29 Ocak 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Merkez bankaları tarafında para politikalarının ve Yunanistan’a ilişkin gelişmelerin izlendiği küresel piyasalarda, haftanın dördüncü işlem gününde, temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının açıklamaları gündemin üst sıralarında yer alıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) dünkü beyanatının varlık fiyatlarına olan yansımaları halen daha takip edilirken, bugün Avrupa borsalarında karışık bir seans izleniyor. Yayımlanan makro-ekonomik göstergelerin ardından piyasalarda ABD için açıklanacak rakamlar yine mercek altında olacak.

“Yunan hükümeti ile AB arasındaki görüş farklılıkları gün yüzüne çıkıyor”

Hafta sonu yapılan seçimler sonrasında radikan-sol koalisyon Syriza’nın liderliğinde yeni hükümeti ile yoluna devam eden Yunanistan, Avrupa’da en çok konuşulan başlıklar arasındaki yerini koruyor. Sorunlu ülkenin borçlarını müzakere açma isteği başta Almanya olmak üzere diğer AB üyesi ülkeleri tarafından hoş karşılanmış görünmüyor. Son olarak ABD Komisyonu Başkanı Junker, Yunanistan’ın borcunun silinmesinin mümkün olmadığını söyledi. Diğer taraftan bugün Rusya-Ukrayna ve Yunanistan gelişmelerini ele almak için bir araya gelen AB dışişleri bakanları, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda da Yunanistan ile fikir ayrılığına düştü. Yeni Yunan hükümeti Rusya’ya yaptırımlarının sertleştirilmesini öngören kararı imzalamak için çekimser bir tavır içerisinde görülürken, Almanya Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın tutumunun Ukrayna konusundaki görüşmeleri karmaşıklaştırdığını söyledi. Yeni Yunan bakanlardan gelen asgari ücretlerin artırılacağı ve özelleştirmelerin durdurulacağı açıklamalarını ülkenin Başbakan Yardımcısı’nın “tecrübesizlik” olarak nitelendirmesi ise Yunan borsalarında bankacılık hisseleri liderliğinde yükselişlere zemin oluşturdu. Syriza’nın seçimleri kazanmasının ardından ülkenin borsasında sert düşüşler yaşanmıştı.

“Türk Lirası’nda yeni rekor”

TCMB Başkanı Erdem Başçı hafta içerisinde enflasyon oranının beklentilerden daha fazla düşmesi halinde ara bir toplantı ile faiz indirebileceklerini söylemişti. Bu açıklamanın ardından FED’in de dün faiz artışına yakın tavrını sürdürmesi, USD/TRY paritesinde gün içerisinde sert yükselişlerin yaşanmasına neden oldu. Son olarak 16 Aralık’ta gördüğü 2,40 üzerine yeniden tırmanan parite, iki merkez bankası arasındaki politika farklılığının derinleşmesini yansıttı. 2,4177 ile yeni bir tarihi zirve gören kur daha sonra geri çekilirken, fiyat halen daha rekor seviyeye yakın seyrediyor. Genel olarak diğer gelişen ülke para birimlerinde de Dolar karşısında kayıplar izleniyor.

“Makro-ekonomik veri akışı”

Dünkü sakin ekonomik takvimin ardından piyasalar bugün FED sonrasında yayımlanan rakamları takip ediyorlar. Sabah saatlerinde Almanya’nın nispeten olumlu gelen istihdam verilerinin ardından, bu kez Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisinden öncü enflasyon datası gündemde yer aldı. 5 yıl sonra ilk kez ilgili göstergenin negatif alana geçtiğine işaret eden rakam, piyasa beklentilerinin de altında kaldı ve ekonomik aktivitelerin toparlanmak da güçlük çekebileceğine işaret etti. ABD tarafında ise istihdam talepleri tahminlerin altında gerçekleşerek olumlu bir tablo çizdi. Geride kalan hafta 265 bin Amerikalının işsizlik haklarından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu gösteren veri, Nisan 2000’den bu yana en düşük rakamın gerçekleştiğini gösterdi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

FED’in açıklamalarının ardından nispeten daha sakin bir seyir izleyen Dolar endeksinin parite ve emtia fiyatları tarafındaki yansımaları devam ediyor. Diğer taraftan özellikle Türk Lirası’nın merkez bankalarına yönelik beklentiler ile yeni rekor seviyelere çıkması dikkat çekerken, FED’in, bu yılın ortalarında faiz artırımı konusunda kararlı olacağı beklentisi spot Altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Sarı maden iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Gram altın ise TL’deki kayıpların etkisi ile bugün Mart 2014’den sonraki en yüksek seviyesini 99 Lira ile test etti. Asyalı para birimlerinde, merkez bankalarından faiz indirim beklentilerinin artması sonrasında kayıplar öne çıkıyor. Güney Afrika Merkez Bankası’nın (SARB) faiz oranını sabit bırakmasının ardından ise ülkenin para birimi Dolar karşısında değer kazandı. Petrol fiyatları tarafına göz attığımızda, ABD’de stokların artmaya devam ettiğinin görülmesi emtianın üzerinde baskısını sürdürüyor diyebiliriz. Son fiyat değişimlerinde ise 6 yılın en düşük seviyelerinden gelen tepki alımlarının bir miktar yükselişlere zemin oluşturduğu görülüyor.

Günün devamında ABD için açıklanacak konut verileri, ABD şirketlerin bilanço sonuçlarına ilişkin gündem ve Yunanistan tarafındaki gelişmeler öncülüğünde Avrupa’dan gelebilecek haberler izlenmeye devam edilecek. Asya seansı tarafında ise Japonya’nın kritik enflasyon rakamları dikkat çekiyor. Ayrıca önümüzdeki hafta para politikası toplantısını gerçekleştirecek Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) kararları öncesinde ülkenin PPI datası para birimi üzerinde etkili olabilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – Beklemedeki Ev Satışları; Satıldığı için kontrat altına alınan, ancak halen tamamlama işlemleri için bekleyen ve yeni inşaatlar hariç tutularak hesaplanan beklemedeki ev satışları verisi, haftanın dördüncü işlem gününde ABD’nin konut piyasasındaki ilerleme adına yakından izlenecek. Aralık dönemi için yayımlanacak ilgili göstergenin piyasa tahminlerinden farklı bir değişime işaret etmesi Wall Street endeksleri ve Dolar’da etkili olabilir.

Japonya – Enflasyon Oranı (CPI); Japon hükümetinin geride kalan yılın Nisan ayında satış vergisini artırmasının ardından %1.3 seviyesinden %3’lü rakamların üzerine kadar çıkan, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yakından takip ettiği ulusal çekirdek enflasyon oranı, bu hafta piyasaların yakından izleyeceği veriler arasında yer alacak. Cuma sabahı uzak doğu ülkesinden, hane halkı harcamaları, işsizlik oranı, sanayi üretimi ve perakende satışlar gibi önemli makro-ekonomik göstergeler yayımlanacak. Bu rakamlar arasında, BOJ’un para politikası kararlarında etkili olabilecek enflasyon oranı dikkat çekiyor. Son aylarda petrol fiyatlarındaki düşüşün tüketici fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceği düşünülürken, ilgili CPI datası, ülkenin para birimi üzerinde etkili olabilecek bir gösterge olarak öne çıkıyor. Çekirdek enflasyon, Mayıs ayında %3.4 düzeyine çıktıktan sonra bir gerileme dönemine girerek Kasım’da %2.7 olarak gerçekleşti. Rakamın beklentinin altında gerçekleşmesi Yen’de kayıplara neden olabilecekken, tahminin üzerindeki datalar ülkenin para birimine yükselişler getirebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

29 Ocak 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD Beklemedeki Ev Satışları (Aylık) (Ara) 0,6% 0,8%

17:30 USD Doğalgaz Stokları -113B 216B

23:45 NZD Yapı Uygunlukları (Aylık) (Ara) 10,0%

30 Ocak 2015 Cuma

Zaman Haber

01:30 JPY Hane Halkı Harcamaları (Yıllık) (Ara) -2,3% -2,5%

01:30 JPY Tokyo Çekirdek CPI (Yıllık) (Oca) 2,2% 2,3%

01:30 JPY Ulusal Çekirdek CPI (Yıllık) (Ara) 2,6% 2,7%

01:30 JPY İşsizlik Oranı (Ara) 3,5% 3,5%

01:50 JPY Öncü Endüstriyel Üretim (Aylık) (Ara) 1,3% -0,5%

02:30 AUD PPI (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,3% 0,2%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda EURUSD paritesinin aşağı yönlü hareketini 1.1260 ile sınırlandırdığını, ABD’den olumlu gelen İstihdam Talepleri verisine rağmen yukarı yönlü çıkışlarını devam ettirdiğini görmekteyiz. Gün içerisinde gerçekleştirilen yukarı yönlü çıkışlarla birlikte 1.1342 seviyesini test eden parite, şu sıralar 1.1340 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir.

· Son zamanların geçilemeyen kritik bariyeri: 1.1390

· Düşüş trendinde kanalın üst noktası: 1.1460

· 34 periyotluk üssel hareketli ortalama: 1.1358

Yukarıda ifade etmiş olduğumuz seviyeler, EURUSD paritesinin mevcut düşüş trendini devam ettirebilmesi için geçilmemesi gerekilen bariyerler olarak belirlenmiştir. Bu nedenle de EURUSD paritesi, bu bariyerler altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskısına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Tepki alımlarının 1.1390 – 1.1460 bölgesine ulaşabilmesi içinse 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.3158 üzerinde 4 saatlik kapanışa ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

Pivot: 1.1358
Destek: 1.1295-1.1260-1.1220
Direnç: 1.1358-1.1390-1.1420

GBPUSD ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışını 1.5220 ile sınırlandırdıktan sonra satıcılı seyirde daha istekli olan ve bu isteğin 34 günlük üssel hareketli ortalama ile desteklenen parite, mevcut düşüşlerini gün içerisinde 1.5109 seviyesine kadar sürdürdü ve şu sıralar 1.5140 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Genel görünümü değerlendirdiğimizde 1.5220 seviyesi önemini korumakla birlikte aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi anlamında önemli bir bariyer olduğunu ifade edebiliriz. Parite eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse 1.5115 – 1.5070 bölgesine doğru ilerlemek isteyebilir. 1.5220 öncesindeki ilk kritik bariyer ise son zamanlarda üzerinde ısrarla durduğumuz 89 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.5155 direncidir.

Pivot: 1.5155
Destek; 1.5115-1.5070-1.5035
Direnç; 1.5155-1.5185-1.5220

USDTRY ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda USDTRY kurunun tarihi rekorunu 2.4138 seviyesinden 2.4178 seviyesine revize ettiğini, bu çıkış sonrasında yükselişlerini sınırlandırarak 2.400 üzerinde hareketlerine devam ettiğini görmekteyiz. Genel görünümü incelediğimizde yukarı yönlü çıkış isteğinde herhangi bir değişiklik yok ancak bu tutum tepki satışı olmayacak düşüncesini oluşturmamalı. Mevcut yükselişlerde tepki hareketlerinin olması çok doğaldır. Önemli olan nerede sonlanabileceğini tahmin edebilmektir. Hareketleri incelediğimizde 2.3715 seviyesinden başlayan yükseliş trendinin kanalın üst bölgesini test ettiğini görüyoruz. Bu bağlamda da olası geri çekilmelerde 2.3715 destek noktası üzerinde yükseliş beklentimiz devam etmektedir.

Peki, 2.3715 seviyesine doğru tepki satışı oluşur mu?

Bu sorunun cevabı için günün kalanında değerlendirebileceğimiz 2.3925 seviyesi dikkatle takip edilmelidir. Kanalın alt noktası 2.3715 desteğini test edebilmesi için 2.3925 seviyesinin aşağı yönlü kırması gerekmektedir. Aksi takdirde yeni rekor seviyeleri test edilmek istenebilir.

Pivot: 2.3925
Destek
: 2.4030-2.3925-2.3828
Direnç: 2.4178-2.4315-2.4580

EURTRY ANALİZİ

Paritede yükseliş kanalının hareketli ortalamalar üzerindeki kalıcılığın desteğiyle güncelliğini koruması, yukarı yönlü atağın netleşmesine katkı sağladı. Günün kalanında, aşılan düşüş trendinin sınırı olan 2,7070 seviyesi üzerinde yükseliş beklentisi ağırlık kazanabilir. Olası alımlarda 2,7300 ve 2,7460 seviyeleri hedeflenebilecekken, özellikle 2,7460 seviyesi üzerindeki kalıcılık ileri dönük beklentileri destekleyebilir. Gerçekleşebilecek geri çekilmelerde 2,7070 seviyesinin kırılması, kanal alt noktası olan 2,6900 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Bu bölgede kalıcı bir düşüş beklentisinin ön plana çıkabilmesi için 50 periyotluk basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,6850) altındaki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir.

Pivot: 2,7070
Destek:
2,7070 – 2,6900 - 2,6700
Direnç: 2,7300 – 2,7460 – 2,7640

USDJPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinde Avrupa piyasaları açılışı sonrası kayıpların geri alınma çabasıyla birlikte, 117,20 – 118,00 bandının da güncelliğini sürdürdüğünü gördük. Günün kalanında, 117,20 seviyesi üzerinde yükseliş beklentisi etkili olabilecekken, Fibonacci %23,6 toparlanma seviyesi olan 117,90 üzerindeki seyir bu tutumu destekleyebilir. Olası alımlarda aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 118,80 hedeflenebilir. Bu seviyenin üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanış veya kapanışlar ise, paritede yükseliş baskısına netlik kazandırabilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritenin günün kalanında 117,90 altında tutunması durumunda 117,20 seviyesi tekrar hedeflenebilir. Ancak aşağı yönelik beklentilerde de, bandın dışında gerçekleşebilecek günlük kapanış kalıcılık açısından önem kazanmaktadır.

Pivot: 117,20
Destek:
117,20 – 116,80 – 116,45
Direnç: 119,90 - 118,45 – 118,80

EURJPY ANALİZİ

Euro’nun değer kazanımının ön plana çıktığı paritede, tekrar düşüş tutumunu destekleyen 55 periyotluk üssel hareketli ortalamaya yönelik tepki hareketinin etkili olduğunu görüyoruz. Günün kalanında, 134,15 – 135,00 bandı (mavi) altında düşüş beklentimiz korunmaktadır. Olası satışlarda günün dip noktası olan 132,45 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin altında ise 131,60 hedeflenebilecek nokta olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişe baktığımızda, bu tutumun mavi bant altında sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşabileceğini söyleyebiliriz. Tepki hareketindeki kalıcılık ise, 135,00 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlarla sağlanabilir.

Pivot: 134,15
Destek: 133,00 - 132,45 - 131,60
Direnç: 134,15 – 135,00 – 135,75

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesinin düşüş yönlü hareketini hızlandırması sonrası, son 6 yılın en dip bölgelerine ulaşıldığını gördük. Günün kalanında, 0,7855 seviyesi altında aşağı yönlü baskıların ön planda olması beklenebilir. Olası satışlarda 0,7750 ve 0,7680 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerçekleşebilecek toparlanmalarda 0,7855 seviyesinin aşılması, satış baskısını zayıflatabilir. Bu durumda hedeflenebilecek 0,7906 seviyesinin geçilmesi ise tekrardan 0,7985 seviyesine ulaşma isteğini destekleyebilir.

Pivot: 0,7855
Destek:
0,7750 – 0,7680 – 0,7625
Direnç: 0,7855 – 0,7906 – 0,7985

USDCAD ANALİZİ

50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların desteğinde yükseliş trendini sürdüren USD/CAD paritesinde, gün boyunca 1,2500 seviyesi üzerinde bir tutunma çabası gördük. Benzer çabanın günün kalanında korunması durumunda 1,2560 seviyesinin geçilmesi, 1,2625 seviyesinin hedeflenme isteğini destekleyebilir. Gerçekleşebilecek geri çekilmelerde 1,2500 seviyesinin kırılması, düşüş trendini işaret etmese de, yükseliş baskısını zayıflatabilecek bir unsurdur. Bu şartla görülebilecek tepki hareketlerinde 1,2420 seviyesine sarkma gerçekleşebilir.

Pivot: 1,2500
Destek:
1,2500 - 1,2420 – 1,2370
Direnç: 1,2560 – 1,2590 – 1,2625

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol analiz saatine kadar en düşük 48,34 en yüksek 49,12 seviyelerini gördü. Sabah bülteninde belirttiğimiz gün içi ilk direnç olan 48,92 seviyesine ulaşıldı. Günlük bazda işlemler işlemler 45 dolar desteği üzerinde 50 dolar direncine yakın seyrediyor. Orta vade için 45-50 dolar arasında dengelenme çabası devam ediyor. Kısa vadede 50 dolar seviyesinin gün sonu kapanışlarla aşılması halinde 54 dolar seviyesi hedeflenebilecektir. 45 dolar seviyesinin altına inilmesi halinde ise geri çekilmede 40 dolar destek olabilecek seviye.

Günün geri kalan kısmında 49,31 seviyesi geçilirse 49,94 seviyesi hedeflenebilir. İlk destek 48,15 seviyesinde.

Pivot : 48,84
Destek:
48,15-47,77-47,13
Direnç: 49,92-49,31-49,94

HAM PETROL ANALİZİ

Ham Petrol fiyatı 55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında negatif baskısına devam etse de mevcut işlemlerde çok istekli olmadığı gibi haftanın genelinde sakinliğini korumaktadır. Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda şu sıralar 44.60 seviyesine yakın hareketlerine devam eden Ham Petrol için 45.00 ve 55 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 46.11 dirençleri altında negatif baskı devam etmektedir. Bu tutum, ham petrol fiyatının aşağı yönlü isteğini son zamanların dip noktası 44.20’ye taşıyabilir. Ancak satış düşüncesinin ağırlık kazanabilmesi için 44.07 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 46.23
Destek: 44.07-43.00-42.40
Direnç: 45.00-46.11-47.16

ALTIN ANALİZİ

ECB ve SNB’den aldığı desteği FOMC tutanaklarından alamayan ve bu nedenle de satıcılı seyrine kaldığı yerden devam eden Altın, gerek orta gerekse kısa vadeli grafiklerde negatif etkinin güçlü olduğunun sinyallerini net bir şekilde bizlere göstermektedir.

Haftalık grafiği incelediğimizde “güvenilir liman” olma özelliğini kaybettiği Nisan 2013 tarihinden beri devam eden kanal hareketinde kanalın üst noktasını test etmesi ancak geçememesi dikkat çekici. Aynı zamanda bu bölge ichimolu indikatöründe bulutun üst noktası olarak teyit niteliği kazanmaktadır.

1 no’lu grafik eklenecek

4 saatlik grafiği incelediğimizde ise 1306 seviyesinden başlatılan aşağı yönlü baskıların 1263 seviyesine kadar devam sürdüğünü görmekteyiz. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1272 seviyesine yakın hareketlerine devam eden Altın için 1293 direnci önemlidir ve bu bariyer altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Altın eğer 1293 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskı yeniden 1264 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. 1293 öncesindeki ilk bariyer ise 1284 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1293
Destek: 1264-1255-1244
Direnç: 1284-1293-1306

GÜMÜŞ ANALİZİ

Altındaki düşüşe paralel gümüş de geriliyor. Sabah bülteninde gün içi destek olarak ifade ettiğimiz seviyeler aşağı yönde geçildi. En düşük 17,36 en yüksek 18,00 seviyeleri görüldü. Son durumda işlemler 17,70 desteği altında sürüyor. 17,70-18,50 arasındaki bölgeden desteğin kırılması ile çıkılırsa aşağıda 17,20 seviyesi en yakın destek bölgesi olabilir. Gümüş orta-uzun vade görünümü değiştirecek, 200 günlük ortalama üzerinde kalma çabasında başarılı olamadı. Günlük bazda 17,20 seviyesinin de altına inilmesi halinde grafikte yeşil çizgi ile gösterilen 50 günlük ortalamanın üzerinde kalınıp kalınmadığı izlenecektir. 17,70 seviyesi en yakın direnç olarak kabul edilebilir.

Pivot : 18,00
Destek:
17,20-16,96-16,70
Direnç: 18,04-18,11-18,22

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1186 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz