9 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda, geride kalan haftanın son işlem gününde açıklanan ABD’nin tarım dışı istidam değişimi göstergesi sonrasında Çin ve Japonya gibi dünyanın diğer büyük ekonomilerine ilişkin açıklanan rakamlar, yeni haftanın ilk saatlerinde varlık fiyatlarında etkili oluyor. Diğer taraftan Avrupa cephesinde Yunanistan ve Ukrayna’ya ait gündem yakın mercek altında yer alıyor. İçeride sanayi üretiminin dikkatle takip edileceği gün içerisinde, yoğun gündeme rağmen ekonomik takvim veri akışının nispeten sakin olduğunu ifade edebiliriz.

“FED faiz artışına yaklaşıyor mu?”

Geride kalan hafta Cuma günün ABD için açıklanan makro-ekonomik göstergeler arasında kritik öneme sahip olan tarım dışı istihdam değişimi verisi sonrasında, piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasına ilişkin değerlendirmelerin devam ettiğini ifade edebiliriz. FED’in faiz artışında çizdiği yol haritasını değiştirmeyerek bu yılın ortalarında faiz artıracağı beklentisi güçlenirken, tarım dışı istihdam değişimi de bu düşünceyi destekleyen bir faktör olarak öne çıktı. Olumlu istihdam verileri Banka’nın daha cesur adımlar atabileceği öngörüsü ile Dolar’da geçtiğimiz hafta önemli yükselişler izlenmesine yol açmıştı.

“Çin’in talebi azalıyor”

ABD’den sonra hafta sonu dikkatler dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin’den gelen verilere çevrildi. Ülkenin dış ticaret dengesi rakamları rekor ticaret fazlasına işaret ederken, ithalat ve ihracatındaki değişimler çok olumlu ipuçları olarak değerlendirilmedi. Çin’in Ocak ayında ithalatı, bir önceki yılın aynı ayına göre %19.9 gerilerken, aynı dönemde ihracat %3.3 düştü. İthalat ilgili rakamlar ile 5 yıldan daha fazla bir süre içerisinde görülen en büyük gerilemeyi yaşadı. Bu rakamlar sonrasında yeni haftaya başlayan piyasalarda, Çin ekonomisinin talebinin arttığı ve ülke ekonomisindeki büyümenin yavaşlamaya devam ettiği yönündeki düşünceler etkili oldu. Haftanın ilk işlem saatleri ile birlikte Japonya için açıklanan rakamlarda ise cari hesap verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiği görüldü. ABD ve Asya cephesinden gelen veriler sonrasında Yen’in Dolar karşısında değer kaybetmesi Nikkei endeksinde olumlu yansırken, Çin ithalatının azalması, Avustralya Doları’na düşüş getirdi.

“Avrupa’da Yunanistan ve Doğu Avrupa gündemi”

Veri akışı açısından zayıf görünse de Avrupa’nın gündemi yeni hafta ile oldukça yoğun bir takvime sahip diyebiliriz. Yunanistan’ın borç sorunları karşısında nasıl bir yol haritası izleyeceği merak edilirken, ülkenin Parlamento’sunda konuşan Başbakan Çipras, kurtarma programı çerçevesinde uygulanan kemer sıkma tedbirlerini geri alma sözü verdi. Bunun yanında, Eurogroup Başkanı Dijsellbloem, Yunanistan’ın cari kurtarma planının uzatılması için başvuruda bulunması için son fırsatın 16 Şubat’taki toplantı olacağını belirtirken, Çipras programın uzatılması taraftarı da görülmüyor. İngiltere’nin ise Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışı halinde yaşanacak gelişmeler karşısında önlemlerini hızlandırdığı haberleri basında yer aldı. Diğer taraftan, Ukrayna sorunun masaya yatırılacağı 11 Şubat’taki dörtlü zirve öncesinde Minsk’te yapılacak ve Almanya, Rusya, Fransa ile Ukrayna’nın liderleri toplantıda bir araya gelecek. Minsk’te önemli kararlar alınması bekleniyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Geride kalan hafta tarım dışı istihdam değişimi verisinin Dolar tarafına getirdiği hareketlilik piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. ABD’nin para birimi, FED’’in faiz artışına yönelik beklentiler ile son kazanımlarına diğer tüm para birimleri karşısında tutunmaya çalışıyor. Petrol tarafında ABD’de devam eden grev süreci ve arzın azalmaya başlayabileceği yönündeki beklentiler şimdilik emtianın fiyatını yukarı yönlü destekleyen temel faktörler olarak değerlendiriliyor. Avustralya Doları ise Çin ithalat verisinin ardından geri çekildi.

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda dikkat çeken bir makro-ekonomik veri öne çıkmıyor. Ancak yurtiçinde sanayi üretiminin önemli olduğunu ifade edebiliriz. Bununla birlikte İstanbul’da bir araya gelecek olan G-20 ülkelerinin bakanları ve merkez bankası başkanlarından gelecek açıklamalar yakından takip edilecek. OPEC’in ise TSİ 13:40’da aylık petrol piyasası raporunu açıklaması bekleniyor.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Almanya Ticaret Dengesi; Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya’dan haftanın ilk işlem gününde açıklanacak ticaret dengesi rakamları, kıta ekonomisi adına bilgiler verecek. Kasım ayında, 17.7 milyar Euro fazla veren ülkenin dış ticaret dengesi, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşmişti. Kasım döneminde aylık bazda ihracat %2.1 düşüş, ithalat ise %15 artış kaydetti. Aralık ayına ait bilgiler verecek yeni rakamlar, haftanın ilk işlem gününde kıtanın ortak para birimi üzerinde etkili olabilir.

Türkiye – Sanayi Üretimi; Asya seansının ardından veri akışı açısından global piyasaların kısır olduğu haftanın ilk işlem gününde yurtiçinde sanayi üretimi rakamları büyük bir dikkatle takip edilecek. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Kasım ayında, önceki yılın aynı dönemine göre %0.7 artış kaydetmişti. Cuma günü yayımlanacak cari denge öncesinde, Aralık ayına ilişkin TÜİK tarafından açıklanacak yeni rakamların piyasalardaki öngörülerden farklı gerçekleşmesi, Türk Lirası ve BIST-100 endeksi üzerinde etkili olabilir.

Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni; Euro Bölgesi’ndeki yaklaşık 2,800 yatırımcı ve analiste yapılan anket sonucu oluşturulan yatırımcı güveni sevisi Sentix isimli kuruluş tarafından hazırlanmaktadır. Her ne kadar önem derecesi yüksek bir ekonomik veri olduğunu söyleyemesek de, söz konusu gösterge veri akışının zayıf olduğu gün içerisinde varlık fiyatlarını etkileyebilir. Dört dönem boyunca negatif tarafta gerçekleşen Sentix yatırımcı güveni endeksi, Ocak ayında 0.9 ile pozitif tarafa geçmeyi başarmıştı. İlgili gösterge için “sıfır” düzeyinin altındaki rakamlar, karamsar yatırımcıların daha fazla olduğuna işaret etmektedir. Günün ilk yarısında açıklanacak gösterge sonrasında Avrupalı finansal varlıklarda fiyat değişimleri izlenebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Alman Ticaret Dengesi (Ara) 18,2B 17,7B

G-20 Toplantısı

10:00 TRY Türkiye Sanayi Üretimi (Yıllık) (Ara) 2,7% 0,7%

11:30 EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Şub) 3,4 0,9

15:15 CAD Konut Başlangıçları (Oca) 184K 180K

17:00 USD FOMC Üyesi Powell Konuşması

EURUSD ANALİZİ

Kritik TDI verisini geride bıraktık. Yeni haftanın ilk işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin aşağı yönlü hareketlerini 1.1295 seviyesine kadar taşıdığını, şu sıralar ise 1.1330 seviyesine yakın hareketler gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Cuma günü gerçekleştirilen satış baskısı nedeniyle bugünün de satıcılı devam etme ihtimali bir adım öndedir. 1.1420 direnci, günün en önemli bariyeri olmakla birlikte bu seviye altında aşağı yönlü baskıların devam etmesi beklenilmektedir. EURUSD paritesi eğer 1.1420 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını kritik 1.1260 desteğine taşımak isteyebilir. Ayrıca satıcılı seyrin daha da istekli olabilmesi için 1.1260 desteğinin kırılması gerektiğini unutmayalım. Aksi takdirde bir müddet daha 1.1260 – 1.1420 aralığında bant hareketi görebiliriz.

Pivot: 1.1420
Destek: 1.1295-1.1260-1.1220
Direnç: 1.1365-1.1420-1.1485

GBPUSD ANALİZİ

GBPUSD paritesi Cuma günü gerçekleştirdiği günlük kapanışını, 24 Temmuz 2014 tarihinden beri etkisini net bir şekilde hissettiren 34 günlük üssel hareketli ortalama altında gerçekleştirdi. Böylelikle art arda iki günlük kapanışı gerçekleştiremediği için trend değişikliğinden bahsetmemiz henüz doğru değil. Bu bağlamda da mevcut düşüş trendi etkisini devam ettirmektedir. (34 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde art arda iki günlük kapanış gerçekleştirilirse mevcut düşüş trend sonlanabilir) Ancak bu düşüncemiz devam ederken bir yandan da günlük kapanışları takip etmeliyiz. Bu tutum, mevcut satış pozisyonlarımızda stop loss nerede olmalıdır sorusunun cevabı için önemlidir.

“1 no’lu grafik eklenecek”

Kısa vadeli olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1.5350 direnci önemli bir bariyer olmakla birlikte paritenin bu bariyer altındaki hareketleri negatif olarak algılanabilir. Bu tutum 1.5220 – 1.5180 desteklerinin ilk etapta hedeflenmesine neden olabilir. Ancak satıcılı seyrin daha da istekli oluşabilmesi için 1.5140 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Pivot: 1.5350
Destek; 1.5220-1.5180-1.5140
Direnç; 1.5280-1.5320-1.5350

USDTRY ANALİZİ

Yükselişlerine hız kesmeden devam eden ve tarihi rekor seviyesini 2.4806 ile revize eden kur, yeni haftanın ilk işlem gününde şu sıralar 2.4750 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Yükseliş trendi ve bu trendi destekleyen 50 periyotluk basit hareketli ortalama önemini korumaktadır. Şu sıralar yükseliş trendinin alt noktası 2.4140, 50 periyotluk basit hareketli ortalama ise 2.4240 seviyesinde güncelliğini korumaktadır Kurun bu bariyerler üzerinde kaldığı müddetçe yükselişlerinde yeni rekor seviyeler kaydetme ihtimali kuvvetlidir.

Günü değerlendirdiğimizde 2.4410 destek noktası günün en önemli seviyesidir. USDTRY kuru eğer bu seviye üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını psikolojik olarak 2.50 seviyesine kadar devam ettirebilir. 2.500 seviyesinde ise kur kar realizasyonu konusunda yeniden karar vermek isteyebilir.

Pivot: 2.4330
Destek
: 2.4676-2.4520-2.4410
Direnç: 2.4806-2.4930-2.5000

EURTRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinde takibini sürdürdüğümüz yükseliş trendi güncelliğini koruyor. Gri ile belirttiğimiz 2,7650 – 2,7770 bölgesi üzerinde yukarı yönlü baskılar etkili olabileceği gibi, gün içerisinde 2,7915 seviyesinin yükseliş trendinin güncel sınırı olarak bu tutumu desteklemesi beklenebilir. Olası alımlarda 2,8100 ve 2,8235 seviyeleri hedeflenebilecekken, direnç seviyelerinin aşılması sonrası gerçekleşebilecek her 4 saatlik kapanış, alım baskısının netlik kazanabilmesi için teyit oluşturabilecek konumdadır. Görülebilecek geri çekilmelerde 2,7915 seviyesinin kırılması gri bölgeye kadar sarkmalara neden olabilir. Etkili bir beklenti oluşabilmesi için ise 2,7650 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 2,7915
Destek:
2,7915 – 2,7770 – 2,7650
Direnç: 2,8100 – 2,8235 – 2,8300

USDJPY ANALİZİ

ABD’de güçlü istihdam rakamları sonrasında paritenin yükselme çabasının ön plana çıktığı görüldü. Ancak bunun mavi ile belirttiğimiz 117,20 – 118,80 bandından uzaklaşma çabasının etkinlik kazanamadığını söyleyebiliriz. Gün içerisinde bandın üst noktasını oluşturan ve aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 118,80 üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda, mor renkle belirttiğimiz düşüş trendinin sınırı olan 119,65 seviyesi hedeflenebilecekken, bu bölgenin aşılmasıyla paritenin yükselişi önündeki engeller kalkabilir.

Söz konusu 119,65 seviyesinin aşılamaması durumunda tepki satışlarının ortaya çıkması 50 günlük basit hareketli ortalamanın kırılmasına neden olduğu taktirde paritenin mavi banda dahil oluşu görülebilir. Yeniden 117,20 seviyesine yönelik tepki hareketini destekleyebilecek bu duruma ek olarak, kalıcı beklentiler için günlük kapanışın 50 günlük basit hareketli ortalamanın altında mı üzerinde mi gerçekleştiği izlenmelidir.

Pivot: 118,80
Destek:
118,80 – 118,30 – 118,00
Direnç: 119,20 – 119,65 – 120,00

EURJPY ANALİZİ

EUR/JPY paritesinde 50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların oluşturduğu (güncel seviyeleri sırasıyla 134,20 ve 135,35) seyir karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde, gri bölge karar aşamasını temsil etmeyi sürdürürken, söz konusu bölgenin üst sınırını oluşturan 100 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleşmediği müddetçe aşağı yönlü baskılar ön planda olabilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 134,20 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin altındaki kalıcılık düşüş baskısının netlik kazanmasına olanak sağlayabilir.

Pivot: 135,35
Destek: 134,20 – 133,60 – 132,84
Direnç: 135,35 – 135,75 – 136,40

AUDUSD ANALİZİ

Paritenin düşüş trendinin destekleyen 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,7830) altındaki seyrini izlemeyi sürdürüyoruz. Gün içerisinde, gri ile belirttiğimiz 0,7840 – 0,7880 bandı altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz korunuyor. Olası satışlarda 0,7720 seviyesinin kırılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, paritenin tekrardan son 6 yılın en dip seviyesine ulaşmasına katkı sağlayabilir. Gün içerisinde gerçekleşebilecek yükseliş gri bölge ile sınırlı kaldığı ve üzerinde peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleştirmediği müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşabilir.

Pivot: 0,7840
Destek:
0,7720 – 0,7660 – 0,7625
Direnç: 0,7798 – 0,7840 – 0,7880

USDCAD ANALİZİ

1,5 aylık kesintisiz yükselişin ardından parite geride bıraktığımız haftada ilk haftalık bazdaki kaybını gerçekleştirdi. Yeni güne baktığımızda sakin fakat aşağı yönlü bir başlangıç görüyoruz. Gün içerisinde, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 1,2490) üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 1,2540 ve 1,2600 seviyesi ilk etapta hedeflenebilecek önemli seviyeler konumundadır. Gün içerisinde 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış, ana yükseliş hareketini desteklemekte olan 100 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 1,2360) hedeflenmesine neden olabilir. Ancak bu süreçte, 1,2350 seviyesi altında peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleşene dek oluşabilecek geri çekilmelerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2490
Destek:
1,2490 – 1,2425 – 1,2390
Direnç: 1,2540 – 1,2600 – 1,2655

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol 58,40 seviyesindeki direncini tekrar test ediyor. 58,65 seviyesinden 50 günlük hareketli ortalama geçiyor. 58,40 direnci ve 50 günlük hareketli ortalama gün sonu kapanışlarla aşılırsa 65 dolar seviyesine kadar yükseliş izlenebilir. 58,40 seviyesi altına inilirse 54 dolar seviyesi güçlü destek olarak görülüyor. Brent petrolün grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama üzerinde çıkması yükseliş beklentilerine güç katabilir.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 57,40 ilk direnç 58,75 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 59,43 seviyesi aşılırsa 60,60 seviyesi hedeflenebilir. 56,72 seviyesi altına inilmesi halinde ise 55,55 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 57,88
Destek:
57,40-56,72-55,55
Direnç: 58,75-59,43-60,60

HAM PETROL ANALİZİ

Yukarı yönlü hareketlerde biraz daha istekli olan ancak bu isteğini fiyat performansı anlamında net bir şekilde gösteremeyen Ham Petrol, kritik 53.94 bariyeri altında 52.00 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Kısa vadeli olarak tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. Bu konuda yukarıda ifade ettiğimiz 53.94 bariyeri ile son zamanların önemli bir seviyesi olarak kaydettiğimiz 49.58 desteği önem arz etmektedir. Ham Petrol fiyatının son zamanlarda bu iki seviye arasında hareketlerini sürdürdüğü gözlemlediğimizde, karar değişikliği için bandın dışına çıkılması gerektiğini ifade edebiliriz. Özellikle de 53.94 direnci üzerindeki olası hareketler, tepki alımlarının devam edebilmesi anlamında önem arz etmektedir. 49.58 desteğinin kırılması durumunda ise tepki alımının sonlandığına ilişkin önemli bir sinyal alabiliriz.

Pivot: 49.58
Destek: 51.25-50.60-49.58
Direnç: 52.65-53.94-55.05

ALTIN ANALİZİ

ABD’den gelen olumlu TDI raporu ile birlikte aşağı yönlü baskılarına tam gaz devam eden Altın, mevcut satıcılı seyrini 1228 seviyesine kadar taşıdı ve yeni haftanın ilk işlem gününde şu sıralar 1238 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Güvenilir liman algısını kaybettiği Nisan 2013 tarihinden beri devam eden kanal içi hareketlerde kanalın üst noktası olarak bilinen 1306 seviyesi, altın fiyatının yeniden satış baskısına maruz kalması adına kritik bir bariyerdi ve Altın mevcut satıcılı seyrini bu bölgede gerçekleştirdi. Bu bağlamda da önümüzdeki süreçte bandın alt noktası 1157-1121 bölgesine doğru hareketler görülebilir. Ancak bu durumu biraz daha güçlendirebilmek için 200 günlük üssel hareketli ortalama altında art arda iki günlük kapanışa ihtiyaç vardır. Cuma günkü kapanış 200 günlük üssel hareketli ortalama altında gerçekleşmişti. Bu bağlamda da bugünün kapanışı önemlidir. 200 günlük üssel hareketli ortalama şu sıralar 1242.95 seviyesinde güncelliğini korumaktadır.

Kısa vadeli olarak Altın fiyatını incelediğimizde ilk etapta 1244.25 bariyeri dikkatle takip edilmelidir. Tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabı için 1244.25 bariyeri önemlidir. Genel görünüm ise 1254.70 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1254.70
Destek: 1232.00-1225.00-1217.00
Direnç: 1244.25-1254.70-1265.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte cuma kapanışı itibariyle 50 günlük hareketli ortalama altına inildi. 16,70 seviyesi günlük bazda önemli bir destek bölgesi. 50 günlük hareketli ortalamanın altına sarkmadan sonra 16,70 desteğinin de kırılması geri çekilmeyi 16,18 seviyesine doğru devam ettirebilir. 17,20 seviyesi ise günlük bazda ilk direnç bölgesi. Bu seviye aşılırsa 17,70 seviyesi hedef olabilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,49 ilk direnç 16,94 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 17,17 seviyesi geçilirse 17,54 seviyesi bir sonraki hedef olabilir. 16,27 seviyesinin altına inilmesi halinde 15,89 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot : 16,87
Destek:
16,49-16,27-15,89
Direnç: 16,94-17,17-17,54

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1364 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz