2 Eylül 2014 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda önemli merkez bankalarına ilişkin beklentiler ve Ukrayna’ya ilişkin gelişmeler mercek altında yer almaya devam ediyor. ABD’den gelecek üretim verileri öncesinde Dolar endeksi yükselişini sürdürürken, Altındaki kayıplar dikkat çekti. Endekslerde ise global çapta para politikalarının genişletileceği yönündeki güç kazanan düşünce yükselişlere destek olurdu. Günün devamında dünyanın en büyük ekonomisi için açıklanacak PMI dataları izlenecek.

“Dolar ve endeksler yüksek”

ABD Merkez Bankası’nın (FED) ülke ekonomisindeki toparlanmanın ivme kazandığına yönelik ipuçları ile erken bir faiz artırımına gideceği beklentileri Dolar’da yükselişlerini sürmesine zemin oluşturdu. Parite emtia fiyatları ise genel olarak ABD’nin par birimindeki bu hareketler ile yön buldu. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) geleneksel olmayan para politikaları ile genişleme programı açıklayabileceği spekülasyonları kıta borsalarında alımların temelini oluştururken, Euro’nun Dolar karşısında son bir yılın en düşük seviyesinin görülmesine katkıda bulundu. Sterlin olumlu yapı PMI verilerine rağmen Dolar karşısında tutunamadı. Türk Lirası gelişen ülke para birimleri ile birlikte Dolar karşısında kayıplar yaşadı. Kurdaki yükseliş ile BIST-100 endeksi ise Avrupa borsalarındaki alımlara eşlik edemedi. Japonya tarafında ise dünyanın en büyük emeklilik fonu olan, Japonya hükümet emeklilik yatırım fonunun (GPIF) reforme edilmesinden yana olan bir bakanın yarın, ülkenin Başbakanı tarafından Sağlık Bakanı görevine getirileceği spekülasyonları, Yen’de değer kayıplarının genişlemesini sağladı. Emtia fiyatları tarafında ise Altındaki fiyat değişimleri dikkat çekiyor. FED’e yönelik beklentiler ile sarı maden son 2.5 ayın dip seviyelerine gerilerken, petrol fiyatlarında ise, emtianın üretiminin arttığı ve talebinin azalabileceği beklentileri baskı yaptı.

“Ukrayna’da Gerilim sürüyor”

Tüm dünyanın yakından izlediği Ukrayna’ya ilişkin gelişmeler piyasaların yakından takip ettiği önemli bir faktör olmaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya yakınlaşması ile tarafsızlık statüsünün değiştiğini ifade ederken, askeri doktrininde değişiklik yapacağını duyurdu. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ise, Ukrayna’nın NATO adımını, krizin barış yolu ile çözümünü baltaladığı değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna’nın 4-5 Eylül’de yapılması planlanan NATO zirvesine özel statüde katılacağı basına yansımıştı. Avrupa Birliği (AB) tarafından da Rusya’ya uygulanan yaptırımların genişletilmesi değerlendiriliyor. AB Komisyonu bugün, Rus kamu banka ve şirketlerine sendikasyon kredisi alma yasağı getirilmesini ve ülkenin Savunma Bakanı’nın AB’ye girişinin yasaklanması gibi yeni yaptırımlar önerdi.

“ABD verileri bekleniyor”

Piyasalarda günün ikinci yarısında dikkatler ABD’den gelecek PMI rakamlarına çevrilecek. Ayrıca, dün tatil nedeni ile kapalı olan Wall Street endeksleri de bugün işleme açılacak. Asya tarafında ise Avustralya ve Çin için açıklanacak makro-ekonomik beklentiler gündemde yer alacak. Japonya’da ise Başbakan Shinzo Abe’nin yeni kabineyi duyurması bekleniyor. Özellikle, GPIF fonunda tahvil portföyünün azaltılarak hisse pozisyonunun artırılması yönündeki reformlara yakın olduğu düşünülen Şiozaki’nin Sağlık Bakanlığı görevine getirilip getirilmeyeceği merak konusu.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – ISM İmalat PMI; ABD’de Arz Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından hazırlanan imalat PMI göstergesi, dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin önemli bilgiler verdiği için yakından izlenmektedir. Temmuz rakamlarına göre ISM imalat PMI verisi son 8 ayın en yüksek seviyesine tırmanarak, 57.1 seviyesinde gerçekleşmişti. Cuma günü ABD’den açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesinde fiyatlamaların yapılması sağlayabilecek söz konusu makro-ekonomik göstergenin beklentinin altında kalması halinde Dolar’da değer kayıpları izlenebilecekken, verinin öngörülerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda ise ABD’nin para biriminde değer kazanımları izlenebilir.

Çin – İmal Olmayan PMI; Pazartesi günü imalat sektörüne ilişkin bilgiler veren PMI göstergelerinden sonra Çarşamba günü dikkatler, Çin için yayımlanacak imalat dışı PMI verisinde olacak. Son iki aydır düşüş eğiliminde olan data Temmuz ayında 54.2 olarak gerçekleşmişti. İmal olmayan PMI’da görülecek düşüş ya da yükselişler, piyasaların risk algısında etkili olabilir.

Avustralya – Büyüme Oranı (GDP); Yılın ilk çeyreğinde %1.1 ile beklentilerin üzerinde bir büyüme kaydeden Avustralya ekonomisinin, ikini üç aylık döneme ait GDP verisi Çarşamba sabahı yatırımcıların merceği altında yer alacak. Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) para politikası tarafındaki tutumuna ilişkin beklentilerin fiyatlanmasını sağlayabilecek söz konusu makro-ekonomik gösterge, ülkenin para biriminde sert değişikliklerin görülmesine yol açabilir. Öngörülenden daha iyi bir GDP verisi Avustralya Doları için yükselişlere zemin oluşturabilecekken, beklentileri karşılamayacak rakamlar, kıta ülkesinin para biriminde kayıplara neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

02 Eylül 2014 Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD İmalat PMI 58,0 58,0

17:00 USD ISM İmalat PMI 57,0 57,1

03 Eylül 2014 Çarşamba

04:00 CNY Çin Üretim Dışı PMI 54,2

04:30 AUD GDP (çeyreklik) 0,4% 1,1%

04:45 CNY Çin HSBC Hizmet PMI 50,0

EURUSD ANALİZ

82,71 seviyesi üzerindeki hareketlerini sürdüren ve özellikle EURUSD, GBPUSD ve kıymetli madenler gibi finansal varlıkların satış baskısını artırmasına katkı sağlayan Dolar Endeksi haftanın ikinci işlem gününde 83 seviyesine yaklaştı ve şu sıralar 82,93 seviyesinde hareketlerini sürdürmektedir. Gün içerisinde parite üzerinde sert hareketlere neden olacak makro-ekonomik gelişmeler olarak TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi önem arz etmektedir. Bu veri ve ABD seansı açılışı öncesinde EURUSD paritesi 1,3120 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,3155 direnci önemini korumaktadır. Parite, eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 1,3080 ve 1,3050 olarak devam ettirebilir. Ancak bu tutum için 1,3110 desteği aşağı yönlü kırılmalı ve ilaveten olumlu PMI verisi yayınlanmalıdır. Aksi takdirde günün en kritik seviyesi 1,3155 hedeflenebilir.

Pivot: 1,3155
Destek:
1,3110-1,3080-1,3050
Direnç: 1,3155-1,3185-1,3220

GBP/USD ANALİZ

İngiltere’den gelen Yapı PMI verisinin olumlu sonuçlanmasına rağmen düşüşlerini devam ettiren GBPUSD paritesi özellikle dün 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1,6640 bariyerinden gerçekleştirdiği dönüşlerle önemli bir sinyal vermiş, bugün de bu sinyali devam ettirmiştir. Günün kalanında TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi paritedeki mevcut satıcılı seyrin devam edip etmemesi anlamında önemli bir gösterge olarak karşımızdadır. Özellikle de olumlu veri, paritedeki satıcılı seyrin 1,6460 seviyesine doğru gerçekleştirilecek yolculuğunda önemlidir.

Teknik olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1,6545 ve 1,6575 bariyerleri günün kalanında dikkatle takip etmemiz gereken seviyeler olarak bilinmektedir. Parite eğer bu bariyerler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 1,6490 – 1,6460 olarak devam ettirebilir. Bu nedenle de kısa vadeli yaşanılacak olası yükselişler (1,6545 ve 1,6575 bariyerleri altında kaldığı müddetçe) satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Pivot: 1,6575
Destek; 1,6490-1,6460-1,6420
Direnç; 1,6545-1,6575-1,6613

USD/TRY ANALİZ

Uzun bir süredir üzerinde ısrarla durduğumuz 2,1500 – 2,1730 bandının gün içerisinde Dolar Endeksinin değer kazanması ile sonlandığını, kurun 2,1730 seviyesi üzerine çıkarak bant noktalarının geçersiz olduğunu görmekteyiz. Özellikle de kurun 2,1500 seviyesi üzerindeki hareketlerinin yukarı yönlü çıkışların devam etmesi açısından önem arz ettiğini daha önceki analizlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Bu tutumumuz devam etmekle birlikte kurun 2,2000 seviyesine doğru çıkış ihtimalinin daha da güçlendiğini ifade edebiliriz. Özellikle de Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki yükselişinin devam ettiği sürece yukarı yönlü çıkışların etkisini hissettirmesi kaçınılmazdır. Bu bağlamda da bundan sonraki süreçte Dolar Endeksi daha yakından takip edilmelidir. TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi de Dolar üzerindeki etkinin ne yönde oluşacağına ilişkin kısa vadeli önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Özellikle de kur eğer yukarı yönlü atağını devam ettirmek istiyorsa ABD’den olumlu PMI rakamı gelmelidir. Aksi takdirde 2,1640 – 2,1580 olarak tepki satışı görülebilir.

Pivot: 2,1640
Destek: 2,1640-2,1580-2,1500
Direnç: 2,1805-2,1885-2,2000

USD/JPY ANALİZİ

Dolar endeksinin yükselişini sürdürmesiyle birlikte USD/JPY paritesinde de alımların ön plana çıktığını gördük. TSİ 17:00’da açıklanacak olan ABD ISM İmalat PMI verisi, Dolar üzerindeki fiyatlamaları artırarak USD/JPY paritesini etkileyebileceği için dikkatle takip edilmelidir. Diğer yandan, Çarşamba sabahı Çin’de açıklanacak PMI verileri de, Yen fiyatlamalarını etkileyebilir.

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, 104,30 seviyesi üzerinde kalıcılık sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine yönelik beklentimizi korumaktayız. Olası alımlarda, yeni yılın zirve noktası ve son 6 yılın en yüksek bölgesi olan 105,41 seviyesi hedeflenebilir. Kritik süreçte, alımların ABD verisi tarafından da desteklenmesi önemlidir.

Paritede seyrin sert yükselişler sonrası rekor seviyelere ulaşması, teknik anlamda aşağı yönlü toparlanmaya yönelik beklentileri de beraberinde getirmektedir. Bu görünümle birlikte, ABD verisi desteklediği taktirde tepki satışları ortaya çıkabilir. Bu da tekrar 104,30 seviyesine doğru fiyatlamaları destekleyebilir.

Pivot: 104,30
Destek:
104,73104,30 – 103,95
Direnç: 105,10105,41 – 105,75

EUR/JPY ANALİZİ

EUR/JPY paritesinde, Yen’in değer kaybıyla oluşan yükselişlerin gün boyunca etkisini hissettirdiğini gördük. Perşembe günü hem Avrupa hem Japonya Merkez Bankası’nın kararlarına yönelik beklentiler fiyatlamaları etkileyebilir. Buna ek olarak, yarın Japonya Başbakanı Abe’nin yeni kabineyi açıklayacak olması da iç etkenler arasında yerini koruyor. Çarşamba sabahı Çin’de açıklanacak PMI verileri Yen üzerindeki fiyatlamaları etkileyebileceği için önem taşımaktadır.

Pariteyi incelediğimizde, önemli bir gösterge olduğunu birçok kez belirttiğimiz 200 günlük üssel (exponential) hareketli ortalamada (103,63) yoğunlaşan bir fiyatlama karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde, 136,90 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimizi korumaktayız. 200 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde tutunma çabası, bu tutumu destekleyerek 138,03’ün hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Ancak daha kalıcı beklentiler için, hareketli ortalama üzerindeki kapanışın takibi de gerekmektedir.

Paritede düşüş yönlü beklenti oluşturabilmek için, 137,63 seviyesi altındaki günlük kapanışa ihtiyaç bulunmaktadır. Bu şartla birlikte, kanalın baskısını hissettirmesi ve satışların ön plana çıkması muhtemeldir.

Pivot: 136,90
Destek:
137,63 - 136,90136,36
Direnç: 138,03 – 138,45 – 139,11

USD/CHF ANALİZİ

ABD imalat verisi öncesinde, paritede İsviçre Frangı’nın değer kazanımıyla etkili olan bir geri çekilme gerçekleştiğini görüyoruz. TSİ 17:00’de açıklanacak olan ISM imalat verisi, Dolar üzerindeki değerlemeleri harekete geçirerek parite üzerinde fiyatlamaları artırabilir.

Teknik olarak incelediğimizde, haftanın dip noktası olan 0,9173 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimizi korumaktayız. Olası alımlar, ABD verisi desteklediği taktirde 0,9215 seviyesinin geçilmesiyle birlikte netlik kazanabilir. Bu da 0,9250’lerin hedeflenmesine katkı sağlayabilecek bir tutum oluşturabilir.

Paritede düşüş yönlü beklenti oluşturabilmek için Dolar endeksi ve ABD verilerinin etkilerini takip etmek gerekmektedir. Tepki satışlarını destekleyen bir tutum, teknik anlamda 0,9215’in de geçilememesiyle kısa vadeli düşüşlerin oluşmasına neden olabilir. Bu durumda 0,9173’e doğru fiyatlamaları tetikleyebilecekken, daha kalıcı tepkiler için bu seviyenin kırılması gerekmektedir.

Pivot: 0,9173
Destek: 0,9173 – 0,9123 – 0,9090
Direnç: 0,9215 – 0,9250 – 0,9285

USD/CAD ANALİZİ

ABD imalat verisi öncesinde, değer kazanımını sürdüren Dolar endeksiyle birlikte USD/CAD paritesinin de hedef olarak belirtilen 1,0993 seviyesini test ettiğini, ancak bu bariyeri aşmayı başaramadığını görüyoruz. TSİ 17:00’de açıklanacak veriyle birlikte, seviyenin tepkileri daha rahat görülebileceği için datanın takibi önem taşımaktadır.

Paritede, gün içerisinde 1,0855 üzerinde yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimizi sürdürüyoruz. Olası alımlar, günün de zirve noktası konumundaki 1,0919 seviyesinin geçilmesiyle birlikte netlik kazanarak, 1,0993’e doğru fiyatlamaların önünü açabilir. Ancak bu süreç içerisinde ABD verileri ve Dolar endeksinin desteği de gerekmektedir.

Verinin Dolar’da değer kaybı oluşturması durumunda, 1,0919 teknik anlamda yükselişleri sınırlandırarak tepki satışları için ortam oluşturabilir. Bu şartla birlikte 1,0855 seviyesi hedeflenebilecekken, olası düşüşlerin kısa vadeli gerçekleşebileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,0855
Destek:
1,0855 – 1,0820 – 1,0795
Direnç: 1,0919 – 1,0955 – 1,0993

HAM PETROL ANALİZ

92,60 desteğinden başlattığı tepki alımları ile 200 haftalık basit hareketli ortalama olan 96,23 bariyerine yaklaşan ancak bu bariyeri geçemeyerek yeniden satış baskısı oluşan Ham Petrol, haftanın ikinci işlem gününde 95,11 seviyesini aşağı yönlü kırarak satıcılı seyrin oluşumu için önemli bir sinyal gerçekleştirmiş, ABD seansı açılışı öncesinde de şu sıralar 94,88 seviyesinde hareketlerini sürdürmektedir.

Teknik olarak Ham Petrol fiyatını incelediğimizde 200 haftalık basit hareketli ortalama olan 96,23 bariyerinin önemli olduğunu, ham petrolün bu bariyer altındaki hareketlerinin aşağı yönlü baskıyı devam ettirmesi açısından önem arz ettiğini ifade edebiliriz. 96,23 bariyeri altındaki hareketler yeniden 92,60 seviyesinin hedeflenme ihtimalinin gündeme taşınmasına katkı sağlayabilir. TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi de bu konuda bize önemli sinyaller verebilir.

Pivot: 96,23
Destek:
95,11-94,45-93,58
Direnç: 95,85-96,23-97,42

ALTIN ANALİZ

· ABD borsa endekslerinde yaşanılan yukarı yönlü hareketler ve yeni rekor seviyelerinin test edilmesi (özellikle de S&P500 endeksi),

· ABD 10 yıllık Hazine Tahvil Faiz Oranının önemli bir gerileme kaydetmesi, sonrasındaki yukarı yönlü çıkış isteği (özellikle de 2,35 seviyesi üzerinde kalma isteği),

· Dolar Endeksindeki yükselişlerin 83,00 seviyesine doğru atağı,

· Dünya Altın Konseyi raporlarında Fiziki Altın talebinin azaldığının görülmesi.

Yukarıdaki açıklamalar Altın fiyatının aşağı yönlü baskıya devam etmesini düşünmemizi sağlayan gelişmeler olarak kaydedilmektedir. Bu düşüncemizi daha da güçlendirecek olan bir diğer gelişme olarak FED’in parasal genişlemeyi bu yıl içerisinde bitirecek ve önümüzdeki yıl içerisinde de Faizlerde artışa gidecek olması şeklinde düşünülebilir.

Altın ile ilgili yükseliş beklentisi oluşabilmesi içinse tek gelişme ülkelerarası yaşanılan gerilimlerin artması ve bu gerilimlerin piyasa üzerindeki spekülasyonları artırması şeklindedir. Ancak ilgili gerilimlerin etkilerinin çok kısa süreli olduğunu ve etkili bir yükseliş hamlesinden söz edemediğimizi görebiliyoruz. Bu da yükselişlerin yeniden satış fırsatı olduğu konusundaki düşünceleri güçlendirmektedir.

Altın fiyatı, yaşanılan son gelişmeler eşliğinde aşağı yönlü hareketlerini 1265 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 1267 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Haftalık grafiği incelediğimizde uzun bir süredir Altın’ın kırmızı renkle belirlemiş olduğumuz kanal içerisinde hareketlerine devam ettiğini gördük. Şimdi ise bu kanalın alt noktası olan 1265 seviyesi test edildi ve bundan sonraki süreç için karar aşamasında olduğunu ifade edebiliriz. Bu süreçten sonra Altın fiyatında 1322 mi yoksa 1210 mu hedeflenecek sorusunun cevabını aramaktayız. Özellikle bundan sonraki süreçte 1265 seviyesine göre günlük kapanışlar takip edilmelidir. Özellikle de haftalık kapanış bu konuda bize önemli sinyaller verebilir.

Kısa vadeli olarak Altın fiyatını incelediğimizde 1278 seviyesi önemlidir. Altın, eğer 1278 bariyeri altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 1265 ve 1258 olarak devam ettirebilir. Yeniden yukarı yönlü atak gerçekleşmesi içinse 1278 direncinin geçilmesi gerektiğini unutmayalım. Bu konuda TR saati ile 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat PMI verisi bize önemli sinyaller verebilir.

Pivot: 1278
Destek:
1265-1258-1251
Direnç: 1272-1278-1288

DAX30 ANALİZİ

Haftanın ikinci işlem gününe pozitif başlayan Avrupa borsaları, Dax30 endeksinin gün içi 9578 seviyesine kadar yükselişini destekledi ancak fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası olan 9614 bariyerinin geçilmesine katkı sağlayamadı. Özellikle de tepki alımlarının sonlandığına ilişkin yoğun bir düşünce yapısının oluştuğu son günlerde, endeksin bundan sonraki süreçteki hareketleri dikkatle takip edilmelidir. Fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası olan 9614 bariyeri altındaki hareketlerine ilaveten 40 haftalık basit hareketli ortalama olan 9527 altındaki kapanışlar, aşağı yönlü baskının devam etmesi anlamında önemlidir. Özellikle de bu düşünce yapısının devam etmesi 9410 – 9342 seviyelerinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Dax30 endeksi şu sıralar 9510 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Pivot : 9614
Destek
: 9490-9410-9342
Direnç: 9578-9614-9690

S&P500 ANALİZİ

ABD borsaları açılışı öncesinde gün içi yükselişlerini 2006’ya kadar devam ettiren S&P500 endeksi, mevcut yükselişlerini devam ettiremedi ve şu sıralar 2002 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. ABD borsaları açılışı ve ardından gelecek olan ISM İmalat PMI verisi endeks üzerinde sert hareketlerin oluşumunu tetikleyebilir. Teknik olarak 1999 destek noktası üzerinde pozitif seyrin devam etmesini 2006 ve 2010 seviyelerin hedeflenme ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Tepki satışlarının devamı içinse 1999 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiğini unutmayalım.

Pivot : 1999
Destek:
1999-1996-1992
Direnç: 2006-2010-2018

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol, Altın, S&P500 ve Dax30 Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURJPY, USDCAD, USDCHF Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: GCM Forex, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER, Foreks, Forex, Forex Analizleri, Forex Makaleleri, Forex Yorumları, Forex Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, EURUSD Analiz, GBPUSD Analiz, USDTRY Analiz, USDJPY Analiz, USDCHF Analiz, Ham Petrol Analiz, Altın Analiz, Dax30 Analiz, SP500 Analiz, Günlük Parite Analizi, Günlük Emtia Analizi, Günlük Endeks Analizi,

ücretsiz üye olun

1222 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz