18 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda Yunanistan ve Ukrayna’ya ilişkin gelişmeler yakından izlenmeye devam ediliyor. Yunanistan’ın Avrupalı otakları ile anlaşmaya yakın olduğu yönündeki söylentiler Avrupa endekslerine gün boyunca destek olurken, Ukrayna’nın doğusunda, varılan ateşkes anlaşmasına rağmen devam eden çatışmalar dikkat çekti. Günün ikinci yarısında ise ABD’den gelen makro-ekonomik veriler yatırımcıların merceği altında yer aldı. Piyasalardaki yoğun Avrupa gündeminin ardından dikkatler, akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası’nın (FED) son toplantısının yayımlanacak tutanakları ile dünyanın en büyük ekonomisine çevrilmeye başlayabilir.

“Yunanistan yarın başvuruda bulunacak”

Yunanistan ve kreditörleri arasında, mevcut kurtarma programının uzatılması konusunda yaşanan anlaşmazlığın, dün akşam saatlerinde gelen haberler ile aşılacağı yönündeki beklentiler piyasaların öncelikli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Gün içerisinde Yunanistan hükümet sözcüsü, bugün ülkenin kredi programının uzatılması için başvuracağı söylentilerini teyit etmişti ancak sonrasında ise, ilgili başvurunun yarın yapılacağı belirtildi. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ise bugünkü açıklamasında, Yunanistan’ın programını uzatmak için çalıştıklarını söyledi. Piyasalarda Yunanistan’ın Euro Bölgesi ülkeleri ile uzlaşma sağlayacağı düşüncesi endişeleri azaltırken, Avrupa borsalarında genelde yükselişler etkili oldu. ABD endekslerinin ise, dün kapanışa yakın dakikalarda kaydettiği yükselişlerinin ardından bugün hafif ekside güne başlamaları bekleniyor. Yatırımcılar artık Yunanistan’ın Avrupa ile anlaşmaya varıp varamayacağını görmek istiyorlar.

“Ukrayna için görüşmeler sürecek”

Geride kalan hafta Minsk’te bir araya gelen Almanya Başbakanı ile Rusya, Ukrayna ve Fransa Cumhurbaşkanları, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes sağlanması için anlaşmaya varmıştı. Ancak bölgede Pazar gününde itibaren bazı kasabalarda çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Almanya hükümeti, ateşkese uymayan ve Ukrayna ordusuna saldıra ayrılıkçı grupları kınadığını açıkladı. Ayrıca liderlerin bugün bir kez daha, söz konusu çatışmalar için telekonferans görüşme gerçekleştirecekleri açıklandı. Her ne kadar piyasalarda fiyatlanmasa da, Avrupa’nın doğusundaki bu olaylar olası bir gerilim adına yakından izleniyor.

“ABD’nin makro-ekonomik göstergeleri”

Bugün ABD için açıklanan verilerde piyasalar öncelikle, tahminlerden daha fazla gerileyen üretici fiyat endeksini (ÜFE) gördüler diyebiliriz. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin baskı yapığı ÜFE ile aynı zamanda açıklanan konut rakamlarına göz attığımızda ise yapı ruhsatlarının Ocak ayında beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz. Aralık ayına ait rakam ise bugün yayınlanan rapor ile yukarı yönlü revize edildi. Ocak ayında konut başlangıçları ise tahmin edildiği gibi geriledi.

Bu veri setinin sonrasında yayımlanan rakamlarda, ABD’nin sanayi üretiminin Ocak döneminde, %0.2 artış kaydettiği, kapasite kullanım oranının ise %79.4 seviyesinde gerçekleştiğini gördük. Her iki rakam da piyasa beklentilerinin altında açıklandı. Ancak FOMC tutanakları öncesinde Dolar endeksinde büyük değişiklikler olmadı.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Yunanistan anlaşma ümitleri ile dün Dolar karşısında yükseliş kaydeden Euro, bugün genel çerçevede baskı altında kaldı diyebiliriz. Sterlin ise bu sabah İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) tutanakları ve olumlu makro-ekonomik veriler ile kaydettiği yükselişlerine tutundu. Yen tarafında, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) gerektiğinde ek genişleme uygulayabileceği açıklamaları, genel olarak gün içerisinde para biriminin değer kaybetmesine temel oluşturdu. Türk Lirası ise 15:30’daki kötü ABD verileri ile FED’e yönelik beklentiler paralelinde bir miktar değer kazandı. Dün uluslararası piyasalardaki fon hareketleri ile değerli madenlerdeki kayıplar ile düşen altın, bugün FOMC beyanatı öncesinde baskı altında kaldı. Dünkü düşüşlerini toparlamak için gecikmeyen petrol fiyatları ise bugün yine bir miktar aşağı yönlü hareketler kaydettiği diyebiliriz. Yarınki Enerji Bilgi Dairesi’nin (EIA) stok rakamları öncesinde bugün, Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) stok verileri emtianın fiyatında etkili olabilir.

Günün devamında piyasaların FOMC toplantı tutanaklarına odaklanacağını ve Avrupa’dan gelecek haberleri izlemeye devam edeceğini ifade edebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – FOMC Tutanakları; 28 Ocak’ta tamamlanan ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yayımlanacak tutanakları, haftanın dikkatle izlenecek gelişmeleri arasında üst sıralarda bulunuyor diyebiliriz. Küresel piyasaların cevabını en çok merak ettiği, “FED ne zaman faiz artıracak” sorusuna ilişkin ipuçları aranacak tutanakların satır aralarında, yatırımcılar FED’in para politikasındaki değişimler adına detayları inceleyecekler. 28 Ocak’ta toplantının tamamlanmasının ardından yayımlanan karar metninde, FED’in faiz oranını artırmak için “sabırlı” olacağı yönündeki ifadesini korumaya devam ettiği ve ABD ekonomisinin sağlıklı bir hızda büyüdüğü değerlendirmesi dikkat çekmişti. Toplantı öncesinde ABD için açıklanan ekonomik göstergelerin nispeten daha zayıf bir tablo ortaya koymasına rağmen, FED’in, para politikası duruşunda bir değişiklik yapmaması, Dolar’da yukarı yönlü sert hareketlerin izlenmesine neden olmuştu. Bu paralelde Çarşamba akşamı, Banka’nın faiz artış zamanlamasına ilişkin ipuçları alabilmeyi umacak piyasalar, son FOMC toplantısının ayrıntılı kayıtlarını büyük bir dikkatle izleyecekler. Tutanaklara ait daha fazla bilgi için tıklayınız.

Japonya – Ticaret Dengesi; Aralık ayında piyasa beklentilerine yakın, ancak altında gerçekleşen Japonya’nın ticaret açığında, zayıf Yen ve ABD ekonomisindeki güçlenmenin etkileri görülmüştü. İlgili dönemde ülkenin ithalatı %13 artış kaydederek altı yılın en yüksek seviyesine çıkarken, ithalattaki artış ise %1.9 ile sınırlı kaldı. Japon para biriminin son aylarda değer kaybetmesi, ihracat yapan şirketlerin rekabet gücünü ve satış hacimlerini artıran bir faktör olarak dikkat çekti. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan Japonya’nın Ocak ayına ait açıklanacak dış ticaret dengesi rakamları, ülkenin para birimi ve borsasında etkili olabileceği için yatırımcıların merceği altında yer alacak.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

18 Şubat 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

21:00 USD FOMC Toplantı Tutanakları

23:45 NZD PPI Girişi (çeyreklik) (4. Çeyrek) -0,2% -1,5%

19 Şubat 2015 Perşembe

Zaman Haber

CNY Çin Piyasaları “Bahar Festivali” Nedeniyle Kapalı

00:00 USD FOMC Üyesi Powell Konuşması

01:50 JPY Ticaret Dengesi (Oca) -0,60T -71T

EURUSD ANALİZİ

TR saati ile 21:00’da yayınlanacak FOMC tutanakları öncesinde EURUSD paritesinin 1.1455 – 1.1270 seviyeleri arasında bant hareketine devam ettiğini, 1.1455 direnci altında negatif seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. 15:30 ve 16:15’de ABD’den gelen veriler eşliğinde herhangi sert bir hareket gözlemlemediğimiz parite de ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.1375 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Genel görünüm, 1.1455 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir. Parite eğer 1.1455 direnci altında kalmayı sürdürürse bandın alt noktası olan 1.1270 seviyesine yaklaşmak isteyebilir. 1.1455 direnci öncesindeki ilk bariyer ise 1.1415 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.1455
Destek: 1.1360-1.1320-1.1270
Direnç: 1.1415-1,1455-1.1485

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere’den 11:30’da gelen veriler eşliğinde yükselen takoz formasyonu içerisinde hareketlerine devam eden ve daha önceki zirve noktası olan 1.5440 bariyerini test eden GBPUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5430 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir. Sabah analizimizde yükselen takoz formasyonda kanalın alt noktasının 1.5298, gün ortası video analizimizde ise 1.5333 olarak revize etmiştik. Akşam analizini hazırladığımız şu sıralar ilgili alt bölgenin 1.5370 olarak tekrar değiştiğini söyleyebiliriz. Çünkü 4 saatlik grafikte çizimler gerçekleştirmemiz, mumların da zaman ilerledikçe sağa doğru kayması, seviyelerde revizeye gitmemize neden olmaktadır. Ancak bu tutum teknik beklentilerimizde herhangi bir değişikliğe neden olmamıştır.

Teknik olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1.5370 destek noktası önemli bir seviye olmakla birlikte paritenin bu destek noktası üzerindeki hareketleri, son zamanların zirve noktası olan 1.5440 seviyesi üzerindeki çıkışları destekleyebilir. Böyle bir durumda 1.5480 ve 1.5520 gibi seviyeler gündeme gelebilir. 1.4950 ve 1.5195 seviyelerinden başlayan yükseliş rallisinde tepki satışları oluşabilmesi içinse kanalın üst noktası olan 1.5480 direncinden gerçekleşecek olası dönüşlere ilaveten, 1.5370 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1.5370
Destek; 1.5400-1.5370-1.5333
Direnç; 1.5440-1.5480-1.5520

USDTRY ANALİZİ

Son günlerde yaşanılan dalgalı seyir, mevcut yükseliş trendinin alt bölgesinin aşağı yönlü kırılması sonrasındaki yükselişler, USDTRY kurunun gün içi işlem stratejisi konusunda kararsız kalmamızı sağlıyor. 50 periyotluk basit hareketli ortalama her ne kadar aşağı yönlü baskıların devam edebilmesine ilişkin düşüncelerimizin güçlenmesine neden olsa da gün içi işlem stratejileri oluşturan Traderlar, gün içi dalgalanmalardan dolayı karar vermekte zorlanmaktadır. Bu bağlamda da 2.4680 bariyeri gün içerisindeki en önemli seviyedir. Kur, bu bariyer üzerinde hareketler gerçekleştirmedikçe, yükseliş baskısından söz etmek yerine aşağı yönlü baskıların devam edeceğine ilişkin düşüncelerimizin ön planda olabileceğini ifade edebiliriz. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks yatırımcıları ise 2.4680 üzerindeki hareketleri takip etmelidir.

Pivot: 2.4680
Destek
: 2.4450-2.4360-2.4290
Direnç: 2.4680-2.4755-2.4825

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde günün genelinde sakin bir yükseliş tutumu takip etmemize karşın, TSİ 15:30’da açıklanan ABD verileri sonrasında etkili bir geri çekilme görüyoruz. Bu gelişmeyle birlikte parite de İchimoku bulutu içerisinde sınırlı kalmaya devam etmiş oldu. Günün kalanında, 2,7700 – 2,7845 bölgesi üzerinde yükseliş beklentisinin etklili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8100 ve 2,8220 seviyeleri hedeflenebilecekken, bu süreçte özellikle İchimoku bulutunun gün üst sınırını oluşturan 2,8220 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlar, yükseliş isteğinin görülmesi açısından önemlidir.

Paritede kısa vadede görülen geri çekilme isteği 2,7700 – 2,7845 bandı üzerinde ve dahilinde kaldığı müddetçe yeni bir alım baskısı oluşabilir. Ancak mavi ile belirttiğimiz karar bölgesine dahil olabilecek paritede, 2,7700 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek en az iki adet 4 saatlik kapanış, 2,7435 gibi kritik bir seviyeye ulaşma isteğini canlandırabilir.

Pivot: 2,7700
Destek:
2,7845 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,7960 – 2,8100 – 2,8220

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinin gün içerisinde 118,30 – 119,40 bandının üst bölgesinde yoğunlaştığı görülüyor. Bandın orta noktası olarak belirtebileceğimiz 118,80 seviyesi üzerinde tutunma çabası, yükseliş baskısını destekleyebilecekken, 119,40 seviyesinin aşılması 119,95 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Ancak daha kalıcı beklentiler için, 119,40 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanış da takip edilmelidir. Paritenin bant hareketini sürdürerek 119,40 seviyesini kıramaması, 118,80 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Bu süreçte 118,80 seviyesi altına olası sarkmalar 118,30 seviyesine ulaşma isteğini destekleyebilecekken, etkili bir düşüş beklentisi için 118,30 seviyesi altında gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 118,30
Destek:
118,80 – 118,30 – 118,00
Direnç: 119,40 – 119,95 – 120,45

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde sınırlı bir düşüş seyri izlenmesine karşın, gri ile belirttiğimiz 134,70 – 135,35 bölgesi karar aralığı olarak güncelliğini korumaktadır ve söz konusu bölge üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 136,75 seviyesine yönelik istek oluşabilir. Geri çekilmelerde paritenin gri bölgeye dahil olması beklentileri tek başına yönlendirmek için yeterli olmayabilir. Ancak 134,70 seviyesi altında gerçekleşebilecek peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış, 133,60 seviyesine yönelik düşüş baskısını destekleyebilir.

Pivot: 135,35
Destek: 135,35 – 134,70 – 134,00
Direnç: 136,20 – 136,75 – 137,00

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde kısa vadeli yükseliş baskısının tekrar 0,7840 – 0,7880 bandı altında sınırlandığını görmekteyiz. Bölgenin tekrar desteklenmesi ardından, 0,7840 seviyesi altında aşağı yönlü baskının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7760 ve 0,7723 hedeflenebilecek önemli seviyeler arasında bulunmaktadır. 0,7840 – 0,7880 bandının güncelliğini koruması nedeniyle, bu bölge altında veya dahilinde kalabilecek yükselişler, yeni satış baskılarının oluşması için uygun bir pozisyon sağlayabilir. Etkili bir yükseliş beklentisi, 0,7880 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanışla sağlanabilecekken, bu durumda 0,7925 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot: 0,7840
Destek:
0,7760 – 0,7723 – 0,7695
Direnç: 0,7840 – 0,7880 – 0,7925

USDCAD ANALİZİ

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle birlikte Kanada Doları’nın güç kaybetmesi, paritede mavi ile belirttiğimiz yükseliş trendinin destek görmesine katkı sağladı. Günün kalanında, trendin destek bölgesini oluşturan 1,2325 – 1,2375 aralığı üzerinde, yükseliş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek yükselişlerde 1,2490 seviyesi hedeflenebilecekken, söz konusu seviye üzerinde 4 saatlik kapanışlarla görülebilecek tutunma çabası, yukarı yönlü baskıyı netleştirebilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Trendin kısa bir zaman dilimi içerisinde birçok kez test edilmesi sonrası, gerçekleşebilecek geri çekilmelerde 1,2325 – 1,2375 bandının korunması yeni alım baskılarının devreye girmesine neden olabilir. Etkili bir düşüş beklentisi için, 1,2325 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek en az iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 1,2325
Destek:
1,2375 – 1,2325 – 1,2250
Direnç: 1,2490 – 1,2545 – 1,2600

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde analiz saatine kadar en düşük 61,03 en yüksek 62,44 seviyeleri görüldü, düne göre yükselişte daha zayıf bir görünüm mevcut. Yükselişin momentum kaybında 64 dolar direncine yaklaşılmasının etkisi olabilir. Ancak yine de gün sonu kapanışlar 58,40 seviyesi üzerinde olduğu sürece 64 dolar hedefi korunabilir. 64 dolar seviyesinin aşılması halinde ise hedef 70 dolar seviyesi olabilecektir. 58,40 seviyesi ise en yakın destek konumunda.

Sabah bülteninde bugün için saatlik bazda ilk desteğin 61,47 seviyesinde olduğunu belirtmiştik. Son işlemler bu desteğin altında gerçekleşiyor. Günün geri kalan kısmında 60,72 seviyesi altına inilirse 59,41 seviyesi hedef olabilir. İlk direnç ise 62,96 seviyesinde.

Pivot : 61,81
Destek:
60,72-59,41-58,40
Direnç: 62,96-63,71-65,02

HAM PETROL ANALİZİ

TR saati ile 21:00’da yayınlanacak FOMC tutanakları öncesinde Ham Petrol fiyatının 54.30 seviyesi altında negatif seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. 50.70 desteği mevcut yükseliş isteğinin devam edebilmesi anlamında önemli bir seviyedir. Bu destek noktası aynı zamanda da kısa vadeli yükseliş trendinde kanalın alt noktası olarak kaydedilmiştir. Ham Petrol fiyatı eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yükseliş trendi içerisindeki hareketlerine kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Bu tutum gün içi 54.30 seviyesi üzerindeki hareketleri tetikleyebilir. Böyle bir durumda 55.05 başta olmak üzere önemli tepki alımı düşüncesinin oluşumuna katkı sağlayabilir. 50.70 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 48.80 seviyesine doğru yeni bir baskı gözlemlenebilir.

Pivot: 50.70
Destek: 51.60-50.70-49.80
Direnç: 54.30-55.05-56.45

ALTIN ANALİZİ

Dün gerçekleştirdiği aşağı yönlü sert satışlar sonrasında bugünü sakin bir şekilde geçiren Altın, kritik FOMC tutanakları ve ABD seansı açılışı öncesinde 1208 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Düşüş trendinde kontrol noktası olarak ifade edebileceğimiz 1225 direnci altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncelerimizin güçlü olduğunu ifade edebileceğimiz Altın için, psikolojik destek olan 1200 seviyesi altındaki olası hareketler, aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi anlamında önem arz etmektedir. 1225 öncesindeki ilk bariyer ise 1216.50, gün içi tepki alımı düşüncesinin bir adım daha öne çıkması içinse günün zirvesi 1211 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1225.00
Destek: 1200.00-1192.00-1182.00
Direnç: 1211.00-1216.50-1225.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş bülten saatine kadar 16,38-16,53 aralığında işlem gördü. İşlem aralığı oldukça dar. Salı günü işlemleriyle 17,20 direnci üzerinden 16,70 desteği altına inilmişti. 16,70 desteğinin altına olma durumu devam ediyor. 16,70 seviyesi üzerine gün sonu kapanışlarla çıkılamazsa geri çekilmenin devamı 16,18 seviyesine doğru devam edebilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,22 ilk direnç 16,79 seviyeleri olarak sabah bülteninde ifade edilmişti, ilk destek-ilk direnç arasında seyir devam ediyor. Günün geri kalan kısmında 17,08 seviyesi aşılırsa 17,56 seviyesi hedef olabilir. 15,93 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,45 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,70
Destek:
16,22-15,93-15,45
Direnç: 16,79-17,08-17,56

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1192 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz