28 Ocak 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Avrupa, özellikle de Yunanistan’a ilişkin gelişmelerin gündem yer almaya devam ettiği küresel piyasalarda dikkatler artık ABD Merkez Bankası’na (FED) odaklanıyor. Bugün akşam saatlerinde tamamlanacak FED’in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak sonuçlar yatırımcıların merceği altındaki kritik gelişme olarak öne çıkarken, gün içerisinde ekonomik takvim veri akışının ise zayıf olduğu görülüyor. Olumsuz makro-ekonomik göstergeler ile sert düşen Wall Street endekslerinin ardından bu sabah Asya tarafında genelde yükselişler dikkat çekiyor. Avrupa’nın ise güne alımlar ile başlaması bekleniyor.

“ABD endeksleri FED öncesinde, veri ve bilançolar ile geriledi”

Aralık ayı için açıklanan ABD’nin dünkü olumsuz dayanıklı mal siparişleri verisi, Wall Street hisselerinin güne satıcılı bir seyir ile başlamasına neden olmuştu. Yükseliş beklentilerinin aksine dayanıklı mal siparişlerinde görülen gerileme Dolar’da da kayıplara yol açarken, Microsoft ve Caterpillar gibi şirketlerin tahminlerin gerisinde kalan bilanço sonuçları da ABD borsalarında baskı yaptı. Dow Jones %1.65 gerilerken Nasdaq’da kayıplar %1.89 civarına kadar ulaştı. Seansın kapanışından sonra bilanço rakamlarını açıklayan Apple’ın karı ise piyasa beklentilerini aştı. ABD borsalarındaki olumsuz havanın Asya tarafında hissedilmemesi sonrasında Avrupa endekslerinin de FED öncesinde güne yükseliş ile başlaması bekleniyor. Olumsuz makro datalar sonrasında ABD’nin ekonomisine ilişkin görünüm değişebileceği ve FED’in faiz artışına ait daha yumuşak ifadeler kullanabileceği düşünülüyor.

“Yunanistan ve borçları”

Yunanistan’da bu hafta sonu yapılan seçimlerde, ülkenin borçlarının yeninden yapılandırılmasını savunan Syriza Partisi’nin güçlenerek çıkması, Yunanistan’ı piyasaların gündemine bir kez daha taşımıştı. Dün yeni kabinesini açıklayan Syriza’lı Yunan hükümeti, daha önce AB-IMF ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ortaklığında kullandırılan kredilerin geri ödemeleri konusunda yedenin görüşülmesini istiyor. Yunanistan Maliye Bakanı, Yunanistan’ın borçlarının tamamının geri ödemesinin imkansız olduğunu ifade ederken, Almanya Maliye Bakanı ise, Yunanistan için borç indirimi konusunun masada olmadığını söyledi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı Danthine’nin dün piyasaya müdahaleye hazır olduklarını ifade etmesi sonrasında Euro’da yükselişler izlenmişti. Her ne kadar tartışmalar devam etse de, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmayacağı konusunun şimdilik netleşmiş gibi görülmesi de kıtanın ortak para birimine destek oldu. Dolar endeksi ise dünkü karışık veri seti içerisinden olumsuz dayanıklı mal siparişlerinden etkilenen görünümünü sürdürüyor. ABD’nin para birimi yeni güne yükseliş çabası ile başlarken, baskının yeninden oluştuğu görülüyor. Sterlin tarafına, olumsuz makro-ekonomik verilere rağmen İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) faiz artışına gideceği beklentileri yükseliş getirirken, dün Erdem Başçı’nın erken faiz indirimi sinyali ile Türk Lirası geriledi. Bu sabah açıklanan CPI verisinin, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz indiriminin önüne geçebileceği söylentileri ile Avustralya Doları değer kazanırken, Singapur Doları ise bu sabah kaydettiği kayıplar ile dikkat çekti. Singapur Merkez Bankası (MAS) para politikasını beklenmedi bir şekilde genişletme kararı aldı. Altın dün Dolar’daki kayıplar ile bulduğu desteğe tutunmaya çalışıyor. Petrol fiyatları ise arz fazlasının süreceği düşüncesi ile baskı altında kalan görünümünü korurken, gelen tepki alımlarının etkisi ile zaman zaman yükselişler kaydediyor.

Akşam saatlerinde FOMC toplantısından çıkacak sonuçlar ve RBNZ’nin beyanatına kadar ekonomik takvimde veri akışı oldukça zayıf görünüyor. Bunun yanında, ABD şirketlerinin bilançoları açıklanmaya devam ediyor. Boeing ve Facebook gibi, sektöründe öncü firmaların bilanço açıklamalarına ilişkin detaylar için tıklayınız.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Almanya GFK Tüketici Güveni; GFK tarafından, yaklaşık iki bin Alman tüketiciye sorulan soruları içeren bir anket ile oluşturulan endeks, Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisine ilişkin bilgiler vermektedir. Aralık ayında 9 seviyesine çıkan ilgili makro gösterge, Temmuz dönemindeki seviyesine yeninden yükselmeyi başarmıştı. 9.2 ile Ocak ayında tırmanışına devam etmesi beklenen GFK tüketici güveninin piyasa beklentilerini aşması halinde Euro’da yükselişler izlenebilecekken, rakamın tahminlerin altında kalması, kıtanın ortak para biriminde aşağı yönlü baskı yapabilir.

ABD – FOMC Toplantısı; ABD Merkez Bankası’nın (FED) yılın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı haftanın en kritik gelişmeleri arasında ön sıralarda yer alıyor diyebiliriz. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) geride kalan hafta gerçekleştirilen kritik toplantısının ardından piyasalarda dikkatler ABD cephesine çevrilerek, FED Başkanı Yellen ve ekibinin para politikasında nasıl bir strateji izleyeceğine odaklanacaklar.

Aralık ayındaki FOMC toplantısından çıkan sonuçlar ve sonrasında toplantının yayımlanan tutanaklarından piyasalar, FED’in faiz artırımı için aceleci bir tavır içerisinde olmayacağı çıkarımını yapmıştı. Ancak, 2006 sonra yapılacak ilk faiz artırımının zamanlaması ve temposuna ilişkin FED’in kararlı bir tutum içerisinde olduğunu da belirtmekte fayda var. Başkan Yellen’ın konuşmaları ve Aralık ayı toplantısının yayımlanan tutanakları, Nisan ayından önce faiz artırımının yapılmayacağı yönünde ipuçları taşıyordu. Piyasalarda ise ağırlıklı olarak FED’in Haziran toplantısında ilk artışını gerçekleştireceği beklentileri mevcut. Banka üzerine basarak, faiz artışı konusunun gelecek verilerin seyrine bağlı olacağını ifade etmeyi sürdürürken, istihdam piyasasındaki olumlu ilerleme ve sözlü yönlendirmede yapılan son değişiklik, FED’in politikalarının daha öngörülebilir bir rotaya girmesine yardımcı oluyor. Son olarak FOMC üyeleri, faiz artışının zamanlaması konusunda “considerable time” (kayda değer bir süre) ifadesi yerine, “patient” (sabırlı) kelimesini kullanmayı tercih ederken, artırımın önceki aylara göre nispeten daha yakın olduğu mesajını verdi diyebiliriz.

FED’in Ocak ayı toplantısında faiz artışına gitmesi beklenmiyor. Ancak faiz artışının zamanına ilişkin ipuçları Dolar’da ve bu paralelde birçok finansal enstrümanının yönünde etkili olabilir. 2015’in ortalarından daha yakın bir tarihte faiz artırımı yapılacağı düşüncesi, FED’in açıklamaları sonrasında piyasalarda etkili olursa Dolar’da yukarı yönlü hareketler izlenebilecekken, faiz artırımının yılın ilerleyen aylarına öteleneceği yönünde bir çıkarım yapılması halinde ABD’nin para biriminde değer kayıpları izlenebilir. FOMC beyanatına ilişkin hazırlamış olduğumuz blog yazısı için tıklayınız.

Yeni Zelanda – Merkez Bankası Toplantısı; ABD Merkez Bankası’nın ardından küresel piyasalarda gözler, Asya-Pasifik tarafının önemli ekonomileri arasında yer alan Yeni Zelanda’nın Merkez Bankası (RBNZ) tarafından yapılacak para politikası beyanatına çevrilecek. Ülkenin para biriminin 2015’deki yönünü belirleyebilecek olan açıklamalar yakından takip edilecek. RBNZ son toplantısında piyasaları şaşırtarak, faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini, ancak ilerleyen dönemlerde artırılabileceğini belirtmişti. “İleriki aşamalarda faiz artırımının gerekli olması bekleniyor” şekildeki ifade, faiz artırım beklentilerini güçlendirerek ülkenin para biriminin değer kazanmasına neden olmuştu. Ayrıca Banka, büyüme tahminlerinde de yukarı yönlü revizeler yaptı. Ancak sonrasında, Yeni Zelanda Dolar’ı küresel gelişmeler paralelinde Avustralya’nın para birimi ile birlikte Dolar karşısında değer kaybeden bit görünüm içerisine girmişti. RBNZ’nin bu yılın ilk toplantısında, faiz artırımına geride kalan dönemlerden daha yakın olduğuna ilişkin tutumuna devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Özellikle Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) geçtiğimiz haftaki toplantısında sürpriz bir şekilde faiz indirmesi, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi benzer ekonomik ülkelerde de par politikasının yumuşatılabileceği düşüncesini gündeme getirmişti. Bu paralelde Yeni Zelanda’nın para birimi de son aylarda aşağı yönlü olan eğilimini hızlandırmıştı. RBNZ’nin Aralık toplantısındaki tutumunu devam ettirmesi halinde Yeni Zelanda Doları’nda değer kazanımları izlenebilecekken, Banka’nın son küresel konjonktür ile birlikte söylemlerinde değişiklik yapması ülkenin para biriminde kayıpların izlenmesine yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR GfK Tüketici Güven Endeksi (Şub ) 9,2 9,0

17:30 USD Ham Petrol Stokları 4,080M 10,071M

21:00 USD FOMC Para Politikası Beyanatı 0,25% 0,25%

22:00 NZD Faiz Oranı Beyanatı 3,50% 3,50%

23:45 NZD Ticaret Dengesi (Aylık) (Ara) -48M -213M

EURUSD ANALİZİ

Dolar Endeksi dün aşağı yönlü önemli bir gerileme kaydetti. Yaşanılan tepki satışları ile 34 periyotluk üssel hareketli ortalamaya kadar gerileyen endeks, EURUSD paritesinin de önemli bir yükseliş kaydetmesini sağladı. Bu istek EURUSD paritesinin gün içerisinde 1.1420 seviyesine kadar yükselmesini sağladı ancak periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.1390 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanış gerçekleştiremedi. Bu tutum EURUSD paritesinin yeniden aşağı yönlü baskı oluşturmasını sağladı. Dolar Endeksinde 34 – 55 ve 89 periyotluk üssel hareketli ortalamalar, mevcut yükseliş trendini destekleyen önemli göstergeler olmakla birlikte aynı zamanda da güçlü destek noktalar olarak kaydedilmiştir.

1 no’lu grafik eklenecek

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde şu sıralar 1.1375 seviyesinde seyrini sürdüren parite de 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.1390 bariyeri önemli olmakla birlikte paritenin bu ortalama altında 4 saatlik kapanışına devam etmesi, satıcılı seyrin devam etmesi açısından önemlidir. Bu tutum yeniden 1.1220 seviyesinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 1.1390 seviyesi üzerindeki hareketler ise 1.1460 ve düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1.1540 seviyesinin gündemimizde olmasını sağlayabilir. Bu akşam 21:00’da açıklanacak FOMC tutanakları sonucu da Dolar endeksinin, dolayısıyla da EURUSD paritesinin mevcut düşüşlerine devam edip etmemesi konusunda bize önemli sinyaller verebilir. Bu bağlamda da makro-ekonomik verilerin azlığı nedeniyle FOMC tutanakları daha fazla dikkat edilebilir.

Pivot: 1.1390
Destek: 1.1330-1.1295-1.1260
Direnç: 1.1390-1.1420-1.1460

GBPUSD ANALİZİ

17 Aralık 2014 tarihinden itibaren mevcut düşüş trendini önemli bir ölçüde destekleyen 89 periyotluk üssel hareketli ortalama dün için önemli bir karar verme aşamasındaydı. 1.5165 olarak güncelliğini koruyan bu ortalama üzerinde 4 saatlik kapanış gerçekleştirildi. Bu tutum, yukarı yönlü çıkışların 1.5220 seviyesine kadar devam etmesini sağladı. Şu sıralar ilgili ortalama çevresinde hareketlerine devam eden GBPUSD paritesinde kısa vadeli tepki alımlarının devam etme ihtimali 1.5115 destek noktası üzerinde kaldığı müddetçe gündemimizdedir. GBPUSD paritesi eğer 1.5115 üzerinde kalmayı sürdürürse yükselişlerini dünün zirve noktası 1.5220 seviyesine taşıyabilir.

2 no’lu grafik eklenecek

Ancak burada dikkat edilmesi gerekilen bir diğer husus ise, tepki alımları konusunda istekli bir tutumun ne kadar ileriye gidebileceğidir. Günlük grafikte 24 Temmuz 2014 tarihinden beri düşüş trendine eşlik eden 34 günlük üssel hareketli ortalama 1.5315 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. Bu bağlamda da özellikle tepki alımında bu bölgeye olası yakın hareketler dikkatle takip edilmelidir. Çünkü bu bölge, orta vadeli satıcıların ilgisini çekebilecek bir bölge olarak karşımızdadır.

Pivot: 1.5070
Destek; 1.5150-1.5115-1.5070
Direnç; 1.5215-1.5260-1.5320

USDTRY ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde USDTRY kurunun 2.3713 – 2.3372 arasında hareketlerine devam ettiğini görmekteyiz. Fibonacci %38,2’lik düzeltme oranına tekamül eden 1.3372 desteği aynı zamanda da yükseliş trendinde alt nokta olarak kritik bir öneme sahiptir. Dün bu destek noktasına yaklaşan ancak kıramayan kur yukarı yönlü çıkışlarını haftanın zirve noktası olarak kaydedilen 2.3713 bariyerine yaklaştırdı. Şu sıralar 2.3647 seviyesinde hareketlerine devam eden kur da Fibonacci %38,2’lik düzeltme oranına tekamül eden 1.3372 desteği önemini korumakla birlikte bu destek noktası üzerinde yükseliş beklentimizin devam ettiğini ifade edebiliriz. 1.3372 öncesindeki ilk destek noktası da 2.3437 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 2.3372
Destek
: 2.3583-2.3502-2.3437
Direnç: 2.3713-2.3775-2.3950

EURTRY ANALİZİ

“Paritede düşüş trendi bitti mi?”

Euro Bölgesi’nde süren siyasi gerilimin hafta başından bu yana gündemde olması nedeniyle, Euro içerikli varlıklarda temkinli olmak gerekmektedir. Diğer yandan akşam saatlerinde gerçekleşecek FOMC beyanatı, Dolar’ın Euro üzerindeki etkisi nedeniyle dikkatle izlenmelidir.

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, tepki alımlarının oluşturduğu yükseliş kanalının, 50 ve 100 periyotluk basit hareketli ortalamaların (güncel seviyeleri sırasıyla 2,6845 ve 2,7030) bulunduğu bölgeye kadar ulaştığını görüyoruz. Gün içerisinde, mavi ile belirttiğimiz bu aralık altında kalma tutumu sürdükçe, aşağı yönlü baskıların etkili olması beklenebilir. Gündemin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekliliği, sorunun hala net bir şekilde çözülememiş olmasından kaynaklanmaktadır. Yunanistan ile ilgili gelişmeler, hafta başından bu yana olduğu şekilde paritede yukarı yönlü baskıyı desteklerse, ilk aşamada düşüş baskısını barındıran hareketli ortalama bölgesi takip edilmelidir. Bu bölgenin aşılması tepki hareketinin destek kazanmasına neden olabilecekken, hedeflenebilecek 2,7285 – 2,7435 bölgesi bu hareketin ana hareket olarak değerlendirilip değerlendirilmemesi gerektiğini sorgulatabilir. Ancak bu alternatifin, özellikle 100 periyotluk basit hareketli ortalama üzerindeki 4 saatlik kapanışlar görülmeden değerlendirilmeye alınması söz konusu olamamaktadır.

Pivot: 2,7030
Destek:
2,6700 - 2,6510 – 2,6320
Direnç: 2,6845 – 2,6940 – 2,7030

USDJPY ANALİZİ

Paritenin 117,20 – 118,80 aralığındaki hareketlerini sürdürdüğü haftada, bu bölge dışında gerçekleşebilecek günlük kapanışın, beklentileri etkileyebileceğini tekrar etmek gerekmektedir. Hafta başında gündeme yerleşen Yunanistan seçimleri ve akşam saatlerindeki FOMC beyanatı ile bu gelişmeye yönelik beklentilerin dikkatle takip edilmesi gerekebilir. Gün içerisinde, 117,90 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda hedeflenebilecek 118,80 seviyesi, aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesini oluşturmaktadır. Bu seviyenin üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanış, paritenin tekrardan yükseliş tutumuna dönmesi için ilk adım olabilir.

Paritede görülen geri çekilmelerin ise 117,20 seviyesinde sınırlı kalması dikkat çekmektedir. Gün içerisinde 117,70 seviyesinin kırılması, bu seviyenin tekrar hedeflenmesine neden olabilecekken, aşağı yönlü beklentilerde de kalıcılık için 117,20 seviyesi altındaki günlük kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 117,70
Destek:
117,90 – 117,70 – 117,20
Direnç: 118,50 – 118,50 – 119,20

EURJPY ANALİZİ

Euro Bölgesi içerisindeki Yunanistan kaynaklı belirsizliği devam etmesi, EUR/JPY paritesinde görülen yükselişin etkenleri arasında ön plana çıkıyor. Teknik olarak değerlendirdiğimizde, her ne kadar trendi destekleyebilecek tepki alımları doğal olarak karşılansa da, bu hareketin arkasındaki nedenlerin hala güncelliğini koruyor olması nedeniyle, sürecin dikkatle takibi gerekmektedir.

Teknik olarak incelediğimizde, 134,15 ve 135,00 seviyelerinin oluşturduğu bant (mavi) altında aşağı yönlü baskıların ektili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Olası satışlarda 132,60 ve 131,60 tekrar hedeflenebilecek seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Paritenin mavi banda dahil olması, tek başına yükseliş beklentisi için yeterli değildir. Hatta mavi bant içerisindeki kapanışların bir anlamda düşüş baskısını da destekleyebilmesi söz konusudur. Ancak, bandın üst noktasını oluşturan 55 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (135,00) üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar tepki alımlarını destekleyebilir.

Pivot: 135,00
Destek: 133,60 - 132,60 – 131,60
Direnç: 134,15 – 135,00 – 136,15

AUDUSD ANALİZİ

“Parite tekrar kritik bölgenin eşiğinde”

Paritenin sert düşüş maratonunun ardından, bu hafta tepki alımlarının etkili bir başlangıç yaptığını görmüştük. Bu süreçte, karar aşamasını gösteren mavi bandın (0,7985 – 0,8035) fiyatlamaya dahil olduğunu görüyoruz. Bandın üst noktası olan 0,8035, aynı zamanda 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesini oluşturmaktadır. Bu seviye altında 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe tekrar satış baskısı oluşabilir. Olası yükselişlerde ise 50 periyotluk hareketli ortalama üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış takip edilmelidir. Bu gelişme, tekrardan 50 ve 200 periyotluk üssel hareketli ortalamalar arasındaki mücadeleyi izlememize neden olabilir.

Pivot: 0,8035
Destek:
0,7985 - 0,7900 - 0,7845
Direnç: 0,8035 – 0,8080 – 0,8120

USDCAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde 1,2420 seviyesinin kırılması sonrasında sınırlı bir tepki satışı gerçekleştiğini görsek de, beklentilere yakın bir şekilde 1,2320 seviyesinin kırılamamasıyla tekrar yükseliş baskısının etkili olduğunu ifade edebiliriz. Gün içerisinde, 1,2320 ile dün gerçekleşen düşüşün sınırlandığı 1,2370 seviyesinin oluşturduğu mavi bölge üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,2475 ve 1,2530 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Görülebilecek geri çekilmelerde paritenin mavi banda dahil olması söz konusudur. Ancak 4 saatlik kapanışlar bant dahilinde kaldığı müddetçe yükseliş baskısı tekrar oluşabilir. Diğer yandan mavi bandın güncelliğini yitirmesi düşüş trendinin başladığı anlamına gelmemekle birlikte, yükseliş baskısını zayıflatıcı bir etki oluşturabilmektedir.

Pivot: 1,2370
Destek:
1,2370 - 1,2320 – 1,2275
Direnç: 1,2475 – 1,2530 – 1,2580

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde günlük bazda önemli bir değişiklik yok. İşlemler 45 dolar desteği zerinde 50 dolar direncine yakın seyrediyor. 45-50 dolar arasında dengelenme çabası devam ediyor. 50 dolar seviyesinin gün sonu kapanışlarla aşılması halinde 54 dolar seviyesi hedeflenebilecek. 45 dolar seviyesinin altına inilmesi halinde ise geri çekilmede 40 dolar destek olabilecek seviye.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 48,59 ilk direnç 49,86 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 50,49 seviyesi geçilirse 51,60 seviyesi hedeflenebilir. 47,96 seviyesi altına inilmesi halinde ise 46,85 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 48,95
Destek:
48,59-47,96-46,85
Direnç: 49,86-50,49-51,60

HAM PETROL ANALİZİ

49.52 ve 51.25 bariyerleri altında kaldığı için zayıf bir tepki alımı ile karşı karşıya kalan Ham Petrol, son zamanlarda 55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında satıcılı seyrini sürdürmekte ve bu ortalama ile 44.20 seviyeleri arasında bant hareketi gerçekleştirmektedir. Şuanda 46.60 seviyesinde güncelliğini koruyan bu ortalama aynı zamanda da 49.52 – 44.20 arasındaki hareketlerin kontrol noktası olarak da kritik bir öneme sahiptir. Bu bağlamda da nasıl bir işlem stratejisi oluşturacağımız konusunda 55 periyotluk üssel hareketli ortalama dikkatle takip edilmelidir. Makro-ekonomik gelişmeleri incelediğimizde, akşam saatlerinde ABD’den gelecek olan Ham Petrol Stokları verisi ile FOMC toplantı tutanakları dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 46.60
Destek: 44.20-42.40-40.00
Direnç: 46.60-48.25-49.52

ALTIN ANALİZİ

Kritik FOMC tutanakları açıklaması öncesinde Altın hareketlerini incelediğimizde 200 saatlik üssel hareketli ortalama üzerinde 1 saatlik kapanışlarına devam ederek yukarı yönlü kısmi bir hamle gerçekleştiren Altın, 1306 bariyeri altındaki seyrini sürdürmektedir. Altın eğer 1306 direnci altında hareketlerine devam etmeyi düşünürse aşağı yönlü baskısına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Ancak bu tutumu güçlendirebilmek için teyit almamız gerekmektedir. Bu da 200 saatlik üssel hareketli ortalama altında gerçekleştirilecek art arda 1 saatlik kapanış ile mümkündür. (Bu ortalamanın analizin yazıldığı şuan ki güncel fiyatı 1277.80 olarak belirlenmiştir) Aksi takdirde 1306 – 1271 arasındaki bant bir müddet daha devam edebiliriz.

Pivot: 1306
Destek: 1278-1271-1264
Direnç: 1297-1306-1315

GÜMÜŞ ANALİZİ

Salı günü işlemlerinde 17,70 desteğinin altına sarkılsa da gün sonu kapanış bu seviye üzerinde gerçekleşti. 17,70-18,50 arasındaki bölgede işlemler devam ediyor. 17,70 desteğinin kırılması halinde bir sonraki en yakın destek 17,20 seviyesinde görülüyor. 18,50 direncinin aşılması durumunda ise güçlü direnç 20,40 seviyesinde.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 17,83 ilk direnç 18,22 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 18,42 seviyesi geçilirse 18,76 seviyesi en yakın hedef olabilir. 17,63 seviyesi altına inilmesi halinde 17,29 seviyesi destek olabilir.

Pivot : 17,89
Destek:
17,83-17,63-17,29
Direnç: 18,22-18,42-18,76

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1112 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz