12 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların gündeminde Yunanistan’ın borçları ve Ukrayna için bir arya gelen liderler arasında sağlanan anlaşma önemli bir yer tutarken, haftanın dördüncü işlem gününde merkez bankalarına ilişkin haberler ve makro-ekonomik göstergeler izlendi. Güne Minsk’teki görüşmelerin uzaması ile endişeli başlayan Avrupa endeksleri, ateşkes konusunda uzlaşılması ile yükselişlerini hızlandırdı. Ayrıca global merkez bankalarına ilişkin basına yansıyan haberler ve ilgili bankalarda gelen açıklamalar para birimleri tarafında ABD’nin verileri ile birlikte yönü belirleyici oldu.

“Minsk görüşmelerinden anlaşma çıktı”

Piyasaların bu hafta odaklandığı önemli toplantılardan bir tanesi olan Ukrayna barış görüşmeleri, Belarus’un Başkenti Minsk’te bugün uzlaşma ile tamamlandı. Alman, Rus, Fransız ve Ukraynalı liderler, Ukrayna’nın doğusunda 15 Şubat’tan itibaren geçerli olacak bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardı. Her ne kadar bölgeye ilişkin gerilimin sona ermeyeceği düşüncesi ağırlıklı olarak gündemde yer alsa da, tarafların ortak bir paydada buluşabildiğinin görülmesi iyimserliği artırdı. Avrupa borsaları ve Wall Street vadeli kontratları, anlaşma haberinin ardından yükseliş kaydederken, Euro tarafında da yukarı yönlü hareketler izlendi. Avrupa’nın ortak para biriminde daha sonra ABD’den kötü gelen veriler ile değer kazanımları ivmelendi.

“Merkez bankaları tarafında yoğun gündem”

Gün boyunca, dünyanın dört bir yanındaki merkez banklarına ilişkin haberler bugün piyasalarda etkili olan en önemli faktörler arasında yer aldı diyebiliriz. Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ), enflasyonu yükseltmek için para politikasını daha fazla genişletmenin, Yen’in güvenilirliğine zarar verebilecek kayıplara neden olabileceğinden dolayı kaygı duyduğu yönündeki haberler, ülkenin para biriminde yükselişlerin izlenmesine neden oldu. BOJ gelecek hafta para politikası toplantısı yapacak. Diğer taraftan İsveç Merkez Bankası (RIKSBANK) ise, değişiklik olmayacağı beklentilerinin aksine gösterge faiz oranını %0.0’da %-0.10’a çekerken, 10 milyar İsveç Kronu büyüklüğünde bir tahvil alım programı açıkladı. Böylelikle RIKSBANK de negatif faiz uygulayan merkez bankaları arasına katılırken, ülkenin para biriminde sert değer kayıpları izlendi. Son olarak ise İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıklamaları piyasalarda etkili oldu. BOE yayımladığı enflasyon raporunda büyüme ücretler konusundaki rakamlarını yukarı yönlü revize ederken, faiz artırımı konusunda yumuşak ifadeler kullanan Banka’nın Başkanı Mark Carney’ye rağmen Sterlin sert yükselişler kaydetti. Başkan, enflasyonda kısa vadeli düşüşler görülebilecek olmasına rağmen, sonrasında ise ilgili göstergenin yükseliş kaydedeceğine inandıklarını ifade etti. Carney ayrıca, faiz konusundaki bir sonraki adımın artırım şeklinde olacağını düşündüğünü belirtti.

“ABD’den kötü veriler”

Avrupa’daki siyasi ve ekonomik gündemin sonrasında piyasalarda dikkatler ABD için açıklanan verilere çevrildi. Yayımlanan rakamlara göre dünyanın en büyük ekonomisinde perakende ve çekirdek perakende satışlar Ocak ayında gerileme kaydederken, düşüş piyasa beklentilerinden daha şiddetli oldu. İstihdam talepleri verisi de öngörülenin üzerinde gerçekleşerek, iki hafta sonra işsizlik başvurularının yeninden 300 binin üzerine çıktığına işaret etti. Bu rakamlar sonrasında Dolar endeksinde aşağı yönlü hareketler izlenirken, parite ve emtia fiyatlarında ABD’nin para birimindeki kayıplar etkili oldu.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Günün ilk yarısında Avrupa merkezli gelişmeler pariteler tarafında yönü belirledi diyebiliriz. Minsk’ten ateşkes anlaşması çıkması gerilimi azaltırken, Euro’da yükselişler izlendi. BOE’nin açıklamaları ise Banka’nın faiz artırımını er ya da geç yapacağı yönünde yorumlandı ve 2016’nın ilk yarısında faiz artışı gelebileceği şeklinde değerlendirildi. BOE’nin büyüme ve ücret artışı tahminlerini yükseltmesi Sterlin’de yükselişlere destek oldu. Yen ise BOJ’un para politikasını genişletmekten uzaklaşabileceği söylentileri ile değer kazandı. Bu iç para biriminde görülen yükselişler, Dolar’da baskı yaparken, ABD’nin olumsuz verileri, ülkenin para biriminde kayıpların hızlanmasına zemin oluşturdu. Altın tarafında ise Dolar’daki gerileme ile gün içerisinde iki haftanın en sert yükselişi kaydedilse de, Minsk anlaşmasının endişeleri sınırlaması, alternatif yatırım aracı olarak görülen sarı madende yükselişleri kısıtladı. Dünkü düşüşlerden sonra bugün tepki alımları ile yükseliş kaydeden petrol, arz fazlasının yanında, ABD’nin kötü verilerinin talep tarafında zayıflıklar olabileceğine işaret etmesi sonrasında geriledi. İsveç Kronu ülkenin Merkez Bankası’nın sürpriz kararları sonrasında geriledi. Rus Rublesi, ateşkes anlaşması sonrasında kaydettiği yükselişlerini sonrasında gelen tepki ile sildi ve Avustralya’nın para birimi sabah saatlerinde açıklanan olumsuz istihdam verileri sonrasında toparlanmaya çalıştı. Kanada Doları ise, ABD’nin para birimindeki zayıflıktan ve gün içerisinde petrolün hafif yukarı yönlü hareketlerinden destek bulmaya çalıştı.

Yoğun Ukrayna ve Yunanistan gelişmelerinin arasında, merkez bankalarının ve emtia fiyatlarındaki değişimlerin varlık fiyatlarına yön verdiği günün ilk yarsının ardından, ekonomik takvim veri akışının nispeten daha zayıf olduğu bir dönem günün geri kalanın piyasaları bekliyor. Ancak gerek Yunanistan, gerekse Ukrayna ateşkesi için yetkili ağızlardan gelecek değerlendirmeler piyasalarda etkili olmaya devam edebilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Avustralya RBA Başkanı Stevens’ın Konuşması; Petroldeki gerileme öncülüğünde emtia fiyatlarının son aylarda düşüş kaydetmesi ve Çin’in ekonomik büyümesinin hız kesmesi gibi gelişmeler sonrasında faiz oranını geride kalan hafta yapılan toplantısında sürpriz bir şekilde düşüren Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) Başkanı Glenn Stevens’ın konuşması, Cuma sabahı piyasaların gündeminde yer alacak. Temsilciler Meclisi’nin Ekonomiye İlişkin Daimi Komitesi’ne konuşacak Stevens’ın para politikasına ilişkin kullanacağı cümleler, ülkenin para biriminde sert fiyat değişikliklerinin görülmesine neden olabileceği için dikkatle takip edilecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

12 Şubat 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD İşletme Stokları (Aylık) (Ara) 0,2% 0,2%

17:00 USD Doğalgaz Stokları -165B -115B

13 Şubat 2015 Cuma

Zaman Haber Beklenti Önceki

00:30 AUD RBA Başkanı Stevens Konuşması

08:30 EUR Fransa Öncü GDP (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,1% 0,3%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda EURHSD paritesinin 1.1365 – 1.1270 arasındaki bant hareketine devam ederken ABD’den gelen olumsuz Perakende Satışları ve İstihdam Talepleri verileri ile 1.1374 seviyesine kadar yükseldiğini görmekteyiz. Bu tutum, bant hareketinin sonlandığı anlamına gelir mi sorusunun cevabını aramaktayız. Bu konuda bize en net destek olabilecek gösterge hiç şüphesiz ki Dolar Endeksinin son durumudur. 94.40 destek noktası üzerinde yükseliş beklentimizin koruduğumuz endekste veri sonrası 94.43 seviyesi test edilmiş ancak 94.40 desteği kırılmamıştır. Bu bağlamda da EURUSD paritesinde bant hareketi sonlanabilmesi için endeksin 94.450 desteğini aşağı yönlü kırması gerekmektedir. Aksi takdirde 1.1365 – 1.1270 arasındaki bant hareketi devam etmek isteyebilir.

“Dolar Endeksi grafiği eklenecek”

Pivot: 1.1365
Destek: 1.1325-1.1300-1.1270
Direnç: 1.1383-1.1415-1.1455

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in enflasyon raporuna ilişkin sunumu ve ABD’den gelen olumsuz Perakende Satışları ile İstihdam Talepleri verilerinin etkisi, GBPUSD paritesinin önemli bir yükseliş kaydetmesine neden oldu. Mevcut bu yükseliş nedeniyle parite ile ilgili düşüncelerde herhangi bir değişiklik oldu mu sorusunun cevabını aramaktayız. Bu konu ile ilgili ayrıntılı çalışmamızı bloğumuzda görebilirsiniz.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1.5298 destek noktası önemli bir seviye olmakla birlikte yukarı yönlü çıkışların devam edebilmesi adına dikkatle takip edilmelidir. Parite eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını 1.5415 – 1.5480 seviyesine kadar taşıyabilir. 1.5298 öncesindeki ilk destek noktası ise 1.5342 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5298
Destek; 1.5342-1.5298-1.5265
Direnç; 1.5415-1.5480-1.5545

USDTRY ANALİZİ

2.5075 seviyesinden başlatılan kar realizasyonunda önce yükselen takoz formasyonunda kanalın alt noktası olan 2.4935 desteğini kıran daha sonra da dünün dip noktası olarak kaydedilen 2.4820 seviyesinin altında hareketler gerçekleştiren USDTRY kuru, aşağı yönlü baskılarını mevcut yükseliş trendi içerisindeki düzeltme hareketleri olarak değerlendirmeyi sürdürmektedir. Gün içerisinde 2.4769 seviyesine kadar gerileyen kur, bu tutumunu sürdürmesi durumunda, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (2.4585) ve yükseliş trendinde kanalın alt noktası olan 2.4455 seviyesinin yeniden gündeme gelmesine neden olabilir. Bu bağlamda da günün kalanında 2.5075 direnci altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşünce yapımız ön plandadır.

Pivot: 2.5075
Destek
: 2.4677-2.4585-2.4455
Direnç: 2.4935-2.5075-2.5220

EURTRY ANALİZİ

Ukrayna’da gerçekleşen dörtlü zirvede anlaşma sağlanmasıyla birlikte, gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazanımı ön plana çıktı. EUR/TRY paritesinde yükseliş trendinin kırılmasına neden olan bu gelişme sonrası, pivot olarak belirlediğimiz 2,8140 seviyesinin önemi daha da artmış durumdadır.

“Düşüş tuzak mı?”

Ocak ayının son haftasından beri takip etmekte olduğumuz yükseliş trendinin güncel sınırı olan 2,8275’in kırıldığını ve 2,8140 seviyesinin test edildiğini görüyoruz. Bu süreçte, trendin sona ermesine karşın, kritik seviyelerin toparlanma isteğini destekleyebilme etkisi dikkatle izlenmelidir. Şayet parite 2,8140 seviyesi üzerinde tutunma çabasında ısrarcı olursa, yükseliş baskısının ön plana çıkması beklenebilir. Bu durumda 2,8275 seviyesinin aşılması trende dönüşü beraberinde getirerek söz konusu baskının netlik kazanmasına neden olabilir. Bu da gerçekleşen düşüşün tuzak olup olmadığının sorgulanmasına neden olacaktır.

Paritede temel faktörlerin yoğun etkisiyle görülen geri çekilme sonrası, düşüş baskısının etkili olabilmesi için 2,8140 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek en az iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı bulunmaktadır. Bu durumda tepki satışlarını destekleyebilecek istek oluşabilir, ancak aşağıda potansiyel destek seviyelerine karşı temkinli olunmalıdır.

Pivot: 2,8140
Destek:
2,8140 – 2,8000 – 2,7870
Direnç: 2,8275 – 2,8420 – 2,8500

USDJPY ANALİZİ

Avrupa piyasaları açılışının ardından Japonya Merkez Bankası’na (BOJ) yakın kaynaklardan geldiği belirtilen haberler ile birlikte Yen’de sert değer kazanımlarının ortaya çıktığını gördük. USDJPY paritesinin tekrar kritik seviyelere dönmesine neden olan haberlerde, BOJ’un enflasyonu yükseltmek amacıyla uyguladığı parasal genişleme programını daha fazla büyütmesinin, Yen’e olan güvenilirliği sarsabileceği düşüncesi yer aldı.

Teknik olarak incelediğimizde, kritik 119,20 seviyesi üzerindeki iki günlük kapanış ardından tekrar bu bölgeye varan, hatta gün içerisinde söz konusu seviyenin altına sarkan fiyatlamalar görüyoruz. Günlük kapanışın önem kazandığı süreçte, 119,20 seviyesi üzerinde tutunma çabası devam ettikçe yükseliş baskının ön plana çıkabileceğine yönelik beklentimiz korunmaktadır. Gerçekleşebilecek alımlarda 119,95 ve 120,80 seviyeleri önemli hedefler arasında bulunuyor. Gün içerisinde 119,20 seviyesinin altına sarkan paritenin 118,80 seviyesine dek ulaştığını gördük. Gün aşırı düşüş beklentileri ise, 119,20 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet günlük kapanışla öne çıkabilir.

Pivot: 119,20
Destek:
119,20 – 118,80 – 118,40
Direnç: 119,60 – 119,95 – 120,45

EURJPY ANALİZİ

Japonya Merkez Bankası’na (BOJ) yakın kaynakların, Banka’nın yeni parasal genişlemenin Yen’e olan güveni azaltacağı düşüncesini içeren açıklamaları gün içerisinde Yen fiyatlamalarını sert bir şekilde etkiledi. Yen’deki değer kazanımı EURJPY paritesinin anlık da olsa 134,70 seviyesine dek geri çekilmesinde etkili oldu. Günün kalanında, 135,35 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 136,18 ve 136,62 seviyeleri hedeflenebilir.

Olası geri çekilmeler 135,35 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabileceği gibi, gri bölgeye (135,35 – 134,70) dahil olan fiyatlamalar tek başına beklentilerin yön bulabilmesi için yeterli değildir. Düşüş beklentilerinin hakim olabilmesi için, 134,70 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış izlenmelidir.

Pivot: 135,35
Destek: 135,75 – 135,35 - 134,70
Direnç: 136,18 – 136,62 – 137,12

AUDUSD ANALİZİ

Günün başlangıcında Avustralya istihdam verilerinin hayal kırıklığı yaratan sonuçları ardından AUD/USD paritesinin son 6 yılın en düşük seviyesi olan 0,7625 bölgesine yaklaştığını görmüştük. Avrupa piyasaları açılışı ile birlikte bu bölgenin altına sarkma gerçekleşememesi, gün içerisinde ağırlıklı olarak tepki alımlarının görülmesine neden oldu. ABD’de beklenti altındaki perakende satış rakamları sonrasında Dolar’ın değer kaybı, gün boyunca görülen yükseliş tutumuna destek sağladı. Günün kalanında, ABD piyasalarının artırabileceği fiyatlamaların yanı sıra, TSİ 00:30’da Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens’ın konuşması etkili olabilecek unsurlar arasındadır.

Paritede görülen tepki alımlarına karşın, 0,7730 seviyesinin güncelliğini koruduğu görülmektedir. Buna bağlı olarak, 0,7840 – 0,7880 bandı altında beklenen düşüş baskısının, günün kalanında 0,7730 altında etkili olabileceği yönündeki beklentimiz korunmaktadır. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7625 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin altında gerçekleşebilecek fiyatlamalar, düşüş baskısına netlik kazandırabilir. Öte yandan kısa vadede görülen tepki alımları 0,7730 seviyesi altında sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşabilir. Görülen tepki alımlarının devam edebilmesi için, 0,7730 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek en az iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı bulunuyor. Bu şart sağlandığı taktirde, 0,7840 – 0,7880 bölgesine ulaşma isteği canlanabilir.

Pivot: 0,7730
Destek:
0,7665 - 0,7625 – 0,7570
Direnç: 0,7695 – 0,7730 – 0,7760

USDCAD ANALİZİ

Dolar endeksindeki kayıpların da etkisiyle birlikte USDCAD paritesinin sert bir düşüş gerçekleştirdiğini gördük. Yoğun gündemin ve beklenti altında kalan ABD perakende satış rakamlarının da katkısıyla görülen bu fiyatlama ardından, yükseliş trendinin güncelliğini koruduğunu söyleyebilir. Buna bağlı olarak, yükseliş trendinin güncel sınırı olan 1,2545 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe yukarı yönlü baskının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Gerçekleşebilecek yükselişlerde 1,2600 ve 1,2655 seviyeleri hedeflenebilir.

Paritenin kısa vadede gerçekleşen düşüşünü devam ettirebilmesi için trendin sınırını oluşturan 1,2545 seviyesi altında peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleştirmesi gerekmektedir. Fakat bu durumda yükseliş trendinin bitişi konuşulsa da, yukarı yönlü tutumun özellikle 1,2420 – 1,2500 karar bölgesi üzerinde etkili olabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2545
Destek:
1,2545 – 1,2500 – 1,2420
Direnç: 1,2600 – 1,2655 – 1,2685

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol sabah bülteninde belirttiğimiz 57,24 direncine ulaştı. Analiz saatine kadar en düşük 56,04 en yüksek57,55 seviyelerini gördü. Günlük bazda 50 günlük hareketli ortalama altında seyir devam ediyor. 58,40 seviyesi ilk günlük direnç. Gün sonu kapanışlarla 58,40 seviyesi aşılırsa 64 dolar seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Geri çekilmenin devamı halinde en yakın destek 54 dolar seviyesinde.

Günün geri kalan kısmında saatlik grafikte ilk destek 55,56 ilk direnç 57,23 seviyelerinde kalmaya devam ediyor. Gün içi işlemlerde 58,07 seviyesi aşılırsa 59,51 seviyesi hedeflenebilir. 54,72 seviyesi altına inilmesi halinde ise 53,28 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 56,57
Destek:
55,56-54,72-53,28
Direnç: 57,23-58,07-59,51

HAM PETROL ANALİZİ

Sabah ve Gün Ortası analizimizde Ham Petrol ile ilgili Çift Dip Formasyonu üzerinde dururken bu konu ile ilgili 50.90 direncinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini, ancak bu bariyerin geçilmesi durumunda böyle bir düşünce yapısının oluşabileceğini vurgulamıştık. Analizini hazırladığımız şu sıralar Ham Petrolün şuana kadarki süreçteki hareketlerini incelediğimizde, yükselişlerin 50.51 ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Bollinger bandının orta noktası olarak kaydedilen 50.85 direncinin geçilememesi, Ham Petrol fiyatının aşağı yönlü baskısına devam edebilmesi adına önemlidir. İlaveten Ham Petrolün bu bariyer altında kalması, ÇİFT DİP formasyonunu düşünmemizi de engellemektedir. Bu bağlamda da günün kalanında 50.85 direnci önemini korumaktadır. Bu seviye altında negatif baskının devam edebilme ihtimali bir adım öndedir.

Pivot: 50.85
Destek: 49,15-48,08-47,36
Direnç: 50.90-51.55-52.65

ALTIN ANALİZİ

Gün içerisinde 1232.80 seviyesine kadar yükselse de bu çıkışlarına devam edemeyen bir görünüm içerisinde seyrini sürdüren Altın, ABD seansı açılışı öncesinde 1226 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Genel görünümü incelediğimizde mevcut düşüş trendinin üst noktası olan 1265 direnci altında negatif baskı devam etmektedir. Düşüş trendi içerisinde yer alan diğer bir düşüş trendinde ise kanalın üst noktası olarak 1238.70 direnci öne çıkmaktadır. Bu seviye aynı zamanda da kısa vadeli işlemcilerin dikkat etmesi gerektiği bir bariyer olarak karşımızdadır. Altın eğer 1238.70 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını yeniden 1216.50 desteğine kadar taşıyabilir. 1238.70 öncesindeki ilk bariyer ise 1231 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1238.70
Destek: 1216.50-1205.00-1193.00
Direnç: 1231.00-1238.70-1245.70

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş bülten saatine kadar en düşük 16,59 en yüksek 17,05 seviyelerini gördü. Sabah bülteninde belirttiğimiz 16,88 ve 16,98 dirençlerine ulaşıldı. Son durumda 16,88 direnci altında işlemler sürüyor. Günlük bazda 16,70 desteği ile 17,20 direnci arasında işlemler devam ederken gün sonu kapanışlarla 16,70 seviyesi altına inilirse geri çekilme 16,18 seviyesine doğru devam edebilir. 17,20 seviyesi ise ilk direnç bölgesi. Bu seviye aşılırsa 17,70 seviyesi hedef olabilir.

Günün geri kalan kısmı için saatlik grafikte ilk destek 16,68 ilk direnç 16,88 seviyelerinde olmayı sürdürüyor. Gün içi işlemlerde 16,98 seviyesi geçilirse 17,14 seviyesi bir sonraki hedef olabilir. 16,58 seviyesinin altına inilmesi halinde 16,41 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot : 16,86
Destek:
16,68-16,58-16,41
Direnç: 16,88-16,98-17,14

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1374 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz