17 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Geride kalan hafta liderlerin ateşkes konusunda anlaşmaya varmasına rağmen, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin devam etmesi küresel piyasaların bölgeye ilişkin gelişmeleri yakından izlemeye devam etmesine neden oluyor. Ancak gündemin öncelikli başlığının “Yunanistan” olduğunu ifade edebiliriz. Dün, yeni hükümetinin yetkilileri ile Avrupalı ortakları arasında bir uzlaşma zemini sağlayamayan Yunanistan adına yapılan açıklamalar, söz konusu ülkeyi gündemde tutmayı sürdürüyor. Diğer taraftan, yayımlanan makro-ekonomik göstergeler de varlık fiyatlarına yön verirken günün geri kalan kısmında, haftanın ilk işlem gününe başlayacak ABD piyasalarının fiyatlamaları izlenecek.

“Yunanistan için geri sayım”

Euro Bölgesi maliye bakanları ile Yunanistan’ın, kurtarma planı konusunda dün anlaşamamaları sonrasında yetkililerinin konuya ilişkin değerlendirmeleri, piyasaların da algısı üzerinde etkili oluyor. Her ne kadar haftanın ilk işlem gününde anlaşma sağlanamamış olsa da, piyasalarda bir panik havası izlenmiyor. Güne satıcılı başlayan Avrupa endekslerinde kayıpların azaldığını, hatta önemli ülke borsalarının bazılarında pozitif rakamların görüldüğünü ifade edebiliriz. Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan’ın hafta sonuna kadar mevcut kurtarma planının uzatılması için başvuruda bulunması gerektiğini söyledi ve eğer Yunanistan bunu yapmazsa yeni müzakerelerin olmayacağının ipuçları verdi. Ancak piyasalarda bir uzlaşma sağlanacağına ilişkin umutların canlı kaldığını ifade edebiliriz. Avrupa piyasalarında temkinli bir bekleyiş öne çıkarken, Avusturya, İspanya ve Lüksemburg gibi ülkelerin maliye bakanlarının açıklamaları, son dakikada bile olsa bir anlaşma sağlanabileceği yönünde diyebiliriz. Aksi halde Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasına kadar ilerleyebilecek bir süreç izlenebilir. Gün içerisinde, her iki tarafında belirli adımlar atması gerektiği yönündeki açıklamalar sonrasında oluşan karamsarlığın bir miktar dağılması, kıtanın ortak para biriminde yükselişlerin izlenmesine destek oldu.

Son olarak Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan için kapımız her zaman açık ve yakın zamanda görüşmeler yeniden başlayabilir değerlendirmesinde bulundu. Almanya Maliye Bakanı Schaeuble ise, Yunanistan’ın anlaşmalara bağlı kalması gerektiğini ve kurtarma planının uzatılmasının mantıklı tek yol olduğunu söyledi. Yunanistan ise kemer sıkma politikalarını gevşetebilmek için aynı şartlar altında programı uzatmak istemiyor. Ancak ülkenin likidite sıkıntısı çekmemesi için gerekli fonlara ulaşması gerekiyor. Bugün ve haftanın ilerleyen günlerinde Yunanistan’a ilişkin gelişme ve açıklamaların piyasalar tarafından yakından izleneceğini ifade edebiliriz.

“Makro-ekonomik göstergeler”

Günün ilk yarısında açıklanan İngiltere ve Almanya’nın verileri, piyasalarda etkili olmuştu. Günün ikinci yarısında ise ABD için yayımlanan New York imalat endeksi izlendi. Beklentilerden daha fazla gerileyen söz konusu gösterge, Dolar üzerinde etkili olmazken, Euro’nun gün içerisindeki kazanımlarının ardından bir miktar geri çekilmeye başlaması sırasında Dolar endeksinde görülen yükselişlerin yönü değişmedi. Piyasalarda, Şubat ayı için açıklanan ilgili endeksin 8.9’a gerileyeceği tahmin ediliyordu. Ancak New York imalat endeksi 7.8 ile bu öngörüden daha kötü bir performans gösterdi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Euro tarafındaki yukarı yönlü hareketler, Avrupa seansının ikinci yarısında Yunanistan’ın bir şekilde Euro Bölgesi bakanları ile anlaşma sağlayacağı beklentisini yansıttı. Sonrasında ise, gerek ilgili yükselişin ardından gelen geri çekilmeleri gerekse Alman Maliye Bakanı’nın katı tavırlı açıklamaları ile kıtanın ortak para birimi Dolar karşısında bir miktar düşüş kaydetti. Bu sırada Dolar endeksinde yukarı yönlü toparlanmalar izlendi. Sterlin ise, değişiklik olması beklenmeyen çekirdek enflasyon verisinin yükseliş göstermesi sonrasında Dolar karşısında kaydettiği yükselişlerin büyük kısmını geri verdi. Yen, Yunanistan kaygılarının azalması sonrasında değer kaybederken, Çin’in yeni yıl tatili öncesinde gerileyen altın bir miktar toparlandı. Türk Lirası Dolar karşısında hafta başından itibaren kaydettiği kazanımlarını korumaya çalışıyor.

Piyasaların dikkatle izlediği enstrümanlar arasında yer alan petrol fiyatları, son günlerde, ABD’de üretimin azalacağı düşüncesi ve Libya’daki çatışma haberleri ile yükseliş kaydetti. Ancak son yukarı yönlü hareketlerin, arz fazlası dönemin bittiği anlamına gelmediği yönündeki spekülasyonlar, emtianın fiyatında bugün bir miktar geri çekilmelerin izlenmesine neden oldu.

Dün ABD piyasaları tatil nedeni ile kapalıydı. Dolayısı ile yeni haftaya bugün başlangıç yapacak olan Wall Street yatırımcılarının özellikle Avrupa’daki gelişmeleri fiyatlamaları yakından izlenecek. Yunanistan’a ilişkin açıklamalar da yine varlık fiyatlarına yön verebileceği için mercek altında yer alacak. Bugün İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkanı Jordan’ın konuşması ve ABD2den gelecek rakamlar takip edilecekken, yarın sabah saatlerinden toplantısı tamamlanacak olan Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) beyanatı ve Banka’nın Başkanı Kuroda’nın basın konferansı büyük önem arz ediyor.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İsviçre – SNB Başkanı Jordan’ın Konuşması; Son aylarda attığı sürpriz adımlar ile küresel piyasaların gündeminde kendisine oldukça fazla yer bulan İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) Başkanı Thomas Jordan’ın, Salı akşamı Brüksel Üniversitesi’nin düzenleyeceği bir konferansta konuşma yapması bekleniyor. “Avrupa’nın Kalbinde İsviçre: Bağımsızlık ve Dayanışma” başlıklı panelde kürsünün arkasına geçecek olan Başkan’ın, SNB’nin para politikasına değinmesi halinde ülkenin para biriminde sert fiyat değişimleri izlenebilir. Dolayısı ile Jordan’ın kullanacağı ifadeler, piyasalar tarafından dikkatle izlenecek diyebiliriz.

Japonya – Merkez Bankası Toplantısı; Hükümetinin ve Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) uzun zamandır uyguladığı, “ekonomiyi destekleyici” politikalara rağmen, Japon ekonomisi toparlanmakta oldukça zorlanan bir yapı içerisinde kalmaya devam ediyor. Ocak ayındaki son toplantısında, Mart ayında bitecek olan, bankaları kredi vermeye teşvik etme amacı güden iki kredi programının süresini uzatan BOJ, programın büyüklüğünü de 1 trilyondan 2 trilyon Yen’e çıkarmıştı. Banka ayrıca düşen petrol fiyatları ile enflasyon tahminlerini aşağı yönlü, büyüme tahminlerini ise yukarı yönlü revize etti. Diğer taraftan, İstanbul’da düzenlenen G-20 merkez bankası başkanları ve bakanlar toplantısında BOJ’un, para birimini zayıflatan politikaları her hangi bir eleştiri toplamadı ve bu unsur ise Banka’nın bu yıl içerisinde para politikasını daha fazla genişletmek için alan yaratacağı beklentilerini destekledi. Ancak geride kalan hafta içerisine BOJ’a ilişkin basına yansıyan bazı haberleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Konuya yakın olduğu belirtilen bazı kaynaklarca, BOJ, enflasyonu yükseltmek için para politikasını daha fazla genişletmenin, Yen’in güvenilirliğine zarar verebilecek kayıplara neden olabileceğinden dolayı kaygı duyuyor. Bu spekülasyonların piyasalarda yer almasının ardından Yen tarafında önemli değer kazanımları izlenmişti. Bu iki beklenti arasında BOJ’un, yılın ikinci toplantısında nasıl bir yol haritası izleyeceği kritik bir önem taşıyor diyebiliriz.

İki gün sürecek ve Çarşamba sabahı tamamlanacak olan BOJ’un para politikası toplantısının ardından yapılacak açıklamalar ve Banka’nın Başkanı Kuroda’nın basın konferansında kullanacağı cümleler, ülkenin para birimi Yen’de ve Nikkei-225 endeksinde sert değişimlere neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

17 Şubat 2015 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD NAHB Konut Piyasası Endeksi (Şub) 58 57

19:00 CHF SNB Başkanı Jordan Konuşması

23:00 USD TIC Net Uzun Vadeli İşlemler (Ara) 41,3B 33,5B

18 Şubat 2015 Çarşamba

Zaman Haber

CNY Çin Piyasaları “Bahar Festivali” Nedeniyle Kapalı

05:30 JPY Para Politikası Beyanatı

08:30 JPY BOJ Basın Konferansı

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününde EURUSD paritesi hareketlerini incelediğimizde, Dolar Endeksindeki tepki satışları nedeniyle önemli yükselişler kaydettiğini ve bu yükselişler ile 1.1448 seviyesini test ettiğini görmekteyiz. Yukarı yönlü çıkışlarını 1.1455 seviyesi altında sınırlandırması nedeniyle 1.1455 – 1.1270 arasındaki bant hareketinin güncelliğini koruduğunu, günün kalanında da bu kırılma sağlanmazsa bant içi hareketlerin devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz.

Peki, 1.1270 hedeflenmesi için 1.1455 direnci altındaki hareketler yeterli mi?

Bu sorunun cevabı için günün dip noktası 1.1370 destek noktası önem arz etmektedir. Özellikle de satıcıların yeniden ikna olabilmesi için paritenin 1.1370 seviyesini aşağı yönlü kırması gerekmektedir. Ancak böyle bir durumda 1.1270 seviyesi gündemimizde olabilir. Aksi takdirde kritik bant noktası 1.1455 direnci test edilebileceği gibi parite yeniden karar aşamasına geçmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks yatırımcıları ise 1.1455 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

Pivot: 1.1455
Destek: 1.1370-1.1320-1.1270
Direnç: 1.1455-1.1485-1.1535

GBPUSD ANALİZİ

Yeni haftanın ikinci işlem gününde GBPUSD paritesinin 1.5330 – 1.5400 seviyeleri arasında hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Yükseliş trendi içerisinde hareketlerine devam eden ve kanalın alt noktası olan 1.5298 ile güncelliğini koruyan GBPUSD paritesinde yaşanılan geri çekilmelerin, mevcut yükseliş trendinde herhangi bir değişikliğe neden olmadığını ifade edebiliriz. Kısa vadeli yükselişlerin devam edebilmesi için paritenin 1.5298 desteği üzerinde kalmasını sürdürmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda 1.5400 ve 1.5440 seviyeleri hedeflenebilir. Yükseliş trendinin sonlanabilmesi içinse 1.5298 seviyesinin aşağı yönlü kırılması gerekmektedir. Genel görünüm, 1.5298 seviyesi üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir. 1.5298 öncesindeki ilk destek noktası ise 1.5330 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5298
Destek; 1.5330-1.5298-1.5250
Direnç; 1.5400-1.5440-1.5480

USDTRY ANALİZİ

Yükseliş trendinde kanalın alt noktasını aşağı yönlü kıran ve yükseliş trendinin sonlanmasına neden olan kur, yeni haftanın ikinci işlem gününde kırmış olduğu kanalın tekrar içine girme uğraşında başarılı olamadı ve 2.4680 seviyesi üzerinde hareketler gerçekleştiremedi. Kırılan kanalın güncel noktası ve aynı zamanda da 50 periyotluk basit hareketli ortalama olan 2.4680 direnci altında negatif beklentinin devam ettiğini ilişkin düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Bu tutum USDTRY kurunun aşağı yönlü baskılarını 2.4100 seviyesine kadar devam ettirebilme ihtimalini güçlendirmektedir. 2.4680 öncesindeki ilk önemli bariyer ise 2.4585 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 2.4680
Destek
: 2.4410-2.4290-2.4105
Direnç: 2.4585-2.4680-2.4825

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde fiyat hareketlerinin gün içerisinde genel olarak 2,7800 ve 2,7950 bölgesinde sınırlı kaldığı görülüyor. Buna bağlı olarak, karar aşamasındaki paritede 2,7680 – 2,7800 bölgesi üzerindeki fiyatlamaların yükseliş baskısına maruz kalabileceğine yönelik beklentimiz korunuyor. Söz konusu baskının netlik kazanabilmesi için İchimoku bulutunun üst sınırı olan 2,8100 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir. Bu şart sağlandığı taktirde 2,8300 seviyesi hedeflenebilir.

Karar aşamasında olduğunu belirttiğimiz paritede olası geri çekilmeler 2,7680 – 2,7800 bölgesiyle sınırlı kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabilir. Ancak bu bölgenin altında gerçekleşebilecek peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış, 2,7435 seviyesine yönelebilecek kısa vadeli düşüş baskısını canlandırabilir.

Pivot: 2,7800
Destek:
2,7800 – 2,7680 – 2,7560
Direnç: 2,7950 – 2,8100 – 2,8200

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde 118,35 – 119,20 aralığındaki bant hareketinin sürdüğünü, günün zirve noktasının da bu süreçte 118,92’ye ulaştığını gördük. Bu süreçte, 118,35 – 119,20 bandı dışında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışların önem kazandığını ifade edebiliriz. Günün kalanında ise, 118,35 seviyesi üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilecekken, gerçekleşebilecek yükselişlerde 119,20 seviyesi hedeflenebilir. Etkili ve kalıcı bir yükseliş beklentisi için, 119,20 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Paritede görülebilecek geri çekilmeler 118,35 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlarını sürdürdüğü müddetçe yeni alım baskısı oluşabilir. Bu bölgede de kalıcı bir beklenti için bandın dışında, yani 118,35 seviyesi altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar izlenmelidir.

Pivot: 118,35
Destek:
118,35 – 118,00 – 117,60
Direnç: 118,90 – 119,20 – 119,60

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinin gri ile belirttiğimiz 134,70 – 135,35 bandının altına sarkarak yükseliş trendi dışına çıkmasına karşın, etkili bir düşüş baskısının karşımıza çıkmadığını ve düşüş kanalının alt noktası olan 133,60 seviyesi üzerinden dönüş gerçekleştiğini gördük. Günün kalanında, 134,70 seviyesi üzerinde etkili olabilecek yükseliş baskısı, 135,35 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek her 4 saatlik kapanışla kendini teyit etmek isteyebilir. Bu durumda 136,62 seviyesini hedefleyebilecek yükseliş çabası oluşabilir. Paritede düşüş baskısının günün devamında ağırlık kazanabilmesi için, seviyenin tekrar 134,70 seviyesi altında gerçekleştirebileceği 4 saatlik kapanışla düşüş kanalına dönüşü görülmelidir.

Pivot: 134,70
Destek: 135,35 – 134,70 – 134,00
Direnç: 136,00 – 136,62 – 137,00

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde 0,7723 seviyesinin kırılamamasıyla başlayan tepki alımlarının etkisini koruyarak 0,7840 – 0,7880 bandına ulaşma çabasını gördük. Genel düşüş eğilimini destekleyen bu bölge altında fiyatlamaların devam etmesi nedeniyle, 0,7840 – 0,7880 bandı altında düşüş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7795 ve 0,7760 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyeler altında bandın alt noktası olan 0,7723 seviyesi kritik öneme sahiptir. Paritede yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 0,7880 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 0,7880
Destek:
0,7795 – 0,7760 – 0,7723
Direnç: 0,7840 – 0,7880 – 0,7925

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde mor renkle belirttiğimiz yükseliş trendinin kırılması sonrasında, ana hareketi destekleyen 1,2325 seviyesi ile 1,2420 arasında kritik bir sürecin başladığını görmekteyiz. Paritede kısa vadede gelişen düşüş eğiliminin etkinliğini koruyabilmesi için, 1,2325 seviyesi altında gerçekleşebilecek peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı bulunmaktadır. Genel görünümün yükseliş olmasına karşın, kısa vadeli düşüş baskısını destekleyebilecek bu şartla birlikte 1,2250 ve 1,2160 seviyeleri hedeflenebilir. Öte yandan 4 saatlik kapanışların 1,2325 seviyesi üzerinde gerçekleşmeyi sürdürmesi trendi destekleyen bir unsurdur. Bunun yükseliş potansiyelini canlandırabilmesi için, 1,2420 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar takip edilmelidir. Kalıcı beklentiler ise 1,2545 seviyesinin aşılmasıyla gündeme gelebilir.

Pivot: 1,2325
Destek:
1,2325 – 1,2250 – 1,2160
Direnç: 1,2420 – 1,2490 – 1,2545

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde bülten saatine kadar en düşük 61,26 en yüksek 62,27 seviyeleri görüldü. 64 dolar hedefine yaklaşma çabnası devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde 62,50 seviyesi görülmüştü. Son durumda brent 58,40 seviyesinden geçen klasik destek ve 50 günlük hareketli ortalama üzerinde. Gün sonu kapanışlar 58,40 seviyesi üzerinde olduğu sürece 64 dolar hedefi korunabilir. 64 dolar seviyesinin aşılması halinde ise hedef 70 dolar seviyesi olabilecektir. 58,40 seviyesi ise eski direnç-yeni destek konumunda.

Bugün için saatlik grafikte 61,87 ve 62,37 seviyelerini direnç olarak belirtmiştik. Analiz saatinde işlemler 61,87 direnci altında gerçekleşiyor. Bu görüntü gün içinde yükselişte güç kaybı olarak değerlendirilebilir. Günün geri kalan kısmı için ilk destek 60,86 seviyesinde. Gün içi işlemlerde 62,37 seviyesi aşılırsa 63,21 seviyesi hedeflenebilir. 60,36 seviyesi altına inilmesi halinde ise 59,52 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 61,51
Destek:
60,86-60,36-59,52
Direnç: 61,87-62,37-63,21

HAM PETROL ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününden itibaren sakin bir şekilde hareketlerine devam eden Ham Petrol, gün içerisinde 54.30 seviyesini test etmesi sonrasında aşağı yönlü bir tepkiye maruz kaldığını görmekteyiz. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 53.00 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren Ham Petrol için 52.65 destek noktası önem arz etmektedir. Özellikle de yeniden tepe formasyonunun gündeme gelip gelmemesi konusunda kritik bir seviye olarak kaydedilen 52.65 seviyesine göre önemli stratejiler oluşturulabilir.

· Ham Petrol fiyatı eğer 52.65 destek noktasını aşağı yönlü kırarsa tepe formasyonunun gündeme gelebileceği düşüncesi, Ham Petrol’de satış işlemlerinin artmasına katkı sağlayabilir.

· Ham Petrol fiyatının 52.65 destek noktası üzerinde kalması durumunda ise tepe formasyonu düşüncesi rafa kalkacağı gibi günün zirve noktası olan 54.30 seviyesinin hedeflenme ihtimali güçlenebilir.

Bu bağlamda da günün kalanında 52.65 desteği dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 52.65
Destek: 52.65-51.75-50.70
Direnç: 54.30-55.05-56.46

ALTIN ANALİZİ

Gün içerisinde 1234 seviyesine kadar yükselse de kritik 1238.70 bariyerini geçemeyen ve bu nedenle de aşağı yönlü baskılarına devam eden Altın, gün içerisinde 1218.70 seviyesine kadar geriledi ve ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1223 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Genel görünümü incelediğimizde 1238.70 direnci önemini korumakla birlikte aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi için güçlü bir bariyer olarak karşımızdadır. Günün kalanını değerlendirdiğimizde ise 1231 direnci dikkatle takip edilmelidir. Altın eğer 1231 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1216.50 desteğine kadar devam ettirebileceği gibi kanalın alt noktası olan 12105 seviyesi gündemimizde yer alabilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex işlemcilerinin 1231 ve 1238.70 direnç noktalarının geçilmesine odaklanmalıdır.

Pivot: 1231.00
Destek: 1216.50-1210.00-1205.00
Direnç: 1226.00-1231.00-1238.70

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte hızlı bir geri çekilme ile 16,70 desteğine inildi. Bülten saatine kadar en düşük 16,63 en yüksek 17,32 seviyeleri görüldü. Haftanın ilk işlem gününde 17,20 direncinin üzerine kalınmaya çalışıldı fakat bugünkü işlemlerle 17,20 direncinin çalıştığını izliyoruz. Gün sonu kapanışlar 17,20 seviyesi üzerinde gerçekleşirse en yakın yüksek hedef 17,70 seviyesi olmaya devam edebilir. Grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 50 günlük ortalama üzerinde kalınması halinde kısa vadede yükseliş gücü korunabilir. Fakat Salı günü işlemlerinde bu seviyenin altına iniliyor görüntüsü var. Uzun vadede yükseliş beklentisinden bahsedebilmek için yine grafikte yeşil çizgi ile gösterilen, bugün için 17,81 seviyesinden geçen 200 günlük hareketli ortalama aşılmalı. Günlük bazda 17,20 seviyesi ilk direnç 16,70 seviyesi kısa vadeli destek görünümünde. 16,70 seviyesinin altına gün sonu kapanışlarla inilmesi halinde bir sonraki destek 16,18 seviyesinde görülüyor.

Sabah bülteninde bugün için belirttiğimiz desteklerin altına inildi. Günün geri kalan kısmında ilk destek 16,60 seviyesi olarak görülüyor. İlk direnç seviyesi ise 17,01 seviyesinde.

Pivot : 17,30
Destek:
16,60-16,41-16,18
Direnç: 17,01-17,12-17,19

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1078 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz