2 Mart 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalar gelişmiş ekonomilere ilişkin yayımlanan makro-ekonomik göstergeleri izliyor. Günün ilk yarısında yükseliş için işaretler veren Avrupa borsalarında daha sonra şirket haberleri ile aşağı yönlü baskı ağırlık kazanırken, kıtanın ortak para birimi gelen veriler ile yönünü yukarı çevirdi. Ancak Dolar endeksinde görülen gerilemenin ABD için açıklanan göstergeler ile sınırlanması sonrasında, parite ve emtia fiyatlarında ABD’nin para birimindeki değişimler ile yön arayışı sürdü. Günün devamında dünyanın en büyük ekonomisinden gelecek rakamlar yatırımcıların merceği altında yer almaya devam edecek.

“Euro ve Dolar, rakamlar ile yön arıyor”

Hafta sonu Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) faizleri indirdiğini açıklamasının ardından Asya borsalarında görülen iyimserlik gün içerisinde Avrupa için kalıcı olamadı diyebiliriz. Yatırımcıların şirket haberlerine ağırlık vermesi Avrupalı hisse senetlerine olumlu yansımıyor. Diğer taraftan gün içerisinde açıklanan veriler, Euro tarafında etkili oldu. Almanya’nın imalat PMI verisinin beklentileri aşmasının adından, Euro Bölgesi enflasyon oranının Şubat ayında tahmin edildiği kadar gerilememesi, kıtanın ortak para biriminde yükselişlere temel oluşturdu. Bu sırada, haftaya yükseliş ile başlayan Dolar endeksinde de Euro’daki yükseliş paralelinde geri çekilmeler izlendi.

Ancak günün ikinci yarısında Dolar endeksindeki düşüşlerin sınırlandığını ifade edebiliriz. ABD’den gelen çekirdek PCE fiyat endeksi tahminler paralelinde Ocak ayında %0.1 artış yakalarken, aynı dönemde kişisel harcamaların, değişim olmayacağı yönündeki beklentinin aksine gerilediği görüldü. Ancak ilgili veri seti sonrasında Dolar’da düşüşler izlenmediğini ifade edebiliriz. Avrupa seansı boyunca kaydettiği düşüşlerinin bir kısmını geri alma eğilimi gösteren Dolar endeksi ile EURUSD paritesinde de, sabah saatlerinde görülen tırmanış hız kesti. Wall Street endekslerinin yeni güne genelde pozitif, ancak yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor. Özellikle ISM imalat PMI verisi ABD’li yatırımcıların merceği altında yer alacak rakamlar arasında öne çıkıyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Her ne kadar gerek Euro Bölgesi gerek İngiltere için açıklanan veriler piyasalarda olumlu bir izlenim bıraksa da, yatırımcılar bir süre sonra, Dolar karşısında Avrupalı para birimlerini tercih etmek için tereddütlü göründüler diyebiliriz. Yayımlanan veriler ile ağırlıklı olarak Euro’nun yön verdiğini gördüğümüz Avrupa seansı ile ABD yatırımcılarının hafta başlamaya hazırlanmaları, Dolar’da kıpırdanmaların izlenmesine yol açtı. Sterlin, beklentileri aşan PMI verisi sonrasında kaydettiği yükselişlerine tutunamazken, Euro, Dolar karşısındaki son yükselişleri sonrasında soluklandı. Çin’in faiz indirimi ile yükseliş kaydeden Altın, Avrupa seansında alımlarına destek bulamadı. Avrupalı yatırımcılar için, ECB’nin varlık alımlarına başlayacağı Mart ayı ile birlikte sarı madenden çok, tahvil piyasasının cazip göründüğünü ifade edebiliriz. İtalya ve Portekiz tahvillerinde faiz rekor düşük seviyelere kadar geriledi. Petrol tarafında arz bolluğu ve ABD’de sondaj kulelerinin tahmin edildiği kadar hızlı kapanmadığının görülmesi baskı tapan temel faktör olarak dikkat çekiyor. Gün içerisinde ABD tipi ham petrolde görülen düşüşler ise gelen tepki alımları ile cevap buldu.

Günün devamında ABD için açıklanacak ISM verisinin dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Asya tarafında ise, politika faizini indirmesi beklenen Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) öne çıktığı görülüyor.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – ISM İmalat PMI; Haftanın son işlem gününde yayımlanacak ABD’nin istihdam raporu öncesinde, dünyanın en büyük ekonomisindeki ilerlemeye yönelik fiyatlamaların yapılmasına neden olabilecek ISM Enstitüsü’nün imalat PMI verisi, ABD ekonomisi için önemli bir gösterge olarak değerlendirilmektedir. Ocak ayında gerileme kaydeden ISM imalat PMI verisi piyasa beklentilerinin de altında kalmıştı. Üretim sektörüne ilişkin ipuçları verecek ilgili rapor, istihdam seviyesine ait ipuçları da içereceği için Cuma günkü tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesinde Dolar’da sert değişikliklerin görülmesine neden olabilir. Rakamın beklentinin üzerinde gerçekleşmesi halinde Dolar’da yükselişler zemin kazanabilecekken, öngörülenin altında kalacak datalar, ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

Avustralya – Merkez Bankası Toplantısı; Küresel piyasaların bu hafta yakından izleyeceği gelişmelerden öne çıkanlar arasında Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatının dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Yılın ikinci toplantısını gerçekleştirecek RBA, son derece kritik bir süreç içerisinde yer alıyor. Petrol öncülüğünde son aylarda gerileyen emtia fiyatları, özellikle kıta ülkesinin önemli ihracat kalemlerinden olan demir cevheri fiyatlarını da aşağı çekmişti. Bu paralelde Avustralya Doları, geride kalan yılın Eylül ayından itibaren önemli kayıplar yaşadı. Gerek Çin ekonomisindeki büyümenin hız kesmesi, gerekse RBA’nın para politikasına ilişkin açıklamaları ve para politikası adımları, gerileyen emtia fiyatları ile birlikte ülkenin para birimindeki düşüşlere temel oluşturdu. Benzer ekonomik yapılara sahip diğer ülkelerde merkez bankalarının para politikalarını genişletici yönde adımlar atmaları, RBA üzerinde de bu baskının artmasına neden oldu. Avustralya’nın üçüncü büyük bankası ANZ, bu yılın ilk altı ayında RBA’dan 50 baz puan faiz indirimi beklediğini açıkladı. Westpac ve NAB gibi kuruluşlarda 2015’de Banka’dan iki kez faiz indirimi beklediklerini ifade ettiler. RBA’nın para politikasına ilişkin açıklamaları ve faiz oranında atacağı adımlar ülkenin para biriminde sert değişikliklerin görülmesine neden olabileceği için piyasaların yakın merceği altında yer alacak. RBA’nın bu toplantısında %2.25 seviyesinde olan politika faizini, Ocak ayındaki toplantısından sonra, bir kez daha 25 baz puan indirmesi bekleniyor.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

02 Mart 2015 Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD İmalat PMI (Şub) 54,3 54,3

17:00 USD ISM İmalat PMI (Şub) 53,4 53,5

03 Mart 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

02:30 AUD Yapı İzinleri (Aylık) (Oca) -1,8% -3,3%

02:30 AUD Cari Hesap (4. Çeyrek) -10,9B -12,5B

03:30 JPY Ortalama Nakit Kazançlar (Yıllık) (Oca) 0,6% 1,3%

05:30 AUD Faiz Oranı Beyanatı (Mar) 2,00% 2,25%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde Dolar Endeksinde yaşanılan tepki satışları ile önemli bir tepki alımı gerçekleştiren EURUSD, mevcut çıkışını 1.1240 seviyesine kadar sürdürdü ve ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.1220 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

“1 no’lu grafik eklenecek”

Günün kalanını teknik olarak değerlendirdiğimizde 1.1245 ve 1.1275 bariyerleri önemini korumakla birlikte paritenin bu bariyerler altında kalmayı sürdürmesi, negatif seyrin devam edebilmesi adına önemlidir. Ayrıca Dolar endeksinin 94.80 destek noktası üzerindeki hareketleri de EURUSD paritesindeki mevcut düşüşleri destekleyen bir diğer gelişme olarak kaydedilmiştir.

Makro-ekonomik anlamda incelediğimizde ise günün en önemli verisi, TR saati ile 17:00’de yayınlanacak olan ISM İmalat PMI verisi olarak kaydedilmiştir. 15:30’daki ABD verileri sonrasında piyasalarda sert hareketler görememiştik. Özellikle de Çekirdek PCE verisinin beklenti ile aynı sonuçlanması, mevcut hareketlerin zayıf kalmasının nedeni olarak bilinmektedir. Bu bağlamda da 17:00’daki veri yakinen takip edilmelidir.

Pivot: 1.1275
Destek: 1.1180-1.1150-1.1095
Direnç: 1.1245-1.1275-1.1315

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde GBPUSD paritesi ile ilgili 1.5455 ve 1.5380 seviyelerinin öneminden bahsetmiş, paritede net bir şekilde yön tayin edebilmek için bandın dışına çıkılması gerektiği hususunu sizlerle paylaşmıştık. GBPUSD paritesi gün içerisinde 1.5425 seviyesine kadar yükselse de 1.5455 direnci altında negatif seyrini sürdüren bir görüntü ile hareketlerini sürdürmekte ve bu tutum 1.5380 destek noktasının aşağı yönlü kırılma ihtimallerini güçlendirmektedir. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5380 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren parite de 1.5455 direnci altındaki negatif beklentimiz devam etmekle birlikte 1.5380 seviyesi altındaki hareketler, mevcut düşüşlerin devam edebilmesi adına önemli bir destekleyici unsurdur. Ancak bu tarz bir hareket ile 1.5300 seviyesi yeniden hedeflenebilir. Aksi takdirde günü 1.5380 – 1.5455 arasında sonlandırabiliriz.

Pivot: 1.5455
Destek; 1.5340-1.5300-1.5250
Direnç; 1.5425-1.5455-1.5485

USDTRY ANALİZİ

Mart ayının ilk işlem gününde kritik makro-ekonomik veriler öncesinde USDTRY kurunun 2.5215 – 2.5050 arasında hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Her ne kadar tepki satışının öne çıktığı bir gün olarak görülse de 2.4980 destek noktası üzerindeki hareketler dikkat çekicidir. Bu tutum, kurdaki yukarı yönlü beklentileri destekleyen en önemli gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır. USDTRY kuru eğer 2.4980 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürse yeniden 2.5215 seviyesine kadar yükselmek isteyebilir. 2.5215 seviyesinin geçilmesi durumunda ise yeni rekor seviyelerine doğru hareketler kaydedilebilir. Kur da tepki satışı düşüncesinin devam edeceğine inanan Foreks yatırımcıları ise 2.4980 seviyesi altındaki hareketleri incelemelidir. USDTRY kuru ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 2.5090 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Pivot: 2.4980
Destek
: 2.4980-2.4870-2.4730
Direnç: 2.5215-2.5320-2.5465

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde günün başlangıç saatlerinde görülen yükseliş baskısının ardından, yükseliş kanalının orta bölgesinde salınan bir fiyatlama söz konusu. Önümüzdeki süreçte, yukarı yönlü genel eğilim 2,7700 – 2,7800 bandı üzerinde korunabileceği gibi, yükseliş kanalının alt sınırı olan 2,7970 seviyesi üzerinde bu tutumu destek görmesi beklenmektedir. Gerçekleşebilecek yükselişlerde kanal üst noktası olan 2,8425 seviyesi hedeflenebilecek kritik bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Paritede görülebilecek geri çekilmeler 2,7970 seviyesi ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise yükseliş baskısı sınırlanabilir ve 2,7700 – 2,7800 bölgesine geri çekilme gerçekleşebilir. Ancak, söz konusu bölge altında kalıcı fiyatlamalar gerçekleşmediği müddetçe, oluşabilecek geri çekilmeleri kısa vadeli ve tepki kaynaklı olabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 2,7970
Destek:
2,7970 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,8240 – 2,8335 – 2,8425

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde günün ilk saatlerinde Dolar endeksinin de değer kazanımıyla birlikte yukarı yönlü baskının etkilerini görsek de, daha sonrasında yatay bir seyrin karşımıza çıktığını ifade edebiliriz. Günün kalanında, 119,50 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmakla birlikte, gerçekleşebilecek alımlarda 119,95 seviyesinin aşılması ile söz konusu bölgede 4 saatlik kapanış yukarı yönlü isteği gösterebilecek unsurlardır. Bu durumda 120,50 seviyesine ulaşma çabası karşımıza çıkabilir. Paritede 119,95 seviyesinin aşılamaması olası geri çekilmeleri destekleyebilir. 119,50 seviyesi üzerinde sınırlı kalabilecek düşüşlerde yeni alım baskısı oluşabilecekken, bu seviyenin kırılması 119,25 seviyesinin test edilmesine neden olabilir.

Pivot: 119,50
Destek:
119,50 – 119,25 – 118,80
Direnç: 119,95 – 120,20 – 120,50

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde 134,30 seviyesinin aşılmasına karşın, düşüş kanalı içerisinde sakin bir fiyat hareketi görüyoruz. Günün kalanında, düşüş kanalının üst noktası olan 135,10 seviyesi altında aşağı yönlü baskının ön planda olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 134,30 seviyesinin altında 133,50 ve 132,80 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Paritede yükseliş baskısının etkinliğini sürdürebilmesi için kanalın üst noktası olan 135,10 seviyesi üzerinde peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanışlar gerekmektedir.

Pivot: 134,30
Destek: 134,30 – 133,50 – 132,80
Direnç: 135,10 – 135,70 – 136,25

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde günün başlangıcındaki düşüş sonrasında sakin bir seyir izledik. Önümüzdeki süreçte kritik takvim gelişmeleri takip edilecektir. Öncelikle TSİ 17:00’de açıklanacak ISM imalat rakamları, sonrasında ise yarın sabah saatlerinde Avustralya Merkez Bankası’nın kritik faiz beyanatı karşımıza çıkıyor. Faiz oranında değişiklik beklenmesi nedeniyle, paritede etkili fiyatlamalar görülebilir.

Teknik olarak incelediğimizde, paritedeki düşüş trendinin 200 periyotluk üssel hareketli ortalamayla (güncel seviyesi 0,7890) desteklendiğini görüyoruz. Günün kalanında ise, bu tutumun 0,7800 seviyesiyle desteklenmesi beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7740 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye altında oluşabilecek fiyatlamalar ve 4 saatlik kapanışlar, yeni dip arayışlarında isteği artırabilir. Paritede 0,7740 seviyesinin kırılamaması sonrası olası toparlanmalarda 0,7800 seviyesinin aşılması 200 periyotluk üssel hareketli ortalamaya yönelik tepki alımlarını destekleyebilir. Ancak söz konusu ortalama üzerinde peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanış ihtiyacı sağlanmadıkça gerçekleşebilecek yükselişlerin yeni satış baskısına maruz kalabileceği unutulmamalıdır.

Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatıyla ilgili rapora ulaşmak için tıklayınız.

Pivot: 0,7800
Destek:
0,7740 – 0,7705 – 0,7675
Direnç: 0,7800 – 0,7845 – 0,7890

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde yoğun veri akışına karşın oldukça sakin bir fiyatlamanın karşımıza çıktığını görmekteyiz. Paritede hala karar aşaması olarak belirttiğimiz bölgede bulunmakla birlikte, 1,2440 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdükçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürüyor. Gerçekleşebilecek alımlarda İchimoku bulutunun üst sınırı durumundaki 1,2537 seviyesinin aşılması yukarı yönlü baskıya netlik kazandırabilecekken, söz konusu seviye üzerindeki 4 saatlik kapanışlar bu baskıya kalıcılık kazandırabilecek unsurlardır. 1,2537 seviyesinin sınırlayıcı etkisi nedeniyle olası geri çekilmelerde 1,2440 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviye kırıldığı taktirde ise 1,2325 – 1,2375 bölgesi hedeflenebilecek olsa da, söz konusu bant altında kalıcılık sağlanmadan etkili bir düşüş beklentisi oluşamayacağı, geri çekilmelerin de yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2440
Destek:
1,2440 – 1,2375 – 1,2325
Direnç: 1,2537 – 1,2595 – 1,2655

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol bülten saatine kadar en düşük 60,71 en yüksek 62,35 seviyelerini gördü. 47 dolar seviyesinden 63 dolar seviyesine kadar devam eden yükselişten sonra önümüzdeki günler için 2 değişik senaryodan bahsetmek mümkün. Birincisi ikili zirve formasyonu. 52,97 seviyesindeki bir önceki zirve aşılamaz ve 58 dolar seviyesinden geçen boyun çizgisi aşağı kırılırsa 53 dolar seviyesine doğru düşüş beklenebilir. İkinci senaryo 58-63 dolar aralığındaki hareket devam edebilir. 63 dolar seviyesi direnç 58 dolar seviyesi destek olmaya devam edebilir. Direnç veya desteğin kırılması ile hareket şekillenir. Bu durumda gün sonu kapanışlar dikkatle izlenmeli.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek olarak 61,50 seviyesini belirtmiştik. Satışların tetiklenmesi 60,86 seviyesi altına düşülmesi halinde beklenebilir. Önümüzdeki saatlerde 60,86 seviyesi altına inilmesi halinde 59,75 seviyesi hedef olabilir. İlk direnç 62,77 seviyesinde fakat onun öncesinde 61,50 desteği üzerinde kalınmasına ihtiyaç var.

Pivot : 61,80
Destek:
61,50-60,86-59,75
Direnç: 62,77-63,41-64,52

HAM PETROL ANALİZİ

55 günlük üssel hareketli ortalama altında negatif baskısına devam eden ve mevcut düşüş trendi içerisinde başka bir düşüş trendi ile kısa vadeli hareketlerini sürdüren Ham Petrol fiyatı ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 49.00 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Günün kalanın değerlendirdiğimizde mevcut düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 51.25 seviyesi altında negatif baskısına devam eden bir görüntünün güncelliğini koruduğunu ifade edebiliriz. Ham Petrol, bu tutumuna devam ettiği müddetçe aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam etmek ve 48.65 – 47.80 gibi rakamlara ulaşmak isteyebilir. 51.25 öncesindeki ilk bariyerse 49.90 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 51.25
Destek: 48.65-47.80-46.25
Direnç: 49.90-51.25-52.65

ALTIN ANALİZİ

Kritik bir haftanın ilk işlem gününde Altın fiyatının 1223 – 1212 arasında hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz. ABD seansı açılışı öncesinde 1214 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren Altın için kısa vadeli tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. Sabah analizimizde konu ile ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirmiş, 1225.50 seviyesinin önemini vurgulamıştık. Özellikle de tepki alımının devam edebilmesi için 1225.50 direnci üzerindeki hareketlerin oluşması gerektiği hususunu unutmayalım.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1225.10 ile 1210.80 arasında bir bant hareketi var ve bu nedenle de yatay bir trend içerisinde hareketlerin devam ettiğini görmekteyiz. Altın ile ilgili kısa vadeli yön tayini gerçekleştirebilmemiz için mevcut bandın dışındaki hareketleri görmemiz gerekmektedir. Ancak böyle bir durumda 1248 ya da 1190 gibi rakamlardan söz edebiliriz. Bu bağlamda da günün kalanında 1225.10 ile 1210.80 seviyeleri yakinen takip edilmelidir.

Pivot: 1210.80
Destek: 1210.80-1201.00-1190.00
Direnç: 1225.50-1235.00-1248.99

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 16,08 desteğinden aldığı gücü korumaya 16,83 direncini zorlamaya devam ediyor. Analiz saatine kadar en düşük 16,51 en yüksek 16,75 seviyeleri görüldü. Gümüş için günlük periyotta ilk direnç 16,83 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalama. 16,83 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlar 17,30 seviyesine doğru yükseliş olasılığını artırabilir. 16,08 seviyesi en yakın güçlü destek bölgesi. 18,43 seviyesinden başlayan düşüş 16,08 seviyesinde son bulmuş olabilir ve gümüşün 50 günlük ortalama üzerinde kalması bu olasılığın gücünü yükseltir. 200 günlük hareketli ortalama (17,70) altında olmak uzun vadede düşüşün henüz bitmediğine işaret.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek olarak 16,50 ilk direnç olarak da 16,65 seviyelerinden bahsetmiştik. İki bölge arasındaki marj oldukça dardı. Haftanın ilk işlem saatlerinde 16,65 direnci üzerinde kalınmaya çalışıldığını izledik. Saatlik kapanışlarla 16,73 seviyesi aşılsaydı 16,85 seviyesi hedef olabilecekti fakat son durumda 16,65 direncinin altına 16,50 desteğine doğru hızlı bir geri çekilme izledik. Saatlik kapanışla 16,42 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 16,29 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,55
Destek:
16,50-16,42-16,29
Direnç: 16,65-16,73-16,85

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1166 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz