15 Ocak 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Dünya Bankası ve Avrupa Adalet Divanı’ndan yapılan açıklamalar, ABD’nin perakende satış rakamları ile birlikte dün piyasalara damgasını vuran gelişmeler olarak öne çıkmıştı. Global borsalarda satış baskısı ağırlıklı olarak hissedilirken bu sabah ise Asya endekslerinde petrol fiyatlarındaki toparlanmanın paralelinde yükselişler izleniyor. Japonya Nikkei endeksinde ihracat ve enerji şirketleri öncülüğünde alımlar %1.5’in üzerine çıkarken, ABD’nin olumsuz perakende satış verilerinin gölgede kaldığını ifade edebiliriz. Haftanın sonuna yaklaşırken piyasaların gündeminde, ECB’nin parasal genişlemeye ne kadar yakın olduğu, global ekonomik büyüme, petrol fiyatlarının seyri ve ABD’de gelecek makro-ekonomik veri akışı ağırlıklı olarak yer alacak.

“Asya, petrol ile toparlanma çabasında”

Her ne kadar dün Wall Street endeksleri dünü kötü perakende verileri ile negatif alanda tamamlamış olsa da, petrol fiyatlarındaki toparlanma kapanışa doğru borsaların kayıplarını azaltmasına zemin oluşturmuştu. Petrol fiyatlarının gelen tepki alımları ile Haziran 2012’den bu yana en büyük günlük kazancını kaydetmesi, Asya borsalarında ise bu sabah olumlu havaya destek verdi. Dünya Bankası’nın global ekonomik büyüme tahmini dün aşağı yönlü revize ettiğini açıklamasının ardından sert düşen bakır fiyatlarında da toparlanma izleniyor.

Asya tarafında öne çıkan rakamları incelediğimizde Çin’de gölge bankacılığın liderliğinde kredi büyümesinin güçlendiğini, Japonya’da ise çekirdek makine siparişlerinin beklentilerin altında yükseldiği görüyoruz. Ancak dikkat çeken asıl veri seti ise Avustralya’dan geldi. Ülkenin istihdam rakamları piyasa beklentilerinden daha olumlu bir seyre işaret ederken Avustralya Doları’nda da yükselişler izlendi. İşsizlik oranı Aralık ayında sürpriz bir şekilde gerileme kaydederken, ada ülkesinde istihdam artışının da tahminlerden daha iyi olduğu kayıtlara geçti.

“Bej Kitap’ta sürpriz yok”

ABD ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin bilgi alınabilme imkanı veren ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının iki hafta öncesinde yayımlanan Bej kitap, dün piyasaları şaşırtmadı. Önceki yayında olduğu gibi ABD ekonomisinin ılımlı bir şekilde büyümeye devam ettiği görüşünün ağırlıkta olduğu rapor, çoğu eyalette tüketici harcamalarında büyüme olduğunu belirtti. Perakende satışlar ise mütevazi olarak değerlendirildi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dün petrol fiyatlarında tepki alımları ile görülen yükseliş, piyasaların Dünya Bankası ve ABD verileri ile içine düştüğü karamsarlıktan çıkma çabasına destek verdi diyebiliriz. Bugün Avrupa seansının seyri, endekslerdeki görünüm ile yatırımcıların iyimser ve kötümser tarafın neresinde kalmak istedikleri hakkında ipuçları verebilir. Dün Euro, Avrupa Adalet Divanı’ndan gelen açıklamalar ile Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile önce değer kaybederken, sonrasında ise ABD’nin olumsuz verileri ile Dolar’daki kayıplardan etkilendi. Altın fiyatları, son zamanlar hassasiyeti bir miktar kaybetmiş gibi görünse de, dün ECB beklentileri ve ABD verileri ile şekillenen Dolar endeksinden etkilendi. Sterlin’de ise kötü gelen enflasyon verisine rağmen İngiltere Merkez Bankası’nın faiz politikasında izleyeceği yolu sert bir şekilde değiştirmeyeceği sinyalleri sonrasında daha güçlü bir tavırda işlem görüyor. Türk Lirası ise piyasaların risk iştahı ve ABD’nin para birimi ile yön arayışı içerisinde diyebiliriz. Dün yakından izlenen bakır ise son kayıplarının büyük bölümünü geri kazandı.

Günün ilk yarısında ekonomik takvim zayıf görünse de, içeride işsizlik oranı yakından izlenecek. Günün ikinci yarısında ise ABD’den gelecek makro veriler, dünkü perakende göstergeleri sonrasında daha önemli bir şekilde gündemde yer alacak. Ayrıca bugün Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin bir araya gelmesi bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Almanya ve Yunanistan için değerlendirmelerini açıklayacakken, ABD’de bilanço sezonu devam ediyor. Bugün geride kalan yılın son çeyreğine ilişkin faaliyet sonuçlarını açıklayacak şirketlere detaylı bilgi için tıklayınız.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – İşsizlik Oranı; Son dönemlerde piyasa beklentilerinden daha olumsuz bir tablo çizen sanayi üretimi ve büyüme oranı gibi rakamların ardından Türkiye ekonomisinin gidişatına ilişkin bilgiler verecek işsizlik oranı verisi, yurtiçi piyasalarda haftanın dördüncü işlem gününde yakından izlenecek. İlgili datanın bir saat sonrasında ise bütçe dengesi rakamları takip edilecek. Dört dönemdir yükselen işsizlik oranı son olarak Eylül döneminde (Üç aylık ortalama) %10.5 seviyesine çıktı ve çift haneli sayılarda kalmaya devam etti. Türk Lirası ve BIST-100 endeksi, işsizlik oranının sonucuna göre fiyat değişimleri gösterebilirler.

ABD – Enflasyon Oranı (PPI); 16 Ocak’ta açıklanacak tüketici fiyat endeksi (TÜFE-CPI) öncesinde, dünyanın en büyük ekonomisinde ait bilgiler verecek üretici fiyat endeksi (ÜFE-PPI) rakamları, piyasaların merceği altındaki önemli göstergeler arasında yer alacak diyebiliriz. ABD’de üretici fiyatlarındaki değişim aylık bazda, iki yıldan daha uzun bir süredir %1 seviyesinin altında gerçekleşiyor. Gıda, enerji ve ticaret kalemlerinin hariç tutularak hesaplandığı çekirdek PPI göstergesinde de durum pek farklı değil. İstihdam verilerinin nispeten toparlanma içerisinde olduğu bir dönemde, piyasalarda dikkatler ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakından izlediği bir diğer faktör olan “enflasyon” üzerinde yoğunlaşabilir. Bu paralelde, CPI datalarından önce gelecek PPI rakamları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) atacağı adımlar konusunda beklentilere yön verebilir.

ABD – İstihdam Talepleri; Geride kalan hafta 294 bin Amerikalının işsizlik maaşı için başvuruda bulunduğuna işaret eden istihdam talepleri verisi, piyasa beklentilerine yakın bir seviyede gerçekleşmişti. 10 Ocak ile biten haftada ise 299 bin Amerikalının işsizlik sigortasından yararlanma adına başvuruda bulunmuş olması bekleniyor. Verinin tahminden farklı olarak gerçekleşmesi, ABD’nin para birimi değerinde değişikliklere neden olabileceği için ilgili gösterge yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

ABD – New York FED İmalat Endeksi; New York’ta bulunan yaklaşık 200 imalatçıya yapılan anket sonucu oluşturulan endeks, ABD ekonomisinin ilerleyişine ilişkin ipuçları verdiği için yakından takip edilmektedir. ABD Merkez Bankası’nın (FED) da mercek altına aldığı rakam, verilecek para politikası kararları üzerinde etkili olabilir. Sıfır seviyesinin üzerindeki rakamların imalat sektöründe genişlemeye işaret ettiği New York FED göstergesi, Eylül ayında önemli bir yükseliş kaydederek Ekim 2009’dan bu görülen en yüksek seviyeye çıkmıştı. Ancak endeksin Ekim, Kasım ve Aralık dönemlerinde ise piyasa beklentilerinin altında kaldığını ve bir düşüş eğilimine girdiğini görüyoruz. Aralık ayında -3.6 olarak gerçekleşen data ile birlikte ilgili imalat endeksi, Kasım 2013’den sonra ilk kez negatif alanda gerçekleşti. Söz konusu ekonomik indikatörün beklentinin üzerinde yayımlanması Dolar’a yükselişler getirebilecekken, tahminin altındaki rakamlar ise ABD’nin para biriminde kayıplara neden olabilir.

ABD – Philadelphia FED İmalat Endeksi; New York FED’in hazırladığı imalat endeksinin ardından aynı gün gözler, Philadephia FED tarafından açıklanacak olan ve ABD’nin üretim sektörüne ilişkin ipuçları verebilecek yeni rakama çevrilecek. Philadephia FED imalat endeksi, Kasım ayında 40.8 seviyesinde gerçekleşerek, Mart 2011’den bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmanmıştı. Ancak Aralık ayında ise 24.5 seviyesine doğru sert bir düşüş yaşandığını gördük. Philadephia Merkez Bankası’nın, bölgesindeki yaklaşık 250 imalatçıya sorduğu soruları içeren bir anket ile oluşturulan söz konusu endeksin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi halinde Dolar’da yukarı yönlü hareketler izlenebilecekken, tahminin altında kalacak datalar, ülkenin para biriminde kayıplara yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

10:00 TRY Türkiye Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (Eki) 10,5%

11:00 TRY Türkiye Bütçe Dengesi (Ara) 3,60B

12:00 EUR Ticaret Dengesi (Kas) 21,3B 24,0B

15:30 USD İstihdam Talepleri 299K 294K

15:30 USD New York İmalat İndeksi (Oca) 5,3 -3,6

15:30 USD Çekirdek PPI (Aylık) (Ara) 0,2% 0,0%

15:30 USD PPI (Aylık) (Ara) -0,3% -0,2%

17:00 USD Philadelphia Fed İmalat Listesi (Oca) 20,3 24,5

17:30 USD Doğalgaz Stokları -224B -131B

18:15 EUR ECB Üyesi Weidmann Konuşması

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son iki işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin ABD’den gelen olumsuz Perakende Satışları verisi sonrasında önemli bir çıkış yaşadığını ve bu çıkışını 1,1845 seviyesi ile sınırlandırdığını görmekteyiz. Böylelikle 1,1810-1,1855 kritik bölgesi altında negatif baskının devam etmesine ilişkin düşüncelerimiz gücünü korumaktadır. Aynı zamanda bu bölgenin içerisinde yer alan 34 periyotluk üssel hareketli ortalama da (1.1825) mevcut düşüşleri destekler görünümündedir. 1,1845 seviyesinden satış baskısına maruz kalan EURUSD paritesi sabah analizini hazırladığımız şu sıralar 1,1765 seviyesinde seyrini sürdürmektedir.

Haftanın son iki işlem gününde bugünün önemli makro-ekonomik gelişmelerini incelediğimizde ABD bölgesinden günün ikinci yarısı gelecek PPI, İstihdam Talepleri, Philadelphia FED İmalat Listesi verileri, günün en dikkat çekici haberleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak veri akışı Almanya Merkez Bankası (BUBA) Başkanı Weidmann’ın gerçekleştireceği konuşma ile sonlanacağı için özellikle Avrupa Borsaları kapanışı öncesi daha dikkatli olunmalıdır.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,1810 – 1,1855 Kritik Bölge önemini korumaktadır. Parite eğer bu bölge altında kalmayı sürdürürse 1,1725 desteği yeniden hedeflenmek istenecektir. Özellikle de bu desteğin aşağı yönlü kırılması, son yılların dip noktası olarak ifadelendirebileceğimiz 1,1640 seviyesine yaklaşmamıza katkı sağlayabilir. Aksi takdirde günü 1,1855 – 1,1725 arasında tamamlayabiliriz.

Pivot: 1,1855
Destek: 1,1755-1,1725-1,1690
Direnç: 1,1810-1,1855-1,1885

GBPUSD ANALİZİ

Günün en dikkat çeken hareketlerini oluşturan GBPUSD paritesi önce 1,5145 seviyesine kadar geriledi daha sonra da 1,5268 seviyesine doğru yükseliş kaydetti. Bu çıkışlar sonrasında gözler İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamalarındaydı ve Carney’in açıklamaları parite üzerinde sert bir etkiyle karşılaşmadı, ilaveten parite de yeniden aşağı yönlü bir hareket görüldü. Özellikle ABD borsaları açılışı sonrasında mevcut sert dalgalanmaların hız kaybettiğini gözlemlediğimiz GBPUSD paritesinin şu anki seyrini incelediğimizde 55 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1,5228 çevresinde hareketlerine devam ettiğini görmekteyiz. Özellikle bu ortalama 17 Aralık 2014 tarihinden beri dikkatle takip edilen bir ortalama olduğundan dolayı karar verme mekanizması olarak dikkate alınabilir. Ortalamanın üzerinde ya da altında gerçekleşecek art arda 4 saatlik kapanış, yeni işlem stratejileri için dikkatle takip edilmelidir.

Kısa vadeli olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde ise 1,5145 ile 1,5273 arasında hareketlerin devam ettiğini, daha net hareketler için bu bandın dışına çıkılması gerektiğini ifade edebiliriz. Özellikle de 1,5273 direnci altındaki hareketler, bandın alt bölgesine doğru yeni bir işlem stratejisini tetikleyebilir. Peki, gün içerisinde yeniden 1,5273 direnci test edilecek mi? Bu sorunun cevabı için 55 periyotluk üssel hareketli ortalama dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1,5273
Destek; 1,5215-1,5185-1,5145
Direnç; 1,5245-1,5273-1,5320

USDTRY ANALİZİ

· Fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası = 2,2700

· Fibonacci %61,8’lik düzeltme noktası = 2,3110

Yukarıda belirtmiş olduğumuz iki kritik seviye, dünden beri üzerinde durmuş olduğumuz kritik seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurun 2,2700 seviyesi üzerindeki hareketleri, mevcut tepki satışlarının sonlanması için önemli bir sinyal olarak nitelendirilse de bu tutumun teyidi için 2,3110 direncinin üzerinde hareketlerin olması gerektiğini vurgulamıştık. Kur 2,2700 üzerinde 2,3110 seviyesine yaklaştı ancak geçemedi. Sabah analizini hazırladığımız şu sıralar ise 2,2800 seviyesinde seyrini sürdürmektedir.

Bugün içinde bu iki seviye önemini korumakla birlikte 2,2700 desteği üzerinde pozitif düşünce yapımız devam etmektedir. Eğer bu tutum etkisini sürdürürse yeniden 2,3110 direncine doğru hamle görmemiz sürpriz olmayacaktır. 2,2700 desteğinin kırılması durumunda ise 2,2575 desteğine doğru yeni bir hareket görülebilir.

Pivot: 2,2700
Destek
: 2,2700-2,2575-2,2450
Direnç: 2,2910-2,3030-2,3110

EURTRY ANALİZİ

Paritede mor renk ile belirttiğimiz düşüş trendinin güncel sınırını oluşturan 2,7035 seviyesi altında düşüş baskısı etkili olabilir. Olası satışlarda 2,6820 seviyesinin kırılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, aşağı yönlü baskının netleşmesine katkı sağlayabilir. Gün içerisinde 2,7035 seviyesinin geçilmesi, tek başına yükselişlerin başladığına işaret olmak için yeterli değildir. Ancak bu durum, düşüş baskısının zayıflamasına ve 2,7235 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Bu süreçte, 2,7235 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışla kalıcılık isteği görülene dek, gerçekleşebilecek yükselişlerin yeni satış baskısıyla karşılaşabileceğinin unutulmamasıdır.

Pivot: 2,7035
Destek:
2,6820 – 2,6680 – 2,6465
Direnç: 2,7035 – 2,7110 – 2,7235

USDJPY ANALİZİ

Paritenin son gerçekleştirdiği yükseliş sonrasında gelinen kritik aşama günlük grafik üzerinde net olarak görülmektedir. 105,20 bölgesinden başlayıp 121,83’e kadar ulaşan yükseliş geri çekilmesi sonrasında Fibonacci toparlanma seviyeleri olan %23,6 (117,90) ve %38,2 (115,50) arasında bir seyir izledik. Hatta hareketin büyük bir kısmının 117,90 seviyesinin hemen altında yoğunlaşması dikkat çekti. Bu süreçte kısa vadede görülen düşüş trendinin etkili bir fiyatlamaya yol açabilecekse bile, bunu henüz gerçekleştirmediğini görüyoruz.

Japonya Merkez Bankası’na yönelik genişleyici politika beklentisi, Yen’in zayıflamasına ilişkin orta ve uzun vadede bir fikir verebilmektedir. Teknik olarak ise kısa vadede gelişen bir düşüş trendi söz konusu. Gün içerisinde, 117,10 seviyesi üzerinde etki kazanmaya çalışabilecek bir yükseliş baskısı söz konusudur. Bu baskı 50 günlük basit hareketli ortalamayı (118,05) aştığı taktirde alım baskısının netlik kazanması beklenebilir. Öte yandan 117,90 ve 118,05 seviyesinin oluşturduğu kritik bölgenin geçilememesi 117,10 seviyesinin tekrardan hedeflenmesine neden olabilir.

Pivot: 117,10
Destek:
117,60 – 117,10 – 116,70
Direnç: 118,05 – 118,40 – 118,80

AUDUSD ANALİZİ

Sabah saatlerinde açıklanan Avustralya istihdam rakamlarının beklentiden daha olumlu bir tablo sergilemesi ile birlikte AUD/USD paritesinde tekrar alımların ön plana çıktığını gördük. Gün içerisinde 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,8145) üzerinde yükseliş baskısı ön planda olabilir. Olası yükselişlerde 200 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,8252) hedeflenebilir. Bu göstergenin üzerindeki hareketlerde ise 0,8325 seviyesi hedeflenebilecek önemli bir seviyedir. Gün içinde görülebilecek yükselişlerin 200 periyotluk üssel hareketli ortalama altında kapanışlarını sürdürdüğü müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşması beklenebilir.

Pivot: 0,8145
Destek:
0,8145 - 0,8090 – 0,8035
Direnç: 0,8215 – 0,8252 – 0,8325

USDCAD ANALİZİ

Paritede hafta başından bu yana görülen bant hareketinin özellikle 1,1940 – 1,1995 bölgesinde yoğunlaştığı görülmektedir. Özellikle günün ikinci yarısında yoğunlaşması beklenen veri takvimi ve piyasa açılışlarında oluşabilecek hareketlilik, gün içerisinde dikkat edilmesi gereken gelişmelerdir. 1,1910 – 1,1940 bölgesinin önemini koruduğu görülmektedir. Söz konusu bölge üzerinde kalma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,2000 ve 1,2030 seviyeleri hedeflenebilecekken, gün aşırı beklentiler için bu bölge üzerinde 4 saatlik kapanışlara ihtiyaç duyulmaktadır. Mavi ile belirttiğimiz bandın altında gerçekleşebilecek hareketler, tek başına düşüş başlangıcına işaret edemese de, yükseliş baskısını zayıflatabilir ve bu görünümle birlikte 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 1,1870) hedeflenebilir.

Pivot: 1,1910
Destek:
1,1940 - 1,1910 - 1,1870
Direnç: 1,1200 – 1,2030 – 1,2060

BRENT PETROL ANALİZİ

Çarşamba günü işlemlerinde serbest düşüşe ara verme çabası izledik. 12-24 aralık tarihleri arasında 60-64 dolar aralığında izlediğimiz seyri 50-54 dolar arasında görme ihtimali var. Fakat önce 50 dolar üzerine çıkılmalı. 50 dolar seviyesinin üzerine kalınması dengelenme çabasına güç katacaktır. 45 dolar seviyesinde düşüşün kısa vadeli de olsa sona erme ihtimali var ancak orta-uzun vade için teknik görünümde değişiklik yok. Bugün saatlik grafikte ilk destek 48,81 ilk direnç 50,78 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 51,76 seviyesi geçilirse 53,61 seviyesi hedeflenebilir. 47,83 seviyesi altına inilmesi halinde 45,98 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabilir.

Pivot : 48,96
Destek:
48,81-47,83-45,98
Direnç: 50,78-51,76-53,61

HAM PETROL ANALİZİ

44,20 seviyesinden önemli bir destek alan ve bu destek üzerinde önce 47,25 daha sonra da 49,60 seviyesine yaklaşan Ham Petrol fiyatı, 49,60 direncini yine geçemedi ve şu sıralar 48,25 seviyesinde seyrini sürdürmektedir. 4 saatlik grafiği incelediğimizde 49,60 direnci, mevcut düşüş trendinin üst noktası olarak kritik bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda RSI göstergesinin 4 saatlik grafiklerdeki tepe noktasından gerçekleştirdiği dönüş de bu düşüncemizi desteklemektedir. Bu bağlamda da 49,60 direnci geçilmediği müddetçe tepki alımlarındaki istekten bahsedemeyiz ve gündemimizde 44,20 seviyesi olabilir. 49,60 seviyesi üzerindeki hareketler ise yeni bir çıkışın önemli bir sinyali olarak değerlendirilebilir.

NOT: Uzunca bir süredir etkisini hissettiğimiz 50 periyotluk üssel hareketli ortalama, (48,31) Ham Petrol fiyatının gün içerisinde nasıl bir strateji oluşacağına dair önemli sinyaller verebilir. Bu bağlamda da ortalamanın üzerinde ya da altında gerçekleşecek art arda 4 saatlik kapanış, yeni işlem stratejileri için dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 49,60
Destek: 47,65-46,30-45,15
Direnç: 49,60-51,40-52,60

ALTIN ANALİZİ

Altın fiyatı gün içerisinde 100 saatlik üssel hareketli ortalama olan 1224 ile son zamanların zirve noktası 1244 seviyesi arasında sıkışık seyrini sürdürmekte ve mevcut bu sıkışma sonrasında karar vermeye çalışmaktadır. 1244 seviyesi üzerine çıkarak tepki alımına devam mı etmek isteyecek yoksa 1224 desteğini aşağı yönlü kırarak tepki satışları sonlandı düşüncesini mi gündeme getirmek isteyecek sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da ortalamanın üzerinde ya da altında gerçekleşecek art arda 1 saatlik kapanış, yeni işlem stratejileri için dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1224.00
Destek: 1224.00-1216.50-1204.50
Direnç: 1234.10-1238.00-1244.25

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 16,70 direncini geçtikten sonra 17,30 direncine yöneldi, çok yaklaştı fakat geçemedi. Son durumda tekrar 16,70 desteğine yakın seyir devam ediyor. 16,46 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalama ve 16,70 desteği üzerinde kalındığı sürece yükseliş denemeleri teknik analiz açısından ihtimal dahilinde. 16,70-17,30 aralığından direncin aşılmasıyla çıkılırsa en yakın yüksek hedef 17,70 seviyesi olarak görülüyor. Desteğin ve hareketli ortalamanın altına inilmesi durumunda 16,18-16,70 bandına geri dönüş yaşanabilir. 16,18 desteğinin altındaki bir sonraki destek 15,70 seviyesinde. Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,68 ilk direnç 16,97 seviyelerinde. Gün içi işlemlerle 16,53 seviyesi altına inilirse 16,28 seviyesi hedeflenebilir. 17,12 seviyesi aşılırsa 17,37 seviyesi bir sonraki en yakın yüksek hedef olabilir.

Pivot : 16,80
Destek:
16,68-16,53-16,28
Direnç: 16,97-17,12-17,37

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1317 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz