20 Ocak 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Yurtiçinde TCMB’nin merakla beklenen faiz beyanatının izlendiği piyasaların Avrupa cephesinde, ECB’ye yönelik beklentiler ile borsalarda yukarı yönlü devam eden hareket dikkat çekiyor. Büyük şirketlerin bilanço açıklamalarını izleyen Wall Street endekslerinin de tatil sonrasında yeni güne alımlar ile başlamasının beklendiğini görüyoruz. Günün devamında önem derecesi yüksek bir makro-ekonomik gösterge açıklanması beklenmese de, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) geniş tabanlı bir varlık alım programı açıklama hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki beklentilerin varlık fiyatları üzerindeki yansımaları izlenmeye devam edilecek.

“TCMB yeni yıla indirim ile başladı”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) merakla beklenen kararları bugün açıklandı. Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yılın ilk faiz beyanatı konusunda geçtiğimiz haftalar içerisinde çok çeşitli görüşler gündemde yer almıştı. Merkez Bankası ise politika faiz oranında 50 baz puan indirim yapma kararı alırken, gecelik borç alma ve borç verme faizlerini sabit bıraktı. Böylelikle politika faiz oranı %8.25’den %7.75’e gelmiş oldu. Düşen enflasyon ve petrol fiyatlarının faiz indirimi için PPK’ya alan yarattığı yönünde bir değerlendirme yapabiliriz. TCMB, önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının yönünün, enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızlanmaya bağlı olacağını belirtti. Kararın açıklanmasının ardından Türk Lirası’nda haftanın ilk gününde izlenen kayıplardan sonra gelen kar realizasyonu ile değer kazanımları izlenirken, USD/TRY paritesi ilk tepkisi aşağı yönlü oldu.

“Endekslerde ECB etkisi sürüyor”

Perşembe günü yılın ilk para politikası toplantısını gerçekleştirecek olan ECB’nin, devlet tahvillerini almayı da içeren bir parasal genişleme programı açıklayacağı yönündeki söylentiler piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Avrupa borsalarında alım ağırlıklı bir seans izlenirken, bugün Almanya ve Euro Bölgesi için açıklanan ZEW endeksi, yatırımcı güveninin ECB’ye ilişkin teşvik beklentileri ile son ayların en yüksek seviyelerine çıktığını gösterdi. IMF’nin global ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiğini açıklamasına rağmen Asya’nın ardından Avrupa borsalarında ve ABD endeks vadeli kontratlarında yükselişler öne çıkıyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Yurtiçinde TCMB’nin faiz indirimi sonrasında Türk Lirası’nda görülen tepki yükselişleri öne çıktı. Bu paralelde, dün faiz indirim beklentilerinin fiyatlanması sonrasında gelen kar realizasyonları USD/TRY paritesinde aşağı yönlü baskı yaptı. Euro ve Dolar’da ECB beyanatı öncesinde nispeten sakin fiyat değişimleri izlenirken, Çin’in geride kalan yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüme kaydettiğinin görülmesi, risk iştahını artırarak Japon Yen’inde de kayıpların sürmesine öncülük etti. Sterlin, yârinki istihdam verilerinin olumlu bir tablo çizeceği beklentisi ile Dolar karşısında değer kazandı. Avrupa seansının açılışı ile birlikte IMF’nin büyüme tahminlerini düşürmesi Altın fiyatlarında son haftalarda görülen yukarı yönlü hareketlerin bir miktar daha destek bulmasını sağladı. Son ayların en çok konuşulan finansal aracı petrol ise Avrupa seansının ilk yarısında kaydettiği kazançlarını geri verdi. Emtiada arz fazlası dönemin süreceği beklentileri baskı yapan temel unsur olarak öne çıkıyor.

Kanada için açıklanan ve Kasım ayında imalat üretiminin beklentilerden daha fazla düştüğüne işaret ederek ülkenin para biriminde bir miktar kayıplara neden olan göstergenin ardından günün devamında veri akışının nispeten zayıf olduğunu ifade edebiliriz. Ancak Asya seansı ise yoğun geçecek diyebiliriz. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinden Jerome Powell’ın konuşmasının sonrasında Yeni Zelanda için enflasyon oranı dikkat çekiyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın yıllık ulusa sesleniş konuşması ise TR saati ile 04:00’da başlayacak. Çarşamba sabahında ise Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) iki süren toplantısı sona erecek ve para politikası beyanatının ardından Banka’nın Başkanı Kuroda basın toplantısı düzenleyecek. ABD tarafında her ne kadar veri akışı kısıtlı olsa da, devam eden bilanço açıklamaları ve ECB beklentileri varlık fiyatlarına yön verebilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Yeni Zelanda – Enflasyon Oranı (CPI); Haftanın ikinci işlem gününde Asya-Pasifik ülkeleri için açıklanacak önemli ekonomik göstergeler arasında Yeni Zelanda’nın çeyreklik bazdaki enflasyon oranı verisi öne çıkan rakamlar arasında yer alıyor. Son üç çeyreklik dönemdir %0.3 olarak açıklanmaya devam eden CPI datası, 2011’in ikinci çeyreğinden bu yana da %1’in altında kalıyor. Ülkenin Merkez Bankası’nın (RBNZ) para politikası kararlarına ait ipuçları sunabilecek enflasyon oranı, Yeni Zelanda Doları’nda sert hareketlerin görülmesine yol açabilir. Beklentinin altındaki rakamlar Asya-Pasifik ülkesinin para biriminde aşağı yönlü baskı yapabilecekken, tahminlerin üzerinde gerçekleşecek datalar ise yukarı yönlü hareketlere destek olabilir.

Japonya – Merkez Bankası Toplantısı; Merkez bankalarından bu hafta gelecek haberler arasında küresel piyasalar Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) kararlarını yakından izleyecek. Para birimi, Aralık ayı başlarından itibaren, global endişelerin artması nedeni ile görece daha güvenli olduğu için talebi artan ve değer kazanan Japonya’nın, durgunluk içerisinden çıkma çabalarının bu yıl da artarak devam etmesi bekleniyor. Hükümet resesyona giren ekonomisini destekleme adına gelecek mali yıl için rekor bir bütçe uygulama hazırlığında iken, BOJ’un da ülke ekonomisini ivmelendirme adına genişlemeci para politikasını daha güçlü bir şekilde sürdürmesi bekleniyor. Satış vergisinin Nisan ayında artırılmasının ardından resesyona giren Japonya’da enflasyon gerilemeye devam ederken, ekonomik aktiviteler de yavaş kalmayı sürdürüyor.

BOJ’un bu hafta yapılacak yılın ilk toplantısında, ticari bankaları kredi vermeye teşvik eden iki kredi programının süresini uzatmayı ve ilgili programları genişletmeyi değerlendireceği düşünülüyor. Eski BOJ Başkanı Shirakawa tarafından uygulamaya konan iki kredi programı Mart ayında sona erecek ve BOJ, görünen o ki enflasyon hedefine ulaşmak için ilgili programları uzatmayı planlıyor. BOJ’un sekiz trilyon, Yen cinsinden, 12 milyar da, Dolar cinsinden kredi verebilmesini sağlayan programların süresinin uzatılması, hükümetin harcamaları artırmayı hedefleyen politikalarına da destek sağlayabilir. BOJ’un krediler ve diğer para politikası araçlarına ilişkin yapacağı açıklamalar ile birlikte Banka’nın Başkanı Kuroda’nın basın konferansında kullanacağı cümleler, ülkenin para birimi Yen’de ve Nikkei-225 endeksinde sert değişimlere neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

20 Ocak 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD FOMC Üyesi Powell Konuşması

17:00 USD NAHB Konut Piyasası Endeksi (Oca) 58 57

17:00 TRY Merkezi Hükümet Borç Stoku (Ara) 602,2B

23:45 NZD CPI (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,0% 0,3%

21 Ocak 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

01:30 AUD Westpac Tüketici Hassasiyeti(Oca) 5,7%

04:00 USD ABD Başkanı Obama Konuşması

JPY Para Politikası Beyanatı (Ara)

JPY BOJ Basın Konferansı

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününde ABD borsaları açılışı öncesinde EURUSD paritesinin 1.1615- 1.1568 arasında sıkışık seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Genel görüntü olarak 17 Aralık 2014 tarihinden beri mevcut düşüş trendini destekleyen 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.1670 direnci altında negatif baskısına devam etmektedir.

Günü değerlendirdiğimizde ise 1.1650 direnci altında negatif baskı devam etmekle birlikte mevcut düşüşlerin daha da etkili olabilmesi için 1.1550 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır. Böyle bir durumda 1.1500 ve 1.1460 destekleri gündemimizde yer alabilir. 1.1650 öncesindeki ilk bariyerse 1.1615 olarak belirlenmiştir. Günün kalanındaki en önemli makro-ekonomik gelişme olarak da 17:00’da FOMC üyesi Powell’in konuşması dikkat çekmektedir.

NOT: Piyasalar, Perşembe günü ECB’den gelecek karara odaklandığı için EURUSD paritesi bu zamana kadar ki süreçte 1.1650 – 1.1550 arasında yatay bir bantta seyrini sürdürmesi sürpriz bir düşünce olarak değerlendirilmemelidir.

Pivot: 1.1650
Destek:1.1550-1.1500-1.1460
Direnç: 1.1610-1.1650-1.1705

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününde gün içerisinde 1.5033 seviyesine yaklaşan (1.5056) ancak bu seviyeyi aşağı yönlü kıramayarak 1.5273 – 1.5033 arasındaki bandın güncel kalmasını sağlayan GBPUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5190 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Genel görünüm olarak 1.5273 – 1,5033 arasındaki bant hareketi devam etmekle birlikte 1.5140 seviyesinin mevcut bant aralığında kontrol noktası olarak dikkatle takip edilmesi gerektiğini ifade edebiliriz. Parite eğer 1.5140 destek noktası üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışını bandın üst noktası olan 1.5273 seviyesine kadar taşıyabilir. Bu nedenle de günün kalanında 1.5140 desteği mevcut hareketin yönünü belirlemede önemli bir sinyal niteliği taşımaktadır.

Pivot: 1.5140
Destek; 1.5140-1.5110-1.5073
Direnç; 1.5235-1.5273-1.5320

USDTRY ANALİZİ

TCMB Kararını Açıkladı!

Yurtiçinde piyasaların gözü TCMB’nin gerçekleştirdiği Faiz toplantısı sonucundaydı. Politika Faiz oranında 50 baz puan indirime giden TCMB, Alt ve Üst bant faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Kararın kur üzerindeki etkisini incelediğimizde 2.3230 seviyesine kadar gerileyen bir hamlenin oluştuğunu gözlemlemekteyiz. Bu hareket, TCMB’nin faiz indirimi beklentisinin önceden fiyatlandığını, kararın sürpriz olarak algılanmadığını ve bu nedenle de kar realizasyonu gerçekleştirdiğine ilişkin düşünceleri de güçlendirmiş oldu.

2.3230 seviyesine kadar geriledikten sonra düşüşlerini sınırlandıran ve yeniden yukarı yönlü hamleler gerçekleştiren kur, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 2.3390 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Genel anlamda kur hareketlerini incelediğimizde 2.3085 destek noktası üzerinde yükseliş beklentimiz devam etmektedir. Günü değerlendirdiğimizde ise günün dip noktası 2.3230 seviyesi önem arz etmekle birlikte gün içi yükseliş baskısının devam edebilmesi için bu seviye üzerinde kalması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak bu şartla bu haftanın zirve noktası 2.3467 seviyesi hedeflenmek istenebilir. Aksi takdirde 2.3085 seviyesine doğru yeni bir hamle görebiliriz.

Pivot: 2.3230
Destek
: 2.3230-2.3140-2.3085
Direnç: 2.3467-2.3585-2.3775

EURTRY ANALİZİ

TCMB faiz indirim kararı sonrası kar realizasyonlarının ağırlık kazanması, Türk Lirası üzerinde beklenen etkilerin net olarak görülememesine neden oldu. Genel görünümü incelediğimizde, 50 periyotluk basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,7012) ile 2,7280 arasındaki fiyatlamanın sürdüğünü görüyoruz. Günün kalanında, bu bölgeden çıkışa yönelik beklentiler belirleyici olabileceği gibi, 2,7280 altında aşağı yönlü baskının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Bu potansiyelin aktif bir harekete dönüşebilmesi için gereken baskı, 50 periyotluk hareketli ortalamanın altındaki 4 saatlik kapanışlarla desteklenebilir. Ek olarak, 2,7280 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, paritede tepki hareketinin etkili olmasına neden olabilir.

Pivot: 2,7280
Destek:
2,7012 – 2,6845 - 2,6575
Direnç: 2,7280 – 2,7430 – 2,7635

USDJPY ANALİZİ

Yen’deki zayıflamanın da katkısıyla yükseliş gördüğümüz USD/JPY paritesinin, gün içerisinde 117,90 ve 50 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 118,30 bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Günün kalanında, 117,90 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Belirttiğimiz 117,90 – 118,30 bandı üzerinde gerçekleşebilecek her günlük kapanış, 115,50 seviyesine tekrar sarkma potansiyelini azaltabilecek teknik unsur olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan 117,90 altında gerçekleşebilecek günlük kapanış ise, 115,50 beklentilerinin tekrar ön plana çıkmasına neden olabilir.

Pivot: 117,90
Destek:
118,30 – 117,90 – 117,50
Direnç: 118,85 – 119,20 – 119,65

EURJPY ANALİZİ

Gün içerisinde 55 saatlik üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 136,58) üzerindeki seyrin devam etmesi ile birlikte yükseliş baskısının ön plana çıktığını gördük. Günün kalanında, 136,70 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 137,65 seviyesinin geçilmesi, 138,15 ve 138,90 seviyelerinin hedeflenmesine destek oluşturabilir. Gün içerisinde görülebilecek geri çekilmeler 55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında saatlik kapanış sergileyemediği müddetçe mevcut tutumun korunması beklenmektedir.

Pivot: 136,70
Destek: 137,70 - 136,70 – 136,20
Direnç: 137,65 – 138,15 – 138,90

AUDUSD ANALİZİ

Dolar endeksinin gün içerisinde görülen geri çekilmelerinin AUD/USD paritesinde kısa vadeli yükselişe yol açmasına rağmen, bu tutumun sınırlı kaldığını ve 34 günlük üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 0,8247) korunduğunu görüyoruz. Günün kalanında, 0,8247 ile Fibonacci %23,6’lık toparlanma seviyesi 0,8215’in oluşturduğu bölgenin altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Bu bandın aşılması durumunda, trendi desteklemekte olan 50 günlük üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,8325) hedeflenebilir.

Pivot: 0,8247
Destek:
0,8150 - 0,8130 - 0,8100
Direnç: 0,8215 – 0,8247 – 0,8325

USDCAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde yükseliş baskısı ile birlikte 1,2000 seviyesinin aşıldığı görülmektedir. Kanada imalat satışlarının beklentinin üzerindeki gerilemesinin de desteklediği bu hareket sonrasında, 1,1940 üzerinde yükseliş beklentimiz sürmektedir. Olası alımlarda 1,2000 üzerinde gerçekleşebilecek her 4 saatlik kapanış, bu bölgenin yeni taban olarak görülmesine katkı sağlayabilir. 1,1940 ve 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 1,1920) üzerinde sınır kalan düşüşler yeni yükseliş baskısıyla karşılaşabilir. Ek olarak, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, 1,1870 seviyesinin test edilmesine neden olabilir.

Pivot: 1,1940
Destek:
1,2000 - 1,1940 - 1,1915
Direnç: 1,2060 – 1,2100 – 1,2135

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol analizin yazıldığı saate kadar en düşük 48,18 en yüksek 49,45 seviyelerini gördü. Gün içi destek olarak ifade ettiğimiz 48,44 seviyesinden 49,35 direncine yükseliş yaşandıktan sonra tekrar 48,44 desteğine geri dönüldü. 45-50 dolar arasında işlemler devam ediyor. Günlük periyotta 50 dolar seviyesi direnç, 45 dolar seviyesi ise kısa vadeli destek görünümünde. Gün sonu kapanışlar 50 dolar seviyesi üzerinde gerçekleşirse 54 dolar seviyesine doğru yükseliş yaşanması mümkün. 45 dolar seviyesi altına inilmesi durumunda 40 dolar seviyesi psikolojik destek olarak ifade edilebilir.

Günün geri kalan kısmında 47,99 seviyesi altına inilmesi halinde 47,24 seviyesi ilk hedef olabilir, 49,80 seviyesi geçilirse 50,55 seviyesi hedeflenebilir

Pivot : 49,28
Destek:
48,44-47,99-47,24
Direnç: 49,35-49,80-50,55

HAM PETROL ANALİZİ

55 periyotluk üssel hareketli ortalama çevresinde sakin bir seyirle hareketlerine devam eden Ham Petrol için 49.60 ve 51.25 bariyerleri güncelliğini korumakla birlikte bu ortalama altında negatif baskının devam ettiğini ilişkin düşüncemiz sürmektedir. ABD seansı açılışı öncesinde 48.22 – 47.43 arasında sıkışan Ham Petrol, özellikle 46.80 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda satış baskılarını daha da güçlendirebilir. Aksi takdirde 48.60 – 46.80 arasında günü tamamlamak isteyebilir. RSI göstergesi, Ham Petrol’deki aşağı yönlü baskıları destekler nitelikte seyrini sürdürmektedir.

Pivot: 49.60
Destek: 46.80-45.90-44.20
Direnç: 48.60-49.60-51.25

ALTIN ANALİZİ

· 34 Saatlik Üssel Hareketli Ortalama: 1278.60

· 100 Saatlik Üssel Hareketli Ortalama: 1262.75

Tepki alımının devam etmesine ilişkin 5 Ocak 2015 tarihinden beri etkisini net bir şekilde gördüğümüz 100 saatlik üssel hareketli ortalamadan bahsetmiş ve bu bilgiyi kısa vadeli analiz çalışmalarımızda sizlerle paylaşmıştık. Bu bilgiye ilaveten 15 Ocak 2015 tarihinden beri etkisini net bir şekilde gördüğümüz 34 saatlik üssel hareketli ortalamayı da ekliyor, bu iki ortalama üzerinde kısa vadeli tepki alımının devam edeceğine ilişkin düşüncelerimizi güncelliyoruz.

Gün içerisinde 1294 seviyesine kadar çıkış gerçekleştiren Altın, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1285 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Günün kalanını değerlendirdiğimizde yukarıda ifade etmiş olduğumuz ortalamalar üzerinde tepki alımı düşüncesi devam etmektedir. Bu düşünce yapısı 1294 bariyerinin yeniden hedeflenme ihtimallerini güçlendirirken bir yandan da psikolojik bir bariyer olan 1300 seviyesinin hedeflenme düşüncesi de gündemimizde yer almaktadır. Tepki alımlarının sonlanabilmesi içinse yukarıda ifade etmiş olduğumuz ortalamalar altında art arda saatlik kapanışın incelenmesi gerekmektedir.

Pivot: 1271.00
Destek: 1278.60-1271.00-1264.00
Direnç: 1294.00-1300.00-1310.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte gün içinde en düşük 17,58 en yüksek 18,01 seviyeleri görüldü. Gün içi ilk destek olarak ifade ettiğimiz 17,56 seviyesine yakın noktadan 17,78 direncine yükseliş yaşandı. 17,78-17,89 seviyeleri arasında işlemler 17,78 direncinin altına sarkılması ile devam ediyor. Günün geri kalan kısmında 17,89 seviyesi geçilirse 18,07 seviyesi hedeflenebilir. 17,78 seviyesi üzerinde kalınamaz ve geri dönüş yaşanırsa yine 17,56 seviyesi ilk destek görevi görebilecek seviye olarak duruyor. 17,45 seviyesi altına inilmesi halinde ise 17,27 seviyesi ilk hedef olabilir.

Günlük bazda ise 17,91 seviyesi gün sonu kapanışlarla aşılırsa orta vade teknik görünüm değişebilir. Bu durumda en yakın yeni yüksek hedef 18,50 seviyesi olarak görülüyor. 200 günlük hareketli ortalama direnç olarak çalışmaya devam eder ve geri dönüş yaşanırsa aşağıda en yakın destek 17,30 seviyesinde.

Pivot : 17,74
Destek:
17,56-17,45-17,27
Direnç: 17,78-17,89-18,07

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1030 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz