23 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Şubat ayının son haftasına başlanırken küresel piyasaların gündeminde, yayımlanacak makro-ekonomik göstergeler ile birlikte Yunanistan’a ilişkin gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki değişimler yer alıyor. Cuma günü Euro Bölgesi ülkeleri ile Yunanistan arasında kurtarma programının uzatılması için bir anlaşmaya varılması, Wall Street endekslerinde yükselişlere destek vermişti. Bu sabah ise, yeni tatilinden dönen bazı ülkeler ile birlikte, Yunanistan anlaşmasının Asya borsalarına olumlu yansıdığını ifade edebiliriz. Japonya’da endeksler 15 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken, Avrupa’nın yeni güne alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

“Yunanistan için 4 aylık anlaşma”

Geride kalan haftanın son işlem gününde, olağanüstü bir toplantı ile bir araya gelen Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın, kredi programının uzatılması için yaptığı başvuruyu değerlendirmişti. Tarafların anlaşma sağlanması için uzlaşmaya varmaları geride kalan hafta ve bugün, borsalar tarafına olumlu yansıdı diyebiliriz. Euro ise Cuma günü kaydettiği yükselişlerine tutunuyor. Her ne kadar Yunanistan kurtarma programının altı ay uzatılması için başvuruda bulunmuş olsa da, Eurogroup Başkanı Dijsselbloem dört aylık bir uzatma için uzlaşıldığını açıkladı. Yunanistan’ın bazı isteklerinden geri adım atması ile sonuçlanan müzakerelerde, sorunlu ülkenin reformlara bağlı kalması ve Troyka denetiminde olması şartları ile uzatma konusunda yeşil ışık yandı. Bugün Yunanistan’ın yapacağı reformları bir liste halinde Eurogroup’a iletmesi bekleniyor. İlgili liste kabul edilirse, üzerinde anlaşmaya varılan kredi programının uzatılması kararı onaylanacak.

“Petrol Libya haberleri ile yön aradı”

Son ayların en çok konuşulan enstrümanları arasında yer alan petrolün fiyatındaki değişimler piyasaların gündeminde yer almaya devam ediyor. Geride kalan hafta genel olarak, ABD’de stokların arttığının görülmesi ile baskı altında kalan emtia, haftanın son işlem gününde, yine ABD’de sondaj kulelerinin azalmaya deva edeceği beklentisi ile bir miktar yükseliş kaydetmişti. Yeni haftaya ise, Libya’da ihracatın yeniden sağlandığı yönündeki haberler ile baskı altında başlayan ABD tipi ham petrol daha sonrasında ise toparlandı. Basında yer alan haberlere göre, Libya’nın en büyük petrol sahası Sarir’de petrol sevkiyatı yeniden başladı. Verilen bilgilere göre Sarir’den, ihracat terminali olan Hariga limanına ulaşan boru hattı onarıldı. Haftanın ilerleyen günlerinde petrol fiyatları için piyasalar ABD için açıklanacak verilerin yanında söz konusu Orta doğu ülkesinden gelecek haberler de yakından izlenecek diyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Yoğun geçen geride kalan haftanın ardından Yunanistan adına Avrupalı yetkililerin bir çözüm bulması, kıtanın ortak para biriminin geride kalan hafta elde ettiği kazanımlarına tutunmasını sağlıyor diyebiliriz. Bu paralelde Yunanistan ile birlikte risklerin azaldığı yönündeki beklenti, Altın ve Yen gibi varlıklarda düşüşe neden olmuştu. Her iki enstrümanda bu sabah bir miktar toparlanma görüyoruz. Japonya Başbakanının ekonomi danışmanlarından Honda’nın Yen’in şu an için makul seviyelerde olduğunu söylemesi, ülkenin para biriminde görülen değer kazançlarında etkili oldu diyebiliriz. Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) para politikasının genişletmek için daha az istekli olacağı düşünesi bir miktar öne çıktı. Tük Lirası hem uluslararası faktörler, hem de Suriye’deki Süleyman Şah türbesine ait yaşanan gelişmeler ile yeni haftaya Dolar karşısında dalgalanarak başlasa da, sonrasında daha stabil bir görünüm sergiledi. Dikkatler ise TCMB’nin faiz beyanatında. Ruble, Moody’s’in Rusya’nın notunu indirmesi ile geriledi.

Bugün Almanya’dan gelecek önem derecesi yüksek IFO verisinin yanında, Türkiye, İngiltere ve ABD için yayımlanacak makro-ekonomik göstergeler dikkat çekiyor. Diğer yandan Yunanistan’a ilişkin gelişmeler ve ülkenin reform listesinin uygun görülüp görülmeyeceği mercek altındaki faktörler arasında diyebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Euro Bölgesi – Almanya IFO İş Ortamı Endeksi; Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya’da, gerek Avrupa’daki zayıf ekonomik aktiviteler, gerekse Ukrayna’da yaşanan olayların getirdiği belirsizlik, ülke ekonomisi üzerinde geride kalan aylarda baskı yapan faktörler olarak dikkat çekmişti. Bu paralelde de, ülkenin ekonomik verilerinde bozulmaların yaşandığını görmüştük. Ancak son açıklanan göstergeler, Avrupa’nın itici gücüne ilişkin bazı umut verici ipuçları verdi. IFO endeksinde de geride kalan yılın Mayıs ayından itibaren görülen ve art arda 6 ay süren düşüş serisi, Kasım ayındaki sürpriz yükseliş ile birlikte son bulmuştu. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ekonomiye geniş tabanlı teşvik sağlayacak para politikası sinyalleri vermesi ve sonrasında da 22 Ocak’ta parasal genişlemesini açıklaması, Alman işletmelerin ekonomi adına umutlarını artırmış gibi görünüyor. Ocak döneminde 106.7 ile yükselişini üçüncü aya taşıyan IFO iş ortamı endeksinin beklentinin üzerinde açıklanması halinde Euro’da yukarı yönlü hareketler görülebilecekken, tahminlerin altında kalacak rakamlar, kıtanın ortak para biriminde kayıplara neden olabilir.

Türkiye – İmalat Güveni; Kapasite kullanım oranı ile aynı anda açıklanacak olan Türkiye’nin imalat güveni verisi, haftanın ilk işlem gününde piyasaların izleyeceği makro-ekonomik göstergeler arasında yer alacak. Geride kalan hafta içerinde açıklanan ve son 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yükselişe geçtiği görülen tüketici güveni verisi sonrasında imalat datası da, yurtiçi piyasalarda etkili olabilir. Kapasite kullanım oranı ve tüketici güveni göstergelerini birlikte değerlendirmek, ilgili rakamların varlık fiyatlarına olan etkisini görebilme adına daha faydalı sonuçlar verebilir.

ABD – Mevcut Konut Satışları; ABD’nin konut piyasasındaki canlılığa ait bilgiler verecek mevcut ev satışları datası, haftanın ilk işlem gününde yatırımcıların takip edeceği göstergeler arasında yer alıyor. Eylül ve Ekim aylarında bir artış eğilimi içerisinde olan mevcut ev satışları, Ekim ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşerek Ağustos 2013’den bu yana görülen en yüksek rakama işaret etmişti. Ancak Kasım ve Aralık döneminde, ikinci el ev satışlarının beklenen performansı yakalayamadığını gördük. Ocak ayına ilişkin olarak yayımlanacak mevcut ev satışları verisinin beklentiden farklı gerçekleşmesi halinde Wall Street endekslerinde ve Dolar’da fiyat değişimleri izlenebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

Çin piyasaları, Bahar Festivali nedeniyle kapalı olacak

11:00 EUR Alman Ifo İş Ortamı Endeksi (Şub ) 107.4 106,7

13:00 GBP CBI Gerçekleştirilmiş Satışlar (Şub ) 42 39

14:30 TRY Türkiye Kapasite Kullanım Oranı (Şub ) 73,7%

14:30 TRY Türkiye İmalat Güveni (Şub ) 103,2

17:00 USD Şuan ki Ev Satışları (Oca) 5,03M 5,04M

EURUSD ANALİZİ

Ayın son haftasına geldiğimizde EURUSD paritesinin 1.1455 – 1.1270 seviyeleri arasındaki bant hareketine kaldığı yerden devam ettiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz haftanın son işlem günü 1.1285 seviyesine kadar geriledikten sonra bandın alt noktasını kıramayan ve toparlanarak yeniden yukarı yönlü çıkış kaydeden parite 1.1400 seviyesi üzerinde hareketler gerçekleştirse de yeni haftanın ilk işlem gününde şu sıralar 1.1375 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Yeni haftanın ilk işlem gününde bandın dışına çıkılmadıkça 1.1455 – 1.1270 bandını konuşmaya devam edeceğiz. İlaveten 1.1455 direnci altında negatif bir baskının devam edeceğine ilişkin düşüncelerimizde de bir değişiklik yoktur. 1.1455 öncesindeki ilk direnç 1.1400, 1.1270 öncesindeki ilk destek noktası ise 1.1335 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.1455
Destek: 1.1335-1.1270-1.1220
Direnç: 1.1400-1.1455-1.1485

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın son işlem gününde gerçekleştirmiş olduğu aşağı yönlü hareketlerle önemli gerilemeler kaydeden ancak 200 saatlik üssel hareketli ortalama altında saatlik kapanış gerçekleştiremediği için mevcut düşüşlerine devam edemeyen GBPUSD paritesi, yeni haftanın ilk işlem gününde 1.5385 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. (200 saatlik üssel hareketli ortalama şu sıralar 1.5360 seviyesinde güncelliğini korumaktadır)

Teknik olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1.5335 destek noktasının önemli olduğunu, bu destek noktası üzerinde yukarı yönlü hareketlerini 1.5400 seviyesi üzerine taşımak isteyeceğini ifade edebiliriz. Parite, 1.5335 destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse 1.5405 direncini geçme isteği güçlenebilir. Bu da 1.5440 ve 1.5478 bariyerlerinin hedeflenmesi anlamında önemlidir.

NOT: 1.5335 seviyesi üzerinde her ne kadar yükseliş beklentimizi korusak da parite için kısa vadeli olarak 200 saatlik üssel hareketli ortalama kritik bir önem taşımaktadır. 200 saatlik üssel hareketli ortalama üzerindeki saatlik kapanışlar, yükselişlerin devam edebilmesi için önemli bir gösterge olarak karşımızdadır.

Pivot: 1.5335
Destek; 1.5365-1.5335-1.5298
Direnç; 1.5405-1.5440-1.5478

USDTRY ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışını 55 periyotluk basit hareketli ortalama olan 2.4680 direnci ile sınırlandıran ve tekrar aşağı yönlü baskıya maruz kalan USDTRY kurunda yeni haftada öne çıkan gelişmelerin en başında, yarın yurtiçinde gerçekleşecek Faiz toplantısı olacaktır. PPK toplantısında herhangi bir faiz indirimi gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da bugünkü hareketler, mevcut “Faiz” fiyatlaması ile gerçekleşebilir. Ancak kur üzerindeki 2.4680 baskısını unutmayalım. Özellikle de yükselişlerin devamı için 2.4680 direncinin geçilmesi gerekmektedir. 2.4680 seviyesinin geçilmesi durumunda 2.500 seviyesine doğru gündeme gelecek bir yükseliş rallisi oluşabilir. Aksi takdirde mevcut yükselişler bu bariyerde sınırlanacağı gibi 2.4330 seviyesine tekrar bir baskı görülebilir.

Pivot: 2.4680
Destek
: 2.4510-2.4420-2.4330
Direnç: 2.4680-2.4825-2.4970

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde geçtiğimiz haftanın başından bu yana 2,7700 – 2,7800 bölgesi ile 2,8100 arasında yaşanan bant hareketini takip ediyoruz. Gün içerisinde gri ile belirttiğimiz 2,7700 – 2,7800 bölgesi üzerinde yükseliş beklentimiz korunmaktadır ve söz konusu yükselişlerde 2,8100 seviyesi üzerindeki 4 saatli kapanış veya kapanışlar, yukarı yönlü baskıyı netleştirebilecek faktörler arasındadır. Ancak bant hareketinin gidişatı nedeniyle, 2,8100 seviyesinin aşılamaması ve kapanışların bu bölge sınırlarında kalması gri bandın tekrar hedef haline gelmesine neden olabilir. Etkili bir düşüş beklentisi için ise 2,7700 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 2,7800
Destek:
2,7920 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,8100 – 2,8200 – 2,8300

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde 118,35 – 119,40 bandının devam ettiğini görmekteyiz. Özellikle alt bölgesi sıkça sınanan bant hareketi dışında gerçekleşebilecek kalıcı hareketler, daha net baskıların görülmesine katkı sağlayabilir. Gün içerisinde, bandın alt noktası olan 118,35 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenmektedir. 118,80 seviyesi üzerindeki kalıcılıkla da destek sağlayabilecek bu faktörde, 119,40 seviyesi hedeflenebilecekken, daha kalıcı beklentiler için 119,40 üzerinde peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanışlar izlenmelidir. Gün içinde bu seviyenin aşılması ise 119,75 seviyesinin test edilmesine neden olabilir.

Paritede bant hareketinin sürmesi ve 119,40 altında kalıcılık sağlanması durumunda tepki satışları ön plana çıkabilir. 118,80 seviyesi altında destek bulabilecek bu tutumda 118,35 seviyesi hedeflenebilecekken, geçtiğimiz günlerde sıkça görüldüğü gibi, bu seviye altında kalıcılık sağlanmadan etkin bir düşüş baskısı söz konusu olamamaktadır.

Pivot: 118,35
Destek:
118,80 – 118,35 – 118,00
Direnç: 119,40 – 119,75 – 120,00

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde yatay fiyatlamaların hala devam ettiğini görüyoruz. Gün içerisinde yükseliş baskısının İchimoku bulutunun alt sınırı olan 134,70 seviyesi üzerinde etkili olması beklenebilecekken, gerçekleşebilecek alımlarda 136,10 ve 136,75 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar arasındadır. Olası geri çekilmelerde 134,70 seviyesi üzerinde yeni alım baskısı oluşabilecekken, daha önce de gördüğümüz gibi söz konusu seviyenin kırılmasıyla birlikte 133,60 seviyesine sarkmalar gerçekleşebilmektedir. Daha etkili bir beklenti için, aşağıda 133,60 seviyesi altında, yukarıda ise 136,75 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlara yönelik ihtiyaç sürmektedir.

Pivot: 134,70
Destek: 135,20 – 134,70 – 134,00
Direnç: 136,10 – 136,75 – 137,25

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde kısa vadeli yükselişlerin gerçekleşmesine karşın, bu çabanın Şubat ayı boyunca 2,7850 – 2,7880 bandı altında sınırlı kaldığını görmekteyiz. Bu nedenle, gri renkle belirttiğimiz bu bölge dahilinde ve altında 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe düşüş baskısının ön planda olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek aşağı yönlü hareketlerde 0,7790 ve 0,7723 hedeflenebilecek önemli noktalar arasındadır. Paritede yükseliş baskısı 0,7880 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanışla ağırlık kazanabilir. Ancak bu sürecin ilk aşamalarında kısa vadeli hareketlerden çekinerek 0,7925 ve 0,7975 gibi yakın hedeflerin takibi daha sağlıklı olabilir.

Pivot: 0,7880
Destek:
0,7790 – 0,7760 – 0,7623
Direnç: 0,7850 – 0,7880 – 0,7925

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde yukarı yönlü fiyatlamaların etkisiyle yükseliş trendi içerisinde kalıcılık sağlama çabası görülmektedir. Gün içerisinde yükseliş trendinin güncel sınırı olan 1,2440 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 1,2575 seviyesinin aşılması 1,2655 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Olası geri çekilmelerde daha temkinli bir yaklaşım sergilemekte fayda bulunmaktadır. 1,2495 seviyesinin kırılması 1,2440 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilecek olsa da, trendin altında gerçekleşebilecek fiyatlamalarda kritik 1,2325 – 1,2375 destek bölgesinin olduğu unutulmamalıdır. Kalıcı düşüş beklentileri için bu bölge altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlara yönelik ihtiyaç sürmektedir.

Pivot: 1,2440
Destek:
1,2495 – 1,2440 – 1,2375
Direnç: 1,2575 – 1,2610 – 1,2655

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde 60 USD üzerinde kalma çabası devam ediyor. 58,40 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalındığı sürece tekrar yukarı yönde hareketler mümkün. Grafikte mavi çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama da (59,09) destek olarak kabul edilebilir. 50 günlük ortalamanın ve 58,40 seviyesinin altına inilmesi halinde 54 dolara doğru geri çekilme beklenebilir. Günlük periyotta ilk direnç 64 dolar seviyesinde.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 59,68 ilk direnç 60,41 seviyelerinde. Gün içi işlemlerle 60,77 seviyesi aşılırsa 61,37 seviyesi hedeflenebilir. 59,32 seviyesi altına inilmesi halinde ise 58,72 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 60,32
Destek:
59,68-59,32-58,72
Direnç: 60,41-60,77-61,37

HAM PETROL ANALİZİ

Yükselişlerini 54.86 ile sınırladıktan sonra satıcılı seyrini 49.80 seviyesine kadar sürdüren Ham Petrol fiyatı için mevcut düşüşler tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. Geçtiğimiz hafta da üzerinde durmuş olduğumuz 49.60 destek noktası yeni haftanın ilk işlem gününde de önemli bir seviye olarak güncelliğini korumaktadır. Ham Petrol fiyatı eğer 49.60 destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse mevcut düşüşler sınırlanmak isteyebilir ve bu tutum Ham petrol fiyatının yeniden 54.86 seviyesine doğru bir çıkış gerçekleştirmesine katkı sağlayabilir. 49.60 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumda ise 54.86 seviyesinden başlayan satış rallisi devam etmek isteyeceği gibi son zamanların dip noktası olan 43.57 seviyesi tekrar gündemimizde yer almak isteyebilir.

Pivot: 49.60
Destek: 50.20-49.60-48.80
Direnç: 51.60-52.65-53.40

ALTIN ANALİZİ

1306 seviyesinden başlatmış olduğu satıcılı seyrine tam gaz devam eden ve 1200 seviyesi yakınlarında sakinleşen bir seyirle hareketlerini sürdüren Altın, yeni haftanın ilk işlem gününde 1203 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Aşağı yönlü baskıların devam ettiğini net bir şekilde gördüğümüz Altın için genel görünüm, 1225 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir. Kısa vadeli olarak günü değerlendirdiğimizde ise 1211.20 direnci dikkatle takip edilmelidir. Altın fiyatı eğer bu bariyerler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskıların 1197.50 seviyesinin altında devam etme ihtimali güçlenebilir. Bu da 1187 ve 1178 seviyelerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks işlemcisinin ise 1225 direncini geçmeden herhangi bir aksiyon içerisinde yer almaması önem arz etmektedir.

Pivot: 1211.20
Destek: 1197.50-1187.00-1178.00
Direnç: 1205.00-1211.20-1217.30

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 16,18 desteğinde. Günlük periyottaki 16,18 desteği altına inilirse bir sonraki destek 15,70 seviyesinde görülüyor. 16,70 seviyesi ise ilk direnç bölgesi. Gün sonu kapanışla 16,70 seviyesi üzerine çıkılabilirse 17,20 seviyesi hedef olabilir. Teknik açından gümüşte zayıflama görüntüsü devam ediyor. 15,70 seviyesinden başlayıp 18,50 seviyesine ulaşan ocak ayındaki yükselişinin neredeyse tamamı geri verilmek üzere. Uzun vadede düşüş trendi devam ediyor, bunun yanında kısa vadeli görünüm de zayıf. Grafikte mavi çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama üzerinde çıkılması en azından kısa vadeli yükseliş ümitlerini canlı tutabilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,14 ilk direnç 16,32 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 16,43 seviyesi aşılırsa 16,60 seviyesi hedef olabilir. 16,00 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,83 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,32
Destek:
16,14-16,00-15,83
Direnç: 16,32-16,43-16,60

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1217 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz