5 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Yunanistan tahvilleri için aldığı karar gündemin en önemli başlığı olarak dikkat çekerken, bu açıklama sonrasında Euro’da görülen kayıplar ve Dolar endeksinin yükselişi öne çıkıyor. Global borsalarda da ECB’nin kararının ardından genelde satış ağırlıklı bir görünüm var. Çin’in dün zorunluk karşılıkları indirdiğini duyurması bu sabah Asya cephesinden etkili olmaya devam ederken, Japon Nikkei endeksi Yen’deki yükseliş ile negatif ayrışıyor. Petrol fiyatlarındaki değişim ve Türk Lirası’ndaki rekor düşük seviyeler yatırımcıların merceği altında kalırken, piyasalar bugün ilişkin gündemi makro-ekonomik gelişmeleri takip etmeyi sürdürecekler.

“Euro, ECB’nin Yunanistan kararı ile düştü”

ECB dün yaptığı duyuru ile Yunanistan’ın yatırım yapılabilir seviyenin altındaki tahvillerini bundan sonra merkez bankası kredileri için teminat olarak kabul etmeyeceğini açıkladı. Banka ayrıca, “Yunanistan’ın program gözden geçirmesini başarılı şekilde tamamlayacağını şu anda öngörebilmek mümkün değil” değerlendirmesinde bulunurken, Yunan bankaları artık ellerindeki yatırım yapılabilir seviyenin altındaki tahvilleri ile ECB’den borçlanamayacak, bunun yerine Yunanistan Merkez Bankası’na yönelecekler. ECB’nin bu adımı sonrasında kıtanın ortak para biriminde sert düşüşler izlendi. Euro’daki kayıpların etkisi ile Dolar endeksinde yükselişlerin gelmesine destek oldu.

“FED yılın ilk yarısında faiz artırmalı”

ABD’de Cleveland Merkez Bankası Başkanı Loretta Mester, ABD Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki bir aç ay içerisinde faiz artırmak için izlediği yolun rayında ilerlediğini söyledi. Başkan, eğer gelen ekonomik veriler kendisini tatmin ederse yılın ilk yarısında yapılacak bir faiz artırımının içine sineceğini ifade etti ve enflasyonun er ya da geç yükseleceği değerlendirmesinde bulundu. Mester, “Enflasyon gelecek yıl sonunda ekonomik aktiviteler güçlenmesini sürdürdükçe ve petrol fiyatları istikrar kazandıkça %2 hedef seviyesine doğru ilerleyecektir” şeklinde konuştu. Euro’daki kayıpların etkisinin yanı sıra, ABD’nin para birimindeki yükselişlere Cleveland FED Başkanı’nın açıklamaları da destek oldu diyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Küresel piyasalarda ECB’nin Yunanistan kararı sonrasında gerileyen Euro ve etkilerinin dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Ayrıca Yunanistan’ın likiditesinin Mart ayında tükenebileceği yönündeki haberlerin basına yansıması da etkili olan başlıklar arasında yer alıyor. Euro’daki kayıplar sonrasında piyasaların Dolar talebini artırdığını görüyoruz. Dün ekonomik veriler ile güçlenen Sterlin ABD’nin para birimi karşısında daha güçlü durmaya çalışırken, Yen ve altın, Yunanistan kaygılarının tekrar artması sonrasında değer kazandı. Dikkat çeken bir başka fiyat değişimi olarak Türk Lirası’nın değer kayıplarının da altı çizilmesi gerekiyor. TCMB’nin faiz indiriminden kaçınması sonrasında bir miktar değer kazanan Lira, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve küresel gelişmelerin etkisi ile düşüşünü hızlandırdı. USD/TRY paritesi yeni rekor seviyelerini test etti. Petrol ise ABD’de stokların artmaya devam ettiğini gösteren rakamlar sonrasında, dört günlük yükseliş rallisini sonlandırarak, bu süre içerisindeki en büyük günlük düşüşü kaydetti. Asyalı diğer para birimleri Çin’in zorunlu karşılıkları düşürmesinin getirdiği iyimserlik ve ECB’nin Yunanistan açıklaması arasında kalmış gibi görünüyor.

Haftanın son işlem günündeki ABD’nin kritik istihdam verileri öncesinde piyasalar Yunanistan gelişmelerinin ve gelişmiş ekonomiler için açıklanacak makro-ekonomik göstergeleri izlemeye devam edecekler. Bugün faaliyet sonuçlarını açıklayacak ABD şirketlerinden dikkat çekenlere ait detaylı bilgi için tıklayınız.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Almanya Fabrika Siparişleri; Euro Bölgesi’ndeki zayıf ekonomik aktivitelerden 2014 yılı içerisinde olumsuz etkilenen Almanya’nın Aralık ayına ilişkin fabrika siparişleri verisi, haftanın dördüncü işlem gününde piyasaların Avrupa cephesinde, takip edilecek rakamlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Kasım ayında %2.4 düşüşe işaret ederek tahminlerin altında bir performans gösteren ilgili data, kıtanın ortak para birimi olan Euro’nun değerinde değişiklikler görülmesine neden olabileceği için yakından takip edilecek.

İngiltere – Merkez Bankası Toplantısı; Haftanın önemli gelişmeleri arasında İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) para politikası beyanatının üst sıralarda yer aldığını ifade edebiliriz. Ada ülkesinde enflasyon oranının Aralık ayında %0.5 ile son on beş yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonrasında BOE’nin faiz artırım zamanına ilişkin piyasa beklentilerinin oldukça ötelendiğini görüyoruz. Ocak ayında yapılan toplantının yayımlanan tutanaklarında ise faiz artışına ilişkin oylamanın 5 ay sonra değiştiğini gördük. BOE’nin 9 üyeli Para Politikası Komitesi’nde yer alan (MPC) iki üye, Ağustos ayından itibaren Ocak toplantısına kadar beş ay boyunca, politika faiz oranının 25 baz puan artırılması gerektiği yönünde oy kullanmıştı. Ancak ülkeden son gelen ılımlı (çok iyi rakamlardan sonra daha muhafazakar veriler gelmesi) ekonomik göstergelere, gerileyen enflasyonun da eklenmesi sonrasında Ocak ayında söz konusu iki MPC üyesi faiz artırım oyların geri çekti. Bu gelişme de Banka’nın faiz artışını ilerleyen aylara öteleyeceği düşüncesini destekledi. Yılın ikinci toplantısında BOE’nin, toplam parasal genişleme ve faiz oranında bir değişiklik yapmasının beklenmediğini görüyoruz.

ABD – Ticaret Dengesi; Perşembe günü piyasaların yakından takip edeceği makro-ekonomik göstergeler arasında dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’nin ticaret dengesi rakamları da kendine yer bulacak diyebiliriz. Kasım ayında, petrol ithalatının yaklaşık son 5 yılın en düşük düzeyine gerilemesi ile ülkenin ticaret açığı %7.7 azalmıştı. 39 milyar Dolara gerileyen ilgili dış ticaret açığı aynı zamanda Aralık 2013’en bu yana görülen en düşük seviyeye işaret etmişti. Böylelikle ABD’de artan petrol arzı ve global petrol fiyatlarındaki gerileme, ülkenin ticaret rakamları üzerinde olumlu bir etki bıraktı. Yayımlanacak Aralık ayına ait yeni ticaret rakamları Dolar ve Wall Street endekslerinde değişimlere yol açabilir.

Kanada – Ticaret Dengesi; ABD ekonomisi için açıklanacak aynı veri ile birlikte Kanada’nın ticaret dengesi rakamları da piyasaların merceği altında yer alacak. Ülke ihracatının en önemli kalemi olan petrol fiyatlarındaki gerileme Kasım ayında Kanada’nın iki ay sonra yeniden ticaret açığı vermesine neden olmuştu. Ülkenin ihracatı ilgili dönemde %3.5 düşerken, ihracat fiyatları %1.9, ihracat hacmi ise%1.6 geriledi. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin devam etmesi sonrasında Kanada Merkez Bankası (BOC) son toplantısında sürpriz bir faiz indirimine giderek, düşen petrol fiyatları ile zayıflayan ülke para birimindeki kayıpların genişlemesine neden olmuştu. Yayımlanacak Aralık ayına ilişkin Kanada’nın ticaret rakamları, ülkenin para biriminde etkili olabileceği için yatırımcılar tarafından dikkatle izlenecek.

ABD – İstihdam Talepleri; Geride kalan hafta 265 bin Amerikalının işsizlik maaşı için başvuruda bulunduğuna işaret eden istihdam talepleri verisi, son on beş yılın den düşük seviyesinde ve piyasa beklentilerinin altında gerçekleşmişti. 31 Ocak ile biten haftada ise 287 bin Amerikalının işsizlik sigortasından yararlanma adına başvuruda bulunmuş olması bekleniyor. Verinin tahminden farklı olarak gerçekleşmesi, ABD’nin para birimi değerinde değişikliklere neden olabileceği için, ilgili gösterge yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Ara) 1,4% -2,4%

10:00 GBP Halifax HPI 0,1% 0,9%

12:00 EUR Avrupa Komisyonu Ekonomik Tahminler

EUR Fransa 10 Yıllık Tahvil İhalesi

14:00 GBP BOE Toplam Parasal Genişleme 375B 375B

14:00 GBP BOE Faiz Oranı Beyanatı 0,50% 0,50%

15:30 USD Ticaret Dengesi (Ara) -38,2B -39,0B

15:30 USD İstihdam Talepleri 287K 265K

15:30 CAD Ticaret Dengesi (Ara) -1,2B -0,6B

17:30 USD Doğalgaz Stokları -119B -94B

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son iki işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin mevcut yükselişlerini sınırlandırarak yeniden satış baskısına maruz kaldığını görmekteyiz. Özellikle bu baskının en önemli destekçisi olarak bilinen Dolar endeksinin gerek 89 gerekse 55 periyotluk üssel hareketli ortalamaların üzerinde yeniden yer alması dikkat çekici. Mevcut yükseliş trendinde alt bölgede yaşanılan kısa vadeli kırılmanın bir tuzak mı yoksa trend değiştirici bir hamle mi olacağına ilişkin düşüncemizde şu sıralar daha pozitif bir bakış ile hareketleri inceleyebiliriz. Endeks eğer 55 ve 89 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını sürdürmek isteyebilir ve bu tutum EURUSD paritesindeki satıcılı seyrin devam etmesine katkı sağlayabilir. Aksi takdirde gerek Dolar Endeksinde gerekse EURUSD paritesinde tepki düşüncesi kaldığı yerden devam edebilir.

“1 no’lu grafik eklenecek”

EURUSD paritesini incelediğimizde yükselişlerini 1.1540 ile sınırlandırdığını ve yeniden 1.1300 seviyesine kadar gerilediğini görmekteyiz. 1.1450 ile 1.1260 seviyeleri bundan sonraki süreçte dikkatle takip edilmesi gerekilen seviyeler olarak karşımızdadır. EURUSD paritesi tepki alımlarına son verdiyse, 1.1450 direnci altında kalmak ve aşağı yönlü baskısını 1.1260 seviyesi altında sürdürmek isteyebilir. Tepki alımları devam etmek içinse 1.1450 direncinin geçilmesi gerekmektedir. Genel görünüm, 1.1450 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1.1450
Destek: 1.1300-1.1260-1.1220
Direnç: 1.1385-1.1420-1.1450

GBPUSD ANALİZİ

24 Temmuz 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendini net bir şekilde destekleyen 34 günlük üssel hareketli ortalama şu sıralar 1.5258 seviyesinde seyrini sürdürmektedir. Dün 1.5249 seviyesine kadar yükselen ancak bu ortalama üzerine çıkamayan parite satıcılı seyrini devam ettirmek için tüm şartları sürdürmektedir. GBPUSD paritesi bu ortalama üzerinde art arda iki günlük kapanış gerçekleştirmediği müddetçe düşüş trendinin devamlılığına ilişkin kararlarımızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Kısa vadeli olarak incelediğimizde de 1.5258 direnci önemli bir bariyer olmakla birlikte bu bariyer altında negatif bir baskının devam edeceğine ilişkin düşüncelerimiz ön plandadır. Parite eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını 1.5120 seviyesine kadar sürdürebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen GBPUSD paritesi, yukarıda ifade etmiş olduğumuz günlük kapanışlara odaklanmalıdır.

Pivot: 1.5258
Destek; 1.5190-1.5165-1.5120
Direnç; 1.5237-1.5258-1.5300

USDTRY ANALİZİ

2.3920 seviyesine kadar geriledikten sonra toparlanan ve bu toparlanma ile yeniden yukarı yönlü çıkışlarını sürdüren USDTRY kuru, dün akşamki yükselişten sonra tarihi rekor seviyesini 2.4475 seviyesinden 2.4677 seviyesine revize etmiştir. Şu sıralar zirveye yakın yerde hareketlerine devam eden kur için ilk çeyrek beklentiler şimdiden revize edilmeye başlamıştır. Özellikle de 2.500 psikolojik bariyer bu konuda dikkatle takip edilmelidir.

Kısa vadeli olarak USDTRY kuru hareketlerini incelediğimizde 2.4475 - 2.4330 bölgesi önemlidir. Kur eğer yukarı yönlü hareketlerine devam edecekse bu bölge üzerinde kalmayı sürdürmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda tarihi zirve nokta revize edilmeyi sürdürecektir. İlgili bölgenin aşağı yönlü kırılması durumunda ise tepki satışları tekrar gündeme getirebilir ve bu tutum aşağı yönlü baskıların kanalın alt noktası olan 2.3920 desteğine doğru gerilemesine katkı sağlayabilir. Genel görünüm 2.4475 - 2.4330 kritik bölge üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 2.4330
Destek
: 2.4475-2.4330-2.4140
Direnç: 2.4677-2.4800-2.5000

EURTRY ANALİZİ

Paritede görülen yükselişlerin ardından 50 günlük basit hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 2,7690) aşıldığını ve günlük kapanışın bu bölge üzerinde gerçekleştiğini gördük. Güncel tabloya baktığımızda ise 200 ve 50 günlük basit hareketli ortalamalar arasına sıkışmış bir parite karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde 2,7820 seviyesi üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilecekken, gerçekleşebilecek alımlarda 2,8190 ve 200 günlük basit hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 2,8365) geçilmesi yükseliş baskısının önünü açabilir. İki önemli hareketli ortalama arasında kalan paritede, Fibonacci %50,0 toparlanma seviyesi 2,8190’ın geçilememesi, paritede geri çekilme yaratabilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. 2,7820 seviyesinin kırılması durumunda 50 günlük basit hareketli ortalama hedeflenebilir. Bu gösterge altında ise 2,7450 – 2,7690 bandının karar bölgesi olduğunu tekrar belirtebiliriz.

Pivot: 2,7820
Destek:
2,7820 – 2,7690 – 2,7560
Direnç: 2,8000 – 2,8100 – 2,8190

USDJPY ANALİZİ

Paritede iki haftayı aşan bir süredir devam eden ve mavi ile belirttiğimiz bant hareketi etkin durumda. Ancak burada fiyatlamaların bandın alt noktasına doğru yoğunlaşması dikkat çekiyor. Mavi bandın altına sarkan fiyatlamaları gri bölge ile sınırlı kaldığını görmekteydik. Genel olarak, 117,20 – 118,80 bandı dışında gerçekleşebilecek günlük kapanışların önemini belirten düşüncemiz sürüyor. Gün içerisinde 117,20 seviyesi takip edilebilir. Bu seviye altına sarkma durumlarında 116,80 seviyesinin hedeflenebildiğini görmüştük. Söz konusu seviyenin kırılması durumunda 116,30 hedeflenebilecekken, kalıcı beklentiler için 117,20 seviyesi altında günlük kapanış ihtiyacı bulunuyor. Öte yandan paritenin 117,20 seviyesi üzerinde tutunma ihtiyacı oluştuğu taktirde, 118,30 ve 118,80 hedeflenebilecek en kritik seviyeler olacaktır. Özellikle 118,80 seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanış, paritenin orta ve uzun vadede gösterdiği yükseliş tutumunu tekrar ön plana çıkarabilir.

Pivot: 117,20
Destek:
116,80 – 116,40 – 116,00
Direnç: 117,60 – 117,90 – 118,30

EURJPY ANALİZİ

Paritede 55 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 133,96) altında düşen fiyatlamaları tekrar düşüş baskısına eğilimli olması beklenebilir. Gün içerisinde hedeflenebilecek seviyelerden 132,30’un kırılması söz konusu baskıyı netleştirebilecek unsur olabilir. Özellikle bu seviye altında 4 saatlik kapanışlar, 131,60 ve 130,65 seviyelerinin hedeflenmesine yönelik isteği destekleyebilir. Paritenin 55 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde 4 saatlik kapanış gerçekleştirebilmesi durumunda yükseliş trendi başlamasa da, tepki alımlarının 135,35 seviyesine dek ulaştığını gördük. Böyle bir süreç karşımıza çıktığı durumda, ana hareketin 200 periyotluk üssel hareketli ortalama tarafından desteklendiği unutulmamalıdır.

Pivot: 133,96
Destek: 132,84 – 132,30 – 131,60
Direnç: 133,60 – 134,15 – 134,70

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 0,7840) içerisinde bulunduğu gri bandı takip etmekteyiz. Bandın altında, düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7720 ve 0,7660 hedeflenebilecek seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Gün içerisinde gri bant ile sınırlı kalabilecek yükselişlerde yeni satış baskısı oluşabilir. 0,7880 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanış ise, kısa vadeli tepki alımlarının 0,7925 seviyesini hedeflemesine katkı sağlayabilir.

Pivot: 0,7840
Destek:
0,7750 – 0,7720 – 0,7660
Direnç: 0,7800 – 0,7840 – 0,7880

USDCAD ANALİZİ

Paritenin 50 periyotluk üssel hareketli ortalamayı (güncel seviyesi 1,2490) aşması sonrasında yükseliş trendine dönüş çabasını gördük. Gün içerisinde 1,2490 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe yukarı yönlü baskının etkili olması beklenebilir. Alımlarda 1,2600 seviyesinin geçilmesi 1,2655 ve 1,2722 seviyelerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. 50 periyotluk üssel hareketli ortalama altında 4 saatlik kapanış gerçekleşmediği müddetçe yeni yükseliş baskısı oluşabilir. Bu şart korunamazsa 1,2390 seviyesinin hedeflenebileceğini dün gerçekleşen fiyatlamalarla görmüştük. Ancak ana trendi koruyan 100 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 1,2340) altında kalıcılık sağlanamadan gerçekleşebilecek düşüşlerin kısa vadeli olabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2490
Destek:
1,2540 – 1,2490 – 1,2430
Direnç: 1,2600 – 1,2655 – 1,2722

BRENT PETROL ANALİZİ

58,40 seviyesindeki direncine ve 50 günlük hareketli ortalamasına ulaşan brent petrol bu seviyeleri aşamadı ve 54 dolar desteğine geri çekildi. Gün sonu kapanışlarla 54 dolar seviyesi altına inilirse bir sonraki destek 50 dolar seviyesinde görülüyor. 58,40 seviyesinin aşılması halinde yukarıda 64 dolar seviyesi hedef olabilir.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 53,23 ilk direnç 55,74 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 56,99 seviyesi geçilirse 59,17 seviyesi hedeflenebilir. 51,98 seviyesi altına inilmesi halinde ise 49,84 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 55,33
Destek:
53,23-51,98-49,84
Direnç: 55,74-56,99-59,17

HAM PETROL ANALİZİ

Yukarı yönlü tepki alımlarını 54.30 ile sınırlandırdıktan sonra bu çıkışları sınırlandıran ve yeniden satış baskısına maruz kalan Ham Petrol, kritik 49.58 destek noktasını aşağı yönlü kırarak tepki alımının sonlandığına ilişkin önemli bir sinyal almamızı sağladı. Bu baskı Ham Petrol fiyatının şu sıralar 47.75 seviyesine yakın hareketlerine devam etmesine yardımcı oldu. Genel görünümün 51.00 – 49.58 kritik bölgesinin önemli olduğunu, satıcılı seyir devam etmek içinse bu bölge altında hareketlerine devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz.

Pivot: 49,58
Destek: 46.60-45.00-43.57
Direnç: 48.20-49.58-51.00

ALTIN ANALİZİ

1254.70 seviyesine kadar geriledikten sonra düşüşlerin sınırlandığı ve bu sınırlanma sonrasında gerçekleştirdiği tepki alımlarını düşüş trendinde kanalın üst noktasına yaklaştıran Altın, yeni haftanın dördüncü işlem gününde şu sıralar 1272 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

1273.90 – 1278.50 bölgesinin, mevcut düşüş trendin üst bölgesi olarak önemli olduğunu ifade edebiliriz. Altın eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını yeniden 1254.70 – 1251.88 bölgesine doğru taşıyabilir. Yukarıda ifade ettiğimiz kritik bölgenin geçilmesi durumunda ise düşüş trendinin sonlanacağına ilişkin düşünceler gündemimizde yer alabilir. Şu sıralardaki genel görünüm, kritik bölge altında kaldığı müddetçe düşüş trendinin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1278.50
Destek: 1266.00-1259.35-1254.70
Direnç: 1278.50-1285.00-1293.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte 29 ocak tarihinde 16,70 seviyesinden itibaren gün içi en düşük seviyenin bir önceki güne göre daha yukarıda oluştuğu göze çarpıyor. Bu görüntü kısa vadeli yükseliş beklentilerini canlı tutuyor. 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalar arasında seyir devam ediyor. EN yakın destek 17,20 en yakın direnç 17,70 seviyelerinde. 17,70 seviyesi aşılırsa 18,50 seviyesi hedeflenebilecek.17,20 seviyesi altına inilmesi halinde geri çekilme 16,70 seviyesine kadar devam edebilecek.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 17,23 ilk direnç 17,51 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 17,65 seviyesi geçilirse 17,88 seviyesi bir sonraki yüksek hedef olabilir. 17,09 seviyesinin altına inilmesi halinde 16,86 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot : 17,38
Destek:
17,23-17,09-16,86
Direnç: 17,51-17,65-17,88

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1164 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz