17 Kasım 2014 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Avustralya’daki G-20 toplantısının ardından küresel piyasalarda yeni güne Asya-Pasifik ülkelerinden gelen makro-ekonomik göstergeler ile başlandı. Japonya’nın beklenmeyen bir şekilde resesyona girdiği bu sabah yayımlanan rakamlar ile varlık fiyatlarına yön verirken, Nikkei endeksi %3 değer kaybetti. Günün devamında hafta sonu liderlerden gelen mesajların ve Asya verilerinin yankılarının yanında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin konuşması yakından izlenecek. İçeride ise işsizlik oranı ve bütçe dengesi rakamları yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Japonya ekonomisi resesyonda”

Piyasaların merakla beklediği veriler arasında bulunan Japonya’nın bu sabah açıklanan büyüme oranı verisi sürpriz yaptı. Yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre %0.5, geride kalan yılın aynı dönemine göre %2.1 büyümesi beklenen uzak doğu ülkesi, sırası ile %0.4 ve %1.6 daraldı. Yıllık bazda art arda iki çeyrek negatif büyüme kaydeden Japonya teknik olarak resesyona girdi. Verilerin yayımlanmasının ardından ülke borsalarında sert kayıplar izlenirken, Yen hisse senetlerindeki düşüşler ile birlikte yükseliş kaydetti. Japonya Başbakanı Abe’nin ekonomi danışmanı Honda teşvik tedbirleri alınması çağrısı yaparken, 2015 Ekim ayında artırılması planlanan satış vergisinin ertelenmesi için Abe’nin eli güçlenmiş oldu.

“G-20’den büyüme hedefi”

Dünyanın en önemli liderlerini hafta sonu bir araya getiren Avustralya’daki G-20 zirvesinde Rusya’nın Ukrayna’daki olaylar sırasında sergilediği tavrın eleştiri toplaması dikkat çekerken, toplu halde %2.1’lik ekonomik büyüme kaydedilmesi, zirvede alınan ekonomik kararlar arasında dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Putin Avustralya’yı planlanandan erken terk etti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Geride kalan haftanın son işlem günüde, G-20 zirvesi ve Japonya verilerinin öncesinde piyasaların ABD devlet tahvilleri ve altın gibi güvenli limanlara sığınması Dolar’da kayıplar izlenmesine destek oldu. Parite ve emtia fiyatlarına genel anlamda yön veren ABD’nin para birimindeki düşüşün ardından bun sabah Japonya’nın sürpriz büyüme verisi Nikkei endeksinde kayıplara neden oldu. Diğer taraftan, Şangay-Hong Kong borsa bağlantısının sağlanması ve Çin’de batık kredilerin 9 yılın en sert artışını kaydetmesi Asya’nın gündemindeki diğer faktörler olarak endeksler tarafında etkili oluyor. Hafta sonu açıklanan Yeni Zelanda’nın olumlu verileri sonrasında ülkenin para birimi haftaya yükseliş ile başlarken, Avustralya ile Çin arasında serbest ticaret anlaşması imzalanabileceği sinyalleri, kıta ülkesinin para birimine destek oldu. Petrol OPEC toplantısında üretimin azaltılma kararı alınabileceği beklentisi ile toparlanmaya çalışırken, altın, güvenli liman talebi ile gelen son yükselişlerine tutunmaya çalışıyor.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – İşsizlik Oranı; Perşembe günü yapılacak TCMB toplantısı öncesinde, Türkiye ekonomisinin gidişatına ilişkin bilgiler verecek işsizlik oranı verisi, yurtiçi piyasalarda yakından izlenecek. İlgili rakamın bir saat sonrasında ise bütçe dengesi rakamları takip edilecek. İki dönemdir yükselen işsizlik oranı son olarak %9.8 seviyesinde açıklandı ve çift haneli rakamlara yeniden yaklaştı. Türk Lirası ve BIST-100 endeksi, işsizlik oranının sonucuna göre sert fiyat değişimleri gösterebilirler.

ABD – New York FED İmalat Endeksi; New York’ta bulunan yaklaşık 200 imalatçıya yapılan anket sonucu oluşturulan endeks, ABD ekonomisinin ilerleyişine ilişkin ipuçları verdiği için yakından takip edilmektedir. Ekim ayında beklentilerden çok daha fazla gerileyen New York FED imalat endeksi, “sıfır” seviyesinin üzerinde “gelişen şartlara” işaret etmeye devam etmektedir. Eylül’deki 27.5 seviyesinden Ekim ayında 6.2’ye düşen endeks, halen daha iyileşen şartlara işaret etse de, ilgili gerileme olumsuz yönde dikkat çekmişti. Verinin beklentinin üzerinde açıklanması halinde Dolar’da yükselişler izlenebilecekken, tahminleri yakalayamayacak bir data ABD’nin para biriminde düşüşlere zemin oluşturabilir.

Euro Bölgesi – ECB Başkanı Draghi’nin Konuşması; Bu hafta iki kez konuşma yapması planlanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin ilk beyanatı, haftanın ilk iş gününde Brüksel’de Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nin önünde gerçekleşecek. Euro Bölgesi ekonomisinin son durumu ve bu paralelde ECB’nin para politikası adımlarına ilişkin Komisyon’a bilgi verecek Draghi’nin kullanacağı cümleler büyük bir önem taşıyor. ECB’nin varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) alım programı ve ilgili programın büyüklüğüne ilişkin ifadeler, Euro’da sert fiyat değişimlerinin görülmesine neden olabilir. Ayrıca Euro Bölgesi’ndeki yüksek işsizlik ve ekonomik aktivitelerin cansız olduğu ipucunu veren enflasyon oranı hakkından Draghi’nin nasıl değerlendirmelerde bulunacağı da yatırımcıların merceği altında olacak. ECB’nin para politikasını daha da genişletebileceği beklentisinin, Draghi’nin konuşması ile desteklenmesi halinde kıtanın ortak para biriminde kayıplar izlenebilecekken, Başkan’ın yeni önlemlerden uzak bir tavır ortaya koyması, Euro’da yukarı yönlü hareketlere destek olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

10:00 TRY Türkiye İşsizlik Ortalaması (Ağu) %10.1 9,8%

11:00 TRY Türkiye Bütçe Dengesi (Eki) -9,20B

12:00 EUR Ticaret Dengesi 16,2B 15,8B

15:30 USD New York İmalat İndeksi (Kas) 12,1 6,2

16:00 EUR ECB Başkanı Draghi Konuşması

16:15 USD Kapasite Kullanım Oranı (Eki) 79,3% 79,3%

16:15 USD Endüstriyel Üretim (Aylık) (Eki) 0,2% 1,0%

EURUSD ANALİZ

88,31 seviyesine kadar yükseliş gerçekleştirdikten sonra bu çıkışları sonlandıran ve sert satış baskısı ile 87,40 seviyesine kadar gerileyen Dolar Endeksi, EURUSD paritesinin 1,250 seviyesi üzerinde tepki alımı gerçekleştirmesine katkı sağladı. Cuma günkü hareketlerin etkisi altında kalan finansal varlıklar haftanın ilk işlem gününde de bu tutumunu sürdürdü. Dolar Endeksi piyasa açılışı sonrasında 87,18 seviyesine kadar gerilerken EURUSD paritesi ise bu tutumu 1,2576 seviyesine kadar sürdürdü. Şu sıralar 1,2542 seviyesinde hareketlerine devam eden parite de tepki alımları devam edece mi sorusunun cevabını aramaktayız.

Günlük grafiği incelediğimizde kısa vadeli düşüş trendinde kanalın üst noktası olarak gözlemlediğimiz 1,2605 bariyeri mevcut tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını bulmamızda bize önemli bir katkı sağlayacaktır.

EURUSD paritesi eğer yükselişlerini 1,2605 seviyesi altında gerçekleştirmeyi sürdürürse tepki alımı sonlandı düşüncesi gündemimize gelebilir. Bu tutum yeni başlayacak bir satış rallisinin oluşumuna katkı sağlayabilir ve yeniden 1,2360 seviyesine doğru ilerleyebiliriz. 1,2605 seviyesinin üzerindeki hareketlerde ise tepki alımına devam etmek isteyebilir. Bu tutum tepki alımı düşüncesini 1,2758 seviyesine kadar taşıyabilir. Genel beklenti, 1,2605 seviyesi altında negatif düşüncesinin sürmesi şeklindedir.

Pivot: 1,2605
Destek:
1,2500-1,2460-1,2420
Direnç: 1,2575-1,2605-1,2650

GBP/USD ANALİZ

Haftanın son işlem günü gerek EURUSD gerekse GBPUSD ve Altın gibi finansal varlıklarda önemli yükselişler gözlemledik. Bu çıkışlar tepki alımları devam edecek mi sorusunu sormamıza neden oldu. GBPUSD paritesi de 1,5590 seviyesinden başlatmış olduğu tepki alımlarını 1,5735 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 1,5718 seviyesinde hareketlerine devam etmektedir. GBPUSD paritesi için bundan sonraki süreçte sorgulanması gerekilen soru, kısa vadeli tepki alımı tamam mı devam mı olacaktır. Bu konuda 1,5785 direnci dikkatle takip edilmelidir.

Parite 1,5785 direncini geçebilirse tepki alımları kendisini hissettirebilir. Bu çıkış 27 günlük üssel hareketli ortalamaya kadar devam edebilir. (Parite 22 Temmuz 2014 tarihinden beri düşüş trendini 27 günlük üssel hareketli ortalama ile devam ettirmektedir. Şu sıralar bu ortalama 1,5950 olarak güncelliğini korumaktadır.) GBPUSD paritesi eğer yükselişlerini 1,5785 seviyesi altında gerçekleştirmeyi sürdürürse tepki alımı sonlandı düşüncesi gündemimize gelebilir. Bu tutum yeni başlayacak bir satış rallisinin oluşumuna katkı sağlayabilir ve yeniden 1,5590 seviyesine doğru ilerleyebiliriz. Bu bağlamda da gün içi 1,5785 direnci dikkatle takip edilmelidir. 1,5785 öncesindeki ilk bariyerse 1,5745 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1,5785
Destek; 1,5695-1,5660-1,5620
Direnç; 1,5745-1,5785-1,5835

USD/TRY ANALİZ

2,2850 seviyesinden başlatmış olduğu aşağı yönlü baskılarla 1,2220 seviyesine kadar gerileyen USDTRY kuru, bollinger bandının orta noktası olan 2,2370 seviyesi altında günlük kapanış gerçekleştirerek aşağı yönlü baskının devam etmesi yönünde önemli adımlar attı. Eğer bollinger bandının orta noktası olan 2,2370 direnci altında günlük kapanışlar devam ederse bandın alt noktası 2,2040 seviyesine doğru yeni bir hareket görebiliriz. Ancak bu tutumun tepki satışı düşüncesi olduğu unutulmamalıdır.

Gün içi işlemcileri değerlendirdiğimizde 2,2430 bariyeri göze çarpmaktadır. Şu sıralar 2,2310 seviyesine yakın seyrini sürdüren kur da tepki satışlarının devam edebilmesi için 2,2430 bariyeri altındaki hareketlere ihtiyaç vardır. Eğer bu şart sağlanırsa 2,2220 desteği altında hareketler görebiliriz. Bu da 2,2040 desteğine doğru yeni bir satış rallisi anlamına gelebilir. 2,2430 direncinin geçilmesi durumunda ise tepki satışları sonlandı mı sorusu sorulacaktır. Böyle bir durumda da 2,2500 ve 2,2590 seviyeleri hedeflenebilir. Bu bağlamda da 2,2430 direnci gün içi dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 2,2430
Destek
: 2,2220-2,2150-2,2040
Direnç: 2,2350-2,2430-2,2500

USD/JPY ANALİZİ

Japonya ekonomisinin resesyona girdiğini gösteren büyüme rakamlarının ardından, USD/JPY paritesinde aşağı yönlü fiyat hareketlerinin etkili olduğunu ve bu tutumun rekor yüksek seviyelerden başladığını görüyoruz. Kısa vadeli satış baskılarını destekleyen bu veriye rağmen, düşüşlerin halen tepki satışı olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz. Ek olarak, satış vergisi oranındaki artırımın ertelenebileceğine yönelik bir görünümle birlikte, gelişmelerin takibi daha da önem kazanmış durumdadır.

Teknik olarak incelediğimizde, yeni günle birlikte kırmızı renkle belirttiğimiz trendin kırıldığını ve satış baskılarıyla yeşil renkli trende yönelik fiyatlamaların gerçekleştiğini görüyoruz. Bu trendin sınırını oluşturan 115,00 – 115,36 bölgesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının ön plana çıkması beklenmektedir. Olası alımlarda 116,07 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte yukarı yönlü baskıların tekrar netlik kazanması olasıdır.

Paritede sınırlı kalan tepki alımları, Dolar endeksi tarafından da destek bulmaktadır. Kısa vadeli bu hareketlere yönelik beklentilerde netlik kazanabilmek için, 115,16 – 115,00 bölgesi altındaki kalıcı fiyat hareketlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da mavi ile belirttiğimiz bölgenin altında gerçekleşebilecek arka arkaya en az iki adet 4 saatlik kapanışla oluşabilir.

Pivot: 115,00
Destek:
115,36 – 115,00 – 114,60
Direnç: 116,07 – 116,45 – 116,80

AUD/USD ANALİZİ

Asya para birimlerinin gerekse Japonya verisi, gerekse Dolar endeksinin aşağı yönlü tutumuyla birlikte güne güçlü bir başlangıç gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu süreçte, yukarı yönlü tutumun devamlılık sağlama çabasının oluşup oluşmadığını takip edeceğiz. Gün içerisinde yoğun bir veri akışı bulunmaması nedeniyle, piyasa tepkileri dikkatle takip edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, yükseliş kanalın üst bölgesinde yoğunlaşma olduğunu görmekteyiz. 0,8760 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe, yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Burada diğer kritik süreç ise, kanal üst noktası olan 0,8808 seviyesinin olası yükselişlere karşı tepkisidir. Bu seviye aşıldığı taktirde yukarı yönlü fiyat hareketlerinin gün içerisinde netlik kazanması muhtemeldir. Ancak bu seviyenin sınırlandırıcı bir etki göstermesi, aşağı yönlü hareketlerin teknik açıdan da destek bulabilmesine olanak sağlayabilir. Diğer yandan Dolar endeksinin de toparlanma çabasıyla yön bulabilecek bu tutumda, 0,8760 seviyesinin kırılması paritenin tekrar kanal alt bölgelerini hedeflemesine neden olabilir.

Pivot: 0,8760
Destek:
0,8760 – 0,8716 - 0,8680
Direnç: 0,8808 – 0,8853 – 0,8890

EUR/TRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesini incelediğimizde, geçtiğimiz haftanın en dip seviyelerinden başlayan toparlanma çabasının, yeni iş gününde de etkili olduğunu görüyoruz. Gün içerisindeki önemli seviyelere yakın süreçte, Avrupa piyasalarının tepkileri ve yurtiçinden gelecek işsizlik ve bütçe rakamları dikkatle takip edilmelidir. Diğer yandan ECB Başkanı Draghi’nin TSİ 16:00’da gerçekleştireceği konuşma paritede olası etkileri nedeniyle muhakkak izlenmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, Dolar endeksinin de kaybıyla destek alan Euro’nun etkisiyle yukarı yönlü çabanın ön plana çıktığı görülüyor. Ancak paritede 2,8200 – 2,8300 bölgesinden kaynak alan aşağı yönlü baskıların, gün içerisinde 2,8020 seviyesi altında kalındığı müddetçe etkili olması beklenebilir. Bu şartla birlikte paritenin tekrar 2,7850 ve 2,7700 seviyelerini hedeflemesi olasıdır.

Paritede 2,8020 seviyesinin aşılması, tekrar 2,8200 – 2,8300 bandının hedeflenmesine katkı sağlayabilecek alımlara yol gösterebilir. Ancak kısa vadede etki gösterebilecek verilerin bu yönü desteklemesi önemlidir.

Pivot: 2,8020
Destek: 2,7850 – 2,7700 – 2,7550
Direnç: 2,8020 – 2,8100 – 2,8200

USD/CAD ANALİZİ

Paritenin geçtiğimiz haftanın sün iş günü yaşadığı sert değer kaybı sonrasında, yeşil renk ile belirttiğimiz yükseliş trendinin test aşamasına ulaşıldığını görüyoruz. Trendin güncelliğini koruması ile birlikte, 1,1260 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,1295 seviyesinin aşılması, paritenin tekrar 1,1335 ve 1,1385 seviyelerini hedeflemesi için destek sağlayabilir.

Zayıf veri akışının bulunduğu gün içerisinde, tepki satışlarından devamlılık bekleyebilmek için 1,1260 seviyesinin kırılarak trendi sona erdirme çabası görülmelidir. Bu tutum, gün içerisinde 1,1230 ve 1,1180 seviyelerinin test edilmesine olanak sağlayabilir. Fakat kırmızı renk ile belirttiğimiz yükseliş trendi güncelliğini koruduğu müddetçe, satışların tepki hareketi olarak değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,1260
Destek:
1,1260 – 1,1230 – 1,1180
Direnç: 1,1295 – 1,1335 – 1,1420

HAM PETROL ANALİZ

Gerek kıymetli madenler gerekse enerji fiyatları haftanın son işlem gününde Dolar Endeksinde yaşanılan sert değer kayıplarından pozitif etkilendi. Ham Petrol fiyatı 73,25 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkışını 76,27 seviyesine kadar taşıdı. Yeni haftanın ilk işlem gününde şu sıralar 75,40 seviyesinde seyrini sürdüren Ham Petrol için özellikle yukarı yönlü çıkış isteğinde önemli bariyerler söz konusu. Uzun bir süredir devam eden düşüş trendinde kısa vadeli tepki alımlarının isteksizliği mevcut çıkışlardaki alım stratejilerini güçsüzleştirmektedir. 76,40 ve 77,50 gibi bariyerler de bu bağlamda kritik bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda da Ham Petrol fiyatı bu bariyerler altında kaldığı müddetçe düşüş trendine kaldığı yerden devam etmek isteyebilir. Bu da yeniden 73,25 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir.

Pivot: 76,40
Destek: 74,90-74,05-73,25
Direnç: 76,40-77,50-78,25

ALTIN ANALİZ

Haftanın son işlem gününde Dolar Endeksinde yaşanılan sert değer kayıpları sonrasında önemli bir çıkış kaydeden Altın, 1146 desteğinden almış olduğu güç ile kritik 1180 seviyesi üzerine çıktı ve 1194 seviyesine kadar yükseliş gerçekleştirdi. Haftayı 1188.48 ile kapatarak ( 1180 üzerinde ) yeni haftaya pozitif umutlarla başlayan Altın da tepki alımları nereye kadar devam edebilir sorusunun cevabını aramaktayız. Bu aşamada unutulmaması gerekir ki orta ve uzun vadeli olarak düşüş trendinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Sadece mevcut düşüş trendinde satış stratejisi oluşturabilmek için kısa vadeli ne kadar daha tepki alımı gerçekleştirebiliriz sorusunun cevabını arıyoruz. Bu bağlamda da özellikle 1235 – 1255 aralığı kritik bir önem taşıyor. Peki, bu aralık test edilecek mi? Bu sorunun cevabını makro-ekonomik gelişmeler ile birlikte göreceğiz.

Haftanın ilk işlem gününü değerlendirdiğimizde şu sıralar 1189 seviyesine yakın hareketlerine devam eden Altın da 1170 destek noktası önemlidir. Altın eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışlarını 1210 seviyesine kadar sürdürebilir. 1170 öncesindeki ilk destek de 1181 seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısa vadeli yükseliş baskısının sona ermesi ve yeniden aşağı yönlü bir baskının oluşabilmesi içinse 1170 desteğinin aşağı yönlü kırılması beklenilmektedir.

Pivot: 1170
Destek: 1181-1170-1161
Direnç: 1194-1202-1210

DAX30 ANALİZİ

8353 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkışlarını 9465 seviyesine kadar taşıyan ve bu çıkış sonrasında yükselişlerini sınırlandıran endeks son zamanlarda 9230 seviyesi çevresinde seyrini sürdürmektedir. Kısa vadeli olarak endeks hareketlerini incelediğimizde alçalan üçgen formasyonunu net bir şekilde görebiliyoruz. 9150 seviyesi de kanalın alt noktası olarak önemli bir destek görünümündedir. Endeks eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse kanalın üst noktası 9290 seviyesine yükselmek ve yeniden karar almak isteyebilir. 9150 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise satıcılı seyir daha da agresif bir hal alabilir.

Pivot : 9150
Destek:
9150-9065-8955
Direnç: 9290-9355-9440

S&P500 ANALİZİ

Yeni haftanın ilk işlem gününde S&P500 endeksini incelediğimizde 2043 seviyesine kadar gerçekleştirdiği yükseliş sonrasında sakin bir seyirle 2030 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Genel görünüm olarak 2020 desteği üzerinde pozitif seyrin sürdüğünü ifade edebiliriz. Endeks eğer bu tutumunu devam ettirebilirse yeniden 2043 direncine yaklaşabilir. Gün içi tepki satışı düşüncesinde yer almak isteyenlerse 2020 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını beklemelidir.

Pivot : 2020
Destek:
2025-2020-2012
Direnç: 2032-2038-2043

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol, Altın, &P500 ve Dax30 Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1051 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz