeye ulaşıldı fakat aşılamadı. Günün geri kalan kısmında 49,01 seviyesi geçilirse 49,79 seviyesi hedeflenebilir. İlk destek 48,59 seviyesinde.

Pivot : 48,28
Destek:
47,59-47,12-46,34
Direnç: 48,54-49,01-49,79

HAM PETROL ANALİZİ

55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında hareketlerine devam eden Ham Petrol fiyatı, haftanın ikinci işlem gününde ABD seansı açılışı öncesinde 45.30 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. 46.86 bariyeri önemli bir bariyer olmakla birlikte aynı zamanda da düşüş trendini destekleyen 55 periyotluk üssel hareketli ortalama olarak bilinmektedir. Ham Petrol fiyatı, bu ortalamanın altında kaldığı müddetçe son zamanların dip noktası olan 44.20 seviyesini yeniden test etmek isteyebilir. Aksi takdirde 44.20 – 46.86 arasındaki bant hareketi ile günü tamamlayabiliriz.

Pivot: 46.86
Destek: 44.20-42.40-40.00
Direnç: 45.90-46.86-48.25

ALTIN ANALİZİ

200 saatlik üssel hareketli ortalama üzerinde kalarak yükselişlerin devam etmesine katkı sağlayan Altın, gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bu çıkışını 1288 ile sınırlandırdı ve ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar günün zirvesine yakın bölgede seyrini sürdürmektedir.

Genel görünüme baktığımızda 1306 direnci altında negatif seyrin devam edeceğine ilişkin düşüncemizin ön planda olduğunu ifade edebiliriz. Bu tutuma ilaveten kısa vadeli grafiklerde yer alan düşüş trendi ve bu trendde kanalın üst noktası olarak belirlediğimiz 1288 direnci ilk göze çarpan direnç noktasıdır. Parite bu bariyerler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Tepki alımlarında yer almak içinse önce 1288 daha sonra da 1306 direnci üzerinde art arda saatlik kapanışa ihtiyacı vardır.

Pivot: 1306
Destek: 1279-1271-1264
Direnç: 1288-1297-1306

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte 17,70 desteğinin üzerinde kalma çabası sürüyor. Bülten saatine kadar en düşük 17,47 en yüksek 18,01 seviyeleri görüldü. Gün sonu kapanış 17,70 seviyesi altında gerçekleşirse zayıflama işaretleri artacak 17,20 seviyesi en yakın hedef olabilecektir. 17,92 seviyesi üzerinde kalınırsa yaşanan geri çekilmeyi 17,70-18,50 bant hareketinde gün içi sarkma olarak değerlendirebiliriz. 18,50 direnci aşılmadan aşağı yönde baskıdan kurtulmak güç olabilir. 18,50 seviyesi aşılırsa 20,40 seviyesi hedeflenebilir.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 17,74 ilk direnç 18,07 seviyelerinde. Şu ana kadar ilk destek-direnç seviyeleri arasında işlemler devam etti. Günün geri kalan kısmında 18,23 seviyesi geçilirse 18,51 seviyesi en yakın hedef olabilir. 17,58 seviyesi altına inilmesi halinde 17,30 seviyesi destek olabilir.

Pivot : 18,06
Destek:
17,74-17,58-17,30
Direnç: 18,07-18,23-18,51

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

976 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz