21 Ocak 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda dikkatler artık Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yarınki kararlarına odaklanırken, kıta borsalarında haftanın ilk günlerinde görülen yükselişlerden sonra aşağı yönlü hareketler izleniyor. ECB’nin beyanatına ilişkin söylentiler piyasanın temkinli adımlar atmasına neden olurken, yetkili isimlerden de beklenen parasal genişleme programına ait açıklamalar gündemde yer buluyor. Bunun yanında yayımlanan makro-ekonomik göstergeler ve diğer merkez bankalarından gelen açıklamalar varlık fiyatlarının yönünde etkili oluyor. Günün devamında yine ECB’nin para politikasına ilişkin fiyatlamalar ve Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) açıklamaları yakından takip edilecek.

“Gündem ECB”

Küresel piyasaların öncelikli gündemi Avrupa Merkez Bankası’nın yarınki kritik toplantısından çıkacak sonuçlar olarak kalmaya devam ediyor. ECB’nin devlet tahvil alımlarını da içeren geniş tabanlı bir parasal genişleme açıklayacağı yönündeki beklentiler piyasalara yön verirken, Avrupa borsaları, Banka’nın teşviklerine ait fiyatlamalar sonrasında bugün geri çekildi. Almanya Başbakanı Merkel, ECB’nin kararlarında bağımsız olduğunu ancak Banka’nın henüz tahvil alım programı konusunda karar vermediğini söyledi. İngiltere hisse senetleri ise ülkenin Merkez Bankası’nın (BOE) son toplantısının yayımlanan tutanaklarında faiz indiriminde uzaklaştığı yönündeki ipuçları ile yükseliş kaydederek pozitif ayrışırken, Sterlin’de değer kayıpları izlendi. Sektöründe öncü dev şirketlerin faaliyet sonuçlarını açıkladığı bilanço sezonu devam ederken ABD endekslerinin ise güne satıcılı bir seyir ile başlaması bekleniyor. Piyasalarda ECB’nin kararları öncesinde temkinli bir duruşun izlendiğini de notlarımıza ekleyebiliriz.

“ABD’den konut verileri izlendi”

ABD’den bugün açıklanan makro-ekonomik göstergelerde, yapı izinlerinin piyasa beklentilerinin altında kalarak Aralık ayında 1.03 milyon, son üç ayın en düşük seviyesinde gerçekleştiği görüldü. Kasım ayına ait rakam ise 1.04’den 1.05 milyona revize edildi. Diğer taraftan aynı saatte açıklanan konut başlangıçları datası tahminleri aştı. 1.09 milyon olarak yayımlanan ilgili veri son 5 ayın en yüksek rakamına işaret etti. Verilerin açıklanmasının ardından Dolar’da değer kayıpları izlendi.

“Petrol üretim beklentilerinden destek aradı”

Son aylarda arzın fazla olması nedeni ile önemli bir düşüş kaydederken piyasaların en çok konuştuğu varlıklar arasında yer bulan petrol, sakin seyrini ABD’de üretimin azalacağına yönelik beklentiler ile yükselerek bozdu. Avustralyalı dev madencilik şirketi BHP, ABD’deki kaya petrolü kulelerinin %40’ını bu mali yılın sonlarına doğru kapatacağını açıklaması gündemdeki haberler arasın yer aldı. Petrol fiyatlarındaki son kayıpların ardından ABD’de üretim yapan şirketlerin, yüksek maliyetli kaya petrolü yatırımlarını azaltacağı ve üretimin uzun vade de olsa düşeceği yönündeki söylentiler piyasalar yer alıyordu. İlgili şirketin açıklaması ile emtianın fiyatında hafif de olsa yukarı yönlü hareketler izlendi.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

ECB’nin beyanatına odaklanan piyasalarda parite ve emtia fiyatları gelen açıklamalar ve yayımlanan veriler ile yön aramaya devam ediyor. Dolar endeksi olumsuz yapı ruhsatları göstergesi sonrasında düşüş kaydederken, Euro hem bu etki, hem de Merkel’in açıklamaları ile yükseliş kaydetti. Sterlin BOE’deki faiz oranı oylamasının sonucu ile gerilerken, Yen ise Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) ek parasal genişleme önlemleri almaktan uzak duran tavrı sonrasında değer kazanmaya Avrupa seansı ile de devam etti. Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) bankacılık sistemine ek 50 milyar Yuan likidite sağlaması Avustralya ve Yeni Zelanda gibi Çin ile sıkı ticari ilişkiler içerisinde olan ülkelerin para birimleri değer kazanırken, Kanada Doları BOC’un kritik beyanatı öncesinde olumsuz imalat satışları verisine rağmen beklemede görülüyor. Petrol fiyatları ABD üretimine ilişkin haberler ile bir miktar yükselirken, Altın ise yoğun geçecek günler öncesinde piyasaların temkinli duruşu ile yükseliyor. ECB’nin piyasalarda likiditeyi artıracak olası geniş bir parasal genişleme programı uygulaması halinde ise altın talebinin artacağı yönündeki düşünceler de sarı madenin fiyatında etkili oluyor.

Günün devamında ECB beklentilerinin fiyatlara yansıması, ABD’li şirketlerin bilanço açıklamaları ve Kanada Merkez Bankası’nın açıklamaları dikkat çekiyor. Bugün başlayan Davos Zirvesi ve petrol fiyatlarındaki seyir de yine yatırımcıların gündeminde yer alacak başlıklar arasında diyebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Dünya Ekonomik Forumu (WEF); Her yıl olduğu gibi dünyanın dört bir yanından, merkez bankası yetkilileri, başbakanlar, ekonomi-maliye-ticaret bakanları ve iş dünyası liderlerinin katılımı ile İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum - WEF), bu yılda dikkatleri üzerinde toplayacak. Yaklaşık doksan farklı ülkeden yetkili isimleri bir araya getirecek zirve bu yıl 21-24 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Zirvedeki birçok toplantının-panelin basına açık yapılmasının yanında, liderlerin ve merkez bankası başkanlarının da arasında bulunduğu isimler gün içerisinde farklı basın organlarına röportaj verebilmektedir. Dolayısı ile ekonomi takvimlerinde yer almayan birçok açıklama basına yansıyarak, sürpriz zamanlarda varlık fiyatlarında etkili olabileceği için, ilgili tarihler arasında piyasa katılımcılarının daha dikkatli olmasının fayda sağlayacağını ifade edebiliriz. Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu’nun ilgili tarihlerdeki programına göz atmak için tıklayınız.

Kanada – Merkez Bankası Beyanatı; Yılın ilk toplantısına hazırlanan Kanada Merkez Bankası (BOC), 22 Ekim 2014 tarihinde para politikası toplantısındaki beyanatta Banka’nın faiz artışına ilişkin “nötr” olduğu yönündeki ifadesini çıkarması, BOC’un olası bir faiz artışına artık daha yakın olacağı düşüncesine yol açmış ve ülkenin para biriminde değer kazanımları izlenmişti. Banka ayrıca yine 22 Ekim’de, enflasyondaki yükselişin, beklentilerinden fazla olduğunun da altını çizmişti.

Ancak Kanada’nın o tarihten bu yana artık oldukça farklı bir görünüm içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. 22 Ekim’de 80 Dolar’ın üzerinde işlem gören ABD tipi ham petrol yeni yıl içerisinde 44 Dolar civarına kadar geriledi. Kanada’nın en büyük ihracat kaleminin petrol gelirleri olduğu düşünüldüğünde emtianın fiyatındaki bu düşüşün ülke ekonomisi için pozitif bir gelişme olmadığı açık. Aynı zamanda USD/CAD paritesinin 22 Ekim’de 1.13 seviyesinin hemen altında işlem gördüğünü, ancak Ocak ayı içerisinde 1.20’nin üzerine çıktığını notlarımız arasına ekleyebiliriz. ABD’nin para birimindeki yükselişlerin yanında, düşen petrol fiyatlarının Kanada Doları’na getirdiği kayıplar, ilgili paritedeki yükselişlerin temel nedenleri arasında yer alıyor. BOC’un Ocak ayı toplantısında Banka’nın özellikle petrol fiyatlarındaki gerilemenin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini nasıl değerlendireceği merak ediliyor. Bunun yanında enflasyon başta olmak üzere diğer ekonomik göstergelere ilişkin yapılacak açıklamalar, BOC’un ilerleyen dönemlerdeki para politikası adımlarına ilişkin ipuçları verebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

21 Ocak 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 CAD Faiz Oranı Beyanatı 1,00% 1,00%

18:15 CAD BOC Basın Konferansı

23:30 NZD Business NZ İmalat Endeksi(Ara) 55,2

22 Ocak 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

02:00 AUD MI Enflasyon Beklentileri (Aylık) (Ara) 3,4%

07:00 JPY BOJ Aylık Rapor

EURUSD ANALİZİ

1.1540 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkış ile gün içerisinde 1.1636 seviyesine yaklaşan EURUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde 1.1630 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Parite kısa vadeli olarak her ne kadar tepki alımına maruz kalsa da 34 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.1641 ile düşüş trendinde kanalın üst noktası olarak ifade edebileceğimiz 1.1650 bariyerleri altında kalmayı sürdürmektedir. Bu bağlamda da günün kalanında bu seviyeler önemli olmakla birlikte düşüş trendinin devam edebilmesi için ilgili seviyeler altında hareketlere ihtiyaç vardır. Bu şart sağlanırsa günün dip noktası olan 1.5040 desteği yeniden hedeflenebilir. Aksi takdirde yani paritenin bu bariyerler üzerinde art arda 4 saatlik kapanış gerçekleştirmesi durumunda, kısa vadeli tepki alımları düşüncesi bir adım daha öne çıkabilir. Bu bağlamda da 1.1650 bariyeri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1.1650
Destek:1.1580-1.1540-1.1500
Direnç: 1.1650-1.1705-1.1775

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Merkez Bankası'nın son para politikası kararlarına ilişkin oy dağılımını içeren veriler açıklandı. 0,50% faiz oranında değişiklik talep etmeyen üye sayısının tam bir oy birliği içerisinde olduğunu gördük. (Bir önceki toplantıda 2 kişinin artış beklediği bilinmekteydi.) Oy değişikliğine giden üyeler (Weale ve McCaffery ) bu değişikliğe gitmesinin en önemli nedeni olarak da düşük enflasyonun uzun süre devam etme riskinin olduğu hususunu dile getirmiştir. Aynı süre içerisinde açıklanan istihdam rakamlarındaki pozitif görünüme rağmen, genişleyici para politikasındaki kararlılığın artışına işaret eden oy dağılımı ile birlikte Sterlin'de değer kayıpları görüldü.

GBPUSD paritesi gün içerisinde 1.5178 seviyesinden başlatmış olduğu aşağı yönlü baskısını 1.5075 seviyesine kadar geriledi ve ABD seansı açılışı sonrasında şu sıralar 1.5115 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1.5200 seviyesi altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşünce yapımız güncelliğini korumaktadır. Parite eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını yeniden 1.5075 seviyesine kadar devam ettirebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Foreks işlemcilerinin 1.5075 seviyesinden ziyade 1,5033 desteğinden gerçekleştirilecek olası dönüşü takip etmesi önemlidir. Çünkü parite uzun bir süredir 1.5033 ile 1.5273 arasında bant hareketi sürdürmektedir.

Pivot: 1.5200
Destek; 1.5073-1.5033-1.4990
Direnç; 1.5150-1.5200-1.5235

USDTRY ANALİZİ

Dünkü TCMB kararı ardından 2.3600 seviyesine ulaşan ancak kar realizasyonuna maruz kalan USDTRY kuru, mevcut kar realizasyonu sonrasında 2.3400 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Gün içerisinde 2.3367 ile 2.3477 seviyeleri arasında hareketler gerçekleştiren kur, ABD seansı açılışı öncesinde 2.3418 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Teknik olarak USDTRY kurunu incelediğimizde dünün dip noktası (2.3230) ve bugünün dip bölgesi (2.3360) önemlidir. Kurun bu seviyeler üzerindeki hareketleri, yükselişlerin devam etmesi açısından önem arz etmektedir. Kur eğer bu seviyeler üzerinde hareketlerini sürdürürse yükselişlerini dünün zirve noktası 2.3603 seviyesine kadar taşıyabilir. Bu bağlamda da yaşanılacak olası düşüşler (2.3230 ve 2.3360 üzerinde kaldığı müddetçe) alış fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Pivot: 2.3230
Destek
: 2.3360-2.3230-2.3140
Direnç: 2.3515-2.3603-2.3775

EURTRY ANALİZİ

Yarın gerçekleşecek ECB karar ve açıklamaları öncesinde EUR/TRY paritesinin temkinli tutumunu sürdürdüğü görülüyor. Günün kalanında, 2,7000 ve 2,7280 bandı dışarısında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışların hareketliliği artırabileceği yönündeki beklentimiz sürmektedir. 50 periyotluk basit hareketli ortalama üzerinde (güncel seviyesi 2,7000) yükseliş baskısı ön plana çıkabilir. Ancak kalıcı hareketler için 2,7280 üzerindeki kapanışlar takip edilmelidir. Benzer şekilde aşağı yönlü beklentiler ise, hareketli ortalama altında gerçekleşebilecek peş peşe iki adet 4 saatlik kapanışla ağırlık kazanabilir.

Pivot: 2,7000
Destek:
2,7000 – 2,6900 - 2,6700
Direnç: 2,7280 – 2,7430 – 2,7635

USDJPY ANALİZİ

Japonya Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini aşağı çekmesi ve arından gerçekleşen Başkan Kuroda’nın açıklamaları, USD/JPY paritesinde aşağı yönlü fiyatlamaları destekleyen unsurlar arasında yerini aldı. Dolar endeksinin de aşağı yönlü hareketi ile birlikte paritenin kayıpları 117,20 seviyesine kadar ulaşmış durumda. Günün kalanında, Fibonacci %23,6’lık toparlanma seviyesi olan 117,90 altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilir. Paritenin 117,90 seviyesinin üzerine çıkması ise 50 günlük basit hareketli ortalamaya (güncel seviyesi 118,70) olan ulaşma isteğini destekleyebilir. Ancak kalıcı beklentiler için hareketli ortalama üzerindeki günlük kapanışı takip etmekte yarar bulunmaktadır. ABD açılışında piyasaların tutumu ve artabilecek işlem hacmine dikkat edilmelidir.

Pivot: 117,90
Destek:
117,20 – 116,80 – 116,35
Direnç: 117,90 – 118,30 – 118,70

EURJPY ANALİZİ

Yarınki ECB kararları öncesinde EUR/JPY paritesinin sert fiyatlamalar gerçekleştirmediğini söyleyebiliriz. Dolar endeksinin kayıpları Euro’yu desteklerken, Yen’in güçlü tutumu arka planda kalmış görünüyor. Fakat iki para biriminin de ABD piyasaları açılışı öncesi değer kazanımı çabası, sert fiyatlamaların önüne geçmiş durumda. Günün kalanında, 55 saatlik üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 136,60) altındaki fiyatlamalar sürdüğü müddetçe düşüş baskısı etkili olabilir. Olası yükselişler ise hareketli ortalama üzerinde arka arkaya kapanış sağlayamadığı müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşabilir.

Pivot: 136,60
Destek: 135,82 – 135,30 – 134,70
Direnç: 136,60 – 137,10 – 137,65

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde hareketli bir süreç yaşansa da, aşağıda 0,8150 yukarıda ise 34 günlük üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,8240) ile sınırlı bir alan dikkat çekmektedir. Günün kalanında, 34 günlük üssel hareketli ortalama altında düşüş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimizi koruyoruz. Aşağı yönlü fiyatlamalarda 0,8150 seviyesinin kırılması, 0,8035 bölgesine olan isteği tekrar canlandırabilir. 34 günlük hareketli ortalamanın aşılması durumunda dahi, tepki alımları trend destekçisi 50 günlük üssel hareketli ortalama (0,8325) aşılmadan olası yükselişlerin yeni satış baskısıyla karşılaşabileceği unuutlmamalıdır.

Pivot: 0,8240
Destek:
0,8150 - 0,8130 - 0,8100
Direnç: 0,8240 – 0,8270 – 0,8325

USDCAD ANALİZİ

Paritede dün görülen sert yükseliş sonrası gün içerisinde geri çekilmeler yaşanabileceğini, ancak bu gelişmenin 1,2020 seviyesi üzerinde sınırlı kaldığı müddetçe yeni bir alım baskısıyla karşılaşabileceğini belirtmiştik. Günün kalanında bu beklentimiz sürmekle birlikte, söz konusu yükseliş baskısı, 1,2115 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlarla pekişebilir. 1,2115 seviyesinin aşılamaması ise 1,2020 seviyesine yönelik tepki alımlarını destekleyebilecek unsur olarak görünüyor. Bu seviyenin kırılması ise, 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 1,1957) hedeflenmesini sağlayabilir.

Pivot: 1,2020
Destek:
1,2060 - 1,2020 - 1,1957
Direnç: 1,2115 – 1,2150 – 1,2205

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde dar aralıkta işlemler devam ediyor. Gün içinde bülten saatine kadar en düşük 48,19 en yüksek 49,02 seviyeleri görüldü. Günlük bazda 50 dolar seviyesi direnç olmaya 45 dolar seviyesi destek olmaya devam ediyor. Şimdilik 45-50 dolar aralığında durulma görüntüsü var. Gün sonu kapanışlar 50 dolar seviyesi üzerinde gerçekleşirse 54 dolar seviyesine doğru yükseliş yaşanması mümkün. 45 dolar seviyesi altına inilmesi durumunda 40 dolar seviyesi psikolojik destek olarak ifade edilebilir.

Sabah bülteninde saatlik grafikte ilk direnç olarak 48,49 seviyesinden bahsetmiştik, bu seviye aşıldı. Günün geri kalan kısmında 49,05 seviyesi geçilirse 49,83 seviyesi hedeflenebilir. İlk destek 47,66 seviyesinde. 47,20 seviyesi altına inilmesi halinde 46,42 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 48,44
Destek:
47,66-47,20-46,42
Direnç: 49,05-49,83-50,18

HAM PETROL ANALİZİ

Ham Petrol ile ilgili hazırlamış olduğumuz analiz çalışması ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu bağlamda da sabah saatlerinde hazırlamış olduğumuz rapor geçerliliğini korumaktadır. İlgili raporu aşağıda tekrar inceleyebilirsiniz.

“Ham Petrol, son zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu sakin bir seyir ile 55 periyotluk üssel hareketli ortalama (47.96) çevresinde hareketlerine devam ettiği görülmektedir. Haftanın üçüncü işlem gününde 47.00 seviyesine yakın hareketlerini sürdüren Ham Petrol gerek 55 periyotluk üssel hareketli ortalama gerekse kritik bariyerler 49.60 ve 51.25 seviyeleri altında negatif seyrini sürdürmektedir. Ham Petrolün bu bariyerler altındaki hareketleri son zamanların dip noktası 44.20 seviyesinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Bu bağlamda da yaşanılacak olası yükselişler yukarıda ifade ettiğimiz bariyerler altında kaldığı müddetçe, kısa vadeli satış fırsatı olarak devam etmektedir.”

Pivot: 49.60
Destek: 45.90-44.20-43.00
Direnç: 47.96-49.60-51.25

ALTIN ANALİZİ

· 34 saatlik üssel hareketli ortalama: 1292.10

· 100 saatlik üssel hareketli ortalama: 1274.79

Altın, kısa vadeli olarak yukarıda bahsetmiş olduğumuz ortalamalar üzerinde yükselişlerine kaldığı yerden devam etmektedir. Gün içerisinde 1290 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkışını 1305.30 seviyesine kadar taşıyan Altın, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1301 seviyesine yakın seyrini sürdürmektidr.

Kısa vadeli olarak Altın fiyatını incelediğimizde 34 ve 100 saatlik üssel hareketli ortalamalar üzerinde yukarı yönlü çıkış beklentimizin devam ettiğini ifade edebiliriz. Altın fiyatı eğer bu ortalamalar üzerinde kalmayı başarırsa, yükselişlerini uzun vadeli olarak kritik bir bölge olarak ifade ettiğimiz 45 aylık üssel hareketli ortalamaya doğru yaklaştırmak isteyebilir. Mevcut yükselişlerin sonlanabilmesi içinse yukarıda kısa vadeli ifade ettiğimiz hareketli ortalamalar altında art arda saatlik kapanışa ihtiyaç vardır.

NOT: Kıymetli madenlerde kısa, orta ve uzun vadeli beklentilerinizi şekillendirmek amaçlı hazırladığımız video çalışmamızı blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Pivot: 1290.00
Destek: 1296.00-1290.00-1282.00
Direnç: 1305.60-1310.00-1320.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş, analizin yazıldığı saate kadar en düşük 17,86 en yüksek 18,37 seviyelerini gördü. Altındaki yükselişe paralel gümüş de yükseliyor. Gümüşte grafikte yeşil çizgi ile gösterilen 200 günlük hareketli ortalama seviyesi (18,14) geçildi. 18,14 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalınırsa orta vade teknik görünüm değişebilir. Bu durumda en yakın yeni yüksek hedef 18,50 seviyesi olarak görülüyor. 18,50 seviyesi de aşılırsa bir sonraki ana direnç 20,40 seviyesi. Günlük bazda güçlü destek 17,70 seviyesinde.

Bugün için saatlik grafikte 17,86-17,74 seviyelerini direnç olarak belirtmiş, 17,74 seviyesinin aşılması halinde 18,41 seviyesinin hedef olabileceğini ifade etmiştik, bu hedefe de çok yaklaşıldı. 18,50 bölgesinin aşılması halinde kısa vadede en yakın direnç 19,60 seviyesinde.

Pivot : 17,85
Destek:
17,86-17,74-17,54
Direnç: 18,41-18,50-19,60

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1288 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz