3 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Haftanın ikinci işlem gününde küresel piyasalar varlık fiyatlarında sert hareketler izlemeye devam ediyor. Yunanistan’a ilişkin kaygıların, yapılan açıklamalar ile hafiflemesi pariteler tarafında son derece etkili olurken, önde gelen Avrupalı para birimlerine gelen talep yakından izleniyor. Atina borsasında ise yükselişler bugün %10’un üzerini gördü. Günün devamında, Yunanistan’ın borçları konusunda Avrupalı ülkeler ile anlaşmaya yakın olduğu haberinin etkisi ve ABD tarafından gelecek makro-ekonomik göstergeler izlenecek.

“Yunanistan anlaşmaya yakın”

Syriza partisinin Yunanistan’da iktidara gelmesinin ardından, ülkenin Avrupalı ortaklarından ayrılabileceği yönündeki endişeler hafiflemeye devam ediyor. Gün içerisinde Yunan Maliye Bakanı, kreditörler ile olası bir anlaşma konusunda iyimser olduğunu ifade ederken, Çarşamba ve Perşembe günü sırası ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı ve Almanya Maliye Bakanı ile görüşeceğini söyledi. Bası kaynaklara göre, Yunan Maliye Bakanı Varoufakis’in dün kreditörlere saç tıraşı (hair cut) yerine, yatırımcıların elinde bulunan tahvillerin yenileri ile takasını (debt swap) öngören bir çözüm sundu. Söz konusu kaynak, Varoufakis’in kreditörlere saç tıraşından kaçınma imkanı tanıyacağını söylediğini iddia etti. Yunanistan hükümetinin borçlarının bir kısmını ödememe yerine, tahvil takası önermesi önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Yunan Bakan, anlaşmaya varılırsa sermaye akşınını tekrar hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ve Haziran ayında Yunan krizinin sonlanmaya başladığını görebiliriz şeklinde konuşu. Euro ve Sterlin ile Avrupalı para birimleri Yunan hükümetine ilişkin risklerin azaldığı düşüncesi ile Dolar karşısında sert bir şekilde değer kazandı. Yunanistan borsasında ise yükselişin %10’u aştığı görüldü.

“Petrol yükselişlerine tutunmaya çalışıyor”

Geride kalan haftanın son işlem gününde arzın azalabileceğine yönelik haberler ile yükselişe geçen petrol fiyatları, ABD’de, 9 tesiste işçileri olan bir sendikanın greve gitme kararı alması sonrasında yukarı yönlü hareketlerini hızlandırmıştı. Geride kalan hafta Chevron ve bugün de BP gibi önemli petrol üreticilerinin 2015’de sermaye harcamalarını kısacağını yönündeki açıklamaları ise petrol fiyatlarında görülen son hareketleri destekleyerek, arzın azalacağı beklentilerinin ağrılık kazanmasına zemin oluşturdu. Bugün ABD’den gelecek fabrika siparişleri verisi ise emtianın fiyatı üzerinde etkili olabilir.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Piyasalara Yunanistan’ın borçlarını ödemekten kaçınmadan soruna çözüm bulunacağı ve Avrupalı diğer ülkeler ile yakın durmaya devam edeceği düşüncesi damgasını vurdu. Euro ve Sterlin’de yükselişler, Dolar endeksinde ise kayıplar izlendi. Altın ve Yen gibi görece daha güvenli olduğu düşünülen varlıklar ise risk iştahının artması sonrasında geriledi. Türk Lirası da TCMB’nin ara toplantı yapmama kararı sonrasındaki değer kazanımlarını Dolar endeksindeki gerileme ile devam ettirebilme imkanı buldu.

Günün devamında ABDDen gelecek haberler ve bilanço açıklamalarının yanında Yunanistan gündemi izlenmeye devam edilecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – Fabrika Siparişleri; Son dört aydır üst üste düşüş kaydeden ABD’nin fabrika siparişleri Kasım ayında %-0.7 ile gerilemenin devam ettiğine işaret etmişti. Temmuz döneminde %10.5 seviyesindeki artış, Boeing firmasının rekor düzeydeki ticari uçak siparişi almasından kaynaklanmıştı. İlgili dönemin ardından aşağı yönlü bir eğilim kaydeden fabrika siparişlerini, bu nedenden dolayı aslında olumsuz bir data seti olarak değerlendirilmekten çok, eski normal seviyelerine dönme süreci olarak değerlendirmek daha doğru olabilir. Aralık ayına ait bilgiler verecek fabrika siparişleri verisinin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi haline Dolar’da yükselişler izlenebilecekken, tahminin altında kalacak rakamlar ABD’nin para biriminde düşüşlere zemin oluşturabilir.

Yeni Zelanda – İstihdam Değişimi; Bu yılın üçüncü çeyreğinde %5.4 olarak açıklanan Yeni Zelanda’nın işsizlik oranı, beklentilerin altında olumlu bir rakama işaret etmişti. Aynı zamanda ilgili data, 2009 yılının ilk çeyreğinden bu yana görülen en iyi işsizlik oranı verisi olarak kayıtlara geçti. İşsizlik oranı ile aynı anda açıklanacak olan istihdam değişimi verisi de, yine yılın üçüncü çeyreği için, beklentilerin üzerinde olumlu bir istihdam artışına işaret etmişti. Küresel piyasa katılımcıları, geride kalan yılın son çeyreğine ilişkin açıklanacak olan her iki veriyi de yakından takip edecekken, istihdam verilerinin genel olarak öngörülenden daha iyi bir tablo oluşturması halinde Yeni Zelanda Doları’nda yükselişler izlenebilir. Aksi bir durumda ise ülkenin para biriminde aşağı yönlü hareketler hız kazanabilir.

Yeni Zelanda – RBNZ Başkanı Wheeler’ın Konuşması; Çarşamba sabahı Yeni Zelanda’nın en büyük şehri olan Christchurch’da, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Canterbury İşverenleri Ticaret Odası’nın (Canterbury Employers Chamber of Commerce - CECC) panelinde ülkenin Merkez Bankası (RBNZ) Başkanı Graeme Wheeler’ın bir konuşma yapması bekleniyor. Konuşma metni RBNZ’nin web sitesinden yayımlanacak Başkan’ın ifadeleri, ülkenin para biriminde sert hareketlerin görülmesine neden olabilir. Son toplantısında para politikasının yönünde önemli bir değişik yapma kararı alan RBNZ, Yeni Zelanda Doları’nın değer kaybetmesine neden olmuştu. Dolayısı ile Wheeler’ın açıklamaları piyasalar tarafından yakından izlenecek diyebiliriz.

Çin – HSBC Hizmetler PMI; Hafta sonu Çin hükümeti tarafından açıklanan imalat ve imal olmayan PMI, haftanın ilk iş gününde ise HSBC imalat PMI datalarının ardından piyasalar Asya’nın en büyük ekonomisi adına Çarşamba sabahı hizmetler PMI verisini izleyecekler. Markit ve HSBC’nin ortak çalışması ile hazırlanan hizmetler PMI göstergesi, yeni hafta içerisinde Çin ekonomisinin gidişatına ilişkin bilgiler verecek. Aralık ayında 53.4 ile önceki döneme göre yükseliş kaydeden HSBC hizmetler PMI datası, piyasaların risk algısında, Çin’in önemli ticaret ortakları olan Yeni Zelanda ve Avustralya’nın para birimlerinde, bakır ve petrol gibi emtia grubu fiyatlarında, gelişen ve gelişmiş ülke borsalarında değişimler izlenmesine neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

03 Şubat 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD Fabrika Siparişleri (Aylık) (Ara) -1,8% -0,7%

23:45 NZD İstihdam Değişimi (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,8% 0,8%

23:45 NZD İşsizlik Oranı (4. Çeyrek) 5,3% 5,4%

04 Şubat 2015 Çarşamba

Zaman Haber

01:00 NZD RBNZ Başkanı Wheeler Konuşması

03:30 JPY Ortalama Nakit Kazançlar (Yıllık) (Ara) 1,6% 0,1%

03:45 CNY Çin HSBC Hizmetler PMI (Oca) 53,4

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününe geldiğimizde 1.1300 seviyesi üzerinde kalmaya çalışan ve bu nedenle de gün içerisinde 1.1350 seviyesi çevresinde çıpalanan EURUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde Yunanistan Maliye Bakanının açıklamalarından etkilenerek yukarı yönlü önemli bir çıkış kaydetti ve bu çıkış, son zamanlarda üzerinde ısrarla durduğumuz 1.1390 direncinin geçilmesine neden oldu. (1.1448 seviyesi test edildi)

Kısa vadeli yaşanılan bu yükseliş sonrasında, 4 saatlik grafikte 17 Aralık 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendinin de sonlandığını görmekteyiz. Bu tutum gerek orta gerekse uzun vadeli düşüş trendi içerisinde yer alan EURUSD paritesi için kısa vadeli tepki alımı şeklinde değerlendirilmelidir. Peki, tepki alımları nereye kadar devam eder sorusunun cevabı içinse ilk etapta 1.1460 direnci dikkatle incelenmelidir. Parite eğer 1.1460 direncini geçebilirse yükselişlerini 1.1540 seviyesine kadar devam ettirebilir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1.1360 destek noktası önemli bir seviye olmakla birlikte paritenin bu destek üzerindeki hareketleri, tepki alımlarının devam edebilmesi için dikkatle takip edilmelidir. Parite eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse tepki alımlarını 1.1540 seviyesine doğru ilerletebilir. 1.1360 öncesindeki ilk destek noktası ise 1.1390 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.1360
Destek: 1.1390-1.1360-1.1320
Direnç: 1.1460-1.1500-1.1540

GBPUSD ANALİZİ

1.5220 seviyesinden başlayan aşağı yönlü baskıların 1.4987 ile sınırlandıktan sonraki tepki alımları incelendiğinde sırasıyla fibonacci retracement %38.2, %50.00 ve %61.8’lik oranlara tekamül eden 1.5076 – 1.5103 ve 1.5131 bariyerlerini hedefleme ihtimalinin olduğunu gün ortası video analizimizde sizlerle paylaşmıştık. GBPUSD paritesi, gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu yukarı yönlü çıkışlarını fibonacci %61,8’lik düzeltme noktası olan 1.5131 seviyesine yaklaştırdı ancak bu bariyeri geçemedi. ( gün içerisinde 1.5118 seviyesi test edildi) ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5103 seviyesine yakın hareketlerine devam eden GBPUSD paritesinde mevcut tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da fibonacci %61,8’lik düzeltme noktası olan 1.5131 seviyesi günün kalanındaki en kritik bariyerdir. Bu seviye aynı zamanda da 16 Aralık 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendinde üst nokta olarak önemini artırmaktadır. Parite eğer 1.5131 direncini geçemezse yeniden 1.4987 seviyesine doğru hareketler gerçekleştirmek isteyebilir. Aksi takdirde bu bariyerin geçilmesi ile birlikte trend değişimi için hazırlıklar başlanabilir.

Pivot: 1.5131
Destek; 1.5075-1.5040-1.4990
Direnç; 1.5131-1.5165-1.5220

USDTRY ANALİZİ

Yurtiçinden beklenen enflasyon rakamı ve bu rakama ilişkin TCMB’nin değerlendirmesi sonuçlandı. Beklentinin üzerinde bir sonuç çıkarak ara toplantı ihtimalinin sonlanmasına ilişkin düşüncemizin oluştuğu enflasyon verisi sonrasında TCMB’nin 4 Şubat tarihindeki ara toplantı düşüncesini iptal etmesi, USDTRY kurunun 2.4475 seviyesinden başlattığı tepki satışlarının daha da güçlenmesine katkı sağladı. Kur gün içerisinde başlattığı satıcılı seyrini 2.3991 seviyesine kadar taşıdı ve ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 2.4014 seviyesinde seyrini sürdürmektedir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde aşağı yönlü baskıların 2.4230 seviyesi altında devam etme ihtimalinin bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Bu düşünce yapısının ise mevcut yükseliş trendinde kanalın alt noktası olan 2.3705 seviyesine doğru devam edebilmesinin güçlü olduğunu ifade edebiliriz. Ancak unutulmamalıdır ki şu sıralar yaşanılan hareket, mevcut yükseliş trendi içerisindeki tepki satışıdır. Bu bağlamda da 2.3705 desteği yeni bir strateji planlanıp planlanmayacağı konusunda önemli sinyaller verebilir.

Pivot: 2.4230
Destek
: 2.3990-2.3885-2.3705
Direnç: 2.4140-2.4230-2.4330

EURTRY ANALİZİ

Günün geride bıraktığımız kısmında görülen en önemli hareket, yurtiçinde enflasyon rakamları sonrasında karşımıza çıktı. Erdem Başçı’nın enflasyonda görülebilecek 1 puanın üzerindeki düşüşte erken bir faiz indirim kararı gelebileceğini belirtmesi sonrası veri daha da önem kazanmıştı. Ancak, yıllık bazda bahsi geçen miktarda gerilemenin gerçekleşmemesi sonrası gözlerin 24 Şubat toplantısına çevrilmesi, Türk Lirası’nda kayıpların bir miktar toparlanmasında etkili oldu.

Bu gelişme sonrasında teknik incelememize baktığımızda, kırmızı ile belirttiğimiz yükseliş trendinin kırıldığını, ancak düşüş baskısı için gerekli koşulların oluşmadığını görüyoruz. Günün kalanında, önemini sabah analizinde de vurguladığımız 2,7240 – 2,7390 bandının takibi sürdürülmelidir. Bu bant karar aşamasını oluşturmakla birlikte, 2,7240 seviyesinin üzerindeki kapanışlar yukarı yönlü baskıyı ön plana çıkarabilir. Mavi bant üzerindeki kapanışlarda 200 periyotluk üssel hareketli ortalama bölgesindeki 2,7650 hedeflenebilecek seviye konumundadır.

Paritede düşüş baskısı mavi bant altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışta ortaya çıkabilir. Bu durumda 2,7100 ve 2,7000 seviyelerine yönelik düşüş baskısı ön plana çıkabilir.

Pivot: 2,7240
Destek:
2,7390 – 2,7240 – 2,7100
Direnç: 2,7500 – 2,7650 – 2,7770

USDJPY ANALİZİ

Paritenin gün içerisinde 118,80 – 117,20 bandının altına sarkmasına karşın, tekrar banda dahil olma isteğinin karşımıza çıkabileceğini ifade etmiştik. 117,20 seviyesinin geçilmesiyle birlikte bandın orta noktası olarak ifade edebileceğimiz bölgeye ulaşma çabası da dikkat çekti. Günün kalanında, 117,20 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 117,90 seviyesinin geçilmesi, aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 118,80’in hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Gerçekleşebilecek düşüşlerde de 117,20 seviyesinin kırılması 116,80 ve 116,40 seviyelerinin test edilmesine neden olabilir. Ancak gerek yükseliş, gerek düşüş yönlü beklentilerde kalıcılık sağlanabilmesi için, bandı dışında gerçekleşebilecek günlük kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 117,20
Destek:
117,20 – 116,80 – 116,40
Direnç: 117,90 – 118,50 – 118,80

EURJPY ANALİZİ

ABD piyasaları açılışı öncesinde özellikle Euro’nun değer kazanımının ön plana çıkmasıyla birlikte 55 periyotluk üssel hareketli ortalamanın aşıldığını görüyoruz. Paritenin geldiği bölgenin (mavi) karar aşaması olduğunu belirtmek gerekmektedir. Bu bölgenin altında, yani 134,15 seviyesinin aşağısında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, yükselişlerin bir tepki olarak değerlendirilmesine ve düşüş trendinin devamına neden olabilir. Bu nedenle yeni işlem stratejileri için bu bölge dışında gerçekleşebilecek fiyatlamaları görmekte fayda bulunmaktadır. Mavi bandın üst noktası olan 135,00 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, tepki fiyatlamalarının etkinlik kazanmasına neden olabilir.

Pivot: 134,15
Destek: 133,60 – 132,90 – 132,50
Direnç: 134,60 – 135,00 – 135,75

AUDUSD ANALİZİ

ABD piyasaları açılışı öncesi fiyatlamaları sertleştiğini, bunun da AUDUSD paritesinde tepki hareketi olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Günün kalanında, düşüş trendinin takibini sürdürmekteyiz. Bu süreçte, 0,7720 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Görülebilecek düşüşlerde 0,7680 ve 0,7625 seviyeleri hedeflenebilecek noktalar konumundadır. Paritede görülen kısa vadeli yükselişin 0,7720 seviyesini geçmesi yükseliş beklentilerini canlandırabilmek için tek başına yeterli değildir. Ancak söz konusu bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, trend sınırını oluşturan 0,7830 seviyesine ulaşma isteğini canlandırabilir.

Pivot: 0,7720
Destek:
0,7680 – 0,7625 – 0,7570
Direnç: 0,7720 – 0,7760 – 0,7800

USDCAD ANALİZİ

Paritede günün büyük bir bölümünde görülen düşüş baskısının mavi ile belirttiğimiz karar bölgesine dahil olarak (1,2490 – 1,2560) yükseliş trendini sorgulayan bir görünüme kavuştuğunu görüyoruz. Günün kalanında, 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 1,2490 seviyesi üzerinde, karar aşamasının sürmesi beklenmektedir. Yükseliş baskısı bandın üst noktası olan 1,2560 seviyesinin geçilmesiyle ön plana çıkabilir. Paritede görülen tepki satışlarının devam edebilmesi için 50 periyotluk üssel hareketli ortalama altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış takip edilmelidir. Bu şartla birlikte düşüş trendi başlangıcı oluşmasa da, ana trendi destekleyen 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaya (1,2320) yönelik tepki satışları etkinlik kazanabilir.

Pivot: 1,2490
Destek:
1,2490 – 1,2420 – 1,2320
Direnç: 1,2560 – 1 ,2615 – 1,2655

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde bültenin yazıldığı saate kadar en düşük 54,83 en yüksek 57,20 seviyeleri görüldü. Yılbaşından bu yana %1,7 oranında gerilen brent petrol son 3 işlem gününde 49 dolar seviyesinden 57 dolar seviyesine yükseldi. Geçen hafta 50 dolar direncine yakın seyirden sonra 30 Ocak cuma günü 50 dolar direncinin aşıldığını, yeni hafta ile birlikte pazartesi günü işlemlerinde 54 dolar hedefine hızla ulaşıldığını izledik. Günlük periyotta bir sonraki hedef 58,40 seviyesi olarak görülüyor. Gün sonu kapanışlar 54 dolar seviyesi üzerinde olduğu sürece 58,40 hedefi korunabilir. 54 dolar seviyesinin altına inilmesi halinde ise geri çekilme 50 dolar seviyesine kadar devam edebilir.

Bugün saatlik grafikte ilk direnç olarak 56,25 seviyesini ifade etmiştik. Son işlemler ilk direncin üzerinde devam ediyor. Günün geri kalan kısmında 57,40 seviyesi geçilirse 59,59 seviyesi hedeflenebilir. 53,94 seviyesi gün içi ilk destek olarak kabul edilebilir.

Pivot : 54,01
Destek:
53,94-52,79-50,60
Direnç: 56,25-57,40-59,59

HAM PETROL ANALİZİ

49.52 – 51.25 bölgesini son zamanlarda test edilen ancak geçilemeyen önemli bir bölge olarak sizlerle paylaşmıştık. Özellikle de 5 Ocak tarihinden itibaren her fırsatta bu bölgeden satış baskısına maruz kalan Ham Petrol fiyatı için olası yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirildi ve bu nedenle de 43.57 seviyesine doğru yeni bir dip oluşumu içerisinde hareketler gerçekleşmişti. Son günlerdeki yukarı yönlü yükselişler ve bu yükselişlerle test edilen 51.53 seviyesi düşünüldüğünde kısa vadeli tepki alımı devam edecek düşüncesi ağırlık kazanmaya başlamıştır. Ancak bu tutum için aceleci davranmamalı ve piyasa dinamikleri tekrar incelenmelidir. Bu bağlamda da şu sıralar kritik bölgeye yakın hareket eden Ham Petrol için aceleci davranılmamalıdır.

Günü değerlendirdiğimizde 49.58 ve 48.20 destek noktaları önemli seviyeler olmakla birlikte Ham Petrol fiyatının bu destek noktaları üzerindeki hareketleri, pozitif olarak değerlendirilebilir. Böyle bir durumda günün zirvesi olan 51.53 direnci geçilme ihtimali de bir adım önde görülmektedir. Gün içi satış baskısının daha ağır olacağını düşünen Forex işlemcisi ise 48.20 desteğinin kırılmasına odaklanmalıdır.

Pivot: 48.20
Destek: 49.58-48.20-46.60
Direnç: 51.53-52.60-54.40

ALTIN ANALİZİ

1306 seviyesinden sonra 1285 bariyerinin kritik bir seviye olduğunu, Altın fiyatının bu bariyer altında kalmayı sürdürmesi durumunda satış rallisinin etkin olabileceğini ve orta vadeli satıcıların ilgisini çekeceğini sizlerle paylaşmıştık.

Altın, haftanın ilk işlem gününden beri test etmiş olduğu 1285 bariyeri üzerinde hareketlerine devam edemediği için her fırsatta satış baskısına maruz kalmıştır. 1266 seviyesi test edildikten sonra toparlanan ve yeniden 1285 seviyesine yükselen Altın, bugün tekrar 1266 seviyesini test etti.

ABD seansı açılışı öncesinde 1268 seviyesine yakın hareketlerini sürdüren Altın için 1285 direnci altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Altın eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskını kanalın alt noktası olan 1254.50 seviyesine doğru devam ettirebilir. 1285 öncesindeki ilk bariyer ise 1278 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1285
Destek: 1261-1254.50-1244.50
Direnç: 1273-1278-1285

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş bülten saatine kadar en düşük 17,11 en yüksek 17,72 seviyelerini gördü. 17,70 seviyesinin direnç olarak çalıştığını gördük. Günlük periyotta kapanışlar 17,20 seviyesi üzerinde olabilirse 17,70 seviyesi tekrar hedeflenebilecektir. Ancak bugün 17,70 seviyesine ulaşıldıktan sonra tekrar 17,20 desteğine geri çekilme yükseliş beklentilerini sorgulatabilir. Gün sonu kapanışla 17,20 seviyesi üzerinde kalınamazsa 16,70 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabilir.

Gün içi işlemler için belirttiğimiz 17,28-17,37-17,53 dirençleri sırasıyla aşıldı. Son durumda 17,28 direnci etrafında işlemler devam ediyor. Günün geri kalan kısmında 17,37 seviyesi aşılırsa tekrar 17,53 denemesi izlenebilir. 17,28 seviyesi üzerinde kalınamazsa geri çekilme 17,09 seviyesine doğru devam edebilir.

Pivot : 17,16
Destek:
17,09-17,00-16,85
Direnç: 17,28-17,37-17,53

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1311 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz