29 Ekim 2014 Günlük Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserlik ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) bugün tamamlanacak toplantısı öncesinde endeksler yükseliş kaydetti. Wall Street borsalarının ardından bu sabah Asya tarafında da alımların öne çıktığı görülürken, piyasalarda FED’in faiz oranını artırmak için acele etmeyeceği beklentisi etkili oluyor. Parite ve emtia fiyatlarının yönünde ABD’den gelen makro-ekonomik göstergeler belirleyici olurken, dikkatler artık FED’in para politikası kararlarına çevrilmiş durumda. Yurtiçi piyasaların tatil nedeni ile kapalı olacağı hafta ortasına geldiğimizde yatırımcıların odak noktasında FOMC kararları olacak.

“Piyasalar FOMC öncesi iyimser”

ABD şirketlerinin genel anlamda olumlu bir performans çizdiği bilanço sezonuna ilişkin iyimserlik ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugün tamamlanacak toplantısından sonra yapılacak açıklamalarda faiz oranının düşük kalmaya devam edeceği ifadesinin kullanılacağı düşüncesi, endekslerde alımlara destek oldu. Wall Street’teki güçlü kapanışın sonrasında Asya borsalarında da %1’in üzerinde yükseliş izleniyor. ABD’de, üçüncü çeyrek faaliyet sonuçlarını açıklayan S&P-500 şirketlerinden yaklaşık %79’u tahminlerin üzerinde kazanç açıklarken, %62’si de gelir beklentilerini yükseltti. ABD’den gelen dünkü veriler karışık bir görünüm ortaya koysa da, 7 yılın zirvesine çıkan tüketici güveni verisi, ekonomisinin yaklaşık %70’i harcamalara dayanan ABD için olumlu algılandı. Dolar ise, olumsuz dayanaklı mal siparişlerinin ardından kaydettiği düşüşler sonrasında, kayıplarının bir kısmını geri alarak toparlanma çabası içerisinde olsa da, son düşük seviyelerinde işlem görüyor.

Bu sabah Asya tarafından açıklanan ekonomik verileri incelediğimizde, Japonya’da üçüncül sanayi üretiminin Eylül’de beklentilerin üzerinde bir artış kaydettiğini ve Yeni Zelanda’da işletme güveninin yükseldiğini gördük.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Tahvil alımlarını bitirmesi beklenen FED’in, faiz oranlarını artırmak için sabırlı olacağı beklentisi, ABD’nin para biriminde, dün yayımlanan veriler sonrasında bugün aşağı yönlü etkili olan faktörler arasında öne çıkıyor. EURUSD ve GBPUSD paritelerinde bu paralelde dün görülen sert yükselişlerin ardından, gelen tepkisel pozisyonlar izleniyor. GBPUSD paritesinde geri çekilmelerin nispeten daha fazla olduğunu ifade edebiliriz. Dolar endeksindeki kayıpların da önemli desteği ile dün 1,20 seviyesine kadar yaklaşan USDTRY ise, son düşüşlerine tutunuyor. Paritede FED’in erken bir faiz artırımına gitmeyeceği sinyalinin alınacağı beklentisinin gelişen ülke varlıklarına getirdiği alımların etkisi hissediliyor. Yen tarafında ise Nikkei endeksindeki %1.45’lere varan yükselişlerin para birimi üzerinde negatif baskı yaptığını görüyoruz. Dün açıklanan ABD verileri ile hareketlenen Altın sonrasında daha sakin bir görünüm sergiliyor. Petrol’de ise, ABD’de ekonomisi tarafındaki iyimserliğin, yakıt talebini artıracağı yönündeki beklentiyi desteklemesi öne çıkıyor. Brent petrolde yukarı yönlü hareketler izlenirken, ABD tipi ham petrol yükselişini ikinci güne taşıdı.

Yurtiçi piyasaların kapalı olacağı Çarşamba gününde ekonomik takvimin küresel piyasalar için de zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Ancak piyasalarda dikkatler, akşam saatlerinde tamamlanacak olan FOMC toplantısından çıkacak sonuçlara odaklanacak. Gün içerisinde İngiltere ve Kanada gibi ülkelerden gelecek makro-ekonomik verilerin yanında, ABD’den açıklanacak petrol stokları rakamları yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – FOMC Toplantısı; Haftanın en kritik gelişmesi olarak, ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısını öne çıkarmak kesinlikle yanlış olmayacaktır. Eylül ayındaki toplantının yayımlanan tutanaklarında, Komite üyelerinin küresel ekonomik büyüme ve güçlenen Dolar’a ilişkin endişeli olduklarını görülmesi piyasaları şaşırtmıştı. Faiz artırımının zamanlamasına ait tartışmaların ağırlıkta olması beklenirken, yetkililerin bu şekilde bir fikir alış-verişi gerçekleştirmeleri, FED’in para politikası tarafında atacağı adımlara ilişkin belirsizliği artıran bir unsur olarak değerlendirilebilir. Daha önceki FOMC toplantılarından sonra yapılan açıklamalarda, Banka’nın, 15 milyar Dolar kalan aylık tahvil alımlarını Ekim ayında bir kez daha azaltarak bitirmeye yakın olduğu görülmüştü. Ancak gerek Ekim ayında yayımlanan, Eylül toplantısının tutanakları, gerekse St. Louis FED Başkanı’nın basına yansıyan açıklamaları bazı soru işaretlerini beraberinde getirdi. St. Louis Başkanı Bullard, FED’in parasal genişlemeyi bitirme konusunu ertelemeyi düşünmesi gerektiğini söylemişti. Ancak piyasa beklentilerinin halen daha ağırlıklı olarak, tahvil alımlarının, Çarşamba günü tamamlanacak toplantı ile sona erdirileceği yönünde olduğunu ifade edebiliriz. Bunun dışındaki bir karar sürpriz olarak algılanabilir. Diğer taraftan, politika faizinin artırılma zamanı ve nasıl bir tonda artırılacağı konusundaki FED üyelerinin değerlendirmeleri, finansal araçların fiyatında sert hareketlere yol açabilir. FOMC toplantısından çıkacak sonuçlar arasında yakından izlenecek bir diğer konu da, FED’in sözlü yönlendirmesini değiştirip değiştirmeyeceği. FED’in faiz konusunda, “tahvil alımları tamamen bittikten sonra faiz oranları ‘kayda değer bir süre’ (considerable time) daha düşük kalmaya devam edecek” şeklindeki değerlendirmesinde, “considerable time” ifadesinin çıkarılıp çıkarılmayacağı izlenecek. Eylül ayındaki toplantıda gündemde oldukça fazla yer bulan bu konu, yine piyasaların merceği altında olacak. Son gelişmelerden sonra beklentiler ağırlıklı olarak, ilgili ifadenin sözlü yönlendirmede kalmaya devam edeceği yönünde.

Tahvil alımları, faiz oranı değerlendirmeleri ve sözlü yönlendirmeye ilişkin başlıklar FOMC toplantısında yatırımcıların dikkatle takip edeceği konular olarak öne çıkartılabilir. Ancak Dolar’ın değeri ile birlikte, FOMC yetkililerinin ABD ve dünya ekonomisine ilişkin yorumları da önem taşıyor diyebiliriz. Her nasıl olursa olsun, kritik toplantının piyasalar için büyük bir önem taşıdığını ve Dolar başta olmak üzere birçok finansal aracın fiyatında etkili olabileceğini ifade edebiliriz.

Yeni Zelanda – Merkez Bankası Toplantısı; Haftanın önemli gelişmeleri arasında değerlendirilebilecek Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın (RBNZ) faiz beyanatı, piyasalar tarafından yakından izlenecek. Eylül ayındaki toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, faiz oranının bir süre daha mevcut seviyede tutulacağı ifadesi dikkat çekmişti. Bu yıl içerisinde dört kez faiz artırımına giden RBNZ, 2015’in ilk çeyreğine kadar yeni bir artırım hazırlığı içerisinde görünmüyor. Ülke ve dünya ekonomisine ilişkin Banka’nın yapacağı değerlendirmeler, Yeni Zelanda Doları’nda fiyat değişimlerine neden olabileceği için, piyasalar RBNZ’nin değerlendirmelerini yakından izleyecek.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

Türkiye’de piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile kapalı olacak

11:30 GBP M4 Para Arzı (Aylık) (Eyl) 0,5% 0,3%

11:30 GBP Mortgage Onayları (Eyl) 63K 64K

EUR Almanya 10-Yıllık Tahvil İhracı

14:30 CAD IPPI (Aylık) (Eyl) 0,0% 0,2%

14:30 CAD RMPI (Aylık) (Eyl) -0,8% -2,2%

16:30 USD Ham Petrol Stokları 3,371M 7,111M

20:00 USD FOMC Toplantısı

22:00 NZD Faiz Oranı Beyanatı 3,50% 3,50%

22:15 CAD BOC Başkanı Poloz Konuşması

EURUSD ANALİZ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin yukarı yönlü çıkışlarını 1,2763 seviyesine kadar taşıdıktan sonra 1,2763 – 1,2720 seviyeleri arasında sıkışık seyrini sürdürdüğünü görmekteyiz. Makro-ekonomik anlamda günü zayıf verilerle geçirecek olan piyasaların gözü TR saati ile 20:00’da sonuçlanacak FOMC toplantı tutanaklarındadır. Parasal genişleme bitecek mi bitmeyecek mi, Faiz artırımı için güvercin mi yoksa şahin tavır mı oluşacak, sürpriz yeni gelişmeler yaşanacak mı soruların cevaplarını aramaktayız. Özellikle bu cevaplar Dolar’ın diğer para birimleri karşısında sert hareketler gerçekleştirmesine katkı sağlayabilir. Bu bağlamda da ABD borsaları açılışı sonrasında ve FOMC tutanakları açıklanması ile birlikte gerçekleşecek olası hareketlere dikkat etmek gerekmektedir.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,2775 seviyesini önemini korumaktadır. EURUSD paritesi eğer 1,2775 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısına devam etmek isteyebilir. Bu da 1,2680 – 1,2630 gibi seviyelerin yeniden gündeme gelmesine katkı sağlayabilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex katılımcılarının 1,2775 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

Pivot: 1,2775
Destek:
1,2720-1,2680-1,2630
Direnç: 1,2775-1,2810-1,2845

GBP/USD ANALİZ

Dün ABD’den gelen veriler sonrasında önce yukarı daha sonra da aşağı yönlü hareketler gözlemlediğimiz GBPUSD paritesinde, yukarı yönlü atak ile test edilen 1,6182 seviyesi, 4 saatlik grafikte 200 periyotlu üssel hareketli ortalama olarak önemli bir seviye konumundaydı. Parite bu ortalama altında hareketler gerçekleştirerek gün içi 1,6135 civarında seyrini sürdürmektedir. (4 saatlik grafikte 200 periyotlu üssel hareketli ortalama da şu sıralar 1,6181 seviyesinde güncelliğini korumaktadır.)

Bir diğer dikkat etmemiz gereken husus ise günlük grafikte üzerinde ısrarla durmuş olduğumuz trend göstergesidir. Günlük grafikte yer alan 27 günlük üssel hareketli ortalamanın önemli olduğunu, düşüş trendinin devam edebilmesi için bu ortalama altında günlük kapanışlarına devam edilmesi gerektiğini, trendin değişebilmesi içinse art arda 2 gün 27 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde günlük kapanış gerçekleştirilmesi gerektiğini sizlerle paylaşmıştık. GBPUSD paritesi dün günlük kapanışını 1,6129 seviyesinde yani 27 günlük üssel hareketli ortalamanın altında gerçekleştirdi. (27 günlük üssel hareketli ortalama ise 1,6146 seviyesinde güncelliğini korumaktadır.)

Bütün bu gelişmeleri özetler ve teknik beklentimizi sizlerle paylaşacak olursak gün içi 1,6180 seviyesinin önemli olduğunu, bu seviye altında kaldığımız müddetçe negatif baskının devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz. Ayrıca mevcut düşüş trendi sonlandı mı sonlanmadı mı sorusunun cevabı için 27 günlük üssel hareketli ortalamaya göre gerçekleşecek günlük kapanışlar dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1,6180
Destek; 1,6120-1,6080-1,6040
Direnç; 1,6180-1,6210-1,6255

USD/TRY ANALİZ

Düşüş trendi içerisinde hareketlerini sürdüren önce 2,2525 daha sonra da 2,2430 ve 2,2320 seviyeleri altında hareketlerini devam ettiren USDTRY kuru, gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu satıcılı seyrini 2,2010 seviyesine kadar taşıdı ve yeni haftanın üçüncü işlem gününde şu sıralar 2,2055 seviyesinde seyrini sürdürmektedir. Yaşanılan bu düşüşler tamam mı devam mı sorusunun cevabını aradığımız bir döneme girmiş bulunmaktayız. Özellikle 2,200 seviyesi altında olası bölgeler neresi, orta ve uzun vadeli yeniden alım için uygun bölgeler nedir soruları bundan sonraki süreçte en dikkat çeken soru tipi olacaktır.

Kur hareketlerini incelediğimizde kısa vadeli tepki satışlarının devam etme ihtimalinin sürdüğünü söyleyebiliriz. Bu düşüşler 2,200 ile mi 2,1845 ile mi yoksa 2,1530 ile mi sorusunun cevabı içinse gerek yurtiçi gerekse yurtdışı gelişmelerin kur üzerindeki etkisi dikkatle takip edilmelidir. Bu gün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yurtiçi piyasaları tatil ancak yurtdışı gelişmelerin piyasa üzerindeki etkisi ve bazı kritik haberlerin bekleniyor olması kurda sert hareketlerin bugünde devam etme ihtimalini güçlendirmektedir. Özellikle de FOMC tutanaklarından çıkacak sonuçlar dikkatle takip edilmelidir.

Teknik olarak USDTRY kurunu incelediğimizde 2,2280 direncinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. USDTRY kuru eğer bu seviye altındaki hareketlerine devam ederse aşağı yönlü hareketlerine 2,1980 ve 2,1845 olarak devam ettirebilir. 2,1845 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise satıcılı seyir daha da agresifleşebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks işlemcileri ise kurun 2,1845 desteğinden gerçekleşecek olası dönüşünü ya da 2,2280 direncinin geçilmesini beklemelidir.

Pivot: 2,2280
Destek
: 2,1980-2,1845-2,1705
Direnç: 2,2150-2,2280-2,2430

USD/JPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinde, günün en önemli gelişmesi olarak öne çıkan FOMC açıklamalarına yönelik fiyatlamaların etkili olması beklenebilir. Teknik olarak değerlendirdiğimizde, yükseliş trendinin (kırmızı) güncelliğini koruduğunu görmekteyiz. Gün içerisinde, trendin sınırı olan 107,70 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe, yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 108,35 seviyesinin aşılması durumunda 108,73 ve 109,05 seviyeleri hedeflenebilir.

Paritede satış yönlü beklenti oluşturabilmek için, 108,35 seviyesi altında kalan fiyatlamalar takip edilmelidir. Trendin sona ermesine yol açabilecek bu şartla birlikte 107,40 ve 107,00 seviyelerine doğru fiyatlamalar gerçekleşebilekken, kalıcı beklentiler için veri desteği ve trendin altında gerçekleşebilecek arka arkaya iki adet 4 saatlik kapanışa ihtiyaç bulunmaktadır.

Pivot: 107,70
Destek: 107,70 – 107,40 – 107,00
Direnç: 108,06 – 108,35 - 108,73

AUD/USD ANALİZİ

Günün en önemli gelişmesi olan FOMC açıklamaları, Dolar üzerindeki fiyat hareketlerini artırabileceği için dikkatle takip edilmelidir. AUD/USD/ paritesini teknik olarak incelediğimizde, 0,8830 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine yönelik beklentimizi korumaktayız. Olası alımlarda 0,8900 seviyesinin aşılması yükseliş baskısına netlik kazandırabileceği gibi, 0,8950 seviyesinin hedeflenmesi için gerekli katkıyı oluşturabilir.

Pivot: 0,8830
Destek: 0,8830 – 0,8787 – 0,8746
Direnç: 0,8900 – 0,8950 – 0,9000

EUR/TRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinin, bugün açıklanacak FOMC kararları öncesinde sert bir düşüş sergilediğini gördük. Euro’nun gelişmekte olan para birimlerine karşı değer kaybettiği süreçte, veriye yönelik fiyatlamalar ağırlık kazanabilir.

Teknik olarak incelediğimizde, dün kırılana dek düşüşleri sınırlandırıcı etkisiyle takip ettiğimiz 2,8250 seviyesi altında kalındığı müddetçe, aşağı yönlü baskıların etkili olması beklenebilir. Olası satışlarda, 2,8050 seviyesinin kırılması, satış baskılarına ağırlık kazandırabilir. Bu şartla birlikte 2,7900 seviyesi önemli bir seviye olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede yukarı yönlü beklenti oluşturabilmek için, veri desteği ve 2,8050 seviyesinin sınırlayıcı etkisi takip edilmelidir. Olası yükselişlerde 2,8250 seviyesi hedeflenebileceği gibi, tepki alımlarının destek alabilmesi için bu seviyenin aşılması gerekmektedir.

Pivot: 2,8250
Destek: 2,8050 –2,7900 – 2,7700
Direnç: 2,8250 – 2,8400 – 2,8500

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde, bu akşam açıklanacak FOMC kararlarına yönelik beklentilerin fiyatı etkilemesi beklenebilir. Teknik olarak incelediğimizde, kısa vadeli tepki satışlarının, 1,1197 seviyesi altında kalındığı müddetçe ağırlık kazanması beklenebilir. Olası satışlarda 1,1131 ve 1,1090 seviyeleri hedeflenebilecek bölge olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede yukarı yönlü fiyatlamaların tekrar gündeme gelebilmesi için, 1,1197 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar ve bu hareketi destekleyebilecek temel gelişmelere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu şartla birlikte de 1,1251 ve 1,1311 seviyelerine yönelik fiyatlamalar hız kazanabilir.

Pivot: 1,1197
Destek: 1,1131 – 1,1090 – 1,1033
Direnç: 1,1197 – 1,1251 – 1,1311

HAM PETROL ANALİZ

80,30 destek noktasından güç alarak yukarı yönlü tepki alımlarına devam etmek isteyen Ham Petrol fiyatı mevcut çıkışlarını 1 saatlik grafikteki düşen kanalın üst noktası olan 81,65 direncini geçerek devam ettirmeye çalışmaktadır. Bu kararı daha net verebilmesi için 1 saatlik grafikte mevcut trendi destekleyen 200 saatlik üssel hareketli ortalama dikkatle takip edilmelidir. 81,85 olarak güncelliğini koruyan bu ortalama üzerinde gerçekleşecek saatlik kapanışlar mevcut düşüş trendinin sonlandığını ve tepki alımlarının devam edeceği üzerinde önemli sinyaller verebilecekken 200 saatlik üssel hareketli ortalama olan 81,85 seviyesi altındaki saatlik kapanışlar yükselişler sonlandı düşüncesinin sesli konuşulmasına katkı sağlayabilir. Bu nedenle de 81,85 ve 1’er saatlik kapanışlar dikkatle takip edilmelidir. Bu tutum Ham Petrol’ün 80,30 mu yoksa 82,80 seviyesini mi hedefleyecek sorusunun cevabı için önem arz etmektedir.

NOT: Piyasalar her ne kadar FOMC tutanaklarına odaklanıyor olsa da TR saati ile 16:30’da ABD’den gelecek olan Ham Petrol Stokları verisi Ham Petrol fiyatı için göz ardı edilmemelidir. Özellikle artan stok rakamları nedeniyle düşüşlerini güçlendiren Ham Petrol için bugünkü veri sonucu da dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 81,85
Destek: 81,20-80,30-79,44
Direnç: 82,30-82,80-83,50

ALTIN ANALİZ

Yukarı yönlü çıkışlarını 1235 ile sınırlandıran ve yeniden satış baskısına maruz kalan Altın için bugün kritik bir gün. FOMC toplantı tutanakları ile birlikte daha sert hareketlerin oluşması beklenilen Altın’da mevcut tepki isteği mi yoksa trend hareketi mi güçlü olacak sorusunun cevabını aramaktayız. 1180 seviyesinden başlayan ve 1255 bariyerine kadar devam eden yükseliş trendi devam edecek mi etmeyecek mi sorusunun cevabı kısa vadeli işlemciler için kritik bir önem taşımaktadır. Çünkü 1255 direncinin üzerindeki hareketler 1272 – 1290 gibi rakamların konuşabileceği bir bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Piyasalar böyle bir tepkiye hazır mı değil mi sorusunun cevabı için öncelikle FOMC tutanakları sonucunu incelememiz gerekmektedir. Şahin tavır devam ettiği müddetçe mevcut düşüş trendi devam etmekle birlikte tepki alımlarının da 1255 direnci altında sınırlı kalma ihtimali ön plandadır. Bu da 1200 – 1180 bölgesine yeniden bir hamle oluşmasına katkı sağlayabilir. Buna karşın Güvercin bir tavrın sergilenmesi ile 1255 direnci üzerinde olası hareketler oluşabileceğinden tepki alımlarının devam etme ihtimali gündemimizde yer alacaktır. Bu bağlamda da FOMC – Şahin & Güvercin ve 1255 seviyesi dikkatle takip edilmelidir.

FOMC öncesinde Altın fiyatını kısa vadeli olarak değerlendirdiğimizde 1240 bariyeri önemini korumaktadır. Altın, eğer 1240 bariyeri altında kalmayı sürdürürse daha önce test ettiği 1222 desteğine yaklaşmak ve yeniden karar vermek isteyebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex katılımcıları ise 1222 seviyesinden gerçekleşecek olası dönüşü ya da 1240 direncinin geçilmesine odaklanmalıdır.

NOT: FOMC ile birlikte Altın fiyatında yaşanılacak olası sert hareketler, günlük destek direnç noktalarının dışında oluşmasına neden olabilir. Bu bağlamda da 1255 – 1272 – 1290 direnç noktaları olmakla birlikte 1222 – 1200 – 1180 seviyeleri de önemli destek noktaları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pivot: 1240
Destek: 1222-1213-1204
Direnç: 1235-1240-1245

DAX30 ANALİZİ

Açılış : 8956
En yüksek : 9116
En düşük : 8954
Kapanış : 9106

50 günlük basit hareketli ortalama : 9334
200 günlük basit hareketli ortalama: 9521

Endeks 9080 direncini aştı. Gün sonu kapanışlar 9080 seviyesi üzerinde olmaya devam ettikçe 9350 seviyesi ilk hedef olarak duracaktır. Tekrar 9080 seviyesi altına inilirse aşağıda ilk destek 8900 seviyesinde. Bugün makro veri tarafında önemli bir başlık yok, bu akşam açıklanacak Fed toplantı sonuçları beklenecek. Piyasaların geçen haftadan satın aldığı gibi “güvercin” tonda açıklamalar gelirse hisse senetleri piyasasında yukarı yönde hareketler izlenebilir. Bu senaryoda DAX30 için hedefler hareketli ortalamalar bölgesi olabilir.

Pivot : 9058
Destek:
9080-8900-8775
Direnç: 9150-9270-9334

S&P500 ANALİZİ

Açılış : 1957
En yüksek : 1978
En düşük : 1956
Kapanış : 1978

50 günlük basit hareketli ortalama : 1962
200 günlük basit hareketli ortalama: 1907

Endeks direnç olarak 2 gün çalışan 50 günlük ortalama ve trend çizgisi bölgesini dün kapanışla geçti. Endeksin 1965 seviyesi üzerinde kalması tekrar 2000 seviyesine doğru hareketlenme istediğini gösteriyor. Ara bölgede 1985 seviyesinde minör bir direnç mevcut. Tekrar 1965 seviyesi altına inilirse geri çekilme 1900 seviyesine kadar devam edebilir. Dün dayanıklı mal siparişleri verisi kötü geldi, büyümeyi aşağı çekebilecek kalemlerdeki gerileme de dikkat çekici. Büyüme endişeleri “Fed yumuşak tutumunu devam ettirir” algısını yaratıyor. Tüketici güveni ise son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün FOMC sonuçları beklenecek. O zamana kadar dar aralıkta hareket eden piyasa şaşırtıcı olmaz. Toplantıdan “piyasa dostu” sonuçlar çıkarsa endeks için hedef 2000 seviyesi, Fed faiz artırım dönemine dair biraz daha güçlü sinyaller verirse aşağıda 1900 seviyesine doğru geri çekilme yaşanması mümkün.

Pivot : 1971
Destek:
1971-1965-1955
Direnç: 1985-1990-2000

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN – “S&P500 ve Dax30 Analizi”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1568 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz