26 Kasım 2014 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Ekonomi takviminin yoğunlaşmaya başladığı hafta ortasına girilirken küresel piyasalarda gelişmiş ekonomilere ilişkin gelen haberler varlık fiyatlarında etkili oluyor. Dün ABD’nin beklentinin üzerinde büyüdüğü, ancak ülkede tüketici güveninin azaldığı yönündeki rakamların ardından Wall Street günü karışık bir görünüm ile tamamlarken, bu sabah Asya borsalarında yön genelde yukarı. Dolar ve petroldeki gerilemenin ardından bugün piyasalar Avrupa ve ABD tarafından açıklanacak makro-ekonomik göstergelere yoğunlaşacaklar.

“ABD’de protesto ve ekonomik veriler”

ABD’de genç siyahi bir vatandaşı öldüren beyaz polisin jüri tarafından yargılanmasına gerek olmadığı yönünde karar verilmesi, ülke genelinde protestoların şiddetlenmesine neden oldu. Çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı polis ile protestocular arasında çıkan olaylar ABD’nin birçok şehrinde halkın tepkisine yol açtı. Bu karışıklığın yanında dünyanın en büyük ekonomisi için dün açıklanan veriler karışık ipuçları verdi. Üçüncü çeyrek büyüme verisinin beklentilerin aksine yukarı yönlü revize edilmesinin ardından Dolar’da önce yükselişler izlenirken, daha sonrasında ise ABD’nin para biriminde kayıplar öne çıktı. Yatırımcıların tahvil piyasasına ilgisini artırması ile 10 yıllık hazine tahvil faizlerinde geri çekilmeler, Wall Street endekslerinde de karışık bir görünüm izlendi. Sonrasında ise yine piyasaları şaşırtan ve ABD’de tüketici güveninin azaldığını gösteren veri piyasaların gündeminde yer aldı. Dolar, olumlu büyüme verisine rağmen, yatımcıların borsa ve para birimi yerine hazine kağıtlarına talebini artırması sonrasında kayıplar yaşadı.

“Petrol fiyatları dört yılın dibinde”

OPEC toplantısı öncesinde piyasalara yansıyan haberler petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. 27 Kasım’da Viyana’da yapılacak kritik toplantı öncesinde dün bir araya gelen önemli petrol üreticisi ülkelerin yetkililerinin günlük petrol üretiminin azaltılması konusunda uzlaşmaya varamadıkları yönündeki haberler, emtianın fiyatında baskının artmasına temel oluşturdu. Suudi Arabistan, Venezuela, Rusya ve Meksika’dan yetkililerin gerçekleştirdiği temaslarda, OPEC toplantısı öncesinde bir uzlaşma sağlanamaması, üretimin azaltılmayacağı yönünde karar alınacağı beklentilerini artırdı ve petrol fiyatlarının 4 yılın en düşük seviyesi civarına yeninden gerilediği görüldü.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dolar endeksinde görülen düşüşler sonrasında pariteler tarafında ABD’nin para birimindeki değişimlerin genelde etkili olduğu görüldü. Altın, ABD’nin büyüme verisi sonrasında görülen salınım hareketi sonrasında nispeten sakin seyrine dönerken, Yen, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yayımlanan tutanaklarında hızlı bir değer kaybı yaşayan ülke para birimi için BOJ üyelerinin endişelendiklerinin görülmesi sonrasında ağırlıklı olarak dolar karşısında değer kazandı. Petrol ise Viyana’daki yetkililerin üretimi azaltma konusunda anlaşma sağlamadıkları yönündeki haberlerin basına yansıması sonrasında düşüş kaydetti. Türk Lirası ise gelişen ülke varlıkları paralelinde ABD para birimin karşısında elde kazanımların sonrasında bir miktar kayıp yaşadı.

Hafta ortasında gelindiğinde İngiltere sonrasında piyasaları gündeminde genelde ABD verilerinin izleneceğini ifade edebiliriz. Günün ikinci yarısında açıklanacak rakamlar, piyasaların yönünü belirleyici olabileceği için dikkatle izlenecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – Büyüme Oranı (GDP); İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) önceki hafta yayımlanan enflasyon raporu ve ülke ekonomisi için açıklanan makro-ekonomik veriler ile yön arayışı içerisinde olan Sterlin için yeni haftada yine önemli rakamlar izlenecek. Ancak, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ikinci tahmin olacak GDP verisi, ada ülkesinin ekonomik performansına ait kritik bilgiler vereceği için öne çıkıyor. İkinci çeyrekte %0.9 büyüme kaydeden İngiltere, üçüncü dönemde ise ilk verilere göre %0.7 oranında bir ekonomik genişleme sağladı. Piyasalarda %0.7 olan GDP verisinde bir revize gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak ediliyor. Rakamın beklentinin üzerinde açıklanması Sterlin’de yukarı yönlü hareketleri destekleyebilecekken, öngörülenin altındaki GDP verileri ülkenin para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri; ABD ekonomisindeki canlılığın temposunu görebilme adına yakından izlenen dayanıklı mal siparişleri verisi, yeni haftanın önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergeleri arasında yer alıyor. Ancak son dönemlerde ilgili veride ciddi dalgalanmalar gerçekleştiğini görüyoruz. Söz konusu makro-ekonomik göstergedeki bu değişimlerin nedeninin ise, dünyanın en büyük uçak üreticilerinden olan ABD’li Boeing firmasının ilgili aylar içerisinde aldığı siparişlerin sayısındaki önemli değişiklikler olduğunu ifade edebiliriz. Bu süreç içerisinde ABD ekonomisine ilişkin daha sağlıklı bilgiler sunabileceği düşünülen, taşımacılık unsurlarının dışarıda bırakılarak hesaplandığı çekirdek dayanıklı mal siparişleri datasının, yatırımcılar tarafından daha yakından takip edildiğini söyleyebiliriz.

Boeing’in Temmuz ayında aldığı rekor seviyedeki ticari uçak siparişi ve sonrasında firmanın siparişlerinin eski seviyelerine dönmesinin etkisi ABD’nin dayanaklı mal siparişleri verisinin üzerinde de dikkat çekici hareketlerin izlenmesine neden olmuştu. Ekim ayında ise şirketin sadece 46 uçak siparişi aldığı görülüyor. Yayımlanacak yeni, dayanıklı ve çekirdek dayanıklı mal siparişleri verilerinin beklentilerin üzerinde bir tablo oluşturması halinde Dolar’da yükselişler izlenebilecekken, tahminlerin altında kalacak rakamlar ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – İstihdam Talepleri; Geride kalan hafta 291 bin Amerikalının işsizlik maaşı için başvuruda bulunduğuna işaret eden istihdam talepleri verisi, beklentinin üzerinde olumsuz açıklanmıştı. 22 Kasım ile biten haftada ise 287 bin Amerikalının işsizlik sigortasından yararlanma adına başvuruda bulunmuş olması bekleniyor. Verinin tahminden farklı olarak gerçekleşmesi, ABD’nin para birimi değerinde değişikliklere neden olabileceği için ilgili gösterge yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

ABD – Chicago PMI; Chicago’daki yaklaşık 200 satın alma yöneticisine sorulan soruları içeren bir anket sonucu oluşturulan Chicago PMI verisi, ABD ekonomisindeki gelişmeleri izlerken yakından takip edilen bir endekstir. Son üç aydır 60 seviyesinin üzerinde gerçekleşen ilgili PMI datası, Ekim ayında 66.2 olarak açıklanırken, Nisan 2011’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmıştı. Chicago PMI’ın, 63.1 olan piyasa beklentisinden farklı bir rakama işaret etmesi, Dolar’da fiyat değişimlerinin görülmesine yol açabilir.

ABD – Çekirdek PCE Fiyat Endeksi; ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyondaki değişimleri izlemek için kullandığı PCE fiyat endeksi, her ne kadar gecikmeli bilgiler verse de piyasalarda etkili olabilen bir makro-ekonomik gösterge olarak dikkat çekmektedir. Gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutularak hesaplanan çekirdek PCE (Personal Consumption Expenditures - Kişisel Tüketim Harcamaları) fiyat endeksi, Ekim ayına ilişkin bilgiler verecekken, Eylül ayında endeksin %0.1 artış kaydettiğini söyleyebiliriz. İlgili verinin beklentinin üzerinde açıklanması Dolar’da yükseliş eğilimi görülmesini sağlayabilecekken, tahminin altındaki rakamlar kayıplara yol açabilir. İlgili rakam ile aynı anda yayımlanacak dayanıklı mal siparişleri ve kişisel harcama gibi dataları da birlikte değerlendirmek faydalı olacaktır.

ABD – Michigan Hassasiyeti; Michigan Üniversitesi tarafından hazırlanan tüketici güveni verisi, Ekim ayında 86.9 seviyesine yükselerek Temmuz 2007’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmıştı. 14 Kasım’da, içinde bulunduğumuz aya ilişkin öncü rakam ise 89.4 olarak yayımlanırken, küçük bir miktar geri çekilmeye işaret etmişti. Nihai rakamın yukarı yönlü revize edilerek 90.2 seviyesinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Michigan hassasiyetinin piyasa beklentilerinden farklı bir rakama işaret etmesi, ABD’nin para biriminde fiyat değişimlerinin izlenmesine neden olabilir.

ABD – Yeni Ev Satışları; ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası kararlarını alırken dikkate aldığı göstergeler arasında, istihdam ve enflasyon verilerinin yanında, konut piyasası rakamları da yer almaktadır. Haftanın önem derecesi yüksek “yeni ev satışları” göstergesinin de bu paralelde ABD ekonomisi için yatırımcılar tarafından dikkatle takip edileceğini söyleyebiliriz. Geride kalan hafta açıklanan ikinci el ev satışları, Ekim ayında 5.26 milyon satış yapıldığını gösterirken, ilgili veri için son bir yılın en yüksek seviyesine işaret etmişti. Eylül ayında tahminlerden daha fazla gerileyen yeni ev satışları verisinin beklentilerden farklı gerçekleşmesi halinde Wall Street endeksleri ve Dolar’da önemli fiyat değişimleri izlenebilir. İlgili rakamın beklemedeki ev satışları datası ile aynı anda açıklanacağını unutmamak gerekir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Almanya İthalat Fiyatları -0,3% 0,3%

11:30 GBP GDP (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,7% 0,7%

EUR Almanya 10 Yıllık Tahvil İhalesi

13:00 GBP CBI Gerçekleştirilmiş Satışlar (Kas) 28 31

15:30 USD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) 0,5% -0,1%

15:30 USD Çekirdek PCE Fiyat Listesi (Aylık) (Eki) 0,1% 0,1%

15:30 USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Eki) -0,4% -1,1%

15:30 USD Kişisel Harcamalar (Aylık) (Eki) %0,4 -0,2%

15:30 USD İstihdam Talepleri 287K 291K

16:45 USD Chicago PMI (Kas) 63,1 66,2

16:55 USD Michigan Hassasiyeti (Kas) 90,2 89,4

17:00 USD Yeni Ev Satışları (Eki) 471K 467K

17:00 USD Beklemedeki Ev Satışları (Aylık) (Eki) %0,9 0,3%

17:30 USD Ham Petrol Stokları 0,467M 2,608M

19:00 USD Doğalgaz Stokları -145B -17B

23:45 NZD Ticaret Dengesi (Aylık) (Eki) -645M -1.350M

EURUSD ANALİZ

1,2360 seviyesini test ettikten sonra bu destek noktasını kıramayarak tepki alımlarına maruz kalan EURUSD paritesi, haftanın ilk işlem gününden beri bu tutumunu sürdürmeye çalıştı. Sırasıyla 1,2445 – 75 bariyerlerini test eden EURUSD paritesinde mevcut tepki alımları yeni bir yükseliş trendini oluşturacak mı sorusunu sorgulamaktayız.

Günlük grafikte takip ettiğimiz düşüş trendi ve bu kanalın üst noktası olarak kaydettiğimiz 1,2505 seviyesi, konu ile ilgili karar vermemizi sağlayabilecek en önemli bariyerdir. Tepki alımları yeni bir yükseliş trendine dönüşerek 1,2615 seviyesi mi test edilecek yoksa mevcut düşüş trendi devam ederek yeniden 1,2360 seviyesi mi hedeflenecek sorusunun cevabı için 1,2505 direnci takip edilmelidir. Özellikle günlük kapanışlar ilgili cevap için önemlidir.

Gün içi makro-ekonomik gelişmeleri değerlendirdiğimizde özellikle günün ikinci yarısı ABD’den gelecek veriler kritik bir önem taşımaktadır. 15:30’da Çekirdek Dayanıklı ve Dayanıklı Tüketim Malların Siparişleri ile 17:00’da Yeni ve Beklemedeki Ev Satışları verileri günün en dikkat çeken gelişmeleridir. Günün ilk yarısında ise Alman 10 yıllık tahvil ihalesi Avrupa bazlı bir etki gerçekleştirebilir.

Kısa vadeli olarak değerlendirdiğimizde ise 1,2505 bariyeri önemini korumaktadır. Parite bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısına devam etmek isteyebilir. Bu da 1,2445 – 1,2400 seviyelerine doğru yeni bir hareketi tetikleyebilir. 1,2505 üzerindeki hareketleri değerlendirmek isteyenler ise 1,2550 ve 1,2600 bariyerlerini hedefleyebilir.

Pivot: 1,2505
Destek:
1,2445-1,2400-1,2360
Direnç: 1,2505-1,2550-1,2600

GBP/USD ANALİZ

1,5740 – 1,5590 bant hareketini daha önceki analiz çalışmalarımızda ifade etmiş ve 1,5740 direnci altında negatif baskının devam edebilme ihtimalinin güçlü olduğunu dile getirmiştik. GBPUSD paritesi gün 1,5735 seviyesine kadar yükseliş gerçekleştirse de bandın üst noktası olan 1,5740 direncini geçemedi ve yeniden satış baskısına maruz kaldı. Bu tutum 1,5590 seviyesine doğru gerçekleşecek olası düşüşler için önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Ancak bu düşünce yapısının gerçekleşebilmesi için 1,5740 direnci altında düşüşleri destekleyecek makro-ekonomik gelişmelere ihtiyaç var.

TR saati ile 11:30’da İngiltere’den gelecek olan 3. Çeyrek Büyüme Oranı ile başlayacak veri akışı 15:30’da ABD’den gelecek Çekirdek Dayanıklı ve Dayanıklı Tüketim Malların Siparişleri ile devam edecek ve son olarak da 17:00’da Yeni ve Beklemedeki Ev Satışları verisi ile de günün en dikkat çeken haberleri açıklanmış olacaktır.

Yoğun veri takvimi nedeniyle bugün GBPUSD paritesinde sert hareketler görebiliriz. Özellikle makro-ekonomik gelişmelerin GBPUSD paritesinde 1,5740 bariyeri altındaki hareketleri destekleyecek mi sorusunun cevabı işlem stratejilerinin riskini minimize etmek açısından önemlidir. Genel görünüm olarak 1,5740 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1,5740
Destek; 1,5680-1,5660-1,5625
Direnç; 1,5740-1,5780-1,5820

USD/TRY ANALİZ

2,2365 seviyesini test ettikten sonra yükselişlerini devam ettiremeyen ve bu nedenle yeniden 2,2180 seviyesine yaklaşan USDTRY kuru yükseliş konusunda hala da pes etmiş değil. 2,2120 ve 2,2180 destek noktaları önemini korumakla birlikte mevcut yükseliş trendinin devam edebilmesi için kritiktir. Özellikle de 2,2120 desteği mevcut yükseliş trendinde kanalın alt noktası olarak belirlenmiştir. Bu destek noktası üzerinde kaldığımız müddetçe pozitif düşünce yapımızda bir değişiklik olmayacaktır. Bu tutum 2,2315 – 60 bariyerinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 2,2120 desteğinin aşağı yönlü kırılmasında ise 2,200 yeniden gündemimizde olacaktır.

Pivot: 2,2180
Destek
: 2,2180-2,2120-2,2010
Direnç: 2,2255-2,2310-2,2360

USD/JPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinde 11 Kasım 2014 tarihinden bu yana devam eden trendin sorgulandığını görmekteyiz. Kısa vadeli düşüş trendinin oluşturduğu baskı neticesinde, 118,00 seviyesi altında kalındığı müddetçe düşüş baskılarının etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda 117,65 seviyesinin kırılması durumunda 117,35 ve 117,05 hedeflenebilecek önemli seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede 117,65 seviyesinin güncelliğini koruması, yükseliş trendinin devam etçe çabasını ön plana çıkarabilir. Yukarı yönlü fiyatlamaların etkinlik kazanabilmesi için, 118,00 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanarak düşüş eğiminin pasif duruma gelmesi gerekmektedir.

Pivot: 118,00
Destek:
117,65 117,35 – 117,05
Direnç: 118,00 – 118,25 – 118,45

AUD/USD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde düşüş kanalının alt bölgesinde yoğunlaşan fiyat hareketlerini görmekteyiz. Gün içerisinde, 0,8565 seviyesi altında kalındığı müddetçe düşüş baskılarının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Olası satışlarda 0,8512 seviyesi tekrar test edilebileceği gibi, düşüşlerin etkinliğini artırabilmesi için bu seviyenin de kırılması gerekmektedir.

Paritede yükseliş beklentisi için 0,8565 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek arka arkaya iki adet 4 saatlik kapanış görülmelidir. Bu şart ile birlikte tepki alımlarına yönelik fiyatlamaları ağırlık kazanması olasıdır.

Pivot: 0,8565
Destek:
0,8512 – 0,8480 – 0,8450
Direnç: 0,8565 – 0,8590 – 0,8625

EUR/TRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinde 2,7600 – 2,7752 aralığında kalan fiyat hareketleri görülmektedir. Gün içerisinde, 4 gündür üzerinde 4 saatlik kapanış gerçekleşmeyen 2,7752 seviyesi altında kalındığı müddetçe düşüş baskılarının ön planda olması beklenebilir. Olası satışlarda 2,7680 ve 2,7600 seviyeleri hedeflenebilir. Bandın alt noktasını oluşturan 2,7600 seviyesinin kırılması durumunda ise 2,7470 seviyesinin hedeflenme potansiyeli bulunmaktadır.

Paritede gün içerisinde yükseliş beklentisi oluşturabilmek için, kısa vadeli yükselişlerin 2,7752 seviyesi üzerinde kalıcı olma çabası takip edilmelidir. 2,7752 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek arka arkaya en az iki adet 4 saatlik kapanış, tepki alımlarının etkinliğini artırmasına neden olabilir.

Pivot: 2,7752
Destek: 2,7680 – 2,7600 – 2,7470
Direnç: 2,7752 – 2,7825 – 2,7900

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde kırmızı ile belirttiğimiz düşüş kanalı güncelliğini korumaktadır. Etkili bir şekilde devam eden kanalın üst noktası olan 1,1310 seviyesi altında kalındığı müddetçe düşüş baskılarının ön planda olması beklenebilir. Olası satışlarda 1,1225 ve 1,1190 seviyelerinin hedeflenmesi söz konusudur. Bu süreç gerçekleştiği taktirde kanalın güncelliğini koruma çabası takip edilmelidir.

Paritede yükseliş beklentisi için kısa vadeli alımların etkisi takip edilmelidir. 1,1270 seviyesinin aşılması kanalın üst noktası olan 1,1310 seviyesinin hedeflenmesine yardım edebilecek olsa da, kalıcı beklentiler için 1,1310 seviyesi üzerinde arka arkaya iki adet 4 saatlik kapanış etkili olabilir.

Pivot: 1,1310
Destek:
1,1225 – 1,1190 – 1,1162
Direnç: 1,1270 – 1,1310 – 1,1355

HAM PETROL ANALİZ

Kritik OPEC toplantısı öncesinde 74,75 seviyesi üzerinde tutunmayı başaramayan ve bu nedenle de kısa vadeli yükseliş trendini sonlandıran Ham Petrol, mevcut düşüşlerini 73,62 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 74,00 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Aşağı yönlü baskının etkisini net bir şekilde hissettirdiğini gözlemlediğimiz Ham Petrol’de kısa vadeli beklentileri değerlendirecek olursak 75,45 önemli bir bariyerdir. Ham Petrol eğer 75,45 direnci altında kalmayı sürdürürse dün başlayan kısa vadeli aşağı yönlü baskı devam etmek isteyebilir. Bu da son zamanların dip noktası 73,25 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 75,45 direncinin üzerine çıkması durumunda ise dün yaşanılan düşüşlerin istisna olabileceğine ilişkin düşünce yapısı oluşarak yeniden tepki alımı düşüncesi ön planda olabilir. Genel görünüm, 75,45 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 75,45
Destek: 73,25-72,50-71,80
Direnç: 74,75-75,45-76,95

ALTIN ANALİZ

Altın fiyatı, haftanın ilk işlem gününden beri belirli dalgalanmalarla hareketlerini sürdürmekte ve bu hareketlilik 1208 – 1186 arasında devam etmektedir. Tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aradığımız şu günlerde bant içi hareketler karar verme mekanizmalarını zorlarken, gün içi işlemcilerin de kararsız kalmasını sağlamaktadır. 1208 – 1186 arasındaki banda ilaveten kısa vadeli olarak devam eden 1203 – 1191 bandı da kısa vadeli işlemcilerin dikkatini çekmektedir. Bant içi hareketlerini sürdüren Altın’da gerek kısa vadeli gerekse tepki alımı tamam mı devam mı sorularının cevaplarını vermek şu sıralar kolay değil. Çünkü yön olarak yatay bir trendden bahsedebiliriz. Bu bağlamda da daha rahat işlemler için bandın dışına çıkılması beklemek en rasyonel yaklaşımdır. Kısa vadeli işlemciler ise 1203 – 1191 arası bandına ilk etapta dikkat etmelidir. Ancak genel görünümün 1186 desteği üzerinde tepki alımının devam etmesi gerektiği şeklindeki düşünce yapısını unutmamalıdır.

Pivot: 1186
Destek: 1191-1186-1181
Direnç: 1203-1208-1216

DAX30 ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışlarında istekli bir görüntü sergileyen Dax30 endeksi, gerçekleştirmiş olduğu yükselişlerini 9922 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 9866 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Mevcut yukarı yönlü çıkış, gün içi beklentilerin de pozitif yönlü oluşmasına katkı sağlarken bu aşamada 9720 desteği de dikkatle takip edilmelidir. Endeks eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir ve daha önceki tepe nokta 10055 bariyerine ulaşmak isteyebilir. 9720 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 9590 desteğine doğru yeni bir satış rallisi oluşabilir. 9720 öncesindeki ilk kritik destek ise 9835 olarak belirlenmiştir.

Pivot : 9720
Destek:
9835-9770-9720
Direnç: 9922-10000-10055

S&P500 ANALİZİ

Dax30 endeksi gibi S&P500 endeksi de yukarı yönlü çıkışlarına devam etmeye çalışmaktadır. Yükseliş trendinde kanalın alt noktası ve aynı zamanda da 55 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 2053 seviyesi de bu çıkışı desteklemektedir. Endeks eğer 2053 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü hareketlerini devam ettirmek isteyebilir. Bu da son zamanların tepe noktası olan 2072,50 seviyesinin yeniden test edilmesini sağlayabilir. Düşüşlerin devam etmesini bekleyen Forex işlemcisi ise 2053 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını beklemelidir. Bu tutum tepki satışlarının şiddetini artırabilir. Ancak genel görünüm 2053 üzerinde pozitiftir.

Pivot : 2053
Destek:
2065-2060-2053
Direnç: 2072,50-2077-2082

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol, Altın, S&P500 ve Dax30 Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1288 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz