14 Ocak 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Ekonomik veri akışı zayıf olmasına rağmen haftanın geride kalan günlerinde önemli fiyat değişimleri gösteren finansal araç fiyatlarında, yetkili isimler tarafından yapılan açıklamalar ve piyasaların merkez bankalarına ilişkin beklentileri ile sert hareketler izlenmeye devam ediliyor. Petrol fiyatlarında süren kayıplar enerji şirketleri üzerinde baskı yaparken, global borsalarda da genelde kayıplar izleniyor. Dünya Bankası’nın 2015 için büyüme tahminini düşürmesi başta bakır olmak üzere emtia grubu üzerinde baskı yaparken, gelişen ülke para birimleri ise değer kaybetti. Görece daha güvenli olduğu düşünülen Japon Yeni’ne olan talep ise arttı. Hafta ortasına geldiğimizde dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD için açıklanacak makro-ekonomik göstergelerin öne çıktığını görüyoruz.

“Dünya Bankası global büyüme tahminini düşürdü”

ABD borsalarında gününde genelinde görülen yükselişlerin petrol fiyatlarındaki kayıplar ile yerini enerji şirketleri öncülüğünde satışlara bırakmasının ardından küresel piyasaların gündeminde Dünya Bankası’nın büyüme rakamları yer aldı. 2015 yılı için global büyüme tahminini, Haziran ayındaki %3.4 olan beklentisinden %3.0’a revize eden Banka’nın açıklamalarının ardından özellikle bakır fiyatlarındaki gerileme, talebin, arz fazlasını kapatmak için yeterli olmayacağı düşüncesi ile dikkat çekti. Dünya Bankası Türkiye’nin ise 2015-2017 döneminde kademeli şekilde toparlanmasını beklediğini kaydederken, bunun güçlü özel tüketimden destek bulacağının altını çizdi. Ancak Banka, yakalanacak büyüme rakamlarının yine de tarihi ortalamanın altında kalmaya devam edeceği belirtti.

“Euro 9 yılın Petrol 6 yılın en düşüğünde”

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 22 Ocak’taki toplantısında ülke tahvillerini de içeren geniş tabanlı bir parasal genişleme programı uygulamaya koyacağı beklentileri kıtanın ortak para biriminde baskı yapmaya devam ederken, Euro, Dolar karşısında dokuz yılın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Petrol ise, arz fazlası dönemin süreceği ve OPEC üyesi ülkelerin üretimi azaltmaya yanaşmayacağına işaret eden açıklamalar ile gerilemeye devam ederken yaklaşık altı yılın en düşük fiyat düzeylerine geriledi. Petrol fiyatlarındaki gerileme global endekslerde de satış yönlü baskı yaparken, Avrupa borsalarının bugün, ABD’deki kayıpların ardından düşüş ile yeni güne başlamaları bekleniyor. ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Enerji Bilgi Dairesi (EIA) ise önümüzdeki yıl ABD’nin petrol üretiminde günlük iki yüz bin varil artış gerçekleşmesini beklediğini kaydetti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Ekonomisinin büyük kısmı değerli maden ihracatına dayanan Avustralya’nın para biriminde, Dünya Bankası’nın global büyüme tahminini düşürmesi ile bakırda görülen kayıplar sonrasında geri çekilmeler izlendi. Ayrıca piyasalarda risk iştahının azalması ile gelişen ülke para birimlerinin değer kaybettiğini ve görece daha güvenli olan Japon Yeni’nin değer kazandığını izledik. Petrol fiyatları, bol arz dönemi ile gerilemeye devam ederken, dün öğleden sonra gelen tepki alımları ile bir miktar toparlandı. Euro ise ECB’ye yönelik beklentiler ile Dolar karşısında son dokuz yılın en düşük seviyelerinden işlem görüyor. Sterlin dün enflasyon verisi ile düşüp, sonrasında İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney’nin açıklamaları ile kayıplarını silerken, ABD’nin para birimi karşısında son yükselişlerine tutunmaya çalışıyor. Türk Lirası ise Dünya Bankası’nın risk iştahını azaltan açıklamaları sonrasında gelişen ülke para birimleri ile birlikte kayıplar yaşadı. Kanada, Norveç ve Rusya gibi ekonomisinin büyük kısmı petrol ihracatına dayanan ülkelerin para birimlerinde de genel olarak düşüşün sürdüğünü ifade edebiliriz.

Bugün Avrupa Adalet Divanı’ndan gelecek açıklamalar ECB’yi yakından ilgilendiriyor. Diğer taraftan haftanın ilk önemli ABD verisi olacak perakende satış rakamlar, piyasanın dikkatini düşen petrol fiyatlarından ve ECB beklentilerinden, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım zamanlamasın çevrilmesine öncülük edebilir. Dünkü açıklamalarından sonra BOE Başkanı Mark Carney ise bir kez daha açıklamaları ile yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Avrupa Adalet Divanı Açıklaması; Çarşamba günü Avrupa Adalet Divanı sözcüsü olan Cruz Villalon’un, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Açık Piyasa İşlemleri (APİ) çerçevesinde sınırlarını aşıp aşamadığına ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor. Almanya Federal Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bir başvuru sonrasında, ilgili mahkemenin Avrupa Adalet Divanı’na görüş almak için gitmesi, Divan’ın konuya ilişkin bir açıklama yapmasına yol açacak. Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, ECB’nin OMT (Outright Monetary Transactions – Doğrudan Parasal İşlemler) işlemlerini onaylamıştı. Ancak 2012’de yapılan başvuru için Avrupa Adalet Divanı’nın açıklamasının bugün gerçekleşmesi bekleniyor. Cruz Villalon’un Lüksemburg saati ile 09:30’da (Türkiye Saati İle 10:30), herhangi bir yaptırımı olmayan, ancak ECB üzerinde baskı oluşturabilme ihtimali olan açıklamayı yapması bekleniyor. Ayrıca Avrupa Adalet Divan’ın ECB’nin ülke tahvilleri satın almasını kolaylaştırabilecek bir şekilde Banka’nın faaliyetlerine onay vermesi bekleniyor.

Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi; Haftanın üçüncü işlem gününde Euro Bölgesi’nin sanayi üretimi verisi, piyasaların merceği altında yer alacak. Ekim ayında %0.1 artış kaydeden endüstriyel üretim, piyasa beklentilerinin altında kalmıştı. Geride kalan haftanın son işlem gününde, Euro Bölgesi’nin en büyük ilk iki ekonomisi olan Almanya ve Fransa için yayımlanan aynı rakamlarının adından Euro Bölgesi geneli için açıklanacak sanayi üretimi datası, Avrupalı finansal varlıkların fiyatında etkili olabilir.

ABD – Perakende Satışlar; ABD’deki toplam ekonomik aktivitelerin yaklaşık üçte ikisini oluşturan perakende satışlar, dünyanın en büyük ekonomisindeki ilerlemeyi görebilme adına piyasalar tarafından yakından izlenmektedir. Kasım ayında piyasa beklentilerinden daha fazla artış kaydeden perakende ve çekirdek perakende verileri, sektörde toparlanmaya ilişkin ipuçları vermişti. Aralık ayına ilişkin olarak yayımlanacak veri içerisinde Noel’in de getirmiş olabileceği harcama artışlarının etkisinin ne boyutta olacağı merak ediliyor. ABD ekonomisi için önemli olarak değerlendirebileceğimiz söz konusu verinin beklentileri aşması halinde Dolar’da yükselişler destek bulabilecekken, öngörüleri karşılayamayacak datalar ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

İngiltere – BOE Başkanı Carney’nin Konuşması; Dün yayımlanan enflasyon rakamları sonrasında İngiltere cephesinde dikkatler, ülkenin Merkez Bankası’nın (BOE) Başkanı Mark Carney’de olacak. Banka’nın Finansal İstikrar Raporu öncesinde Carney, Başkan Yardımcılarından Jon Cunliffee ile birlikte Hazine Komitesi’ne ilgili raporun sunumunu yapacaklar. Enflasyonun son on beş yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile dikkatlerin BOE’ye çevrildiği bir süreç içerisinde ilgili toplantıda yetkili isimlerden gelecek açıklamalar Sterlin’de yönü tayin edebilir. Carney dünkü konuşmasında, her ne kadar faiz oranlarını ihtiyaç olması halinde biraz daha uzun süre rekor düşük seviyede tutabileceklerini söylese de, Banka’nın, halen daha faiz oranlarının öngörülebilir gelecekte normalleşmesini beklediğini ifade etti. Carney ve ekibinin kullanacağı ifadeler piyasalar tarafından yine dikkatle bekleniyor olacak.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

12:00 EUR Endüstriyel Üretim (Aylık) (Kas) 0,0% 0,1%

EUR Almanya 10 Yıllık Tahvil İhalesi

15:30 USD Çekirdek Perakende Satışları (Aylık) (Ara) 0,1% 0,5%

15:30 USD Perakende Satış (Aylık) (Ara) 0,2% 0,7%

15:30 USD İthalat Fiyat Endeksi (Aylık) (Ara) -2,7% -1,5%

16:15 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

17:00 USD İşletme Stokları (Aylık) (Kas) 0,2% 0,2%

17:30 USD Ham Petrol Stokları 0,417M -3,062M

21:00 USD Bej Kitap

EURUSD ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin 1,1750 seviyesinden destek alarak tepki alımı gerçekleştirdiğini ve bu düşünce yapısı ile 1,1800 seviyesine yaklaştığını görmekteyiz. Uzun bir süredir 1,1855 bariyerinin öneminden bahsediyoruz ve bu bariyer altında negatif isteğin devamlılığının güçlü olduğunu belirtiyoruz. Bu düşünce yapımızda herhangi bir değişiklik yoktur. Yani parite 1,1855 direnci altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskısına kaldığı yerde devam etmek isteyebilir ve yeniden 1,1750 seviyesine yaklaşmak isteyebilir. İlaveten son zamanlarda paritenin 1,1855 – 1,1750 arasında hareketlerini sürdürdüğünü görmekteyiz. Bu bağlamda da daha sert hareketler için bandın dışındaki hareketler dikkatle takip edilmelidir.

Gün içi makro-ekonomik gelişmeleri incelediğimizde günün ilk yarısı Euro bölgesinden gelecek veriler, günün ikinci yarısında ise ABD’den gelecek verilerle hareketli bir EURUSD görebiliriz. Günün en dikkat çekici verilerinin 15:30’da ABD’den gelecek olan Perakende & Çekirdek Perakende Satışlar verisi olduğunu ifade edebiliriz.

Pivot: 1,1855
Destek: 1,1750-1,1710-1,1670
Direnç: 1,1810-1,1855-1,1885

GBPUSD ANALİZİ

1,5195 – 1,5240 aralığının Kritik Bölge olduğunu ifade etmiş ve paritenin bu bölge altında negatif baskısına devam edeceğine ilişkin düşüncelerimizi sizlerle paylaşmıştık. GBPUSD paritesi, yaşadığı yükselişlerini 1,5190 ile sınırlandırarak yukarı yönlü isteğin ne kadar zayıf olduğunu bize kanıtlamış ve bu düşünce yapısı ile aşağı yönlü hareketlerine kaldığı yerden devam etmek istemektedir. Bu bağlamda da 1,5195 – 1,5240 aralığını bugünün de en dikkat çekici seviyesi olmakla birlikte paritenin bu bölge altındaki hareketleri 1,5035 seviyesine doğru yeni bir rallinin oluşumuna katkı sağlayabilir. Ancak bu düşünce yapısının istenilen sonuca ulaşabilmesi için makro-ekonomik taraftan destekleyici gelişmelere ihtiyacı vardır. Bugün 15:30’da ABD’den gelecek olan olan Perakende & Çekirdek Perakende Satışlar verileri ile 16:15’de İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in gerçekleştireceği açıklamaları, mevcut düşüşü destekleyecek mi sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da GBPUSD paritesinde günün ikinci yarısı daha agresif geçebilir.

Pivot: 1,5240
Destek; 1,5130-1,5078-1,5035
Direnç; 1,5195-1,5240-1,5273

USDTRY ANALİZİ

Yeni yılın ilk haftasında gerçekleştirilen çıkışlardan sonra önemli satış baskıları kaydeden USDTRY kuru, bu baskılarını 2,2730 seviyesine kadar devam ettirmiş ve bu tutum sonrasında tekrar yukarı yönlü çıkış gerçekleştirerek 2,300 seviyesine yaklaşmıştır.

Grafiği incelediğimizde 2,2040 seviyesinden başlatılan yukarı yönlü çıkışların 2,42 seviyesine kadar devam etse de 2,3770 seviyesinde sınırlanma isteği ve bu sınırlanma sonrasında yaşanılan tepki satışları düşünüldüğünde, mevcut tepkinin fibonacci %38,2’lik düzeltme noktasına kadar sürdüğünü ve daha sonra da bu bölgede sonlanmaya çalıştığını görmekteyiz. Genel olarak düzeltmenin sonlandığı bölge olarak ifade ettiğimiz %61,8, %50 ve %38,2’lik fibonacci oranlar, USDTRY kurunun olası yükseliş rallisi için önemli bir sinyal niteliği olabilir. Bu bağlamda da kurun 2,2700 üzerindeki hareketleri tepki satışlarının sonlandığına ilişkin düşünceleri güçlendirmekle birlikte yeni bir yükseliş rallisi oluşumu içinde önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

Yukarıdaki açıklamalar, mevcut yükseliş trendi içerisinde oluşan tepki satışlarının fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası ile sonlanıp sonlanmadığına ilişkin bir beyin fırtınası oluşturmaktır. Şuan ki seyir bu düşüncemizi destekler nitelikte çalışmaktadır. Kur eğer 2,2700 üzerinde kalmayı sürdürürse bu düşünce yapımız güncelliğini koruyacaktır. Ayrıca bu düşüncemizin daha da güçlenebilmesi için fibonacci %61,8’lik düzeltme noktası olan 2,3110 direncinin geçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 2,3110 – 2,2700 arasında bir müddet bant hareketi görebiliriz.

Pivot: 2,2700
Destek
: 2,2820-2,2700-2,2575
Direnç: 2,3030-2,3110-2,3230

EURTRY ANALİZİ

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kaybıyla birlikte, zayıf Euro’nun Asya seansı içerisinde arka planda kaldığını ve EUR/TRY paritesinde yükselişin ağırlık kazandığını gördük. IMF’nin küresel büyüme tahminlerini düşürmesiyle birlikte artan tedirginliğin desteklediği bu tutumun Avrupa piyasaları açılışında nasıl karşılanacağını görmek önemlidir. Gün içerisinde, 2,7120 seviyesi altında kalma çabası sürdükçe düşüş baskısının tekrar ön plana çıkması beklenebilir. Olası satışlarda 2,6820 seviyesine yönelik hareket oluşması söz konusudur. Avrupa piyasalarının da tedirginliği koruması durumunda 2,7120 seviyenin aşılması, kısa vadeli tepki hareketinin etkisini artırmasına neden olabilir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken husus, ECB’ye yönelik teşvik beklentisinin taze olması ve bunun düşüş trendini desteklemesi. Bu nedenle sert düşüş sonrası görülen tepki alımlarında, yeni satış baskılarına dikkat edilmelidir.

Pivot: 2,7120
Destek:
2,6950 - 2,6820 – 2,6680
Direnç: 2,7120 – 2,7260 – 2,7430

USDJPY ANALİZİ

Asya seansı içerisinde Yen’in artan endişe ile birlikte tekrar talep görmesi, USD/JPY paritesinde kısa vadeli olarak gelişen düşüş trendinin (kırmızı) etkisini artırmasına neden oldu. Gün içerisinde, bir yandan kısa vadeli bu trendin etkilerini gözlerken, diğer yandan olası toparlanma seviyelerinin takibini sürdüreceğiz. 117,80 seviyesi altında kalma çabasıyla birlikte, düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda 116,40 ve 115,40 hedeflenebilecek önemli destek noktaları konumundadır. Paritenin orta-uzun vadeli görünümünün hala yükseliş yönlü olması nedeniyle potansiyel toparlanma oluşturabilecek destek noktalarına karşı temkinli olunmalıdır. Gün içerisinde 117,30 seviyesinin aşılması, paritenin tekrar 117,80 ve üzerine ulaşma çabasını ön plana çıkarabilir. Genel görünüme baktığımızda ise, daha istikrarlı bir yükseliş beklentisinin 118,85 seviyesinin geçilmesiyle sağlanabileceğini ifade edebiliriz.

Pivot: 117,80
Destek:
116,80 – 116,40 – 116,00
Direnç: 117,30 – 117,55 – 117,80

EURJPY ANALİZİ

EUR/JPY paritesinde bir süredir istikrara kavuşan düşüş eğiliminin, tekrar ivme kazanıp satış baskısını derinleştirdiğini gördük. Gün içerisinde, 138,85 seviyesi altında kalma çabası sürdüğü müddetçe düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda 138,00 seviyesinin kırılması söz konusu baskıya destek kazandırabilir. Sert düşüş sonrası 138,00 seviyesinin kırılamaması durumunda ise, 138,85 seviyesinin hedefleyebilecek kısa vadeli yükseliş çabası oluşabilir. Ancak 138,85 seviyesi kırılana dek olası yükselişlerin, yeni satış baskısıyla karşılaşabilecek unutulmamalıdır.

Pivot: 138,85
Destek: 138,00 – 136,95 – 136,15
Direnç: 138,85 – 139,60 – 140,50

AUDUSD ANALİZİ

Paritede Avustralya Doları’nın yaşadığı değer kaybı ile birlikte düşüş baskısının etkili olduğunu gördük. Gün içerisinde, 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 0,8140 altında aşağı yönlü baskının ön planda olması beklenebilir. Olası satışlarda 0,8035 seviyesi tekrar hedeflenebilecek önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. 50 periyotluk hareketli ortalamaya dek yaşanabilecek yükselişler yeni satış baskısıyla karşılaşabilecekken, bu göstergenin üzerindeki 4 saatlik kapanışta, yeni alımlarda ısrarcı olmamakta yarar bulunabilir. Bu şart tepki alımını destekleyebilecek unsur olarak karşımıza çıksa da, kalıcı beklentiler için 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın geçilmesi gerekliliğini ifade edebiliriz.

Pivot: 0,8140
Destek:
0,8080 – 0,8035 – 0,7985
Direnç: 0,8140 – 0,8170 – 0,8215

USDCAD ANALİZİ

Paritenin bir yandan yükseliş isteği içerisinde olduğunu, ancak şu ana dek 1,2000 seviyesinin geçilememesiyle bu isteğin sınırlandığını görüyoruz. Gün içerisinde 1,1910 – 1,1940 bandı üzerinde yükseliş baskısı beklentimiz sürmekle birlikte, olası yükselişlerde 1,2000 seviyesinin geçilmesi söz konusu baskıya netlik kazandırabilir. Özellikle bu bölgede gerçekleşebilecek her 4 saatlik kapanışın yeni bir taban oluşumu hazırlayarak gün aşırı beklentileri de destekleyebileceğini belirtmiştik. Günün kalanında, mavi ile belirttiğimiz bandın güncelliğini tehdit etmeyen düşüşlerin, yeni alım baskısıyla karşılaşması söz konusudur.

Pivot: 1,1940
Destek:
1,1940 - 1,1910 - 1,1870
Direnç: 1,2000 – 1,2030 – 1,2060

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde 50 dolar seviyesi altındaki seyir 40 dolar bölgesini destek yapabilecek mi izliyoruz. Şu an için serbest düşüştesi petrol için dönüş işaretlerinden bahsetmek güç. 2008 Aralık sonundaki 36 dolar seviyesi 125 dolara giden yükselişin başlangıç noktasıydı. Yaşanan düşüşü teknik analiz açısından yorumlamak güç olsa da 36 dolar seviyesini grafiklerde görülen en güçlü anlamlı destek olarak ifade edebiliriz. Gün sonu kapanışlarla 50 dolar seviyesi üzerinde kalınması ise soluklanma imkanı verebilir. Bugün için saatlik grafikte ilk destek 47.43 ilk direnç 48.60 seviyelerinde görülüyor. 46.85 seviyesi altına inilmesi halinde 45.52 seviyesi hedef olabilir. 49.18 seviyesinin aşılması durumunda 50.21 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot: 47.62
Destek: 47.43-46.85-45.82
Direnç: 48.60-49.18-50.21

HAM PETROL ANALİZİ

44,20 seviyesini test ettikten sonra toparlanan ve bu toparlanma ile 45,90 seviyesi üzerinde hareketler gerçekleştiren Ham Petrol, yukarı yönlü çıkışını 46,77 seviyesine kadar sürdürdü ancak 47,25 direncini geçemedi. Yeni işlem gününde şu sıralar 45,32 seviyesinde seyrini sürdüren Ham Petrol için 47,25 direnci mevcut düşüş kanalının üst noktası olarak önemli bir bariyerdir. Ham Petrol fiyatı eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılar, kaldıkları yerden devam etmek isteyebilir. Bu da 44,20 seviyesinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Mevcut tepki alımlarının daha fazla bölgeye ulaşmasını düşünen Forex işlemcilerinin 47,25 üzerindeki hareketleri takip etmesi riski minimize etmek adına önemlidir.

Pivot: 47,25
Destek: 45,00-44,20-43,30
Direnç: 46,40-47,25-48,25

ALTIN ANALİZİ

Uzunca bir süredir tepki alımları konusunda istekli olan ve bu isteğini 1244 seviyesine kadar taşıyan Altın, dün yaşadığı aşağı yönlü baskı ve bu baskı ile birlikte 1230.50 desteğinin aşağı yönlü kırılması, tepki alımları sona mı erdi sorusunun cevabını sormamızı sağladı. Bu konuda aceleci davranmak yerine daha sakin bir zihin yapısı ile beklemeyi ve bu bekleyiş sonrasındaki hareketleri inceleyerek konu hakkında bir görüş belirlemeyi seçebiliriz. 1 saatlik grafikte 100 saatlik üssel hareketli ortalama, 5 Ocak’tan beri önemli bir trend göstergesi olarak karşımızda ve şu sıralar bu ortalama 1224 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. Yani kısa vadeli yükselişlerin sonlandığını daha net görebilmem için 1230.50 desteğinin kırılmasına ilaveten 100 saatlik üssel hareketli ortalama altındaki güçlü hareketlere ihtiyaç vardır. Bu şart sağlanması durumunda yeniden 1200 ya da 1170 seviyelerini konuşabiliriz. Aksi takdirde tekrar toparlanan ve kısa vadeli tepki alımlarına devam etmek isteyen bir görüntüye maruz kalabiliriz. Bu bağlamda da yeni kararlar için aceleci davranmamalı, mevcut hareketleri takip ederek sabırlı olmalıyız.

Pivot: 1224.00
Destek:1224.00-1216.50-1204.50
Direnç: 1234.10-1238.50-1244.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte 16.70 direnci aşıldıktan sonra 17.20 direncine, hedefe hızlıca ulaşıldı. Günlük bazda grafikte 16.70 seviyesi artık destek konumunda. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar 17.20 seviyesindeki direnç bölgesi test edilebilir. 17.20 seviyesinin gün sonu kapanışla aşılmasıyla 17.70 seviyesi bir sonraki hedef olabilir. 50 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde (16.45) kalındığı sürece kısa vadeli yükselişin devamı beklenebilir. Bu seviye günlük grafikte destek olarak da kabul edilebilir. Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16.85 ilk direnç 17.21 seviyelerinde görülüyor. Gün içinde 16.67 seviyesi altına inilirse 17.36 seviyei bir sonraki destek bölgesi olabilir. Yine gün içinde 17.39 seviyesi aşılırsa 17.70 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot: 16.91
Destek: 16.85-16.67-16.36
Direnç: 17.21-17.39-17.70

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1238 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz