2 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda merkez bankalarına ilişkin beklentiler ve Yunanistan’a ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, gün içerisinde önemli ülkeler için açıklanan makro-ekonomik göstergeler izlendi. Avrupa borsalarında yataya yakın yükselişler öne çıkarken, Wall Street endekslerinin güne son düşüşlerinden sonra alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor. Dolar endeksindeki fiyat değişimleri ile birlikte altın ve petrol gündemdeki varlıklar arasında yer alırken, yurt içerisinde TCMB’den gelen açıklamalar odak noktasında.

“Avrupa’da Yunanistan gündemi”

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Çipras’ın ve ülkenin borç ödemeleri konusunda farklı isimlerden yapılan açıklamalar piyasaların gündeminde kalmaya devam ediyor. Roma, Paris ve Brüksel gibi ziyaretleri öncesinde Güney Kıbrıs’a giden Çipras’ın Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) para kanallarını açık tutma talebinde bulunması basına yansırken, Başbakan IMF ve ECB’ye olan borçların ödeneceğini söyledi. Almanya Başbakanı Merkel’in ise, borç ödemelerini yeniden müzakere etmek isteyen Yunan hükümetinin lideri ile görüşmek istemediğini belirtiliyor. Çipras’ın ilk Avrupa gezisinde Almanya’nın programında bulunmaması da bu paralelde dikkat çekiyor. Bugün İngiltere Maliye Bakanı, tarafların sorumlu bir şekilde hareket etmeleri gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile Almanya arasındaki iplerin gerilmesi halinde piyasalarda bunun fiyatlamaları yapılabileceği için konun, piyasaların yakın merceği altında kalmaya devam ediyor. Avrupa endekslerinde gün içinde karışık bir seans izlenirken, PMI verileri ve kurtarma karşıtı partilerin Avrupa genelinde güçlenebileceği spekülasyonları, Yunanistan ile birlikte öne çıktı.

“Yurtiçi piyasalar enflasyonu bekliyor”

Geride kalan hafta TCMB’nin enflasyon raporu sunumunda Banka’nın Başkanı Erdem Başçı’nın ifadeleri dikkat çekmişti. Sonrasında ise Cuma günü Merkez Bankası’nın açıklamaları gündemde yer alırken, Erdem Başçı’nın Budapeşte’deki sunumu sırasında kullandığı ifadeler yine basına yansıdı. Başkan, yarınki enflasyon rakamlarından sonra bir ara toplantı yapıp yapmayacaklarına ilişkin karar vereceklerini söylerken, Merkez Bankası için büyümeyi desteklemenin en iyi yolu fiyat istikrarını sağlamaktır şeklinde konuştu. Türk Lirası geride kalan hafta yaşadığı kayıplar sonrasında bugün Dolar karşısında yükseliş kaydetti.

“Petrol grev haberleri ile yön aradı”

Haftanın ilk işlem gününde dikkat çeken varlıklar arasında petrol öne çıkıyor diyebiliriz. ABD’de petrol sondajının haftalık olarak rekor seviyede gerilemesi ile geride kalan hafta yükseliş kaydeden emtianın fiyatı, haftaya Çin’in olumsuz PMI verileri sonrasında baskı görerek başladı. Ancak ABD’de bir sendikaya üye olan çalışanların, işgücü kontratındaki anlaşmazlık sonrasında Pazar günü greve başlamaları, üretimin azalabileceği düşüncesinin ağırlık kazanmasına neden olarak petrol fiyatlarında yükselişlerin devam etmesine temel oluşturdu. Söz konusu sendikaya üye işçilerin toplam 9 tesiste çalışmayı bıraktığı belirtiliyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Haftanın ilk işlem günü oldukça hareketli başladı. Euro, Çipras’ın Yunanistan’ın borçlarını ödeyeceğini söylemesi ile ülkeye ilişkin geriliminin azalacağı beklentilerinden destek bulurken, Türk Lirası enflasyon verilerini beklerken değer kazandı. Yen tarafında ise Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda’nın,”Zayıf Yen ekonomi için bir tehdit değil” açıklaması ile kayıplar görüldü. Frank İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) gayri resmi olarak EUR/CHF paritesinde 1,05-1,10 bandını taban alacağı spekülasyonları ile geriledi. Altın ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz yükselteceği beklentileri ile yönünü aşağı çevirdi. Petrol’de ABD’de 1980’den bu yana görülen en büyük grevin fiyatı artıracağı düşüncesi etkili oldu.

ABD’de bugün açıklanan verilerde, kişisel tüketim harcamaları beklendiği gibi Aralık ayında değişim göstermezken, kişisel harcamalar piyasanın tahminlerinden daha fazla geriledi. Gününde devamında piyasalar ABD’den gelecek makr0-ekonomik göstergeleri izlemeye devam edecekler.

Ekonomik takvimde öne çıkanlar

ABD – ISM İmalat PMI; Haftanın son işlem gününde yayımlanacak ABD’nin istihdam raporu öncesinde, dünyanın en büyük ekonomisindeki ilerlemeye yönelik fiyatlamaların yapılmasına neden olabilecek ISM Enstitüsü’nün imalat PMI verisi, ABD ekonomisi için önemli bir gösterge olarak değerlendirilmektedir. Aralık ayında gerileme kaydeden ISM imalat PMI verisi piyasa beklentilerinin de altında kalmıştı. Üretim sektörüne ilişkin ipuçları verecek ilgili rapor, istihdam seviyesine ait ipuçları da içereceği için Cuma günkü tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesinde Dolar’da sert değişikliklerin görülmesine neden olabilir. Rakamın beklentinin üzerinde gerçekleşmesi halinde Dolar’da yükselişler zemin kazanabilecekken, öngörülenin altında kalacak datalar, ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

Avustralya – Merkez Bankası Toplantısı; Küresel piyasaların bu hafta yakından izleyeceği gelişmelerden öne çıkanlar arasında Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatının dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Yılın ilk toplantısını gerçekleştirecek RBA, son derece kritik bir süreç içerisinde yer alıyor. Petrol öncülüğünde son aylarda gerileyen emtia fiyatları, özellikle kıta ülkesinin önemli ihracat kalemlerinden olan demir cevheri fiyatlarını da aşağı çekmişti. Bu paralelde Avustralya Doları, geride kalan yılın Eylül ayından itibaren önemli kayıplar yaşadı. Gerek Çin ekonomisindeki büyümenin hız kesmesi, gerekse RBA’nın para politikasına ilişkin açıklamaları, gerileyen emtia fiyatları ile birlikte ülkenin para birimindeki düşüşlere temel oluşturdu. Benzer ekonomik yapılara sahip diğer ülkelerde merkez bankalarının para politikalarını genişletici yönde adımlar atmaları, RBA üzerinde de bu baskının artmasına neden oldu. Son olarak petrol ihracatçısı Kanada’nın Merkez Bankası’nın (BOC) sürpriz faiz indirimi, Avustralya için de benzer beklentilerin daha güçlü bir şekilde gündeme taşınmasına neden olarak, Avustralya Doları’nın değer kaybetmesine yol açmıştı. Avustralya’nın üçüncü büyük bankası ANZ, bu yılın ilk altı ayında RBA’dan 50 baz puan faiz indirimi beklediğini açıkladı. Westpac ve NAB gibi kuruluşlarda 2015’de Banka’dan iki kez faiz indirimi beklediklerini ifade ettiler. RBA’nın para politikasına ilişkin açıklamaları ve faiz oranında atacağı adımlar ülkenin para biriminde sert değişikliklerin görülmesine neden olabileceği için piyasaların yakın merceği altında yer alacak. RBA’nın bu toplantısında %2.50 seviyesinde olan politika faizinde bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

02 Şubat 2015 Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD İmalat PMI (Oca) 54,1 53,7

17:00 USD ISM İmalat PMI (Oca) 54,9 55,5

03 Şubat 2015 Salı

Zaman Haber

02:30 AUD Yapı İzinleri (Aylık) (Ara) -4,8% 7,5%

02:30 AUD Ticaret Dengesi (Ara) -0,85B -0,93B

05:30 AUD Faiz Oranı Beyanatı (Şub ) 2,50% 2,50%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde EURUSD paritesinin Dolar Endeksindeki kısmi tepki satışından etkilenerek yukarı yönlü hareketini 1.1355 seviyesine kadar ilerlettiğini ancak sürdüremediğini görmekteyiz. 1.1390 seviyesi, mevcut düşüş trendinde kanalın üst noktası olarak kritik bir bariyer olarak güncelliğini korumakla birlikte paritenin son saatlerde 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.3320 seviyesi çevresinde seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1.1390 direnci altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncemizin güncelliğini korumaktadır. Paritenin bu bariyer altında kalmayı sürdürmesi durumunda 1.1220 seviyesine doğru hareketlerin devam edebileceğini ifade edebiliriz. 1.1390 öncesindeki ilk bariyerse günün zirvesi olan 1.1355 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.1390
Destek: 1.1290-1.1260-1.1220
Direnç: 1.1350-1.1390-1.1420

GBPUSD ANALİZİ

Yeni haftanın ilk gününde GBPUSD paritesi, İngiltere’den gelen İmalat PMI verisi sonrasında önce 1.5100 seviyesine kadar yükseldi, ardından da sert satış baskısına maruz kalarak 1.5000 seviyesine doğru geriledi. Bu dönüş, GBPUSD paritesindeki mevcut düşüş trendinin gücü hakkında bize önemli sinyaller vermektedir. Parite günün zirvesi 1.5100 seviyesi altında kaldığı müddetçe aşağı yönlü baskısına kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Bu tutum 1.4990 desteğinin test edilme ihtimalini güçlendirebileceği gibi son zamanların test edilip kırılamayan 1.4950 desteğinin de hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 1.5100 öncesindeki ilk bariyerse 1.5060 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.5100
Destek; 1.4990-1.4950-1.4900
Direnç; 1.5060-1.5100-1.5145

USDTRY ANALİZİ

Sabah analizimizde, USDTRY kurundaki olası tepki satışları düşüncemizin 2.4220 seviyesinin kırılması durumunda şekilleneceğini ifade etmiş, bu tutumu da RSI göstergesi ile şekillendirmiştik. Analiz yazdığımız sürece kadarki hareketleri incelediğimizde kurun 2.4475 seviyesinden başlatmış olduğu satıcılı seyrini 2.4145 seviyesine kadar sürdürdüğünü, ABD seansı açılışı öncesinde de şu sıralar 2.4165 seviyesine yakın hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde USDTRY kuru için aşağı yönlü baskıların (tepki satışlarının) devam ettiğini, bu tutumun 2.4138 – 2.4040 gibi desteklere doğru ilerleme potansiyeli oluştuğunu ifade edebiliriz. Bu düşüncenin devam edebilmesi içinse USDTRY kurunun 2.4475 bariyeri altında kalmayı sürdürmesi gerekmektedir. 2.4485 öncesindeki ilk bariyer ise 2.4320 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 2.4320
Destek
: 2.4138-2.4041-2.3885
Direnç: 2.4320-2.4475-2.4580

EURTRY ANALİZİ

Paritede kısa vadede takip ettiğimiz yükseliş trendinin 200 periyotluk basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 2,7650) bölgesinde sınırlanmasıyla birlikte tepki satışlarının ön plana çıktığını gördük. Söz konusu gelişme ile birlikte paritenin kısa vadeli yükseliş trendinin sınırı olan 2,7240 seviyesine yönelik bu hareketler sonrasında, trend üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 200 periyotluk basit hareketli ortalama hedeflenebilecekken, kalıcı beklentiler için gösterge üzerindeki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir. Paritede görülen tepki satışları 2,7240 seviyesi altında peş peşe iki adet 4 saatlik kapanışla birlikte destek görebilir. Bu durumda 2,7070 seviyesine yönelik kısa vadeli düşüş baskısı etkinlik kazanabilir.

Pivot: 2,7240
Destek:
2,7240 - 2,7070 – 2,6945
Direnç: 2,7390 – 2,7490 – 2,7650

USDJPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinin günün başlangıcını 117,20 seviyesi altında gerçekleştirdiğini, ancak bu durumun kalıcılık sağlayamayarak tekrar mavi ile belirttiğimiz 117,20 – 118,80 bandına dahil olunduğunu gördük. Günün kalanında, 117,20 seviyesi üzerinde yükseliş beklentimiz korunmakla birlikte, 117,90 seviyesinin geçilmesi bandın üst noktasının hedeflenmesinde etkili olabilir. Kalıcı bir beklenti için ise 118,80 seviyesi (50 günlük basit hareketli ortalama) üzerindeki günlük kapanış ihtiyacı sürmektedir. Gün içerisinde 117,20 seviyesinin kırılması durumunda ise 116,90 ve 116,40 seviyelerine sarkma gerçekleşebilir. Ancak bu yönde de kalıcı bir beklenti için bandın altında gerçekleşebilecek günlük kapanış izlenmelidir.

Pivot: 117,20
Destek:
117,20 – 116,90 – 116,40
Direnç: 117,90 - 118,45 – 118,80

EURJPY ANALİZİ

EUR/JPY paritesinde 55 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 134,15 altında düşüş beklentimiz korunmaktadır. Olası satışlarda 132,90 seviyesinin kırılması, düşüş kanalının alt noktası olan 131,89 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Bu seviyenin kırılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, paritedeki düşüş baskısını netleştirebilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yükseliş yönlü beklentiye göz attığımızda, mavi bandın üst noktası olan 135,00 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlar görülmeden, tepki alımlarının teknik olarak destek kazanabileceğini söylemek söz konusu değildir.

Pivot: 134,15
Destek: 132,90 - 131,89 – 130,65
Direnç: 134,15 – 135,00 – 135,75

AUDUSD ANALİZİ

Paritede çok sert fiyatlamalar gerçekleşmediğini, ancak mevcut fiyatlamaların da 0,7800 seviyesi etrafında yoğunlaştığını görüyoruz. Günün kalanında, 4 saatlik kapanışlar 0,7800 seviyesi altında devam ettiği müddetçe düşüş baskısının etkili olması beklenmektedir. Olası satışlarda 0,7760 ve 0,7720 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişlerde 0,7800 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, paritenin 0,7855 ve 0,7906 seviyelerini hedeflemesine neden olabilir. Ancak bu süreçte, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (0,7906) üzerindeki 4 saatlik kapanışlar görülene dek, etkili bir tepki alımı beklenmemesi gerekmektedir. Ek olarak, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde bu şart sağlanana dek olası yükselişlerin yeni satış baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 0,7800
Destek:
0,7760 - 0,7720 – 0,7680
Direnç: 0,7800 – 0,7855 – 0,7906

USDCAD ANALİZİ

Dolar endeksindeki yatay görünüme karşın, petroldeki yükselişin Kanada Doları’nı desteklediğini söyleyebiliriz. Paritede tepki satışlarını ön plana çıkaran bu görünüme karşın, henüz mavi ile belirttiğimiz 1,2605 – 1,2657 bandının kırılamadığını görmekteyiz. Günün kalanında, bu bölge güncelliğini koruduğu müddetçe yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,2800 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin geçilememesi ve mavi bandın korunmasıyla birlikte yatay bir seyir görülebilir. Söz konusu bandın kırılması durumunda ise 1,2510 seviyesine yönelik tepki satışları etkili olabilir. Ancak bu süreçte, yükseliş trendini destekleyen 50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların hala bu tutumunu koruduğu, olası düşüşlerin bu göstergeler altına sarkana dek kısa vadeli olarak değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2605
Destek:
1,2657 - 1,2605 – 1,2560
Direnç: 1,2715 – 1,2750 – 1,2800

BRENT PETROL ANALİZİ

30 Haziran 2014 tarihinden beri mevcut düşüş trendini net bir şekilde destekleyen 100 periyotluk üssel hareketli ortalama, son zamanlarda gerçekleştirilen yükselişler nedeniyle önemini kaybetmekte ve bu tutum tepki alımı düşüncesinin ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Şu sıralar 50.47 seviyesinde seyrini sürdüren bu ortalama üzerinde tepki alımı düşüncesinin devam etme ihtimali bir adım öndedir. Bu tutum günün zirve noktası olan 55.57 seviyesinin yeniden hedeflenmesine katkı sağlayacağı gibi bu bölge üzerindeki hareketleri de destekleyici bir görüntü içerisinde yer alabilir. 100 periyotluk üssel hareketli ortalama öncesindeki ilk destek ise günün dip noktası 51.38 olarak belirlenmiştir.

Pivot : 50.47
Destek:
51.38-50.47-48.20
Direnç: 55.57-58.48-61.00

HAM PETROL ANALİZİ

Cuma günü başlattığı yukarı yönlü çıkışını haftanın ilk işlem gününde de devam ettiren ve gün içi 50.29 seviyesini test eden Ham Petrol fiyatı, tepki alımı konusunda önemli bir çıkış yakalama düşüncesinde hareketlerine devam etmektedir. Ancak bu düşünce yapısının devam edebilmesi için 49.52 – 51.25 bölgesinin üzerinde hareketlere ihtiyaç vardır. Bu tutum tepki alımı konusunda güçlü bir duruşu simgeleyebilir. Aksi takdirde bu yükseliş bir tuzak olarak nitelendirilebilir. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri aylık bültenimizde detaylıca inceleyebilirsiniz.

Günü değerlendirdiğimizde 45.85 - 46.60 bölgesi önemli bir aralık olmakla birlikte tepki alımı düşüncesinin devam edebilmesi adına dikkatle takip edilmesi gerekilen bir bölge olduğunu ifade edebiliriz. Ham Petrol eğer yukarı yönlü çıkışına devam etmek istiyorsa bu bölge üzerinde hareketlerini sürdürmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda 51.25 direnci geçilebilir. Aksi takdirde petrol fiyatı için yeniden aşağı yönlü hareketler etkili olabilir. Bu bölge öncesindeki ilk destek noktası 47.80 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 46.60
Destek: 47.80-46.60-45.85
Direnç: 50.29-51.25-52.60

ALTIN ANALİZİ

Haftanın son işlem günü gerçekleştirmiş olduğu yukarı yönlü tepki düşüncesini düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1285 seviyesine kadar sürdüren ancak devam ettiremeyen Altın, düşüş trendindeki seyrini yeni haftanın ilk işlem gününde devam ettirmektedir. 1285 seviyesine yaklaşan ancak bu bariyeri geçemeyerek satıcılı seyrini güçlendiren Altın, ABD seansı öncesinde 1271 seviyesine yaklaştı ve şu sıralar 1271 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir.

Teknik olarak günün kalanını değerlendirdiğimizde düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1285 direnci altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncemiz güncelliğini korumaktadır. Altın eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse kanalın alt noktası olan 1254.50 seviyesine doğru gerileme ihtimali güçlüdür. 1285 öncesindeki ilk bariyerse 1278.60 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1285
Destek: 1271-1264-1254.60
Direnç: 1278.60-1285-1293

GÜMÜŞ ANALİZİ

Yeni haftanın ilk işlem gününde Gümüş fiyatını incelediğimizde aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığını ve bu bağlamda tepki alımı düşüncesinin ön planda kaldığını görmekteyiz. 18.14 ile başlayan düşüşlerin 17.73 ile sınırlandığını ve bu sınırlama sonrasındaki olası tepki alımlar düşünüldüğünde fibonacci %38.2, %50 ve %61.8’lik düzeltme oranlarına tekamül eden seviyeler sırasıyla 17.27, 17.44 ve 17.60 olarak belirlenmiştir. Yani Gümüş fiyatında olası tepki alımlarında gidebilecek hedef noktaları olarak yukarıda ifade etmiş olduğumu oranlar dikkate alınmalıdır. Bu düşünce yapısı 16.73 seviyesi üzerinde, 17.60 direnci altında kaldığı müddetçe devam etmektedir. Bu bağlamda da tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabı için 17.27 direnci dikkatle takip edilmelidir. Eğer bu bariyer geçilmezse yeniden 16.73 desteğine doğru geri çekilme gözlemlenebilir.

Pivot: 17.27
Destek:
16.94-16.73-16.50
Direnç: 17.27-17.44-17.60

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1185 kere okundu

Satış / Pazarlama
ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz